Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 15.9.2010, 10:40   #321
Nemesis
Veteran
 
Član od: 29.11.2005.
Lokacija: Novi Beograd
Poruke: 1.181
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 44 puta na 31 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Nemesis
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Čekajte ljudi, davno sam radio sa VB-om i možda su nešto u međuvremenu promenili, ali ako sam dobro razumeo kod, vi hoćete da dodelite vrednost pointeru, a u tom slučaju, nedostaje vam naredba SET.

Dakle,
Set Forma = New ImeForme


EDIT:
Da se ispravim. Nadjoh na mreži da se set naredba više ne koristi od pojave VB.NET.

Poslednja ispravka: Nemesis (15.9.2010 u 10:47)
Nemesis je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.9.2010, 14:26   #322
paka97
Član
 
Član od: 10.7.2010.
Lokacija: Podgorica
Poruke: 94
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku paka97 Slanje poruke preko Skypea korisniku paka97
Question Re: How to... Visual Basic

Dobar Dan
Ja imam Visual Basic 2008 Express edition. Napravio sam jedan programcic i probao ga rado perfektno... Napravio sam setup i sve i poneo ga kod brata i skida mu Net Framework 3.5 ... dali moze to da se instalira bez NET Frameworka ?

Jos jedno pitanjce
Hocu da napravim DvD Player ali nemam MSWebdvd. Ja sam ga skinuo sa interneta ali nznm kako da ga ubacim u ToolBox .. zna li ko da mi kaze nesto od ova dva pitanjca ? POZDRAV I HVALA UNAPRED

Pozdrav By Pavle
paka97 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.9.2010, 0:25   #323
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
paka97 kaže: Pregled poruke
Dobar Dan
Ja imam Visual Basic 2008 Express edition. Napravio sam jedan programcic i probao ga rado perfektno... Napravio sam setup i sve i poneo ga kod brata i skida mu Net Framework 3.5 ... dali moze to da se instalira bez NET Frameworka ?

Jos jedno pitanjce
Hocu da napravim DvD Player ali nemam MSWebdvd. Ja sam ga skinuo sa interneta ali nznm kako da ga ubacim u ToolBox .. zna li ko da mi kaze nesto od ova dva pitanjca ? POZDRAV I HVALA UNAPRED

Pozdrav By Pavle
Ne moze bez .NET Framework-a,a za ovo drugo ides desni klik na toolbox>Choose Items...>Browse i nadjes dll ili exe.
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2010, 21:48   #324
dsl94
Član
 
Član od: 3.8.2010.
Lokacija: Nis
Poruke: 107
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku dsl94
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Moram da ukucam formulu za izracunavanje sile koja glasi k*Q1*Q2/r^2, k=9*10^9
Kada u Basic-u ukucam 9*10^*Q1*Q2/r^2 i kada odem da isprobam da li radi on mi kao konacni rezultat da nesto sto nema veze sa onim sto treba da ispadne, pa vas molim da mi kazete kako da unese ovu formulu u Basic.
Unapred hvala
dsl94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2010, 22:13   #325
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

prvo nam pokazi kod koji koristis, da vidimo kakva je situacija.


moze da bude sve od sitne greske u kucanju do totalnog nedostatka razumevanja koncepta programiranja i koriscenja operacija i varijabli.

ne znamo nista o tvom nivou znanja, a da ti pisem sve od nule ti nije neka pomoc jer ces samo da uradis copy paste
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2010, 22:23   #326
dsl94
Član
 
Član od: 3.8.2010.
Lokacija: Nis
Poruke: 107
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku dsl94
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Private Sub Command1_Click()
Dim A As Single, B As Single, C As Single, D As Single
A = txtQ1
B = txtQ2
C = txtRastojanje
D = 9 * 10 ^ 9 * A * B / C ^ 2
txtResenje = D
End Sub
dsl94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2010, 22:56   #327
VojaM
Ad Ministrator
 
Avatar korisnika VojaM
 
Član od: 19.8.2005.
Lokacija: Beograd, SK
Poruke: 7.280
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
dsl94 kaže: Pregled poruke
Moram da ukucam formulu za izracunavanje sile koja glasi k*Q1*Q2/r^2, k=9*10^9
Kada u Basic-u ukucam 9*10^*Q1*Q2/r^2 i kada odem da isprobam da li radi on mi kao konacni rezultat da nesto sto nema veze sa onim sto treba da ispadne, pa vas molim da mi kazete kako da unese ovu formulu u Basic.
Unapred hvala
Ili si loše prekucao, ili si zaboravio ono "na deveti" u konstanti k za Kulonovu silu (ti si napisao devet puta 10 na... pa fali devetka... pa *Q1*Q2.

Pretpostavljam da bi ti bila prijavljena greška da si tako napisao, pa onda ostaje samo to da si zaboravio da deklarišeš promenljive kao realan tip, pa su sve operacije ispale celobrojne, ili nešto slično.

dsl94 ti je predložio primer koji bo trebalo da radi, sa ispravno deklarisanim promenljivima (naredba Dim).
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2010, 23:00   #328
dsl94
Član
 
Član od: 3.8.2010.
Lokacija: Nis
Poruke: 107
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku dsl94
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Nisam ja nikome nista predlozio, ja imam problem, ukucao sam ovako:
Private Sub Command1_Click()
Dim A As Single, B As Single, C As Single, D As Single
A = txtQ1
B = txtQ2
C = txtRastojanje
D = 9 * 10 ^ 9 * A * B / C ^ 2
txtResenje = D
End Sub

I opet mi kao rezultat daje nesto sto nema veze sa onim sto treba da dobijem
dsl94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.10.2010, 8:26   #329
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
dsl94 kaže: Pregled poruke
Nisam ja nikome nista predlozio, ja imam problem, ukucao sam ovako:
Private Sub Command1_Click()
Dim A As Single, B As Single, C As Single, D As Single
A = txtQ1
B = txtQ2
C = txtRastojanje
D = 9 * 10 ^ 9 * A * B / C ^ 2
txtResenje = D
End Sub

I opet mi kao rezultat daje nesto sto nema veze sa onim sto treba da dobijem
Na kom primeru to isprobavaš? Meni sve radi ok:

Citat:
q1=-6.25E-9
q2=-6.25E-9
r=0.617

F=9.234901E-07 <-- Tačan rezultat.
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MG-RAY na korisnoj poruci:
dsl94 (11.10.2010)
Stara 11.10.2010, 13:59   #330
dsl94
Član
 
Član od: 3.8.2010.
Lokacija: Nis
Poruke: 107
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku dsl94
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Sta ti je ovo E?, mi u skoli pisemo Q1= 4 C(kulona)
dsl94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.10.2010, 15:11   #331
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
dsl94 kaže: Pregled poruke
Sta ti je ovo E?, mi u skoli pisemo Q1= 4 C(kulona)
To E ti je "puta 10 na broj posle E".
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ivan-94 na korisnoj poruci:
dsl94 (11.10.2010)
Stara 11.10.2010, 15:21   #332
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
dsl94 kaže: Pregled poruke
Sta ti je ovo E?, mi u skoli pisemo Q1= 4 C(kulona)
Eksponent.
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Geomaster na korisnoj poruci:
dsl94 (11.10.2010)
Stara 11.10.2010, 16:32   #333
dsl94
Član
 
Član od: 3.8.2010.
Lokacija: Nis
Poruke: 107
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku dsl94
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Ok hvala svima sad sam shvatio, ali naisao sam na jos jedan problem:
Pocetnik sam u programiranju, i pravim program za izracunavanje proseka u skoli, zelim da kada mi izbaci prosek da mi ispise npr "Vrlo dobar", sta da ukucam da bi mi ako je prosek od 3.5 do 4 izbaca "Vrlo Dobar"?

Poslednja ispravka: dsl94 (11.10.2010 u 19:24)
dsl94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.10.2010, 21:58   #334
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: EHCPCGG
Poruke: 11.725
Zahvalnice: 4.149
Zahvaljeno 3.135 puta na 2.174 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Pa valjda proveriš sa if Prosek > 3.49 and < 4.50... (ili =>3.50 =< 4.49)
S' tim da je promenljiva koja "drži" prosek Float tipa, ne znam u kom jeziku radiš al' da napomenem.
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci:
dsl94 (11.10.2010)
Stara 11.10.2010, 22:54   #335
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
dsl94 kaže: Pregled poruke
Ok hvala svima sad sam shvatio, ali naisao sam na jos jedan problem:
Pocetnik sam u programiranju, i pravim program za izracunavanje proseka u skoli, zelim da kada mi izbaci prosek da mi ispise npr "Vrlo dobar", sta da ukucam da bi mi ako je prosek od 3.5 do 4 izbaca "Vrlo Dobar"?
Ja samo da predložim:
Kod:
Dim Prosek As Single ' ovde držiš vrednost proseka
Dim Uspeh As String

If Prosek >= 4.5 Then
     Uspeh = "Odlican"
ElseIf Prosek >= 3.5 Then
     Uspeh = "Vrlo dobar"
ElseIf Prosek >= 2.5 Then
     Uspeh = "Dobar"
ElseIf Prosek >= 1.5 Then
     Uspeh = "Dovoljan"
Else
     Uspeh = "Nedovoljan"
End If
To je malo lakši način da uradiš, bez proveravanja sa dve vrednosti za svaki ponaosob.

(Podrazumevam da Prosek sadrži varijablu od 1.0 do 5.0)
Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
ne znam u kom jeziku radiš
Naslov teme, amirite?

Poslednja ispravka: Geomaster (11.10.2010 u 23:05)
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Geomaster na korisnoj poruci:
dsl94 (12.10.2010)
Stara 12.10.2010, 13:30   #336
dsl94
Član
 
Član od: 3.8.2010.
Lokacija: Nis
Poruke: 107
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku dsl94
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Ovako sam uradio, radi super. Hvala
dsl94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.11.2010, 10:56   #337
mijo87lo
Novi član
 
Član od: 26.11.2010.
Poruke: 4
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Ljudi da li neko moze da mi pomogne u vezi visual basic-a? Radio sam jednu malu bazu podataka u Accessu i povezao sam je sa visual basic-om, napravio sam dva tastera, taster NOVI SLOG i taster BRISANJE, a treba mi taster TRAZI, da mogu kad kliknem na njega da mi izbaci tabelu gde se nalazi npr. sportska organizacija koja mi treba. Kod koji sam kucao kod tastera NOVI SLOG je Adock1.Recordset.AddNew Hvala vam unapred
mijo87lo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.12.2010, 14:52   #338
Null
Novi član
 
Član od: 29.11.2010.
Poruke: 21
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Kako da uradim sledece:
1.Kada se startuje moj program da se prvo pojavi logo programa i stoji tako 10 sec, znam da treba tajmer ali sta da kucam u kodu tajmera.
2.Kako da unutar jedne forme pritiskom na nekog itema iz menustripa otvori novu formu unutar prve?
Null je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.12.2010, 19:24   #339
Markonije
Veteran
 
Član od: 14.3.2009.
Poruke: 1.195
Zahvalnice: 206
Zahvaljeno 273 puta na 178 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

@Null Ne bi znao kod za oba pitanja ali teorija nije na odmet(valjda).

1.za prvo pitanje ima dosta resenja,mozes da odradis na primer: prvu formu malih dimenzija koja je skroz providna ali se vidi slika(tvoj logo) u telu forme(pictureBox koristi) a sama forma ne (providnost 100%) i unutar load procedure te forme pocetne stavis tajmer koji odbrojava do 1000(ja mislim da je sekund 100 u intervalu,ako se ne varam) i sa jednostavnim if ili while-om ogranicis na deset sekundi i da posle load-uje drugu formu(odnosno prvu formu samog programa).Podesi 'start position' formi po zelji.
To ne rade ozbiljne firme verujem ali je rezultat isti,tako da nas pocetnike bas briga.

2.Mozda te nisam dobro razumeo ali znaj da je nemoguce otvoriti formu u formi bukvalno,mozes jedino da prekrijes jednu sa drugom a to ne zelis verujem.dve razlicite forme su fizicki dva nezavisna tela,tako da se izrazim.Da bi se menjao izgled jedne te iste forme do 90% a da 10% ostane isto (Menustrip i slicno),koriste se paneli,frame-ovi i slicna 'parcelisanja' dela forme koja zelis da menjas na klik.Tako vecina programa danas funkcionise,i za to treba lepo da osmislis raspored forme da bi to sve lepo izgledalo.

Nadam se da sam ti malo pomogao,a kod ako niko ne postavi narednih nedelju dana postavicu ja,preorjentisao sam se na c sharp pa me mrzi zbog sintakse
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.12.2010, 23:18   #340
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Markonije kaže: Pregled poruke
@Null Ne bi znao kod za oba pitanja ali teorija nije na odmet(valjda).

1.za prvo pitanje ima dosta resenja,mozes da odradis na primer: prvu formu malih dimenzija koja je skroz providna ali se vidi slika(tvoj logo) u telu forme(pictureBox koristi) a sama forma ne (providnost 100%) i unutar load procedure te forme pocetne stavis tajmer koji odbrojava do 1000(ja mislim da je sekund 100 u intervalu,ako se ne varam) i sa jednostavnim if ili while-om ogranicis na deset sekundi i da posle load-uje drugu formu(odnosno prvu formu samog programa).Podesi 'start position' formi po zelji.
To ne rade ozbiljne firme verujem ali je rezultat isti,tako da nas pocetnike bas briga.

2.Mozda te nisam dobro razumeo ali znaj da je nemoguce otvoriti formu u formi bukvalno,mozes jedino da prekrijes jednu sa drugom a to ne zelis verujem.dve razlicite forme su fizicki dva nezavisna tela,tako da se izrazim.Da bi se menjao izgled jedne te iste forme do 90% a da 10% ostane isto (Menustrip i slicno),koriste se paneli,frame-ovi i slicna 'parcelisanja' dela forme koja zelis da menjas na klik.Tako vecina programa danas funkcionise,i za to treba lepo da osmislis raspored forme da bi to sve lepo izgledalo.

Nadam se da sam ti malo pomogao,a kod ako niko ne postavi narednih nedelju dana postavicu ja,preorjentisao sam se na c sharp pa me mrzi zbog sintakse
1. Ne -_-

2. NE !!!

odbijam vise da pomazem oko stvari koje su objasnjene sto puta na ovom forumu neke cak i u ovoj temi, ali ne mogu da dozvolim ovako pogresne odgovore, neko ce prihvatiti kao istinu.

milisekundi ima 1000 u sekundi
sto se tice prikaza samog logoa, zavisi od preferencija, moze odvojena forma ali ne mora.
forma ne moze tek tako da se podesi da bude skroz providna a kontrola (slika) vidljiva, jer kada podesavas opacity forme, podesava se za sve.
morao bi da koristi key color da kaze koja boja na background slici ce biti providna.

a forma u formi se zove MDI, ova tehnologija se maltene vise ne koristi jer je losa, al lose je i prikazivati logo 10 sekundi, pa sta sad. koristite google za detalje.
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
how to, vb6, visual basic, visual basic 6

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Visual Basic pomoć HITNO!!! TamindzaNS Programiranje 2 3.4.2009 14:43
Visual Basic 6: Online Serveri Bojan Pravljenje igara 3 8.11.2007 21:15
Visual Basic 6.0 Tutorial DobroslaV Programiranje 10 4.8.2007 14:05
Microsoft Visual Basic vladix Pravljenje igara 5 17.11.2006 19:18
Visual Basic PeTkO Programiranje 20 17.11.2006 14:15


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 0:33.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2022, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com