![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Za sve one koji se ne snalaze na XP:
XP na srpskom: cirilica: http://www.microsoft.com/downloads/d...isplaylang=srb latinica: http://www.microsoft.com/downloads/d...a-0cc1b341be7c |
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Antony Kidis na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#2 |
V.I.P.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 47
Zahvaljeno 1.518 puta na 1.051 poruka
|
![]()
U pitanju je LIP, odnosno prevod samo interfejsa. Sve ostalo je na engleskom, help i sve "zakopanije" opcije. Bolje nego ništa, ali to nije XP na srpskom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
Slažem se, jer sam jednom imao instaliran taj jezički dodatak, i muka živa da se čovjek navikne. Tako da ga ne preporučujem nikome.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 96 puta na 83 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 16.5.2006.
Zahvalnice: 555
Zahvaljeno 617 puta na 284 poruka
|
![]()
Nekom ko ne zna nikako engleski lakše je i bilo šta da je prevedeno na srpski.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
Ja sam imao prilike da vidim i windows na srpskom (cirilica i latinica) i na madjarskom ali to je muka ziva. Ima mnostvo gluposti koje nema veze sa vezom... Dobro nekima dobro dodje win na srpkom a to samo starijem svetu (mislim na ljude iznad 60 gidina)... Meni ili bilo kome kome operativni sistem 5 godina radi na engleskom bi bio prelazak na srpki kao da me naterate da koristim MAC OS sistem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]()
Зашто туђ језик када имаш свој? Знам енглески, али не видим сврху кад га турају тамо ди му није место. Годинама користим српски интерфејс (ћирилица) и иако је превод понекад чудан, опет ми је боље. Енглески се увлачи и у говор, једног дана ће нам постати матерњи. Зашто?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Veteran
Član od: 16.12.2006.
Zahvalnice: 625
Zahvaljeno 459 puta na 219 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
|
![]()
Pa ja se bas i ne bi slozio sa tobom. Ja smatram da ima stvari na kojima treba da bude engleski prventstveni jezik. Tipa kompjuter. Krecem samo iz sebe. Nikad ne bi naucio engleski da nema kompjutera i windowsa na engleskom. On me naterao da koristim mozak i da skontam sta on sad oce da mi kaze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Banned
|
![]()
Takodje.Na srpskom je samo za mnogo mladje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Компјутер се користи свакодневно, као и нпр. што се новине читају сваки дан ![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Citat:
![]() П.С. Боби, не улази на ову тему ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
![]()
uzmes lepo Windows XP u 10lekcija i furas
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
|
![]()
Хм... Такве ствари се обично своде на објашњавање како искључити комп
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
![]()
AAA
![]() salim se.Pa nije bas to u knjigama.Ali dobro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
|
![]()
Немој код маме, 'леба ти
![]() Читао сам пар таквих, и то је све што сам нашао у њима ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Veteran
|
![]()
Ne bih da izigravam moderatora, ali za rasprave srpski-engleski-svahili postoji tema koju možete naći ovde
![]() Što se tiče dotičnog prevoda na srpski meni je nepotreban (čak bi mi samo zakomplikovao stvari) ali možda nekom bude bio od koristi (tipa stariji ljudi koji ne poznaju ne engleski već stručne kompjuterske izraze) ![]() ![]() Poslednja ispravka: iMa_NeKo_PljUgU (31.10.2007 u 1:13) Razlog: zaboravih na dečicu ;) |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
V.I.P.
|
![]() Citat:
Kad ovaj problem bude rešen, onda će to biti korisno... Уосталом, у неким другим темама на овом форуму смо већ причали и о општој употреби српског језика, а негде прошле године сам се у једној теми расправљао са неким баш око превода Windows-a на српски (ако може да постоји на јапанском или неком од скандинавских језика, видео сам један такав, зашто не би постојао и на српском...) Izvinjavam se zbog promene pisma, to je samo zbog toga da neko ko nije upućen vidi da sve to može... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
|
![]()
Ja i na Windowsu i na Linuxu koristim isključivo engleski jezik jer sam profesor engleskog i najlakše mi je tako, i sve razumem što mi treba,jedino u 'Language bar' ubacim latinicu,ćirilicu i mađarsko pismo koje mi je potrebno pri kucanju dokumenata u Wordu ili kada pišem na forumima ili se dopisujem sa prijateljima...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows XP Service Pack 3 | DorianGrey | Operativni sistemi | 1061 | 19.4.2021 15:17 |
Windows XP servisi (objašnjenja) | veverica | Operativni sistemi | 40 | 4.11.2008 21:58 |
Engleski Windows na nemacki | tomic15 | Operativni sistemi | 3 | 25.10.2006 21:32 |
Uputstvo na srpskom za Canon A530 | vlribar | Foto i audio/video | 12 | 13.9.2006 20:37 |
My humps na srpskom | stefanmg | Cvet kompjutera | 1 | 1.9.2006 15:25 |