Problem sa monitorom
Imam monitor Samsung SyncMaster 931BF i DVI kabl povezan na grafičku kartu. Kada se monitor upali, u levom gornjem uglu pojavi se kvadrat na kome blinka ANALOG i DIGITAL za signal. Kada se
Windows podiže on automatski nađe digitalni signal i pojavi se slika.Međutim, od pre oko mesec i po dana, imam problem što se slika pri dizanju Winodwsa par puta pojavi na po sekundu i nestane.
Onda moram nekoliko puta da uključujem i isključujem monitor na dugme dok se slika ne stabilizuje ili na dugme na monitoru SOURCE ADJUSTMENT. Posle toga slika je stabilna u toku rada.U meniju monitora sam u SOURCE ADJUSTMENT stavio na AUTO, ali ništa.Isto se dešava kada ga stavim i na MANUAL.Probao sam i na AUTO ADJUSTMENT, ali mi javlja NOT AVAILABLE.
Pogledao sam i u Windows settings – connected devices a tamo za monitor stoji opcija DIGITAL. Da nije neki od windows apdejtova napravio problem?Imam Windows 10, koji se sam apdejtovao sa Windowsa 7. Znam da sam, negde u avgustu, nosio monitor da pogledam nešto na video nadzoru u zgradi i da sam na njega kačio VGA kabl. Da nije tu nastao neki problem i da monitor nije nešto pobrljavio?Probao sam i da skinem DVI kabli pa da ga vratim, ali ništa.
Imali ti neko ideju u čemu bi mogao biti problem i kako ga rešiti.
Unaped zahvaljujem na odgovoru.
|