![]() |
![]() |
|
ŠDK - Nosači podataka Saveti u vezi sa kupovinom hard diskova, optičkih uređaja (CD/DVD), flash diskova, floppyja... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
|
![]()
Koji eksterni hard disk da uzmem do 120gb?
Unaprijed hvala Poslednja ispravka: Nergal (22.3.2008 u 22:57) Razlog: Bez vike... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 226 puta na 116 poruka
|
![]()
do kolko para?
mozda ovaj seagate free agent go 2.5' od 120GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Treba mi eksterni hard disk od 160 GB,po povoljnoj ceni a POUZDAN!
Koja je vaša preporuka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 19.11.2007.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 56 puta na 38 poruka
|
![]()
wd passport. ima ga moj kolega i prezadovoljan je (a sto i ne bi bio pa WD je to
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
@..TypeR,ako je odgovor za Tools..razumela sam da su seagate i WD bolji ,i naveo primer zadovoljnog kolege..da li to znači da su znatno skuplji..ja bi da cena bude povoljna..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
Kada vec uzimas uzmi disk od 3.5 160 gb Seagate u extremnom reku. Zato sto su oni od 2.5 malo skuplji. Doduse 2.5 trosi malo manje struje manje se greju, manji su po gabaritu ali ipak ne opravdavaju svoju cenu.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku paulvandyk68 na korisnoj poruci: | ||
Tools (23.6.2008) |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 12.3.2007.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 46 puta na 43 poruka
|
![]()
Svakako je mnogo boja varijanta uzeti externo kuciste i hard disk (2.5" ili 3.5", zavisno od potreba i mogucnosti), jer se na taj nacin dobija garancija na HDD od 3 do 5 godina, za razliku od gotovih resenja (Passport i sl.) koje imaju garanciju od samo 1 godine.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku miskoxp na korisnoj poruci: | ||
Tools (23.6.2008) |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Mislim da sam pocela da razmišljam kao vi..a mozda bi mogao da se koristi i bez kucista sa dodatnim kablom na USB i adapterom za struju..ne znam samo sto se tice cene da li mu to dodje na isto..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 16.9.2006.
Zahvalnice: 42
Zahvaljeno 17 puta na 9 poruka
|
![]()
bež'te od MyBook..! meni crče sinoć posle godinu dana. Znam za još 2 slučaja u mojoj bližoj okolini. Samo pogledajte tredove po forumima u vezi njega (i našim i stranim) i videćete
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Član
Član od: 19.11.2007.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 56 puta na 38 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||
Član
Član od: 11.4.2007.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 47 puta na 29 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() Uvek treba da znas sta kupujes, inace si veverica. A prodavci (svi od reda) takve najvise vole. Citat:
Citat:
Sto se tice externih hdd probao sam nekoliko varijanti, ranije sam stekao hdd u razlicite fijoke, one jeftinije brzo se za***bu posto se razdrndaju konektori (npr gde se steka napajanje i sli.) one kvalitetnije su skupe pa... ali traju. Nedostatak je veci gabariti nosis punu kesu, kablovi, zavlacene da se steka u struju (da li ortak ima slobodne uticnice ..) Vec neko vreme se prodaju "my book" i slicne varijante, to su obicni debeli hdd koji moraju da se posebno napajaju ( isto ti dodje kao HDD + dobra fijoka) Nihova "mana" je bas to a prednost je cena, Uglavnom ih uzimaju firme, i oni koji nemaju dovoljno za skuplje varijante ili oce veci kapacitet za manje novca. Wd passaport 160gb imam skoro godinu dana i fantastican je, Mali (kao pasos) ok dizajn, napaja se preko usb, ne greje se .. Nedostaci relativno visoka cena, i nesto kraci usb kablic. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
Član od: 29.11.2005.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 88 puta na 66 poruka
|
![]()
@nikos Zaboravi si da napomenes kako ponekad nece da se pokrene WD Passport kada se nakaci na usb, jer neki usb-ovi ne daju dovoljnu struju... I to je mozda najveca mana. Znam mnogo ljudi kojima se to desilo, ali resenje postoji. Ili napravite, ili kupite Y mini usb kabl. Ako ne znate da napravite, ima da se kupi 2,5" eksterni MSI usb rack, sa tim kablom, kosta nekih 500 dinara, ali ce vam onda WD raditi 100% svuda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Moj hard disk... umro... :( | forrest_gump | Nosači podataka | 8 | 4.12.2007 1:04 |
Hard Disk "otegao papke" pomagajte | _RaZoR_ | Kvarovi | 7 | 9.10.2007 20:52 |
Hard disk za laptop | Predrag Stankovic | ŠDK - Nosači podataka | 0 | 22.8.2007 8:30 |
SATA II Hard Disk | ForceWare | Nosači podataka | 14 | 2.9.2006 18:49 |
Hard disk is down!.... | Peruzzi | Kvarovi | 8 | 21.7.2006 0:13 |