![]() |
![]() |
|
Registracija | Uputstvo | Spisak korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje poruke | Označi forume kao pročitane |
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Član
Član od: 12.7.2007.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Svima nam je jako dobro poznat HD sentinel što se tiče testiranja ispravnosti hard diskova.POred više opcija koje služe za testiranje hard diskova mislim da ima i opciju obnavljanja loših sektora i izolaciju istih poput programa HDD regeneratora.Nekoliko puta sam koristeći ovaj program upotrebio stavku WRITE TEST koja skroz briše sve podatke i obnavlja loše sektore.Posle toga u performansama hard disk je 100% ispravan.Interesuje me vaše mišljenje o ovom programu.
Igor |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pisao sam ja o njemu u 2-3 teme vezane baš za to. On ne može fizički da UKLONI bad sectore, nego može samo da ih memorijski alocira na neku manju particiju/e, u zavisnosti od toga koliko je disk skršen. Imao sam priliku da spašavam takve diskove, na 320 gb (298 gb) mi je napravio 1 particiju od 5.7 gb koju ne diram, a druga radi uredno i zdrava je. Normalno, ne očekuj potpunu revitalizaciju diska niti trpaj na njega važne podatke jer nikad se ne zna da li će/kad će da crkne. Na jednom 500 gb (489 gb) disku mi je napravio čak 5 particija manjeg kalibra jer je disk bio baš "preoran" ali ostatak od 350 gb je zaista uredan. Koristim ih nekad za torentovanje, nekad za instalacije igara i uredno rade iako ti tu nema pravila, sve je od slučaja do slučaja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Znači ipak je HDDregenerator tata za oporavak loših sektora za razliku od drugih programa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 397
Zahvaljeno 3.542 puta na 3.315 poruka
|
![]()
evo baš vrti u pozadini, videćemo
Što se tiče naslova, ne može samo ih označava da ne smetaju |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
tako je samo nije umanjeni kapacitet ima rezervne sektore
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Ti rezervni sektori sadrže loše sektore i taj deo harda je praktično neupotrebljiv?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ne bad sector se samo označi da ne valja i da se ne koristi a podaci se čuvaju na rezervnom delu da bi ti ostalo isto gb
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Samo malo, iz mog iskustva bliže je Igorovoj nego tvojoj tvrdnji:
- na disku koji ima bad sectore a Sentinel mu rasparča particije na 2-3 manje i jednu veliku, ja uopšte NE KORISTIM te male particije, nego samo tu veliku - Bad sectori su identifikovani na blokovima unutar tih manjih particija, i to nema veze ni sa kakvim "gubitkom gigabajta" nego sa izbjegavanjem vrtenja glave hdd-a preko oštećenih sektora i blokova - Gorepomenuto postižem preko Partition magica, tako što iz njega potpuno obrišem i ubijem te male particije u neformatiran prostor, tako da se ti blokovi i sektori uopšte ne koriste, nego da se preko njih "preskače" bez čitanja i pisanja. To nema veze ni sa kapacitetom ni bilo kakvim gubljenjem, jer brisanjem tih particija disk samostalno ignoriše i bad sectore i sve drugo što je klasterovano na datom memorijskom bloku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Posle vaših izlaganja iz ličnih iskustava, mnoge stvari su mi sada jasnije vezane za hard diskove.
Zahvaljujem se svima na pomoći. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li program Aptech može da se pokrene na Linuxu? | bobigoca | Slobodni softver | 1 | 16.10.2010 14:32 |
Program ne može da se pokrene? | Sallee | Aplikativni softver | 2 | 22.1.2010 1:48 |
Loše deinstaliran program, šta dalje? | Butke | Operativni sistemi | 15 | 31.1.2009 17:52 |
Kako početnik može da popravi Windows | pelle6 | Kvarovi | 22 | 30.10.2007 17:10 |
Program autotestovi za vozacki ispit | rgdrajko | Programiranje | 27 | 30.9.2007 14:13 |