![]() |
![]() |
|
Opisi, recenzije i testovi Ovde šaljite sopstvene opise, recenzije i testove hardvera. Neka ono što ste poslali bude vaše autorsko delo - nemojte kopirati tuđe tekstove sa drugih sajtova i časopisa. |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 984
Zahvaljeno 3.915 puta na 2.354 poruka
|
![]()
Pre neko vreme sam imao HyperX Cloud Alpha na pozajmici i prilično su me oduševile svime sem prenaglašenim basom. Po nekim komentarima CM MH751 bi trebalo da daju isti taj kvalitet zvuka sa uravnoteženijim basom i za još manju cenu od 65€. U pakovanju se dobija kabal sa in-line kontrolom jačine zvuka i dugmetom za mute mikrofona, kao i kratak produžni kablić da se 4-polni džek razdvoji na dva 3-polna. Tu je naravno i sam mikrofon koji je takođe odvojiv.
![]() ![]() IZRADA I KOMFOR Veći deo slušalica je izrađen od pastike sa lepim soft touch finišom. Samo je lajsna unutar headband-a metalna. Sve u svemu vrlo pristojno mada ipak nije na nivou Cloud Alpha koje imaju aluminijumski okvir oko školjki i plastiku čvrstu kao tenk. Ovde ako čuknete u školjku slušalice čujete da postoji šupljina ispod, kod Alphe je to maksimalno čvrsto i umrtvljeno. Jastučići su debeli, izuzetno mekani i komforni. Stisak na glavu i uši je vrlo blag ali dovoljan i sveukupno su ovo najudobnije slušalice koje sam do sada nosio. Kablovi su opleteni i identični onim kod Cloud Alpha. ![]() ![]() ![]() ![]() ZVUK MH751 takođe imaju odziv u V stilu. Bas zvuči masivno ali nikada preterano i jasno je umereniji nego na Alpha. Sam karakter basa je sličan, na toplijoj i mekšoj strani što mislim da većina ljudi voli. Srednji su opet povučeni ali su ovde dodatno utanjeni i nejaki. Deluju prilično odvojeno od basa i jasno je da negde između basa i sredine postoji rupa u frekventnom odzivu, u onom njegovom delu koji daje masu sredini. Visoki su istaknuti ali imaju solidnu količinu detalja i nisu prenapadni. Zvučna scena je pristojno široka ali zvuk kompletno nema tu čistinu i širinu koju ima Alpha pa ni osećaj prostornosti i raslojavanja nije na istom nivou. Za muziku - sve zvuči relativno pristojno ali sredina pati najviše jer nema težinu a ima upliv od naglašenih viših frekvencija. Zato muzika koju ja najviše volim često pati, npr. Leonard Cohen-ov glas je tanak i malo previše šuškav, Mark Knopfler-ove gitare nemaju svoju prirodnu boju i punoću... Nije to preterano i prenapadno do nivoa da mi vređa uši ali ne želim nešto posebno ni da slušam muziku na njima jer sam navikao na prirodniji i raskošniji zvuk. Iako su srednji na Cloud Alpha takođe povučeni, kod njih se ipak napavio mnogo bolji balans između niže i više sredine pa glasovi, gitare itd. imaju punoću i svoju prirodnu boju. Kod AKG K92 opet sličan slučaj, bolji frekventni balans, punija sredina - kod njih glasovi imaju pomalo neki fazon koji englezi zovu tube-like iliti kao da se čuju iz cevke, što je posledica upliva mid-basa koji nije baš savršeno kontrolisan u sredinu. To je po meni ipak bolje nego kada tog istog mid-basa i donje sredine prosto nema. Ove slušalice su ustvari zvučno najsličnije Samson SR850. To je zvučno ista klasa sa nekim malim razlikama. Samson ima bas koji je malo više udarnički i zabavan, sredina i visoki su malo puniji dok su na MH751 malo tanji ali kao "čistiji". Kvalitet izrade Samsona prosto nije na nivou CM-a ali što se samog zvuka tiče ja bih radije koristio Samsonke koje zvuče življe. Za igre - Zvuk je i dalje isti kao i kod muzike, međutim u igrama se to manje primećuje jer punoća i boja zvuka nije toliko ključna. Opšta čistina i širina zvuka je dovoljno dobra da čujem sve što treba i odakle dolazi. Komfor je izvanredan, zbog manjeg stiska su mi na duže slušanje prijatnije od Alpha, dok K92 sa plitkim jastučićima bolje da ne pominjem - one su naspram MH 751 kao sprava za mučenje. ![]() ZAHTEVNOST PO PITANJU IZVORA Nisu uopšte zahtevne, to što se čuje na mom pojačalu ili dobrom DAC-u se manje više čuje i na solidnom telefonu. Određene razlike naravno ima ali nije vredna preteranog pomena i bilo kakvog ozbiljnijeg ulaganja. Dobra Creative zvučna karta da ih potera dovoljno glasno i sa dovoljno basa... i na konju ste. ZAKLJUČAK Vrlo funkcionalno, izuzetno komforno i zvučno ništa posebno. Oni hvalospevi koje je Z-review na YT ostavio o zvuku ovog modela su sa moje tačke gledišta prosto neistiniti, koji su razlozi za to zaista ne znam ali nisam ni usamljen u tom mišljenju. Kada sam podelio ove utiske na Head-Fi forumu, odmah se javilo još 3-4 razočarana vlasnika sa potpuno istim utiscima i rekli mi da su Takstar Pro 82 drugačije i bolje zvučeće slušalice. Ipak ne mislim da je ovo loša kupovina ako je potreban praktičan model sa mikrofonom, lepim finišom i stvarno vrhunski komfor... Za 65€ ovo može biti sasvim pristojna kupovina. Da imam duge gaming sesije ili da filmove i serije gledam sa slušalicama... postoji velika verovatnoća da bi K92 češće ostajale u fioci uprkos boljem zvuku. Ali ako je slušanje muzike glavna namena onda nikako ne bi bile moj izbor. YT Video: https://youtu.be/sKqzgTgtMMc |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
Psychon@ut (1.6.2019) |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Frekventni odziv sa Head-fi.org.
![]() Izgleda skoro identično kao 90+ % slušalica uključujući i AKG K92 ali zvuk ipak nije ni sličan, tako da je korisnost ovih grafika vrlo upitna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Stigle su mi konačno i Takstar Pro 82 pre neki dan... i krug je zatvoren.
![]() Frekventni odziv Basa ima sasvim lepo, ide duboko i dobro je kontrolisan ali generalno nema neki poseban udar i odsečnost. Može da se pojačava u tri koraka otvaranjem bas reflex porta... Lično mi je prvi (zatvoreni) omiljen jer je tu bas najprecizniji i najbolje kontrolisan. Svaki sledeći korak unosi više basa ali onog muljavog boomy basa. Ja lično mislim da im taj dodatni bas ne treba ali ko baš želi - dobio sam bolje rezultate prostim dodavanjem basa u EQ - tako sam ga samo pojačao bez ovog proptatnog muljanja i boom fazona. Visoki su opet prenaglašeni i hoće da zamore ali kada ih EQ-ujem oko -5 dB od 10 kHz pa naviše to se fino umiri, onda još dodam par dB na 4 kHz gde imaju jasnu rupu (ja sam oko 2-3 dB dodao, ne treba preterivati da ne dođe do distorzije, zavisi i koliko dobro je EQ rešen možda bolje i ne dirati tu... proverite sami da li vam se sviđa). I to prilično lepo legne na svoje mesto... Ostalo o zvuku Zvuk generalno vrlo detaljan a zvučna scena baš pristojno široka, čista i raslojena. Kako god se okrene ovo su analitične slušalice i prostim EQ se nikada neće dobiti punoća i toplota nekog Sennhaisera recimo. Zvučno me podsećaju na Focal Spirit Classic. Taj oštriji i malo ravniji karakter slušalica prosto mora da se prihvati, ali kada se saberu svi kvaliteti i malo visoki umire putem EQ-a zvuče zaista dobro. AKG K92 u poređenju zvuče punije i masnije ali takođe mutnije i prostorno zbijenije... nekog jasnog pobednika nema i mislim da zavisi od ukusa. Da moram da ih slušam bez EQ-a odabrao bih AKG i žrtvovao nešto detalja zbog toplijeg i normalnijeg balansa... ali kada se EQ ubaci u igru onda mi Pro 82 ipak postaju bolje slušalice, njihovi visoki se mogu umiriti dok se manjak detalja i definicije kod AKG-a u odnosu na Pro 82 nikako ne može nadoknaditi i softverski ispraviti. Tako da Pro 82 od mene imaju toplu preporuku ko voli prostran i analitičan zvuk uz vrhunski komfor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Deo inventara foruma
|
![]()
Konačno sam se razlenjio da završim YT video za Takstar.
![]() https://youtu.be/JirubsGeuM8 U međuvremenu sam ih upario sa Dragonfly Black i to je stvarno odlična kombinacija jer DF ima vrlo energičan i dinamičan zvuk koji baš lepo oživi ove slušalice pa tu bude i puno snage, detalja i zabave. Stvarno dobar HiFi zvuk koji po mom mišljenju i više nego opravdava svoju cenu. Zajedno, sada dok je DF na akciji, izađu oko 120-130 €. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
cooler, master, masterpulse, mh751, recenzija |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
i5 8400 stock cooler vs Cooler Master Hyper TX3 EVO? | Sergio de Loco | Osnovne komponente | 3 | 5.5.2018 16:06 |
Cooler Master Football Fever Contest (12. jun - 31. avgust) | Thaedass | Dešavanja i događaji | 0 | 17.6.2010 17:54 |
Cooler Master ili LC Power? | Upitnik | Ostale komponente | 5 | 23.9.2009 19:48 |
Cooler Master Hyper TX3 CPU Cooler | Picard | Vesti | 25 | 9.8.2009 14:00 |
Cooler Master Sphere ili Cooler Master Mars? | Porsche | ŠDK - Ostale komponente | 3 | 15.12.2007 12:32 |