![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#121 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kod tebe na laptopu može bilo koja igra da se instalira, a na moju kantu mogu samo one pre 2007. godine. tako da će mene pre da smore nego tebe jer imaš veći izbor
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Moguće, ali se držim toga da su najbolje igre (skoro?) svih žanrova izašle pre 2007. godine.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Vulee na korisnoj poruci: | ||
>>ScReAmEr>> (13.10.2010), JAZO (20.9.2010) |
![]() |
#125 |
Veteran
Član od: 2.9.2007.
Zahvalnice: 176
Zahvaljeno 241 puta na 134 poruka
|
![]()
Osim Assassins's Creed 2 i.... vise nista mi ne pada na pamet. Pa ajde da kazemo GTAIV
|
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Starosedelac
Član od: 10.2.2007.
Zahvalnice: 232
Zahvaljeno 251 puta na 170 poruka
|
![]()
Znate shta sam zadrzao od originala u kolekciji?
Unreal anthology i UT3. Unreal serijal je mozda poslednji koji je nudio visok stepen modovanja,(gledajuci FPS zanr) kao i mnoshtvo custom content-a, tako da je ovim naslovima life-span praktichno vechan.(posebno matorom ali i dalje neprevazidjenom UT99 u kome je uzged recheno broj aktivnih igracha troduplo veci od UT3 ![]() Da li neka igra koja je izashla u poslednje vreme uopshte ima SDK? Uglavnom ne, a i da postoji neka, uglavnom nije toliko popularna da bi se custom content pojavio na serverima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Novi član
Član od: 14.9.2010.
Zahvalnice: 27
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Nikada
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Član
|
![]()
JA sam par puta u zivotu imao osecaj da su me smorile, kao na fazon to je to, omatorio sam za igre i nekoliko puta sam dobijao onaj zar za igranjem i odusevljavao se koliko uzivam u tome :P Imam skoro 27 godina, moguce da taj dan tek treba da dodje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Veteran
Član od: 10.9.2010.
Zahvalnice: 141
Zahvaljeno 159 puta na 92 poruka
|
![]()
Postoje tri stvari koje me smaraju u vezi video igara u zadnjih desetak godina.
1. Muzika - nekada su za video igre muziku pravili majstori pojedinci (Tim Follin, Rob Hubbard, Iveson...), koji su umeli na onim jeftinim cipovima da naprave mnogo lepe tonove i zvukove koji su odgovarali odredjenom zanru igre. Sada unapred sam da su to samo neki orkestrirani gudaci.....i gudaci.....i gudaci......SMORISE VISE SA TIM GUDACIMA!!! ISTI SU ZA SVAKU IGRU, bez obzira na zanr ili atmosferu i ideju igre. A malkice se razumem u muziku, i imam utisak da su ti tepih-gudaci tu samo da bi se nesto culo u igri, posto ne mogu da se setim nijedne MELODIJE koju sam cuo u nekoj igri u zadnjih 10 godina. 2. Izgled - Da li ste, braco stariji gejmeri, primetili da uprkos sve boljim kompjuterima i grafickim karticama, nase nove igre sve izgledaju PROKLETO ISTO. Potpuno iste palete, imam utisak da su to samo milioni nijansa dve boje za koje se opredele (ako je ratna igra, idemo na sivo pa sveeee do veeelikog kontrasta na sivo-plavo, ako je rpg od zeleno do braon, a ako je trkacka igra od zeleno- do sivog). Kako smo bre na onom komodoru mogli da prepoznamo igru u stotinku kad je ugledamo... 3. Zanrovska ogranicenost - U zadnje vreme u prvom planu su samo FPS, RPG i strategije, ostalih igara a ne daj boze NEKOG NOVOG ZANRA gotovo i da nema.... eto toliko ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Willy na korisnoj poruci: | ||
doctor (12.10.2010) |
![]() |
#133 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
1. A tema iz Syberie? Morrowindova tema?
![]() 2. Mislim da grešiš u vezi sa RPG-ovima, u skorije vreme sam igrao (i prešao) Gothic 1 i Witchera, i oba su pretežno sivkasti... A pre toga i Veneticu koja je plavkasta. Kako meni izgleda, "samo" je DAO braon (verovatno ih ima još, ali mi ne padaju na pamet). 3. Ima dosta "čudnih" igara na indie sceni. I dosta avantura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.267
Zahvaljeno 3.220 puta na 2.233 poruka
|
![]()
Odgovor na naslov teme: da, u zadnje vreme.
Reeetko koja igra me natera da je pređem... Jedino ako je zaista kvalitetna ili ako pokupim neverovatnu količinu hype-a. Ili je pak u pitanju nastavak neke od mojih omiljenih franšiza. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Veteran
|
![]()
Caine, da li si ti siguran da je The Witcher RPG?
A i poenta je bila u istovetnom koriscenju nekih davno utabanih "paleta", i POGOTOVU nacin njihovog nijansiranja, nemoj mi reci da to nisi primetio. to se ina filmovima novije generacije vidi (Teal-Orange paleta, ubistvo za boje u filmovima, da li se neko seca koliko su filmovi imali boje `80-ih?). Poslednja ispravka: Willy (13.10.2010 u 13:58) |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Veteran
|
![]()
Ni ja. Valjda zbog golih zenskih na kartama.....nesto sto su zatvorenici imali pre 100 godina...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
You got me there.
![]() Koliko sam ja primetio, ljudi ne smatraju da je izazvao revoluciju, nego im se samo igra mnogo sviđa. ![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Veteran
|
![]()
Najgore od svega je u tome sto se ni ja ne razumem uopste u crtanje i slikarstvo, samo posmatram prevaru za prevarom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.144
Zahvaljeno 4.067 puta na 2.653 poruka
|
![]()
Ovo je vise problem sta neko smatra za definiciju RPGa (mislim da ima i posebna tema vezano za ovo). Ja za zivo glavu ne bi smatrao Witcher icim drugim nego RPGom, al eto neki ljudi imaju druge kriterijume.
Licno po meni, RPG ne definise borbeni model. Isti moze da bude kliktalica, akcija iz treceg lica, potezna squad strategija i sta god. Ako zadovoljava neke druge kriterijume*, koji su bitni, to je RPG i tacka. *Uz to, ti kriterijumi nisu ekskluzivni. Npr. kreacija sopstvenog lika je RPG element. Ali to ne znaci da igra kojoj toj fali ne moze da bude RPG. Isto vazi i za nelinearnost. Cak stavise prevelika nelinearnost vodi do prilicno razvodnjenog iskustva (poredi Bethesedine i Bioware-ove igre), pa preferiram one manje linearne, sa jacim story-dialoge elementom. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Dokle ce ljudi IGRE nazivati "igricama"? | TomWaits | O igrama uopšte | 263 | 10.12.2012 21:01 |
Najbolje igre 2008. godine | Nenad Vasovic | Tekstovi u SK | 166 | 4.10.2009 17:32 |
Ultimate Fight igara - prva sezona | Patton | O igrama uopšte | 102 | 9.5.2009 0:08 |
Video igre - uticaj na mlade i još ponešto | Nenad Stevanović | O igrama uopšte | 116 | 10.3.2009 0:04 |
Najbolje igre 2006. godine | Nenad Vasovic | Tekstovi u SK | 73 | 1.7.2007 16:22 |