Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 1.11.2008, 23:39   #1101
Ketchua
Basterd...

Član od: 26.1.2006.
Zahvalnice: 1.113
Zahvaljeno 906 puta na 546 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ketchua
Određen forumom Re: Fallout 3

@shrafko: Smem li ja da primetim da Kuzma ocigledno favorizuje FPS-ove? ja iskreno mislim da je on zeleo da igra bude ovakva... ili je tako, ili nije igrao prva dva dela, ili je covek stvarno placen (u sta cisto sumnjam, posto samo (valjda) 2% ljudi u ovoj zemlji poseduje racunar, tako da i nismo neka ciljna grupa)... sve u svemu, tuzno...
Ketchua je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Ketchua na korisnoj poruci:
Packy (1.11.2008), SFRJ-Forever [CG] (2.11.2008), shrafko (2.11.2008)
Stara 2.11.2008, 0:59   #1102
shrafko
Starosedelac

Član od: 5.8.2007.
Zahvalnice: 1.580
Zahvaljeno 1.322 puta na 598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku shrafko

2% poseduje računar, 50% od tih 2% ne igra ništa ozbiljnije od pasijansa, za onih preostalih 50% cRPG je suviše "smarački i komplikovan" ("brate, imaš neke vožnje, neku akciju, rokanje, nešto?", - "evo, mogu da ti narežem "Witchera" ili "King's Bounty", - "šta ti je to?" - "RPG" - "jel to ono gde budžiš lika?" - "pa, recimo", - "ma za*ebi me bre, kakav si ti to gejmer kad nemaš Need for Speed XLIII?!" ) a i od onog minornog broja ljudi koji će igrati F3, najveći deo ga neće i pazariti.. tako da i nismo neko bog zna kakvo ciljno tržište

Fallout 2ku je za SK opisao Babović (93) a Fallout Tactics (88) Kuzmanović.. samo 5 razlike između ova dva naslova, iako je Tactics gadno osakaćen sa RPG strane (speechcraft, barter i druge "social skillove" odmah na početku možete izbaciti kroz prozor), tako da je - što Ketchua kaže - sasvim moguće da Kuzmanović favorizuje shootere (tome ide u prilog i izbor Boxa). Ili to ili je postao klasična žrtva hypea (šta? svemogući Kuzmanović žrtva hypea? ubermensch, stub srpske igračke zajednice ? ma neeeeee ).

Evo sad baš završih sesiju (lvl. 5), akcija se zahuktava, udovi monstera lete na sve strane (to tebra, rooookanjeeee ), nije mi nezanimljivo - pokupih neke fine bonuse kao quest reward (+25% fire res. i +1 na PER/STR, po želji.. neću da spojlujem pa da kažem za koji quest ) ali mi je opet sve nekako čudno.. na perkove za svaki level još uvek ne mogu da se naviknem a lvl cap na 20om nivou izgleda ekstremno glupo (s obzirom da sam već 5. nivo a nisam bog zna šta istražio).

Od simpatičnog i duhovitog ghoula keca i dvojke, trojka mi izgleda kao nabildovani supermutant sa harizmom prosečnog džaka cementa koji na sve načine pokušava da vas zarazi FEVom (što će za posledicu imati obožavanje aktuelnog nastavka ).
shrafko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku shrafko na korisnoj poruci:
Ice-Man (3.11.2008), Ketchua (2.11.2008)
Stara 2.11.2008, 1:00   #1103
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.606
Zahvaljeno 4.115 puta na 2.688 poruka

F3, po mom misljenju, NIJE Oblivion sa puskama. A definitivno nije ni Fallout 2.5.

Mada lici po nekim elementima (posedovanje kuce, prvo lice, gomla beskoristnih predmeta koji mogu da se cornu i slicno), F3-u fale glavni elementi koji cine Oblivion smorom, a s druge strane poseduje one koji cine igru dovoljno RPGom da ne bude FPS/RPG hibrid kao STALKER ili FarCry2, nego pravi FPRPG (sto je jelte, isti zanr kao Oblivion).

Nema ponavljucih kapija, levelovanja protivnika po igracu, guidlova koji primaju koga oce (warrior u mage guid), random pecina sa istog izgleda sa respawn monsterima i slicno.

Sve u svemu, mnogo bolja inkarnacija FPRPGa zanra nego Oblivion. A fallout atmosfere ima na pretek. Mada pretpostavljam da bi utisak bio upecatljiviji da je F3 izasao pre jednog Bioshoka, koji ima slican feel.

Repair sistem mi se svidja (jel je realan), perkovi po nivou takodje (ipak su slabiji od onih u prosliom delovima). VATS je smislen i potreban, narocito u tezim fajtovima (sem ako imas reflekse ko u CS takmicenjima). Ekonomija mi se svidja (slicna ko u Oblivionu, mada ima i dodirnih tacaka sa onom iz starih delova, trampa i slicno). A i atmosfera apokalipticnog sveta je upecatljivija u prvom (il trecem) licu. Mada jos nisam primetio "mracne" tonove, kao na primer u Fallout dvojci.

P.S.
Jedino sto mi smeta je preveliki "gore", cak sa jednostavnim oruzijem koje nije sposobno za tako nesto. Mada i to se moze smartati fallout feelom, jer slicno si imaju i u F1-2 sa Bloody Mess traitom.

P.P.S.
I jos nesto. Interfejs je mogao da bude malo bolje. Mnogo klikova da se dodje do inventara ili mape. Na primer, poslednje sto sam gledao je inventar oruzija. Zatim zelim da vidim lokalnu mapu. Moram TAB sa pipboy, zatim prvo dugme, pa eventualno jos jednom, ako je poslednje selektovana globalna mapa il questovi. Znaci nekad treba i do 3 klika da se doje do informacije koja je mogla da bude bindovana na jedno dugme.

Poslednja ispravka: player1 (2.11.2008 u 1:39)
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 2:44   #1104
Eni
Banana

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka

Heh, to za inventar sam baš ja kukao koju stranu ranije
Ma nije loša igra, skroz zanimljiva pucačina sa RPG elementima, nema šta, a sve dalje je sve zabavnija... Samo nije Fallout, ali je ok igra...

Evo da padnete na **** - ja prešao... 2.5 dana igranja. Istražio sam negde 10% teritorije, imam lvl 10 (!!!) i tesla power armor/helmet + plasma/minigun... Da ne ulazimo sad u to šta sam sve propustio, želim da kažem nešto o poslednjoj misiji glavne priče... Zbog te jedne misije vredi igrati igru. Ne, nije odsjaj starog fallout serijala, ali je paljevinski fenomenalna,
Spoiler za nemojte čitati:
pravi spoj CoD4 i MechWarrior serijala, kada jurišate sa elitnim timom Brotherhooda iza džinovskog robota i nemate pojma odakle i ko više puca... Čak sam i oborio helikopter jedan potpuno sam... Ostale nisam stigao ni da vidim, robot ih je kao muve izgnječio o gole stene... Inače, robot je lud skroz, celo vreme ponavlja "Communism is ultimate failure, democracy will prevail... Kao, zaostatak od pre rata, napravljen za borbu protiv kineza...

Pozitivna stvar je što na više mesta imate saradnike, ekipu. ne možete da upravljate njima, ali ima ona žensa vitez iz BoS, pričljivi supermutant, ćalac, 2x najmanje Pride ekipa, moguće da sa njima ima još sporednih questova, ne znam... I neću se vraćati da pogledam Ja završio...

Malo hint-spoilera: 1. Ako imate ekipu, pustite ih da rešetaju i samo polako za njima, hvatajte uglove i rešetajte koga stignete...
Spoiler za matrix:
2. U Matrixu, ako ne želite da gubite karmu slušajući Betty, (ja npr. nisam hteo da ubijem onu ženu, iako sam prve dve stvari uradio) šifra za paljenje failsafe terminala je sledeća: radio, krigla, patuljak, krigla, blok, patuljak, kola.

Evo i par zanimljivih screenova, valjda neću pokvariti ništa ovima što još nisu ni na 1% jer idu polako...

Spoiler za slike:

Završio sam tako što
Spoiler za ending:
sam poginuo, tj. dao život za prečišćivač vode a nisam ga otrovao i svi su dobili vodu... Bla, bla...
Eni je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Eni na korisnoj poruci:
Ketchua (2.11.2008), shrafko (2.11.2008)
Stara 2.11.2008, 11:11   #1105
Red Dragon
Starosedelac

Član od: 16.7.2006.
Zahvalnice: 275
Zahvaljeno 739 puta na 370 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Red Dragon

Joj, meni izgleda najzad stize F3 danas-sutra.
Mada, citajuci vase postove, nesto nisam siguran da ce se moj klasican heroj sa CHA i INT na 10 nece se mnogo najesti 'leba.
Red Dragon je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 11:52   #1106
Ketchua
Basterd...

Član od: 26.1.2006.
Zahvalnice: 1.113
Zahvaljeno 906 puta na 546 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ketchua

tvoj klasicni heroj ce morati da se presalta na STR i CON na 10...
Ketchua je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 12:18   #1107
Pjanovic
Banned

Član od: 22.1.2007.
Zahvalnice: 2.940
Zahvaljeno 2.739 puta na 1.903 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Pjanovic

Meni smeta kretanje, ili je previse brzo (trcanje) ili je previse sporo, nisu to lepo odradili.

Ne znam sta da ocekujem, nisam igrao (ili sam igrao neuspesno ) prethodne delove, ali kapiram da je ovo light verzija svojih prethodnika.
Pjanovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 13:29   #1108
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.637
Zahvaljeno 11.109 puta na 7.100 poruka

...i opet smo u opisu igre dobili skrinove sa kutije iako je "odigrana" PC verzija

I mislio sam da je onaj G.O.A.T. test obična nameštaljka, pošto sam tri puta dobio PipBoy Programmer (sa različitim odgovorima), ali sam iz četvrtog puta postao Wedding Consultant
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 13:36   #1109
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Zahvalnice: 2.136
Zahvaljeno 4.973 puta na 2.894 poruka

Ja postao manikir
I još mi ovaj rekao, "mislio sam da ćeš biti bar pedikir"
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 14:33   #1110
Harold
Novi član

Član od: 24.2.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka

chaplain
Harold je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 14:50   #1111
shrafko
Starosedelac

Član od: 5.8.2007.
Zahvalnice: 1.580
Zahvaljeno 1.322 puta na 598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku shrafko

Vault chef

@Red Dragon, Ketchua
Ne znam za CHA, ali visok INT nije za bacanje.. bar zbog više Skill poena. Nešto mi kaže da će do kraja igre biti jako teško da otvaraš i Hard brave (Lockpick 75%) i hakuješ hard terminale (Science 75%), i da opravljaš sve ko da je novo (Repair 100%) i još da si stručnjak za Small Arms, Big Guns i Energy Weapons..

S druge strane, STR mi izgleda užasno underpowered. +1 na STR daje svega +10 kg na nosivost (u kecu i dvojci davalo +25kg ako se ne varam), a i to postaje bespotrebno izborom Strong Back Perka (+50 kg valjda, nisam još stigao dotle). Jedino neki vidljiviji bonus za HtH i Melee DMG, al pošto uglavnom koristim Combat Shotgun (koji liči na Tommy Gun, btw) i Assault Rifle, nemam neke koristi od STR skora.

@Pjanović: što je teže ono što tegliš, sve si sporiji. I obratno.
shrafko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 15:07   #1112
player1
V.I.P. Test Play

Jel zna neko gde ima lista svih perkova?
Hteo bih da vidim sta koji od njih zavteva po pitanju skillova, nivoa ili SPECIALa.
Stara 2.11.2008, 15:19   #1113
DeCoy
Intel Inside

Zahvalnice: 1.637
Zahvaljeno 11.109 puta na 7.100 poruka

Ovde možda?

http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_3_perks
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci:
player1 (2.11.2008)
Stara 2.11.2008, 15:23   #1114
player1
V.I.P. Test Play

Ipak ima humora (pogledati perk "Nerd Rage!").
Stara 2.11.2008, 15:27   #1115
wiiboy
Novi član

Član od: 6.3.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka

I ja bih se slozio sa konstatacijom da je Kuzmin review iz SK-a suvishe superlativan. Cak navodi igru kao 'prirodan' prelazak sa stare verzije na novu.
Po meni postoje 2 teorije zavere:

- u SK ima cela strana sa reklamom za Fallout 3 koji prodaje extremecc, znaci sigurno postoji neku uticaj distributera na review, a s obzirom da je Kuzma poznat kao 'stari pljuvach' ovo ne bi trebalo da pije vodu. S druge strane ne bi me cudilo da je dobio ultimatum od redakcije i da se tu cak malo i zadrmala stolica na radnom mestu ( toliko od principa ako je to istina )

- Druga teorija se zasniva na tome da je Kuzma toliko dugo cekao i iscekivao fallout koji je svojevremeno nazvao alternativnim lifestyle-om ( u rubrici 'ja, igrac' ) i spasom od surove realnosti/neoriginalnosti u gaming industriji. Samo to iscekivanje novog 'dopa' ga je onemogucilo da realno vidi F3 onakvim kakav jeste i prepozna licnu opsednust franchizom u kombinaciji sa krizom srednjih godina.

Uh, ovo je bilo maximalno grubo.. a najvishe voleo bih da se javi neko iz redakcije i demantuje me.
wiiboy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku wiiboy na korisnoj poruci:
Pjanovic (2.11.2008)
Stara 2.11.2008, 15:32   #1116
player1
V.I.P. Test Play

A postoji i ona teorija da Kuzma nije toliki Oblivion hater da ce da pljuje Fallout 3, samo zato sto nije Fallout 2.5, nego lepo ocenjuje igru po sopstvenim kvalitetima.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci:
bracaja (3.11.2008)
Stara 2.11.2008, 15:34   #1117
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.954
Zahvaljeno 2.019 puta na 1.040 poruka

Jel neko provalio kako moze da nosi onaj Pover Armor ? Na nekim forumima pise da postoji perk za to , a na drugim da moram ici do Palladin Gunny...kojeg ne mogu naci
Leonida je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 15:38   #1118
player1
V.I.P. Test Play

Meni jedan od paladina oko radio stanice rekao da treba da nagovorim nekog paladina (zaboravih mu ime) da me to nauci. I da se najcesce nalazi u laboratoriji (za koju nemam ideju dge se nalazi).

P.S.
Koliko shvatam, kad te nauci dobices perk.
Stara 2.11.2008, 15:47   #1119
wiiboy
Novi član

Član od: 6.3.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka

Da dopunim, sada kada sam jos jednom pogledao casopis ne mogu da se setim kada je zadnji put na naslovnoj strani ovoliko ocigledno dominirala cista reklama za igru, sto znaci da je ipak na snazi prva teorije zavere tj. $$$
wiiboy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 15:58   #1120
player1
V.I.P. Test Play

Cetiri puta u prosle dve godine:

4/2007: Genesis Rising
9/2007: Bioshock
12/2007: Crysis
6/2008: GTA4
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
bethesda, fallout, fallout 3, rpg, special

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Fallout MMO Belfegor Role-Play 7 27.1.2010 14:08
Fallout Tactics: Brotherhood of Steel DeCoy Role-Play 7 28.11.2008 14:13
Fallout - endings Nemesis Role-Play 4 26.9.2007 17:37
Fallout original kulturni jelen O igrama uopšte 2 7.12.2006 4:13

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 3:09.