Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Osnovne komponente

Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 28.8.2006, 22:29   #161
PAIN
Deo inventara foruma

Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka
Određen forumom Re: Core 2 Duo, Conroe

Po meni to je glupo.Sad kad bi rekao imam CoreProcesor zar ne bi pomislio da sam senuo.Meni se najvise svidja CoreDuo ili CoreSolo , to im i jeste pun naziv.Ovako kao da si rekao da imam kartu 7xxx, kao da je nebitno koja.

Poslednja ispravka: Atila (29.8.2006 u 1:24)
PAIN je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.8.2006, 1:29   #162
Atila
Starosedelac

Član od: 5.11.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Atila Slanje poruke preko Skypea korisniku Atila

Citat:
PAIN kaže:
Po meni to je glupo.Sad kad bi rekao imam CoreProcesor zar ne bi pomislio da sam senuo.Meni se najvise svidja CoreDuo ili CoreSolo , to im i jeste pun naziv.Ovako kao da si rekao da imam kartu 7xxx, kao da je nebitno koja.
Не би' помослио да си ''сенуо'' јер знам на шта мислиш, ал' видећемо како ће раја то да прими, с обзиром да лично знам човека који има ''петицу'' још ће раја C2D такође да назове ''петицом'', ако не и ''шестицом''

У сваком случају сви они спадају у Core фамилију, а наравно да треба конкретно рећи о ком се делу те фамилије и моделу ради.

Ја сам нпр. већ навик'о да пишем C2D мислим ко ће да се смара да пише Core 2 Duo
Atila je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.8.2006, 1:42   #163
sasha vukelic
Banned

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 363 puta na 216 poruka
Određen forumom

recimo da pricas sa nekim i da se cesto u razgovoru pominje procesor intel core 2 duo... npr: c2d ima ovo, c2d podrzava ono, c2d je brzi od p4 toliko, moj c2d ima toliko mhz itd itd... u toj situaciji bi ja koristio core

sreca, rijec "jezgro" je cesce u upotrebi nego "core" kod nas (bar koliko sam ja primjetio)... pa mislim da ce prelazak sa pentiuma na core biti relativno bezbolan

vjerujem da ce u buducnosti kada neko nekoga pita "koji proc. imas?" odgovor biti:
"core na X.XX ghz.", a ne "core X duo, na X.XX ghz."

naravno, moguce da uopste necu biti u pravu.

Poslednja ispravka: Atila (29.8.2006 u 2:10)
sasha vukelic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.8.2006, 2:14   #164
Atila
Starosedelac

Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Atila Slanje poruke preko Skypea korisniku Atila

Citat:
sasha vukelic kaže:
recimo da pricas sa nekim i da se cesto u razgovoru pominje procesor intel core 2 duo... npr: c2d ima ovo, c2d podrzava ono, c2d je brzi od p4 toliko, moj c2d ima toliko mhz itd itd... u toj situaciji bi ja koristio core

sreca, rijec "jezgro" je cesce u upotrebi nego "core" kod nas (bar koliko sam ja primjetio)... pa mislim da ce prelazak sa pentiuma na core biti relativno bezbolan

vjerujem da ce u buducnosti kada neko nekoga pita "koji proc. imas?" odgovor biti:
"core na X.XX ghz.", a ne "core X duo, na X.XX ghz."

naravno, moguce da uopste necu biti u pravu.
То је врло могуће јер мислим глупо је поредити нпр. Quad Core Core на 2.66 и DC Core на 3.2 јер ће са правом софтеврском подршком онај први увек бити бржи, говорим наравно о моделима који ће тек доћи.

Слажем се да сви они спадају у Core фамилију, ал' кад се о нечему конкретно говори мора се рећи на који се део те фамилије односно модел тачно мисли.
Stara 29.8.2006, 10:20   #165
PAIN
Deo inventara foruma

Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka

Citat:
Atila kaže:
глупо је поредити нпр. Quad Core Core на 2.66 и DC Core на 3.2 јер ће са правом софтеврском подршком онај први увек бити бржи, говорим наравно о моделима који ће тек доћи.
Pa o tome sam i pricao.Pun naziv je najbolji a i ovako je nekako sturo.Treba nekako ljudima usaditi u mozak da ne mozes sve nazivati Pentium 4 jer cetvorka ima od 1.2ghz pa i do 3x vise Ghza.

EDIT Evo jednog linka o testu ASUS P5B, trenutno po testu najbolja oc ploca.LINK

Poslednja ispravka: PAIN (29.8.2006 u 11:00)
PAIN je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.9.2006, 15:12   #166
_DLC_
Član

Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 12 puta na 10 poruka
Određen forumom 945P i Core2 ?

Видео сам у понуди Gigabyte-a, плочу GA-945P-S3. Подржава C2 процесоре!!

Шта мислите, људи, да ли то значи да заправо чипсет 945, ипак може да тера Core 2? Да ли је логично очекивати неке врсте апдејта за биос за неке 945 плоче, да би се подржали ти процесори!?

На пр. ја имам 8i945P-G-RH.. која на папиру има све што и горепоменута плоча. Једина разлика је што новија подржава C2!! Хммм... било би супер да се појави неки биос апдејт!
_DLC_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.9.2006, 18:44   #167
Dusan Despotovic
Starosedelac

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 364 puta na 273 poruka
Određen forumom Re: 945P i Core2 ?

Za neke ploce ima da se pojavi nov bios(kad tad),tako da ce i one podrzavati nove procesore.Jednom prilikom sam video da AsRock ima plocu sa 865 chipsetom koji podrzava(ja mislim) Cor 2 procesore.Ne drzi me za rec,ako ne idi pogledaj na njihovom sajtu.TRGOVINA DUSU NEMA
Dusan Despotovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.9.2006, 19:15   #168
Shkomi
Član

Član od: 14.11.2005.
Zahvaljeno 19 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: 945P i Core2 ?

Neka revizija
Ista prica je i sa asusovim plocama.
Trebalo bi na sajtu da pise od koje revizije podrzava CORE
Shkomi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.9.2006, 21:26   #169
Atila
Starosedelac

Ако плоча није Core 2 Duo ready никакав нови BIOS то не може да среди, није проблем у chipset-у јер C2D може да ради и на i865 већ у плочама које немају некo Intel Voltage Regulation њесра, неки произвођачи су избацили нове верзије ''старих'' i945 плоча које имају то и јесу C2D ready, ал' чини ми се да имају лоше OC могућности тако да ипак треба више обратити пажњу на P965 плоче јер све плоче са овим chipset јесу C2D ready што чак не важи за неке старије i975X плоче.
Stara 6.9.2006, 3:43   #170
_DLC_
Član

Damn...
Ипак, чини ми се да је у питању безвезна ситница, због које ћемо мењати плоче!

п.с. Што се мене тиче, тренутна комбинација (Pentium D + 945P) ипак ће код мене сачекати минимум годину дана на апгрејд!
Stara 6.9.2006, 11:48   #171
Rocker
Neozbiljni kolega

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool Re: Core 2 Duo, Conroe

Citat:
_DLC_ kaže:
п.с. Што се мене тиче, тренутна комбинација (Pentium D + 945P) ипак ће код мене сачекати минимум годину дана на апгрејд!
Pa to će ti biti sasvim dovoljno za svakodnevni rad. Čak i posle možeš prvo ploču da kupiš i ostaviš taj proc još malo dok skupiđ kintu! Ne treba se zaletati sa upgradeom.
Rocker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.9.2006, 19:18   #172
_DLC_
Član

Citat:
Rocker kaže:
Pa to će ti biti sasvim dovoljno za svakodnevni rad. Čak i posle možeš prvo ploču da kupiš i ostaviš taj proc još malo dok skupiđ kintu! Ne treba se zaletati sa upgradeom.
Е... тотално си у праву.
Нећу ја сигурно мењати ову машину, вероватно две године.. А оно су ми биле шпекулације у глави... Чисто ако се Интел и АМД "покољу", па још срозају цене.
Лако може да се деси да већ убрзо Core 2 Duo "сиђе у народ"!
Stara 7.9.2006, 2:07   #173
Kostarum Rex Persia
Član

Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 5 puta na 4 poruka

Neće Core 2 Duo da baš tako skoro siđe u narod, jer Intel prvo treba da kompletno rasproda zalihe "starih" Pentium 4, Celeron i Pentium D procesora. Sigurno neće sebi dozvoliti takvu glupost.
Kostarum Rex Persia je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.9.2006, 22:11   #174
Aleksandar Tolic
Član

Član od: 29.4.2006.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Aleksandar Tolic
Thumbs down Re: Core 2 Duo, Conroe

kada sam u januaru kupio novi kompjuter pentiumi d su bii glavni i naravno poneki athlon,6600 gt je harala i 1gb rama je bio fenomen..za 6meseci mi kažu da core duo,965 i 7950 su glavni...ZAR NE LIČI OVO NA BUNAR BEZ DNA????? ja nisam od onih koji su protiv tehnike ali čukao sam tipke još na commodorre 64 i imao mobilni koji je bio za dve šake...daj Usporite malo
Aleksandar Tolic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.9.2006, 23:02   #175
Atila
Starosedelac

Citat:
Kostarum Rex Persia kaže:
Neće Core 2 Duo da baš tako skoro siđe u narod, jer Intel prvo treba da kompletno rasproda zalihe "starih" Pentium 4, Celeron i Pentium D procesora. Sigurno neće sebi dozvoliti takvu glupost.
Наравно, праву распрострањеност C2D треба очекивати тек '07. кад сва NetBurst њасра буду распродата, а буде избачен C2D који ће имати FSB 800 и који ће бити пандан ономе што је данас Celeron односно представник за нижу класу.
Stara 8.9.2006, 23:07   #176
Kostarum Rex Persia
Član

A zna li neko da li će Intel da do proleća 2007 izbaci Core 2 Duo sa magistralom od 1333 MHz i podrškom za DDR2 1066 memoriju? To bi bio pravi pogodak.
Stara 8.9.2006, 23:23   #177
Atila
Starosedelac

Citat:
A zna li neko da li će Intel da do proleća 2007 izbaci Core 2 Duo sa magistralom od 1333 MHz i podrškom za DDR2 1066 memoriju? To bi bio pravi pogodak.
У ком смислу ''прави погодак'', па C2D веће ј*б* кеву а крајем године стиже Kentsfield-Quad Core тако да Intel не мора ништа ново да избацује, ал' наравно треба да развија, док не изађе K8L.

Не заборавимо да се генерације процесора далеко ређе смењују него генерације GPU-ова.
Stara 8.9.2006, 23:39   #178
Kostarum Rex Persia
Član

Ne,nisam mislio na preskupi quadcore Ketnsfield, već da li će Intel da stavi 1333 FSB na Core 2 Duo procesore.

Inače, po nekim najavama, četvorojezgrani procesor će se najverovatnije zvati Core 2 Quadro.
Stara 8.9.2006, 23:53   #179
Garson
Deo inventara foruma

Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka

Citat:
Ne,nisam mislio na preskupi quadcore Ketnsfield, već da li će Intel da stavi 1333 FSB na Core 2 Duo procesore.

Inače, po nekim najavama, četvorojezgrani procesor će se najverovatnije zvati Core 2 Quadro.
Stavice kad zatreba.Sad im ni za koji qrac ne treba 1333FSB, a i takvih memorija josh nema.
Garson je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.9.2006, 2:29   #180
Kostarum Rex Persia
Član

Ma nema to veze sa memorijom, već sa FSB magistralom. Uostalom, ne zaboravi da je to quad-pumped magistrala, pa 1333/4= 333 MHz.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 11:37.