![]() |
![]() |
|
Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
Član od: 23.2.2006.
Lokacija: Tamo gde su kuće od čokolade i prozori od marmelade....
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 301 puta na 171 poruka
|
![]()
Da li postoji nacin i kako da se razbije enkripcija WinRara?
Tacnije trazi mi password da bi otvorio datoteku... Kako ga zaobici ili ukloniti? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.520 puta na 1.053 poruka
|
![]()
Ako je stavljena jaka lozinka, možeš da zaboraviš na uklanjanje, razbijanje može da traje i mesecima u tom slučaju. Mnogo ti je bolje rešenje da ponovo nađeš taj fajl na netu, ukoliko se radi o nečemu što je skinuto sa neta.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Bryan Fury na korisnoj poruci: | ||
Teva (18.1.2008) |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Zavisi kolika je sifra tj. od koliko se cifara sastoji,mozda bi mogao da probas brute-force operacijom da to razbijes,ali, mani se corava posla, to moze da potraje nekoliko sati.Nadji ti negde lepo taj opet na netu i zavrsena stvar.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku vaskotv na korisnoj poruci: | ||
Teva (18.1.2008) |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 15.11.2005.
Zahvalnice: 186
Zahvaljeno 199 puta na 108 poruka
|
![]()
Veliko gubljenja vremena. Lakse je skinuti nego se sa time zezati. Probaj samo neki program pa stavi od 4 do 8 karaktera sa npr malim slovima a zatim ubaci i velika pa ce ti napisati da ce mu trebati preko jedne godine a da ne govorim o simbolima ili jos i brojevima ako je neko dodao.
Jedini predlog ti mogu dati posto neki programi imaju da kombinuju vise stvari pa da probas sa vise ljudi jedan ovako drugi onako i naravno sto jaca masina za tako nesto... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dzambo na korisnoj poruci: | ||
Teva (18.1.2008) |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Ma skinuto je sa diska jednog... Ali nazalost nema password...
U pitanju SES Houdini... Kako da izvedem taj BruteForce? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 437 puta na 327 poruka
|
![]()
Mani se ćorava posla. Ako nemaš predstavu kako izgleda pasword, možeš slobodno da zaboraviš na celu stvar. Pa taj pasword je tu sa razlogom, zar ne? Kad bi svako mogao tek tako da razbija zaštitu onda se nebi ni zvala zaštita.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bvitnik na korisnoj poruci: | ||
Teva (18.1.2008) |
![]() |
#11 | |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 710 puta na 498 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() Kao sto je korisnik rekao winrar od trojke pa naovamo je veoma nezgodan za razbijanje sifri, prosecan komp ne moze da izvuce vise od 100-200 pokusaja u sekundi, a sifra od osam karaktera koja sadrzi velika, mala slova i brojeve (bez spec. karaktera) ima 2,18 e14 karaktera, tako da bi tebi trebalo najmanje 10 na 12-ti sekundi za njeno razbijanje, sto je grubo zaokruzeno milijardu dana. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nighthawk na korisnoj poruci: | ||
Teva (18.1.2008) |
![]() |
#12 |
Starosedelac
|
![]()
Aaa jbg
Ja se nadao ima nesto ko u matrix fazonu da za 0.1s sa nadje pass.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
.
|
![]()
Mozda ce tako nesto i biti moguce kad budes imao sedu kosu (ili budes bio celav) i imas praunucice, komjuteri se sve brze razvijaju. Znaci cuvaj te fajlove ako su ti vazni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 363 puta na 216 poruka
|
![]()
pitanje je jasno kao i odgovor: da. svaka ekripcija se moze razbiti.
kao sto su i drugi rekli, u zavisnosti od duzine passworda i jacine kompjutera, to moze trajati nekoliko sekundi, minuta, sati, dana, sedmica, mjeseci, godina... probao sam nekoliko razlicitih programa i najvise mi se svidio: http://www.elcomsoft.com/arpr.html sifru koju sam ja htio razbiti jeste bila dugacka, no uz dictonary-attack je fajl bio otvoren za nekoliko sekundi. medjutim, ako je sifra na bilo koji nacin nestandardna rijec tesko da ces ista postici. nestandardna rijec je ako npr ima i slova i brojeve, a i vecina dictonary-attack podrazumjeva da je sifra na engleskom. P.S. ako se sjecas nekog dijela sifre, ovaj program ti takodje moze pomoci. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku sasha vukelic na korisnoj poruci: | ||
Teva (18.1.2008) |
![]() |
#15 |
Starosedelac
|
![]()
Ja nemam predstavu kakva je sifra...
Imam samo dva rar fajla Houdini_ill_soul[1].part1 i Houdini_ill_soul[1].part2 i to je to... Pass je resen!!! jeeee Hvala svim na dobroj volji... ps Google hack eveything ![]() Poslednja ispravka: Teva (18.1.2008 u 20:51) |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Veteran
Član od: 1.7.2007.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 286 puta na 170 poruka
|
![]()
Da ne otvaram novu temu,lej bi mog'o neko da mi preporuci par programa za ovu namenu,posto ovaj sa linka vise nije dostupan,tj pise da razbija samo winzip,cisto da probam.Jedino sto sam ja uspeo da izguglam je atomic rar password recovery ali ne kapiram ovo"dictionary attack",sta treba tu da dodam da bi probao taj metod?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
![]()
Izguglaj, ima dosta softvera za to. Razbijanje sa recnikom blago receno ne radi. Pokusace da uz pomoc log fajla sa predefinisanim (najcescim) siframa nadje poklapanje ali u slucaju nasumicnih sifri (a koja nije takva?) to nema pojma. Znaci brute, berserker force, to ti treba.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
Član od: 1.7.2007.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 286 puta na 170 poruka
|
![]()
Evo pronasao sam jos tri programa,Rar password recovery,RAR Key, i cRARK.
Ovo za dictionary attack vidim i ja da nema vajde,to je najbrzi metod ali i najmanje efikasan.Probao sam u RPR da stavim na brute force i najvise 10 mogucih karaktera i kad je krenulo u vremenu preostalom do kraja je pisalo samo "too many"! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
.
|
![]()
Ne stoje vam te brojke bas najbolje, hajde da ih malo bolje razradimo.
Sifra od 10 karaktera koja ukljucuje velika i mala slova, brojeve i specijalne znakove ima 94(znakova) ^ 10(broj karaktera) = 5.386e19 karaktera. Sifre se najcesce cuvaju u hashovanom obliku (jedini relativno bezbedan nacin). Jedan od najcesce koriscenih hash algoritama je md5. Prosecan kompjuter moze da hashuje (isproba) 10 miliona sifri u sekundi koristeci md5. Sto znaci da bi mu za sifru od 10 karaktera trebalo nesto preko 170 000 godina (ako negde nisam pogresio u racunu). Kada se tome doda cinjenica da svaki ozbiljniji program za zastitu fajlova koristi bezbednije (i time sporije) algoritme od md5, situacija postaje jos gora (tj. bolja). Win rar-ov hash algoritam je izuzetno spor. Na mom procesoru je uspevao da izvrti jedva 50 pokusaja u sekundi, sto znaci da bi mu trebalo 34 milijarde godina da isproba sve kombinacije. Ova planeta je stara "tek" 5 milijardi. Ovo ne znaci da mozete da se opustite i da na svoje fajlove stavljate kratke sifre. Dobra sifra ne bi trebalo da ima manje od 12 karaktera, a sigurna sifra bi trebalo da ima preko 20. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa winRAR-om | hellennis | Kvarovi | 10 | 13.5.2009 22:43 |