Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > „Ja, igrač!”

„Ja, igrač!” Da li se slažete sa Kuzmom?

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 1.11.2023, 10:58   #1
Chodo'o
Član

Član od: 4.12.2009.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 74 puta na 13 poruka
Određen forumom 11/2023 "Borbeni hipertranshumanizam"

Ako imate mišljenje na temu aktuelne kolumne molimo vas da ga podelite sa ostalim forumašima u ovoj temi.

Citat:
Kolumna je lični komentar istaknutog novinara nekog lista na neku pojavu. Za razliku od reportaža i ostalih tekstova koji bi trebalo da budu objektivni, kolumna podleže subjektivnosti autora, zato se grafički drugačije predstavlja od ostatka časopisa.
Chodo'o je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.11.2023, 10:15   #2
kami
Član

Član od: 17.3.2014.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 127 puta na 83 poruka
Određen forumom Re: 11/2023 "Borbeni hipertranshumanizam"

Ok, ocigledno da se Qzma, posle godinu dana osrednjih kolumni koje idu nabolje, vraca na stare staze uzasa i strave od recenica u svojim kolumnama. Mozda je neki retrogradni Merkur? Ova je toliko genijalno uzasna, na toliko mnogo nivo, da I can't even start...

Plus, simpaticno je to je to sto je FSB propaganda kod ovih srpskih rusoguza ocigledno bolja droga od bilo cega sto postoji na trzistu. Kada su cak i vojnog zaludjenika kao Qzmu ubedili da ultra-precenjena ruska vojska koristi dronove ne zato sto im je avijacija potpuni raspad i uzas uzasa, koja ima milion problema i kad ratuje protiv raspale Gruzije; nego jer su kul moderni tipovi koji se loze na SF filmove i neki SF svet modernog ratovanja. Genijalno.
kami je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku kami na korisnoj poruci:
zchira (29.11.2023)
Stara 5.11.2023, 22:11   #3
pedjosav
Starosedelac

Član od: 17.5.2008.
Zahvalnice: 1.185
Zahvaljeno 660 puta na 482 poruka

I ranije je pisao o upotrebi dronova i slažem se sa njim.
Zar je bitno odakle mu ideja i da li Rusi imaju problem, rešenje i sl.
Jedino je važno da je ideja dobra, nije originalna naravno, samo da se usvoji, kasnimo.
Dobar tekst.
pedjosav je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pedjosav na korisnoj poruci:
player1 (5.11.2023)
Stara 6.11.2023, 13:18   #4
kami
Član

I opet, da Rusi imaju Avijaciju makar na nivou kvaliteta jedne desetine americke, sa sve fizickim ljudskim bicima u lovcima i bombarderima, Qzma bi se nalozio na ovu pricu sa Telegram grupa juce ujutru. (soft power FSB-a rulz, zivele Telegram grupe)

Sto se tice drugih poenti u tekstu, one su pa tek uzas uzasa, i na nivou filmova i serija Radosa Bajica, i knjiga Dobrice Cosica, samo u SF tehnolosko naprednijem ruhu. Fore 'Sacekajte deco, vraticemo mi Kosovo nekada, kada nabildujemo dronove i Mechwarrior-e, a i Amerika propada jer Kina pravi multipolarni svet svojim etatistickim idejama', je nesto kao pomahnitali nastavak Koreni/Vreme Smrti/Vreme Vlasti u 21-om veku; gde Qzma pise scenario, a Rados Bajic rezira. Ovog meseca je jedino u pravu sto se ne lozi na glupave klasicne Arapsko/Palestinske budalastine. Barem da u 1 od 1000 svetskih konflikata razume sta je tu poenta i kako.

Molim te Qzmo, ako hoces da budes mudri intelektualac i da pametno analiziras stvari, pocni prvo da ucis Austrijsku skolu ekonomije, a ne da se dohvatis svih mogucis najtupavijih etatitickih ideja i besmislica, sa svih meridijana; da se lozis na fore o Sluzbama i vojsci, i to kako tamo rade mnogo mudri ljudi, i da mislis kako su Timsteri/ new age Dzimi Hofe u Severnoj americi pojam za slobodu, snagu i radnike, jer mrze besmislicara Dzastina Trudoa. Mislim, stvarno ne razumem fore lozenja na Vojsku od lika koji tvrdi da je neprijatelj zlog monopolistickog globalizma, kada na celom svetu, van klasicnih programa Drzave Blagostanja koji su posebna prica, ne postoji sektor koji je toliko zagadjen etatistickim ogranicenjima i brljotinama kao vojna industrija. Vojna industrija je pojam za sve sto je lose u Drzavno-etatistickim brljotinama, sa sve klasicnom etatistickom propagandom kako je sve prvo vojska izmislila, kako vojska razvija nauku (koja bi se razvijala 3 puta brze na slobodnom trzistu bez njih), i ostale komunjarske, nacionalisticke, i neo-Kejns budalastine.

I druge poente teksta, koje su klasicne visedecenijske Qzmine poente, tipa o kul masculine nerdovima, su ultra smehotres. Moram da priznam da mu je ta visedecenijska poenta o kul nerdovima jedna od najlegendarnijih ikada, cak i za Qzmine pomahnitale standarde. Dobre ribe koji su nerdovi jesu sada vec i ne tako retk pojava; ali muzevan kul muskarac nerd je redja pojava i od naleta zdravog razuma u tvojim sivim celijama Qzmo.

Mislim, klasican Qzma tekst, a taman sam mislio da je poslednjih godinu dana napredovao. U sledecoj kolumni ocekujem objasnjenje zasto je Hezbolah los kada podrzava Hamas, ali je dobar kada zajedno sa Asadom idu po svoje misljenje u Teheran.

Poslednja ispravka: kami (6.11.2023 u 14:50)
Stara 6.11.2023, 20:05   #5
pedjosav
Starosedelac

Maki,

Šta Rusi imaju, to nikada nisu javno promovisali, kao što čine Ameri.
Ako želite da ovde raspravljamo o taktikama za Kosmet, možemo, meni ne smeta. Neka je Kuzma napisao da se ima strpljenja, zar Vi predlažete sada da se krene ? Znate šta bi bilo? Pa ne bi niko stigao ni do granice. Da će biti kiborga, biće, raznih, ne samo vojnih. Samo mislim da ih drugi brže razvijaju od nas, iako smo nekada imali potencijala.
Naša vojska, takođe bila nekad nešto, današnju ne bih komentarisao. Da li će biti nešto nekad-zavisi, ali ne od vojske u smislu generala, jer oni ne vode politiku, već slušaju naređenja političara.
A da se tehnika razvija za potrebe vojske u prvom redu, to verujem. Vi ne ? Onda i neću da Vas ubedjujem. Vojska ne razvija, za potrebe vojske se razvija. Nema vojska svoje naučnike, niti finansije, odakle im. Država odredjuje za potrebe vojske namenski, ne daje im keš, niti neke račune (mada tu možda i grešim, ako su tajni, onda su tajni).
Da li je Qzma napredovao? Pa možda i nije, ja ga cenim takvog kakav jeste, takav je i potreban, ili smo se možda mi promenili ? Ili nismo, nije ni bitno- ovo je zabavan tekst u zabavnoj rubrici, nije naučni traktat.
player1 (6.11.2023)
Stara 7.11.2023, 13:39   #6
kami
Član

Ovo sto Rusi imaju je patoloska diktatorska vlast koja unistava to drustvo, kojoj posebno nestaju pare, sto se odrazava na sve, pa i vojsku. Ne, ja predlazem da se ratosiljanja Kosova. Pri tome, osim predaje suvereniteta i legitimiteta, koje smo vec predali, posebno je bitno da zatvorimo sve slavine belih i crnih fondova koje trosimo na Kosovu, jer to je lose za sve, osim za nekolicinu placenika srpske Sluzbe. To je najbolja taktika za Kosovo, ako cemo vec o tome.

Nasa Vojska je nekad bila vojska diktatorske komunisticke vlasti, kojoj je cilj bio da cuva komunizam kao zenicu oka svoga, a pre toga, isto vojska neke patoloske vlasti. Sloboda u ovom drustvu je dosla spolja, ne od strane srpskih vlasti, koje su uvek i svuda htele da diktatorski vladaju srpskim gradjanima (ili narodom, kako Vam je drago). Da mu nije zapada i kapitalizma, Qzma bi bio zaglavljen u nekoj epizodi fenomenalne serije Deutschland 83. Naravno, Qzma nije gledao tu seriju, jer uglavnom gleda horor djubre; ali da je gledao, ne bi mu se svidela, proglasio bi je za pro-CIA propagandu, iako je serija vrh vrhova sto se tice kvaliteta.

Sto se tice kiborga u Vojsci, to je SF, koji ce da postoji u odredjenoj meri, ali ni priblizno kao glavne vojne strategije, iz 1000 razloga. Qzma zivi u svetu gde su drzavni penzioni i zdravstveni fondovi neodrzivi, gde je prosvetni sistem neodrziv; u kome drustva, ma koliko zaradjivala i stvarala, zbog kapitalizma, nisu u stanju da odrzavaju te patoloske programe Drzave Blagostanja, a on misli da ce drustva i dalje da u masovnoj meri finansiraju njegove SF vojne stvari. Inace, jako je zanimljivo sto dezurni gejmeri po internetu, uvek znaju da lupetaju o nekim finansijskim mehurima, dok ne vide mehure koje su 100 puta veci od tih likova sa Vol Strita koji oni mrze. Vojna industrija je mehur koji je, izmedju ostalog, 100 puta veci mehur od bilo cega sto je bilo koji gejmer pomislio da je neki hedz fond, illi bilo sta sa Vol Strite. Kako da ne, drustva ce i dalje da nastavljaju da finansiraju vojni mehur, pored neodrzvih drzavnih penzionih i zdravstvenih fondova. Naravno, sve to je zato sto Qzma ne zna nista o ekonomiji kao nauci, i ne zna sta su i zasto glavni problemi danasnjeg drustva. Jedino sta zna da radi je da troluje sa pozicija Teherana (jos jedno izrazito bolesno drustvo, koje patoloske dubine Qzma ne moze ni da pojmi), iako ne dobija pare od toga, kao neki korisni idiot Teherana. Uz sve to ubaci i neke klasicne WOKE-BLM-marksisticko-rusoguzacko-Dugin gluposti o tome kako je CIA kriva za to sto je Teheran danas to sto jeste; sto je apsoulutno i u potpunosti mejnstrim misljenje svuda na Planeti, a on je kao neki troler i autsajder, super.

Ali to i nije toliko bitno, jer je i komunisticka, i nacionalisticka indoktrinacija ovde dosta jaka, sto se vidi cak i u slucaju ljudi koji treba da budu intelektualnu vrh nekog drustva, kao sto je to IT sektor. Kada je to slucaj u Srbiji sa tipovima poput Qzme, ciji identitet je- u potpunosti formiran kao amerikanizovani tinejdzer (njegov identitet je duplo vise blizi USA drustvu nego moj, koji sam u sustini klasicna srpska seljacina po identitetu). Kada je on u stanju da troluje sa pozicija nekog nerd IT antizapadnog i antikapitalistickog nacionaliste (opet, cije je misljenje potpuni mejnstrim svuda, a on je kao neki autsajder troler), mozete da zamislite kakav je slucaj u nasem drustvu sa ljudima koji su na mnogo nizoj intelektualnoj i socioloskoj lestvici. Nase drustvo je zato, dno, uvek je bilo dno, i da nam nije zapada i kapitalizma, ostalo bi dno. Lupetanje o Kosovu danasnje omladine rodjenje posle 2000-e je klasicni pokazatelj toga. Te gluposti o Kosovu koje su oni pokupili i od roditelja, i od drustva, je indoktrinacija koja cak nije ni nesto preterano inteligentna i sofisticirana. Mi smo drustvo glupih ljudi.

Poslednja ispravka: kami (7.11.2023 u 13:51)
zchira (29.11.2023)
Stara 8.11.2023, 1:56   #7
pedjosav
Starosedelac

Što se tiče Kosmeta, da li si svestan da je to samo jedna faza njihovih želja i da se ne zaustavljaju na tome ? Prvo to da raščistimo.
Drugo, čak i da zanemariš ono do čega ti nije stalo, ne mogu da verujem da ti nije stalo do rudnih i prirodnih bogatstava koji se tamo nalaze .
Zašto "indokrinacija", to je nekad bila srpska zemlja (trenutno nije) o čemu svedoče mnogi manastiri, crkve.
Ono što misliš da je SF se već ostvaruje u određenoj meri. Ne mora to biti kiborg kakvog smo vidjali u SF filmovima, ali sa čipovima i nanotehnologijom se jako brzo napreduje. Moraće da se ulaže u te grane razvoja. Mislim, dobro - ne mora, ali bi bilo poželjno, ne samo zbog odbrane.
Sve što si napisao o problemima koje imamo, kao društvo najpre, se slažem.
Jedino ne treba zbog toga govoriti da su ljudi glupi, neki jesmo, neki nisu.
Nisu to problemi koji se mogu rešiti nekom revolucijom i sl. pa ni evolucijom svesti.
Ne znam odgovore, ne smatram sebe mnogo pametnim, samo dovoljno svesnim.
Stara 8.11.2023, 2:49   #8
kami
Član

Pa tvoja poruka je bas dobar pokazatej moje poente. Kada ljudi u Srbiji razmisljaju u tom kolektivistickom maniru, i to ne neki neobrazovani sa dna platnog spiske Sluzbe, vec osobe koje imaju iznadprosecan status i inteligenciju, poput tebe i Qzme; mi smo kao drustvo propali odavno. I to je to. Mi ne znamo nista, uzasno smo glupi, i zato smo propali.

Ne znam sta da ti kazem, stvarno. Da ti pricam kako je sve sto su ti u zivotu pricali o Naciji kao najvecoj drustvenoj vrednosti laz. Da su ti koji su popljuvali Fukujamin Kraj istorije isti ti koji veruju u Naciju kao Kraj Istorije. Sve sto su vas ucili je laz, o Naciji, ekonomiji, rudnim bogatstvima kao bitnom kljucnom inputu za neciji razvoj, zlom Zapadu koji iskoriscava resurse slobodarskog naroda Juzne Amerike, itd. Sve je pomahnitala laz, ali i jos gore od toga, pomahnitala percepcija stvarnosti. Ali znam da nema poente pricati vam o tome, dovoljno imam godina da znam da su ti razgovori besmisleni. Da ti pricam da su tvoji najveci drzavni neprijatelji ne Ustase, ne Siptari, ne Ameri, nego drzavni paraziti tvoje Srbije, a posebno radnici Sluzbe i njihovi spoljni Saradnici koji su vas indoktrinirali raznoraznim kolektivistickim mantrama; i da su vas zaludjivali decenijama kvazi-obrazovani ljudi koji ne znaju nista o ozbiljnim drustvenim temama- isto ne vredi pricati o tome, znam sve. Tako da- uzivajte, i ti, i Qzma.

Poslednja ispravka: kami (8.11.2023 u 3:05)
zchira (29.11.2023)
Stara 8.11.2023, 4:59   #9
pedjosav
Starosedelac

Citat:
kami kaže: Pregled poruke
Tako da- uzivajte, i ti, i Qzma.
Uživajte i Vi Maki, pozdrav.
kami (8.11.2023)
Stara 27.11.2023, 22:59   #10
Dekip
V.I.P. Recenzent

Član od: 8.11.2008.
Zahvalnice: 779
Zahvaljeno 1.042 puta na 580 poruka

Citat:
kami kaže: Pregled poruke
bla-bla-bla..
Imam neki čudan osećaj da ti Srbiju vidiš jednom godišnje kad dođeš na "odmor".
Dekip je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dekip na korisnoj poruci:
player1 (27.11.2023)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Svet kompjutera 11/2023 oluja Sadržaj novog broja SK 20 18.11.2023 18:20

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:15.