![]() |
![]() |
|
Internet tehnologije Komunikatori, pretraživači, servisi i protokoli... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Dosao jedan poznanik iz Norveske, zemlje sa najvecim standardom u Evropi, zemlje koja kako on kaze ima 1.8% nezaposlenih (uglavnom nekih Arapa koji su ko zna kako i sa kojim ciljevima dosli tamo), ugradjene dvd uredjaje u sedista voza (!!!!!!!!!!????????????), zemlje na cijoj su mu granici vratili 180e na ime PDV-a za kupovinu lap topa jer je strani drzavljanin. I prica mi kako je tamo bezicni internet BESPLATAN, brzina je oko 10 MEGABITA po sekundi, kako se vozi vozom, izvadi laptop i u svakom momentu moze pristupiti internet-u, bilo gde u zemlji, jer imaju antene na banderama, na svakom cosku, u sumama i gorama...........
Posle te price sam shvatio da ne znam gde zivim... Tuzno je sto smo mi ovde toliko zabetonirani u ovu zemlju da uopste ne znamo sta je normalan zivot, sta je svet, sta je tehnologija. Ja sam ultra, mega, turbo zadovoljan svojom bedom od 128K i mislim kako je to super. Mi zaista pomisljamo kako je u ovoj zemlji nesto dobro a zaostali smo jedno 50 godina za normalnim svetom. Srbijo, majko................. A da ne pricam o slikama "doma" u kojem zivi i domskim, pratecim objektima... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kind Of A Big Deal
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka
|
![]()
Ne vredi gledati kako preko zive jer cemo se samo jos vise razocarati u nas...
Imacemo i mi megabitni internet kroz 5 godina... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
O tome ti pricam. Tuga jedna koliko smo zaostali, tuga.
Nisam mogao da verujem sta mi covek prica. Imao sam utisak da je bio na nekoj drugoj planeti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 95 puta na 71 poruka
|
![]()
Ej pa nismo mi zaostali 50 godina.... mozda 10 najvise. Seti se nije internet ni postojao pre 90tih godina u danasnjem smisl..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senio®
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 835 puta na 309 poruka
|
![]() Citat:
Sumnjam da ti Norveški DVD uredjaji mogu izašta pametno da se iskoriste. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Senio®
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 835 puta na 309 poruka
|
![]() Citat:
![]() a pre antena bi mogli da okačimo kojeg političara ili barem nekog iz telekoma, svakako da bi to ubrzalo razvoj ove napaćene zemlje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
Ok, shvatili ste sta sam hteo da kazem, u svakom slucaju.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
"`ladno al` standard."
![]() bice toga i ovde kad tad, a i sad je dobro bar nema rata i ne bombarduju nas, a zivi se bar malo bolje ako ne isto ako nista, a nista ![]() Poslednja ispravka: KIBLA`s (7.11.2005 u 2:57) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
Bedni smo brate.....
99% ljudi koristi(ukljucujuci i mene) ovde ubogi dial-up koji je otpucao svoje jos pre 15 i kusur godina.... Kad pogledate kod nas sve te sljastece reklame za ADSL koji je po meni najobicniji lopovluk i deranje-2000 i kusur dinara za 256K/b flate-previse brate,prava lihva Sa druge strane SBB nudi kablovski net po ceni od oko 1500din za 256K/b flat-sto je OK Bio sam odusveljen(u pocetku) uvodjenjem ADSL-a i popularizacijom brzog neta kod nas,ali sam brzo uvideo kako je njihovih 128/256/512K/b ustvari jadno u poredjenju sa onim sto je covek rekao gore Istina ziva.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
![]()
Ma kako nije jadno... poenta je da smo mi beznadezno zaostala zemlja... jednostavno nismo svesni cega ima u normalnom svetu... kao radujemo se za taj ADSL sto kaze Covenant a to je svuda k'o dobar dan, smesna brzina.
Kibla, bice toga i ovde kad' tad' ali sta ce onda biti preko? Mi cemo uvek zaostajati 50 godina. Ja to ne mogu da podnesem. Na svu srecu pa nisam bio u tako nekim drzavama, pa ne znam kako je, ali to je ono sto pokusavam da kazem - mi NE ZNAMO kako je i onda mislimo da je i ovde dobro. Osecam da se ne bih vratio kada bih tako otisao negde, ja koji sam zagovornik zivota u Srbiji i koji nikada ne bih mogao nigde da odem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Kind Of A Big Deal
|
![]()
ja sam imao jednom prilike da surfujem brzinom od 3Mbps.... lepo ide ali nije nista posebno dok ne pocnes da downloadujes........ drugacije se i ne oseti..... ali download :-) extra...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Kind Of A Big Deal
|
![]()
I ovde imamo mi brz internet.... samo je pitanje koliko je ko spreman da plati...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Veteran
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 95 puta na 71 poruka
|
![]()
Podatak iz Francuske: 1 Mbit flat cable, mesecno kosta 25e, sto je ekvovalentno ovde kod nas 256 adsl (cable) flat....
LOPOVI BRE!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Naravno da su lopovi kakvih nema...
Jos kad krene segmentacija linkova i veci broj korisnika-ko zna na sto ce to da lici-we will see... Pogotovu za ADSL.... Ja bi sve to pred streljacki vod zajedno sa Telekomom.... Jedine firme koje mi se cine koliko-toliko korektne su SBB(kablovski) i Verat(1700din wireless,256K/b flat,javna IP adresa-skroz je OK) Pozdrav svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
![]()
Ne znam za Verat njih svi pljuju tako da ja od njih vise ni crvljiv orah iz ruke ne bih uzeo.
@Sale013 Nas najbrzi internet za kucne korisnike je bukvalno smejurija za njihov najbrzi. Pa nas najbrzi internet za firme je nekoliko puta sporiji od internet-a koji oni imaju BESPLATNO u svakom delu svoje drzave (opet da navedem primer kada se voze vozom) - znaci za "obicne" korisnike. Mo's misliti sta firme tamo imaju........ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@Ogi
Veruj mi da je Verat mozda i najbolji davalac internet usluga kod nas... Sasvim je razumljivo da mu je dial-up konekcija losija od drugih provajdera-jer 10 sati interneta naplacuje 120din(drugi provajderi imaju cenu od 250din pa navise) zato sto je uspeo nekako(i svaka ima cast za to) da zaobidje zli Telekom,sto ce vidi na ceni usluga..... S obzirom na cenu ima zaista oroooooooooman broj korisnika,pa je sasvim razumljivo da je dosta cesto preopterecen-jos kad ce tu umesaju nase "kvalitetene" vezi i centrale iz 70-tih godina..... Ko voli nek izvoli..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
|
![]()
Znam da je u Norveskoj mnogo mnogo jeftin net , znaci posebno njegova oblast koja ima neku nagodbu sa provajderom i placa 20eura mesecno !!!! za tu brzinu i ta pare je NEVEROVATNO ! ali sta ces ...... znaci skinuo je Oblivion trailer od 120Mb za nekoliko minuta ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
|
![]()
Moze neko, da mi objasni kako to mislite agregacija linka? Zar više korisnika deli ADSL liniju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
![]()
@Samuraj Meni ortak kaze da je wireless internet DZABE i da skida brzinom od preko 1MB u sekundi.
@Korisnik Da, otprilike ta neka varijanta, ne znam strucno da ti objasnim kako to sve funkcionise ali je poenta da se veci broj korisnika nabaci na jednu ajde da je nazovemo linija, tako da se ona ukupna propusna moc (brzina) deli sa brojem korisnika, znaci ako su svi u isto vreme na vezi net ce biti najsporiji... Ta neka varijanta, u svakom slucaju to je lose. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Mythbuster
|
![]()
Malo je neprikladno porediti Norvešku sa nama.Ipak su skandinavske zemlje poznate po tome da imaju najbolji odnos cena-kvalitet u Evropi.Recimo, moj ortak, koji je trenutno u Švedskoj, plaća 20 evra za 10 Mbit-s kablovski (optika) link bez limita.Toliko kod nas košta 256 Kbit/s šta god da uzmeš.Možda je bolje uporediti se sa nekim zemljama iz regiona, mada i tako zaostajemo dosta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
SBB uvozi internet iz inostranstva? | Bryan Fury | Internet usluge | 32 | 2.12.2008 19:33 |
Najbrži Internet na svetu! | Rasa | Brbljaonica | 20 | 14.7.2008 4:11 |
Internet u Zemunu? | kinteC | Internet usluge | 1 | 13.11.2007 23:28 |
Japanci menjaju internet! | ForceWare | Internet usluge | 23 | 3.9.2007 0:43 |
Sharing internet connection i LAN. | diablo_ | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 7 | 30.7.2007 18:34 |