![]() |
![]() |
|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 31.5.2008.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
U pitanju je netbook Asus eeePC 1015BX
Kupljen je bez sistema, a uz njega su dobijeni drajveri za Vistu i Windows 7. Instalirala sam Windows XP i uspela da nadjem neke drajvere al neke (uglavnom najbitnije) ne. Gde mogu naci drajvere za zvuk i graficku? Graficka u njemu je AMD Radeon HD 6250 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.495
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Novi član
|
![]() Citat:
Hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.495
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
|
![]()
Na njihovom sajtu pise da je grafika za taj netbuk 6250 tako da cu ici nekom logikom,opsovati ponovo proizvodjace Ati drajvera i dati drajver za koji mislim da ce raditi.
http://global-download.acer.com/GDFi...=Acer&SC=AAP_1 |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Bokile na korisnoj poruci: | ||
SlaughterGirl (9.10.2011) |
![]() |
#5 | |
Novi član
|
![]() Citat:
Ovaj za graficku skidam pa cemo videti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.409 puta na 2.254 poruka
|
![]()
Mislim da ti je za zvucni cip realtek hd audio a ne realtec 97
http://www.realtek.com/downloads/dow...&GetDown=false |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku flamingos na korisnoj poruci: | ||
SlaughterGirl (8.10.2011) |
![]() |
#7 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() Jos da vidimo za grafiku... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.409 puta na 2.254 poruka
|
![]()
treba ti mobility verzija radeona,postoji alat koji od grafickih drajvera sa amdovog sajta pravi mobility verziju,tako sma ja radio za moj laptop,pa bi mogla i ti da probas.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Novi član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Novi član
Član od: 26.1.2012.
Zahvalnice: 0
|
![]()
Uzeo sam ovaj netbook nedavno u tehnomaniji ,odmah sam formatirao disk obrisao onaj asus express cloud ..or whatever...napravio dve particije ,na jednu bacio xp home na drugu 7pro (ubacio bih starter ili homepremium) ali jednostavno nisam mogao da instaliram jedino mi je instalacija 7ice pro nekako prosla normalno do kraja...e sad dolazi problem...i pod jednim i pod drugim sistemom netbook se "ZAMRZAVA"...testirao sam memoriju ona je ok,ako je do memorije onda zamrzava jer je ima malo 768 (256 dodeljeno grafickoj) ali ne zamrzava zbog toga nego ubacio sam coretemp,i gpu-z i pratio temperaturu koja kada poigram neku igru kao gta vice city,ili pustim 720p film ili jednostavno kopiram nekih 10gb preko mreze na drugi komp ode na 65~70~75 stepeni...nisam nest pre imao iskustva sa laptopovima ali ovo mi izgleda mnogo i negde na ovim temperaturama i "blokira" ...ima u biosu neki "Cool and Quiet" alat vezan za ventilator valjda ali i kad ga enablujem i disablujem uvek isto...jako mi se svidja ovaj komp ali ako ovo nastavi da se desava moracu da ga vratim i zamenim za nesto drugo(nek mi je bog u pomoci s tim) ili ako neko ima neko resenje/slicno iskustvo....HEEEELP!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]()
Laptopovi se inace vise greju od Desktopova. Meni je ovaj laptop u pocektu super radio, a u poslednje vreme se desavaju slicna "budacenja" koja si opisao. Za pregrevanje ti savetujem da nabavis neki ekserni kluler, oni nisu skupi, idu na USB i postavljaju se ispod laptopa kao podnozje.
Sto se tice Windows 7, bolje zaboravi, mislilm da ovaj laptop ima premalo RAM-a za taj luksuz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Novi član
|
![]()
Ma ne bi ja ni instalirao win7 nego nisam uspeo da nadjem bluetooth drajvere za xp i onaj Fn taster pod xp-om mi ne funkcioniše u potpunosti (pojačavanje/smanjivanje zvuka)...eto kad provalim kako to da sredim zbogom sedmice
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
|
![]()
Ja imam sve drajvere za XP, sad ne mogu da se setim odakle sam skinula, al mogu da ti posaljem na mail one koji ti fale. Imaj u vidu da su ovi mali laptop-ovi napravljeni prvenstveno za surfovanje internetom, odnosno da nisu predvidjeni da se nesto mnogo "siluju". Prvi ovakvi modeli cak nisu imali ni pristojan hard, nego samo par giga, cisto sa sistem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Novi član
Član od: 6.9.2009.
Zahvalnice: 8
|
![]() Citat:
probaj ovde da izaberes OS XP pa vidi koje ce ti drajvere ponudiit, ja inace imam drugi model ASUSA i uvek sa oficijalnog sajta skidam drajvere i sve funkcionise |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Novi član
|
![]()
@SlaughterGirl.....pa ako te ne mrzi baci mi na mail drajver za bluetooth i tastaturu (ona mi radi ali onaj Fn taster ne radi baš u svim slučajevima)...a kod tebe??...takođe zaboravih da kažem u Device Manager-u mi stoji znak pitanja za "Sm Bus"...(nešto vezano za komunikaciju između uređaja na matičnoj)...a i pored toga komp radi "relativno normalno"...mail je:srdjan.bog@gmail.com..Hvala!
@toreador...Ma nema tamo ništa za Xp možeš videti i sam samo drajver za touchpad i neki glupavi Utilities...nisam verovao kad sam video |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Novi član
|
![]()
U principu ne mogu da verujem bre da na zvaničnoj asusovoj stranici za ovaj netbook stoji da je preporučeni OS za njega Windows7...a ja od Startera preko Home Premiuma pa do Professionala nisam uspeo da nateram ni jedan od njih da normalno radi ...e sad na šta se odnosi ta preporuka ,da li na onu varijantu sa 2gb...vidim po netu da neki spominju i 4bg...pojma nemam...da je ovaj moj pokvaren ne verujem pošto mi je ovo drugi netbook koji sam zamenio i sada mi se isto dešava kao i sa prethodnim koji sam reklamirao i vratio u radnju!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Lexmark x203n Pomoć instalacija drajvera | ahil952 | Ostale komponente | 0 | 2.9.2011 11:15 |
Asus Router WL-500G Premium - pomoć - ne mogu da dobijem internet | seizmos | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 30.12.2007 17:41 |
Windows ne startuje posle instalacije drajvera za Asus GeForce 7600GS | DarthVader | Grafika | 4 | 7.11.2007 21:16 |
Pomoc u vezi drajvera za Asus laptop | ivan011 | Prenosni računari | 14 | 12.10.2007 11:21 |
Pomoć oko kupovine laptopa - ASUS A6M | gosn.prirodni | ŠDK - Prenosni računari | 7 | 28.4.2007 13:29 |