![]() |
![]() |
|
O SK-u uopšte Opšta rasprava o izgledu i sadržaju časopisa. Primedbe, predlozi i pohvale su dobrodošli! |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Kao i usvemu, i u ovoj oblasti ima strucnjaka ali mnogo vise ima onih koji neznaju ni A od svega toga. Mnogima je to vec trebalo, ali su izbegavali i da razmisljaju jer je sve "tako skupo i komplikovano".
O cemu se radi:Mozda bi bilo lepo da u nekom od SKa objavite tekst sa uputstvom za umrezavanje, nacinom umrezavanja, koriscenje zajednickog stampaca, LAN, WLAN, ruteri ("obicni" i za WLAN), serveri (kako se "pravi" server), raspodela ADSLa na vise uredjaja, wi-fi uredjaji, sinhronizacija, zastita i bezbednost podataka, deljeni podaci (i podaci kojima se moze pristupiti samo sa jednog kompjutera) i ostalog sta ima veze sa tim... S obzirom da je umrezavanje sve aktuelnije i ucestalije, a cesto i neizbezno, lepo bi bilo da se malo opsirnije posveti tom problemu, a ne pisanjem na dve strane. Privatnih preduzeca je sve vise Ne znam da li ste planirali i usledecem broju onu malu knjizicu, ali bilo bi lepo da u nekom od sledecih brojeva u njoj opisete resavanje ovog problema (posto je ipak potreban koliko toliki prostor). Naravno da je za poznavanje cele teme potrebno citanje nekoliko knjiga, ali za pocetnike i prvu pomoc bi bila sasvim dovoljna ona mala knjizica... Zanima me sta mislite o predlogu. btw. Jel' moze neko na PP da mi preporuci neku knjigu koja se bavi gore navedenim problemima. |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka
|
![]()
Odlican predlog. A evo jos jednog: Photoshop tutorial, zajedno sa nekim cool fazonima.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Starośeđelac
|
![]()
Rekao bih da ne planiraju za naredni broj nista vezano za dodatke...Btw,teme umrezavanja nisu pretjerano zanimljive sirem krugu korisnika(stavise nisu uopste interesantne,rijetko ko to ima volje da radi-mislim na umrezavanje vise racunara,zbog komplikovanosti procesa i ostalog),a i dosta je tesko to valjano objasniti na malom prostoru.Sto se tice trikova u Photoshopu i Corelu,to je vise nego OK.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 7.3.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Bogami, jesu vrlo interesantne. Gro ljudi koji znaju ponesto o kompjuterima ima po dve - tri masine u kuci. Kako smo siromasno drustvo, cesto su to neki malo stariji primerci sa 98 - micama i slicno. Naravno, kada ima vise racunara, lepo je napraviti i mrezu. Do kakvih sve problema tu moze da dodje, iskusio sam na sopstvenoj kozi - epo sve radim kao u tutorijalu, ali cim resetujem racunar, moram sve iz pocetka da namestam. Takodje, sve cesce je i "komsijsko" umrezavanje, preko prozora.
Dakle, ja sam definitivno za. |
![]() |
![]() |
#5 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 2.869
Zahvaljeno 3.656 puta na 1.117 poruka
|
![]()
Zao mi je da vam prekidam zabavu, ali...
...svi sledeci umetci su vec isplanirani. Tema zakljucana. |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Predlog za CMS | draganva | Web dizajn | 9 | 17.5.2010 17:45 |
Dajte neki dobar predlog | jozvan_Kg | ŠDK - Osnovne komponente | 2 | 16.10.2008 21:17 |
Predlog za neki projekat | Neky | Slobodni softver | 54 | 6.10.2008 2:40 |
TFT 22" wide,treba mi neki predlog | Seraph | ŠDK - Grafika | 9 | 30.8.2008 2:50 |
DelFun-ov predlog ! | DelFun11 | Programiranje | 13 | 24.5.2007 20:31 |