![]() |
![]() |
|
Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Treba da radim seminarski rad iz Informatike II iz Access-a,ali u zivotu nisam radio u Accessu,profesor je na predavanjima nesto na brzinu samo ispricao o tome,i to je sve,posle je odmah dao seminarski.Znaci pojma o tome nemam,pa mi treba pomoc.Evo dole zadatak koji treba da uradim.
Ne trazim da mi neko uradi ovo,nego samo da mi pomogne da pocnem da radim |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
|
![]()
Jao jao koliko seminarskih i domaćih zadatala u poslednje vreme. Da se ne bliži to jun?
![]() ![]() 1) Napraviš novi fajl u Access-u i nazoveš ga jelte NOVA.MDB. 2) Za ovaj deo oko kreiranja imaš dve opcije, wizard i ručno unošenje. Preporučujem ručno unošenje jer je manje konfuzno od wizarda. Pre nego što kreneš da unosiš atribute entiteta (atributi, entiteti - ![]() ![]() ![]() 3) Unos podataka vršiš direktno u sninmljenu tabelu. 4) (CREATE INDEX ... ON ... - ![]() 5) Upit kreiraš u Query sekciji. Tu treba da se upoznaš sa SQL sintaksom (SQL - ![]() 6) Za ovaj Import treba ti ta druga baza UCENICI. Import opcija postoji u File meniju. Snaći ćeš se ![]() 7) Kreiranje novih zapisa je jasno. Radio si to već u tački pod brojem 3. 8) Opet koristiš CREATE INDEX ... ON ... nad atributom datuma rođenja. 9) Ovo za brisanje učenika možeš da radiš ili ručno direktno na podacima ("lame" način) ili da napišeš SQL upit tipa DELETE FROM KUPCI WHERE razred = 2 AND razred = 3 (častio sam te celim upitom samo proveri kako ti se stvarno zove kolona razred ![]() 10) Ovaj "složeni" upit deluje složenije nego što zapravo jeste. Koristiš SELECT sintaksu sa WHERE delom gde ćeš definisati uslov datum < 1.1.1981 [proveri sintaksu skladištenja datuma u Accessu, zaboravih da li se razlikuje od MSSQL-a ![]() 11) Za forme ako si ikada radio u bilo kom Visual okruženju Microsoft-a shvatićeš ![]() 12) E za grupisanje po razredima koristiš nešto komplikovaniju sintaksu GROUP BY. Dakle koristiš SELECT da bi izabrao podatke koji su ti potrebni samo na kraju dodaš GROUP BY dodatak koji će ti grupisati sve rezultate po razredu. Atribut koji treba da koristiš u GROUP BY je razred. |
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.267
Zahvaljeno 3.220 puta na 2.233 poruka
|
![]()
Ozibljno nam treba podforum "Domaći zadaci"
![]() Svaka čast holodoče što te ne mrzi da kucaš toliko... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Svaka cast stvarno,veceras cu probati pa javljam sta sam uradio
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ko me poznaje zna koliko volim da podučavam i razmenjujem znanja
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mythbuster
|
![]()
Samo jedna mala ispravka. Ovaj query
Kod:
DELETE FROM KUPCI WHERE razred = 2 AND razred = 3 ![]() Treba ovako Kod:
DELETE FROM KUPCI WHERE razred = 2 OR razred = 3 |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Marko_L na korisnoj poruci: | ||
holodoc (6.6.2010) |
![]() |
#7 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Postoji i alternativna sintaksa ukoliko je broj razreda koji treba da se briše veći Kod:
DELETE FROM KUPCI WHERE razred IN (2, 3) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
Član od: 9.5.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Izvinjavam se ako sam postavio na pogresnom mestu... Ako bi neko mogao da mi pomogne za seminarski radim bazu podataka "Vozni red jedne autobuske stanice" ako neko ima neki primer ili bi mogao malo da mi pomogne sa entitetima ili da kaze kako bi on to uradi...veoma bi mi bio od pomoci... Hvala unapred
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
access, microsoft |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Igra li neko Hearts Of Iron 2 ? | Auror | Strateške igre | 1451 | 9.11.2017 17:28 |
Pokušaj re-kreiranja VBA Access programa u Windows Forms Application | mcdhappy80 | Programiranje | 0 | 28.4.2010 23:24 |
pomoć oko trendnet access pointa | muki69 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 0 | 25.4.2010 20:49 |
Zamena za MS Access razvojno okruženje - MySQL | Jenkiduduldu | Serverske aplikacije i baze podataka | 7 | 13.8.2009 22:45 |
router i access point | message | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 14 | 22.9.2008 10:31 |