Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Pregled rezultata glasanja:
MG-RAY 8 22,22%
Stevvan 7 19,44%
Geomaster 4 11,11%
nika100 3 8,33%
GameMaster 2 5,56%
kish 2 5,56%
karloBasic 2 5,56%
EclipsE 2 5,56%
~Raf~ 1 2,78%
aljosaa 1 2,78%
Brains 1 2,78%
corcrash 1 2,78%
Highlander 1 2,78%
ANDROSS 1 2,78%
Marko_L 0 0%
Damjan 0 0%
fingerprint 0 0%
al0cunit 0 0%
BoPe 0 0%
rudar 0 0%
seymourc64 0 0%
x 0 0%
x 0 0%
x 0 0%
Glasova: 36. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 1.10.2009, 22:42   #1501
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: EHCPCGG
Poruke: 11.114
Zahvalnice: 3.812
Zahvaljeno 2.870 puta na 2.008 poruka
Određen forumom Re: Programming Challenges

Citat:
MG-RAY kaže: Pregled poruke
OK, videcu da odradim nesto u skorije vreme, ali ne nadajte se da ce se desiti ovih dana. Napravicu neki plugin-based sistem, najverovatnije samo za filtere i slicno...
Videcu jos, moram da dizajniram celu stvar...
Strpljivo cekam(o)
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2009, 10:37   #1502
Patton
Deo inventara foruma
 
Avatar korisnika Patton
 
Član od: 1.11.2005.
Lokacija: Silent Hill
Poruke: 4.647
Zahvalnice: 157
Zahvaljeno 902 puta na 493 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Patton Slanje poruke preko MSN-a korisniku Patton Slanje poruke preko Yahooa korisniku Patton
Određen forumom Re: Programming Challenges

Offtopic Temu sam stavio kao sticky, mislim da zasluzuje.
Patton je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 7 korisnika se zahvaljuje korisniku Patton na korisnoj poruci:
boshkodj (9.10.2009), doctor (9.10.2009), EclipsE (9.10.2009), fingerprint (9.10.2009), Geomaster (9.10.2009), Ivan-94 (9.10.2009), Stevvan (14.10.2009)
Stara 9.10.2009, 23:22   #1503
corcrash
Član
 
Član od: 1.11.2006.
Poruke: 78
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Talking Re: Programming Challenges

Racunajte i na mene! Konacno da ovo cudo ponovo zazivi! Nije me bilo dugo, but now im back (well i hope), elem, sa malo novog znanja (nisam piskarao DUGO, al sam ucio ASM, pa da vidimo kako cu sad da se pokazem), dajte ideju, spreman sam ko zapeta puska!
corcrash je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.10.2009, 14:52   #1504
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: Programming Challenges

Nazalost, trenutno sam prezauzet obavezama/faxom/necim trecim, pa nemojte ocekivati aplikaciju u skorije vreme, tako da, ako je neko drugi raspolozen da je zapocne, nece mi nimalo smetati...
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.10.2009, 15:37   #1505
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: EHCPCGG
Poruke: 11.114
Zahvalnice: 3.812
Zahvaljeno 2.870 puta na 2.008 poruka
Određen forumom Re: Programming Challenges

Ako je neko raspolozan neka je napravi ja definitivno nisam kvalifikovan za nesto tako Mada, cekamo tebe ukoliko se neko ne pojavi u medjuvremenu...
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.10.2009, 20:11   #1506
corcrash
Član
 
Član od: 1.11.2006.
Poruke: 78
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: Programming Challenges

Ovaj, ako sam dobro skapirao hocete aplikaciju baziranu na dll-ovima, tako da svi mozemo da radimo po nesto?!
corcrash je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.10.2009, 20:15   #1507
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: Programming Challenges

Ja to tako kapiram, bilo bi lepo, a i rado bih iskodirao aplikaciju (baš sam se skoro nešto zezao sa dll-ovima pa bih nešto i sklepao) ali nemam mnogo vremena zbog škole, i to...
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.10.2009, 21:17   #1508
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: Programming Challenges

Citat:
Geomaster kaže: Pregled poruke
Ja to tako kapiram, bilo bi lepo, a i rado bih iskodirao aplikaciju (baš sam se skoro nešto zezao sa dll-ovima pa bih nešto i sklepao) ali nemam mnogo vremena zbog škole, i to...
Pa, nije meni problem da napravim... Ali, Fax + 3 projekta + gomila drugih stvari... Pa, za sada je ovo na cekanju...
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.10.2009, 22:03   #1509
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: EHCPCGG
Poruke: 11.114
Zahvalnice: 3.812
Zahvaljeno 2.870 puta na 2.008 poruka
Određen forumom Re: Programming Challenges

Citat:
MG-RAY kaže: Pregled poruke
Pa, nije meni problem da napravim... Ali, Fax + 3 projekta + gomila drugih stvari... Pa, za sada je ovo na cekanju...
Polako, resi ti svoje obaveze, a ovo kada bude, u medjuvremenu cemo da podesimo priority na low i da se pozabavimo necim drugim Ako ste vi za?
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.10.2009, 23:56   #1510
corcrash
Član
 
Član od: 1.11.2006.
Poruke: 78
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Smile Re: Programming Challenges

Aj da vidim ja sta mogu, ako sklepam nesto, sklepam ako ne STANDBY!
corcrash je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.10.2009, 11:43   #1511
EclipsE
Starosedelac
 
Član od: 16.4.2006.
Lokacija: Scary Movie Reputacija: ■■□
Poruke: 1.337
Zahvalnice: 378
Zahvaljeno 279 puta na 196 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku EclipsE
Određen forumom Re: Programming Challenges

Evo ga plugin sistem - VC# 2008

Pravljenje samih dodataka je lako - napravite nov VC# class library projekat, u reference dodajte PVAdll.dll. Obratite paznju na namespace koji MORA da bude Plugins i da sadrzi staticnu klasu MyPlugin sa metodom Initialize dakle ovako

Kod:
namespace Plugins
{
    public static class MyPlugin
    {
        public static void Initialize()
        {
            
        }
    }
}
u initialize samo napravite svoj plugin

Kod:
ThePlugin plugin = new ThePlugin();
i to je to. Sto se tice same konstrukcije plugina, nasledjujete klasu Plugin. Izgleda ovako nekako:

Kod:
public class ThePlugin : Plugin
    {
        public ThePlugin()
            : base("ime")
        {
            AppManager.FormText = "Prvi plugin!";
        }
    }
: base("ime") zamenite sa imenom plugina (bice korisno kasnije), a postoji jos jedan argument koji pokazuje ka slici na toolbaru (zvuchi komplikovano ali nemam vremena sada puno da objashnjavam posto celu noc nisam spavao xd). Odoh da spavam pa se chujemo a vi eksperimentishite :P
Priloženi fajlovi
Tip fajla: zip PVA.ZIP (24,9 KB, 5 puta viđeno)
EclipsE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.10.2009, 13:16   #1512
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: Programming Challenges

Aha, a šta ćemo mi nesrećnici koji ne radimo u managed jezicima ?
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.10.2009, 13:33   #1513
EclipsE
Starosedelac
 
Član od: 16.4.2006.
Lokacija: Scary Movie Reputacija: ■■□
Poruke: 1.337
Zahvalnice: 378
Zahvaljeno 279 puta na 196 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku EclipsE
Određen forumom Re: Programming Challenges

Paaa.... predjite na managed jezike

Inache, idemo malo dublje. Pregled klase Plugin:

bool Active
Pokazuje da li je plugin aktivan, pod "aktivan" se misli na to da li je trenutno selektovan na toolbaru. Ukoliko nije, nece imati pristup eventima kao sto su MouseUp, MouseDown etc...

string PluginName
Ime plugina.

string PicturePath
Ime slike koja se koristi za toolbar. Ukoliko se plugin ne pokazuje na toolbaru, ostaje prazno. Podrazumeva se da se slika trazi u img/ folderu tako da pisete samo ime fajla.

bool OnPanel
Da li se prikazuje na toolbaru?

Button Button
Dugme koje se koristi za plugin na toolbaru.

Eventi:

Kod:
PluginAction OnActivate;
PluginAction OnDeactivate;
EventHandler Click;
MouseEventHandler MouseDown;
MouseEventHandler MouseUp;
MouseEventHandler MouseMove;
KeyEventHandler KeyDown;
KeyEventHandler KeyUp;
PaintEventHandler Paint;
Paint se odnosi na paint pictureboxa.
KeyDown i KeyUp se odnose na formu, kao i mouse akcije.
Click za click na toolbaru.
OnActivate i OnDeactivate se koriste kao eventi kada se kontrola aktivira (postane selektovana) i kada se deselektuje. Mogu se koristiti za npr. prikazivanje i sakrivanje nekog prozora, ili sta god vam padne na pamet.

Sto se tice pristupanja glavnoj aplikaciji, postoji staticna klasa AppManager. Preko nje se moze pristupiti pictureboxu, nekim svojstvima forme, dijalozima za open/save.

Da bi imali vishe ikona na toolbaru (npr. drugachiji plugini koji rade odredjen posao) dovoljno je da u projektu imate vishe plugina, i samo ih u Initialize kreirajte.

Ne znam sta vishe da kazem
Source dobijate kad ga malo sredim :P dotad C# u ruke i prosirite aplikaciju.

EDIT:
i da, primer OpenPlugin-a, koji sluzi za otvaranje slika:

Kod:
public class OpenPlugin : Plugin
    {
        public OpenPlugin()
            : base("OpenPlugin", "open.png")
        {
            Click += new EventHandler(mouseUp);
        }

        private void mouseUp(object sender, EventArgs args)
        {
            AppManager.openDialog.Filter = "All graphics files (*.png, *.jpg, *.gif, *.bmp)|*.png;*.jpg;*.gif;*.bmp";
            DialogResult res = AppManager.openDialog.ShowDialog();

            if (res == DialogResult.OK)
            {
                if (File.Exists(AppManager.openDialog.FileName))
                {
                    AppManager.Picture.Image = Image.FromFile(AppManager.openDialog.FileName);
                    AppManager.Picture.Size = AppManager.Picture.Image.Size;
                    AppManager.Picture.Left = (AppManager.FormSize.Width - AppManager.Picture.Width) / 2;
                    AppManager.Picture.Top = (AppManager.FormSize.Height - AppManager.Picture.Height) / 2 - 34;
                }
            }
        }
    }
novi edit:
slobodno obrishite MyPlugin.dll koji se nalazi u folderu sa programom, on sluzi samo kao test (menja Text forme).
i da, svaki plugin koji se napravi ide u folder sa exe fajlom
Priloženi fajlovi
Tip fajla: zip source.zip (56,3 KB, 3 puta viđeno)

Poslednja ispravka: EclipsE (16.10.2009 u 0:45)
EclipsE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.10.2009, 12:35   #1514
EclipsE
Starosedelac
 
Član od: 16.4.2006.
Lokacija: Scary Movie Reputacija: ■■□
Poruke: 1.337
Zahvalnice: 378
Zahvaljeno 279 puta na 196 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku EclipsE
Određen forumom Re: Programming Challenges

bump bump bump
EclipsE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.11.2009, 14:56   #1515
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: Programming Challenges

Nema vajde više od ove teme A nema posetilaca na http://geosoft.uuuq.com/programming_challenges
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.11.2009, 21:39   #1516
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: EHCPCGG
Poruke: 11.114
Zahvalnice: 3.812
Zahvaljeno 2.870 puta na 2.008 poruka
Određen forumom Re: Programming Challenges

Ja nemam dovoljno znanja za ovo, a pocela i skola, pa sada "u racunare ulazem" najmanje vremena jbg...
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.12.2009, 3:19   #1517
aljoshaaa
Član
 
Član od: 2.6.2007.
Poruke: 36
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Programming Challenges

Zasto je ova zanimljiva tema "umrla" ?! Hajde ..krenite Ja imam ideja za zadatke .. samo jos da Vas vidim
aljoshaaa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.12.2009, 1:36   #1518
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: EHCPCGG
Poruke: 11.114
Zahvalnice: 3.812
Zahvaljeno 2.870 puta na 2.008 poruka
Određen forumom Re: Programming Challenges

'Ajde baci neki zadatak ali languague indepenent
(msm vecina je nezavisna od jezika koji se koristi ali ipak...)
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.12.2009, 1:54   #1519
aljoshaaa
Član
 
Član od: 2.6.2007.
Poruke: 36
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Programming Challenges

Evo jedan za pocetak:
Napisati program koji boji mapu kontinenta (Mapa se ne mora prikazati .. ali ako hocete to je dodatni +) koja se sastoji od m zemalja tako da dve koje se granice ne budu obojene istom. Koristiti 4 boje ! (Dokazano je da su 4 taman dovoljne )
Slicni zadaci se, mislim, srecu na takmicenjima iz programiranja. Koristiti backtrack algoritam .. nije optimalan ali radi posao ili koristiti dinamicko programiranje za pronalazenje jednog resenja tako da u jednoj koloni matrice permutujes zemlje sa 4 boje i tako dalje po kolonama .. bla bla.

Poslednja ispravka: aljoshaaa (18.12.2009 u 15:09) Razlog: zemlje koje se granice
aljoshaaa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.12.2009, 15:05   #1520
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: Programming Challenges

Citat:
aljoshaaa kaže: Pregled poruke
Evo jedan za pocetak:
Napisati program koji boji mapu kontinenta (Mapa se ne mora prikazati .. ali ako hocete to je dodatni +) koja se sastoji od m zemalja tako da dve ne budu obojene istom. Koristiti 4 boje ! (Dokazano je da su 4 taman dovoljne )
Slicni zadaci se, mislim, srecu na takmicenjima iz programiranja. Koristiti backtrack algoritam .. nije optimalan ali radi posao ili koristiti dinamicko programiranje za pronalazenje jednog resenja tako da u jednoj koloni matrice permutujes zemlje sa 4 boje i tako dalje po kolonama .. bla bla.
Wait, WHAT?

Ako je m > 4 onda je nemoguće Ili sam ja nešto pogrešno razumeo? Mislim obojiti na primer 5 zemlje sa 4 različite boje a da dve ne budu obojene istom? Use common sense.
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
challenge, programiranje, takmicenje

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Multithreading in game programming with C++ yaelo Pravljenje igara 0 19.10.2006 1:52


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:26.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2020, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com