![]() |
![]() |
|
Konzole Konzole i softver za njih... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Zna li mi ko preporučiti neka generalno dobra podešenja za ovaj emulator Sony PS 2 konzole? Danas sam ga skinuo, skroz mi je stran, i ne mogu da podesim konstantan i igriv frejmrejt. Ceo dan sedim i nabadam, i uglavnom imam dobar frejmrejt ali kako god namestio nailaze dropovi na momente. Hvala unapred za svaki predlog.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.996
Zahvaljeno 4.850 puta na 2.801 poruka
|
![]()
Okačiću sutra screenshotove, ali imaj na umu da ne postoji univerzalno podešavanje za sve igre.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci: | ||
dzangrizalo (26.10.2022) |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Znam, kao i sa drugim emulatorima. Ali računam da ima neko prosečno dobro, pa onda za različite igre, različite promene, ali mi to prosečno dobro treba. Hvala ti mnogo i unapred druže.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Starosedelac
Član od: 14.5.2008.
Zahvalnice: 876
Zahvaljeno 552 puta na 414 poruka
|
![]() Citat:
https://pcsx2.net/compat/ |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku CTOJAH na korisnoj poruci: | ||
dzangrizalo (27.10.2022) |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.267
Zahvaljeno 3.220 puta na 2.233 poruka
|
![]()
Na kojoj mašini pokušavaš da igraš? Cpu, gpu itd?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Vega 3 radeon/ Ryzen 3-3200 U/8 gb ram
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.996
Zahvaljeno 4.850 puta na 2.801 poruka
|
![]()
Trebalo bi da dodaš još memorije da bi radila u dual channel režimu, pošto je Vega osetljiva na memorijski protok (sad ti RAM radi kao single channel).
Što se tiče pcsx2, 1) Ne skidaj poslednju stabilnu verziju (1.6.0) jer je urađeno dosta optimizacija u međuvremenu. Skini poslednju iz liste "Nightly builds", probaj AVX2 verziju ali ako ti se procesor bude preterano grejao, pređi na SSE4. Ja koristim klasičnu verziju za wxWidgets GUI-jem, ova nova Qt mi ne leži. 2) BIOS američki obavezno 3) Config -> Graphics: Renderer probaj Vulkan, a ako ne radi, DirectX 11. OpenGL izbegavaj na AMD-u. U slučaju 2D igara (arkadne konverzije, Street Fighter Alpha Anthology i slično) najbolje radi "Software" renderer. Za opciju "GPU Pallete Conversion" testiraj kad je uključena i isključena pa šta radi brže. 4) Config -> Audio: Interpolation = Linear, Output module: XAudio 2. |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci: | ||
doctor (27.10.2022), dzangrizalo (27.10.2022) |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.267
Zahvaljeno 3.220 puta na 2.233 poruka
|
![]()
OpenGL je loš na AMD-u baš, da.
I taj CPU sa tim GPU nažalost nije sjajan za PS2 emulaciju ali ako središ lepo settingse i ne dižeš rezoluciju možeš lepo da igraš sve osim najzahtevnijih igara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Član
|
![]() Citat:
EDIT: Našao sam još stariju verziju iz Nightly Release serije, sad tek dobro radi. Poslednja ispravka: dzangrizalo (28.10.2022 u 19:15) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
emulator, konzola, podešavanje, ps2, sony |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koja konfiguracija za pcsx2 | banertd | Osnovne komponente | 8 | 27.10.2014 22:02 |