![]() |
![]() |
|
Registracija | Uputstvo | Spisak korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje poruke | Označi forume kao pročitane |
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Član
Član od: 9.9.2013.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
|
![]()
skinuo sam oracle sql developer i kada pokusam da napravim novu konekciju izbacimi sledecu gresku - network adapter could not establish the connection oracle. Pretrazio sam google ali nista mi nije pomoglo u otklanjanu ovog problema
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
- Na kojem si OS-u i koju si verziju Oracle-a instalirao?
- Da li je baza kojoj pokusavas da pristupis instalirana na istoj masini kao one sa koje pristupas? Iz komandne linije uradi sledece: - Proveri na koju je vrednost postavljena varijabla ORACLE_SID, i uporedi tu vrednost sa onom iz SQL Developer-a. - Proveri da status listenera (lsnrctl status), ako je stopiran, startuj ga (lsnrctl start). Uloguj na SqlPlus kao sysdba, i uradi sledece: - Proveri da baza radi (select status from v$database). Ako joj status nije open pokreni bazu. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ivan452 na korisnoj poruci: | ||
prozor_xp (25.2.2014) |
![]() |
#3 | |
Član
|
![]()
-na windows 8.1
- totalni sam pocetnik, poceo sam da ucim uz neke tutorijale koje imam na kompu, kada pokusam da napravim novu konekciju izbaci mi ovu gresku a sve sam potpuno isto popunio kao onaj lik sa tutorijala. ![]() EDIT: Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
OK. Ajde onda za pocetak okaci screen shoot SqlDeveloper connection prozora. Da vidimo koji su ti parametri.
Koju si verziju oracle baze instalirao? Potrazi instalacioni fajl ili pogledaj u instalacionom direktorijumu. Tu bi trebalo da pise. Nazalost, ja nemam ni jednu verziju Oracle baze instaliranu na Windows masini. Ali za pocetak probaj sledece: 1. Otvori cmd i ukucaj echo %ORACLE_SID% i posalji rezultat 2. Otvori cmd i ukucaj: sqlplus nolog i posalji rezultat |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
probaj u SQL developeru da obelezis service name i tu ukucas XE.
Ako i to neće uradi sledeće: u CMD-u ukucaj "set ORACLE_SID=xe" i probaj ponovo. Ako i to neće nađi u instalacionom folderu oracle-a .exe fajl sa imenom sqlplus. Otvori u tom folderu command promt i pokušaj da pokreneš taj fajl. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Network adapter u device manageru? | ns_atina | Operativni sistemi | 2 | 8.11.2012 19:58 |
Bluetooth Network Connection | Morandi | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 3.3.2011 18:18 |
Instalacija Joomle | Nikola petric | Web razvoj | 13 | 11.6.2010 6:39 |
Network adapter neće da se uključi (enable) | Kitara | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 4 | 12.1.2010 16:09 |
Modemske greške (error kodovi) | Kaiser Soze | Kvarovi | 27 | 16.10.2009 3:49 |