![]() |
![]() |
|
Registracija | Uputstvo | Spisak korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje poruke | Označi forume kao pročitane |
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Hteo bih da počnems sa pravljenjem aplikacija za Nokia telefone (Asha 201, npr.). Skinuo sam NetBeans IDE 8.1 i Java ME SDK 3. Aplikacija koju sam napravio lepo radi u emulatoru ali kada sam taj .zip falj pretvorio u .jar (tako što sam ga otvorio sa jawaw.exe) i prebacio na telefon pisalo je da aplikacija nije ispravna. Ovo radim da bih naučio malo bolje Javu i kasnije prešao na Android programiranje. Možete li mi reći gde sam pogrešio? Ovo mi je prvi dan kako radim ovo a nokia.com/developer je ugašen.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
Zvuči mi kao da ti tu nešto nisi dobro eksportovao taj .jar.
Jel ti se greška javalja pre ili posle instalacije na telefonu? Ako je pre, potraži u source folderu .jar aplikacija. Koliko se sećam on bi trebao automatski da se generiše prilikom buildovanja aplikacije u NetBeans-u. A što se tiče programiranja Java ME. Zaista mislim da je bolje da ga preskočiš. Ako te zanima programiranje za Android uređaje, odmah uzmi to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 1.7.2014.
Zahvalnice: 26
Zahvaljeno 59 puta na 46 poruka
|
![]()
Ako se ne varam, Java ME aplikacije se eksportuju u klasican jar. Dakle, provjeri da li u eksportovanom jar-u imas META-INF folder i MANIFEST.MF fajl unutar tog foldera. Ako imas, kazi mi sta pise.
Druga stvar, batali to. Realno, znanje Java ME je beskorisno u poredjenju sa znanjem Android-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Našao sam .jar fajl u source folderu, prebacio na telefon i radi.
Slažem se da je znanje Java ME beskorisno spram znanja Androida, ali ja sam tek početnik sa Javom. Kada je malo bolje naučim, odmah prelazim na android Studio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 3.994
Zahvaljeno 3.005 puta na 2.100 poruka
|
![]()
Onda bolje uči "pravu" Javu...
Ali možeš i lagano odmah na Android programiranje, kreneš lepo redom sa lekcijama sa zvaničnog developers sajta i na konju si. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
nokia |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
[Symbian] Teamviewer za NOKIA telefone | fasty | Programi za mobilne telefone | 1 | 6.4.2011 11:45 |
Podešavanje WLAN-a na Nokia E51 (važi za sve telefone sa Symbian 9.2 i podrškom za WLAN) | Rocker | Aparati i oprema | 27 | 3.4.2010 19:41 |
Smajliji na s60 3rd 9.1/9.2 telefonima! | ZoranM | Programi za mobilne telefone | 16 | 23.10.2009 18:29 |
Melodije za stare Nokia telefone | -Rouvitsa- | Programi za mobilne telefone | 5 | 13.1.2008 0:12 |
Nokia - pregrevanje baterija | DukeofSerbia | Aparati i oprema | 0 | 18.8.2007 18:32 |