![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
|
![]()
Da li neko ima iskustava sa ovom plocom? Koliko FSB koji radi na 1600 MHz (ostali modeli u ovoj seriji imaju FSB na 2000MHz) ima uticaje na performanse ove ploce i da li je istina da je ona najstabilnija u ovoj Gigabyte seriji. Testovi na datoj adresi pokazuju njenu nadmocnost u svim segmentima u odnosu na neke Asusove modele u SLI varijanti.
http://www.gamepc.com/labs/view_cont...gbnf44x&page=1 Koliko je sve ovo realno, i koje je vase misljenje o ovoj ploci? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
FSB односно правилније говорећи HTT би требало да ради на 1600 односно реално 800 јер је то карактеристика nF4-4X chipset-a, није тако само код ове плоче, већ код свих које имају овај chipset.
Кол'ко ја знам ово има мали, ако не и занемарљиви утицај на перформансе поготово што се у BIOS-у без проблема HTT множилац може ставити на 5 и онда ћеш добити тих 2000 односно 1000. Само ово је s939 плоча, ако узимаш целу нову конфу, нема разлога да узимаш s939 платформу кад sAM2 има готово исту цену и бољу могућност каснијег upgrade-a. Ја имам mATX верзију ове плоче и немам никаквих замерки осим недостатка OC опција. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Da donekle si u pravu ali ja sklapam jednu 939 konfiguraciju koja je vec planirana. Medjutim u medjuvremenu sam saznao da nForce4 (4X) nije poseban cipset, to je obicni nForce4 kojemu je magistrala postvaljena po defaultu na 800MHz. S'druge strane razlika izmedju njega i 4X verzije je cisto sto 4X verzija iako izlazi iz iste fabricke linije nije testirana na rad na 1000MHz. Zakljucak je da svaka nForce4 (4X) ploca moze da radi bez ikakvih problema na 1000MHz i postize odlicne rezultate, jer je pravljena za to.
I na kraju jedan savjet, AM2 je "drvena" daska na AMD stepenistu. Nece puno izdrzati, lici mi najvise na 754, "mozda slatko ali kratko". ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Deo inventara foruma
Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
|
![]() Citat:
Shta god ljudi mislili od s754, on je izdrzao i trajao koliko i s939. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Član
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 16 puta na 14 poruka
|
![]() Citat:
Nego K8NF-9 je super ploca ali ako uzimas celu masinu novu onda definitivno uzimaj AM2 ne vidim svrhu uzimati nesto sto je vec malo ostarelo, sa stanovista performansi su tu negde ali su sa stanovista nadogradnje daleko povoljnije |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Novi član
|
![]() Citat:
Sta ce biti sa AM2... we will see ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Novi član
|
![]() Citat:
Staro = free ![]() Malo staro = money ![]() Moderno = a lot of money! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]()
Da se vratimo na temu. Naime zanima me koja revizija ploca Gigabyte GA-K8NF-9 ima kuler na chipsetu? Da li nepostojanje istog moze dovesti do problema kad se FSB podigne na 1000MHz. Da napomenem da je pasivni hladnjak na ploci velikih gabarita.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Član
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 16 puta na 14 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() I uopste ne moras da se opterecujes FSB-om Poslednja ispravka: Simke (20.10.2006 u 7:10) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
|
![]()
Da i moja ima ovaj pasivni, sto me u neku ruku i raduje jer je tisina danas privilegija. Inace vidim da postoje dvije revizije ove ploce v1.0 i v2.0 i takozvana RH revizija, pa kako znam da se razlikuju u nekim sitnim estetskim detaljima npr. velicini, pomislih da je razlika i oko hladjenja chipa, ali nije bitno.
Da rekli su mi da FSB nema ama bas nikakav uticaj na rad Athlon-a 64. Bice zanimljivo da to i potvrdim na mojim testovima. Kad obavim testove na 800MHz i 1000MHz vraticu se sa rezultatima. ![]() Hvala na odgovoru! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Interesanto je da se ovaj Nforce4-4x cipset koristi pretezno u Nforce4 plocama za 754 podnozjem predvidjenim za one koji su kupili jake 754 procesore i ne zele da ih menjaju a zele PCI-E i bolje performanse koje nforce4 nudi....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
Član od: 15.3.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Cijena je ista ali ne znam za koju da se odlucim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
Član od: 23.1.2006.
Zahvalnice: 231
Zahvaljeno 190 puta na 95 poruka
|
![]()
Reci cu ti nesto sto mozes nauciti iz casopisa SK ili cak iz ovog foruma.
Giga Bytea krasi stabilnost ali ne i over clock mogucnosti(ova ploca dosta lici na moju ali bez nekih extra mogucnosti koje se vide na ploci). Asus je renomirana firma kako po stabilnosti tako i po visokom over clocku(u detalje). Primetio sam da Giga Byte pripada 939 podnozju ali ti Asusa nisam nigdje mogao pronaci (cak ni na njihovom siteu).Ili si pogresno napisao ili su je izvukli iz prodaje.ukoliko i ona pripada AMD familiji.Vidi sta ima vise slotova za kartice i ostalih zanimljivih stvarcica.Pa dodaj everclock mogucnosti pa presudi po volji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvaljeno 2.582 puta na 1.854 poruka
|
![]()
I jedna i druga ploca su veoma slicne sa tom razlikom sto GB Ima podrsku za FireWire a kod Asusa to nije slucaj..
Jos jedna prednost GB je ta sto na sebi nema ventilatore pa nema sta da se zacepi prasinom i posle par meseci nece zvrndati ![]() Poslednja ispravka: Freško (31.10.2006 u 22:00) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvaljeno 2.582 puta na 1.854 poruka
|
![]() Citat:
To za Asus si malo pogresio evo linka pa se sam uveri da na zvanicnom sajtu lepo pise da ploca pripada klasi maticnih ploca sa 939 podnozijem ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
Član od: 15.3.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Meni je prioritet stabilnost mnogo vise nego overclock. Gb mi izgleda kvalitetnije, a na asus-u mi i smeta taj famozni kuler koji blokira i krci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Neverwinter Nights 2 | zorx | Role-Play | 1106 | 18.3.2021 18:53 |
Asus i Gigabyte prave novi brend? | Wild Boy | Vesti | 32 | 11.8.2006 2:14 |
K8 Gigabyte GA-K8NF-9 | lobster | Osnovne komponente | 3 | 31.5.2006 22:09 |
Gigabyte K8N-SLI??? Da ili Ne? | Boris[FR] | Osnovne komponente | 3 | 21.5.2006 22:01 |
Maticna Asus VS Gigabyte | ixnay | Osnovne komponente | 31 | 12.3.2006 12:34 |