![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 11.4.2008.
Zahvalnice: 141
Zahvaljeno 86 puta na 51 poruka
|
![]()
Ne znam zasto je tema "CoH online" u otpadu kad je veoma aktuelna??
Elem ondak ovde moram pisati o njoj. Igra je vrh, svaka cast na potezu ![]() besplatna je uz naravno mogucnost online kupovine a moze se iskoristiti i za igranje u lan-u (sto jos nisam probao). Sistem je odlicno zamisljen gde se general pravi i nalazi se na njihovom serveru i sa tim generalom vi igrate partije. General vam napreduje i lvl-uje a osim iskustva poseduje i takozvani "suply" sto se koristi za popravku specijalnih jedinica i itema koje poseduje. (Da, postoje itemi koji sitno poboljsavaju vase jedinice i postoje i herojske jedinice koje su iste te iz igre samo malko poboljsane varijante tipa veci domet,hit poeni jedinice ili recimo "demidz",eventualno brzina a sve to po malko 5-20%). I upravo taj "suply" se moze kupiti i to je cela prica. Igra je u open beti, besplatna je i ostace takva sa tom mogucnoscu da kupite "suply" i tako zadrzite spremne vase omiljene iteme i heroje a mozete i kupovati neke nove. Posle svake partije odigrane po random sistemu ce vam upasti neki item/herojska jedinica i dobicete i iskustvo za generala i "suply". Tako oni koji ne placaju nisu u velikom minusu jer se isti ti itemi i heroji mogu dobiti a ne samo kupiti a moze se i popraviti sve. Jos nesto sto se moze "budziti" kod svakog generala jesu njegove specijalne mogucnosti (commander abilities) tipa da baci neku artiljeriju (ko je reko V1 rakete ![]() Dakle ne mozete birati u toku partije sta zelite od specijalnih mogucnosti vec to zavisi od vaseg generala i njegovog skila i koliko ste poena ulozili na odredjenu specijalnu mogucnost. Nemojte racunati da cete bacati V1 ili pozivati tiger-a ili preshing-a odmah na pocetku igre vec cete kao i ranije morati da sakupite dovoljno ubijenih jedinica da vam se otvori mogucnost ali i da ste svoje poene (improvement points) koje dobijate sa svakim lvl-up-om ulozili na pravo mesto. Ostalo je sve isto ko i u starom serijalu. Postoji kampanja sa Amerima, postoje i trening misije i veoma je bitno proci ih posebno trening jer sakupite pocetni XP za generala da odmah skoci na 6 nivo i dobijete i neke iteme/heroje. Uz to kratak je trening i lepo objasnjava za pocetnike. Glavni deo igre je "reward game" koji igrate po random-u sa ljudima sa neta i tu dobijate najvise XP-a/suply/item/hero-a. Nikad ne gubite cak i kad izgubite partiju ali dobijate vise svakako ako pobedite. Mislim da se gleda ko je koliko bio uspesan i koliki je lvl general i onda na osnovu toga se dobija nagrada. U "reward game" se igra po klasicnim pravilima "multij-a" na zauzimanje pobednickih tacaka na mapi a ne na unistavanje svih protivnika. Partije mogu trajati kratko do pola sata ali i po 1h ako se oduzi kod ozbiljnijih igraca i dobrih "pegla". Jos uvek se radi na "automatching-u" i uveli su i neke novine vec posle par dana da ako u partiji nije izbalansiran lvl igraca onda postaje "casual" game ili je normalna partija. Uveli su i gilde i svasta ponesto,ima ugradjen chat, mogu se prijatelji naci i igrati se moze sa njima u timu itd itd... Ne znam sta da vam jos kazem a ima toga dosta osim da je igrica bolesno zarazna ![]() bice vam jos jedna partija i necu vise majke mi a ono svanulo ![]() I da nerviracete se i likovati jer uvek ce vam se ciniti da je neprijatelj prejak u necemu i da samo njega "hoce" (bila je druga rec) da pogodi iz prve i unisti vas mali top ili da njegov mortar ubija ko lud a kad vi to uradite necete ni primetiti ![]() Dodatak: Igra je "teska" preko 6 giga ali vredi za sve pare a ako imate nekoga ko je vec skinuo predlazem da iskopirate i onda pokrenete njihov lancher i uputite da se instalira u isti folder gde ste iskopirali. To ce vam znatno skratiti vreme i instalirace samo potrebne dx fajlove i jos ponesto ako to nemate. Zahtevnost je sledeca: Minimum Requirements OS XP SP3, Vista 32/64bit, Windows 7 CPU Intel Pentium 4 2Ghz Memory 1GB Graphic Card ATI Radeon 9500 or better, nVidia 5200 or better HDD 20GB free space required DirectX DirectX 9.0C Dakle radi i na slabijim grafikama. Vidimo se u partiji i tamo je isti nadimak. Poslednja ispravka: Zemunelo (18.9.2010 u 12:50) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Novi član
Član od: 29.8.2009.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Potpisujem sve sto je napisao Zemunelo.
![]() COHO nick - orlo |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
20 GB na HDD-u?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 20.10.2008.
Zahvalnice: 208
Zahvaljeno 97 puta na 79 poruka
|
![]()
Ajde bar kad otvarate temu za neku igru, stavite link ka oficijalnom sajtu i link sa gameplay-om
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 860
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]()
Sviđa mi se sve to osim što je besplatna. Neka fino naplate 25e kao HoN i posle mogu da igram ko čovjek. polako, vidjećeš samo šta će sve da dodaju za pare da se uzima...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.575
Zahvaljeno 10.632 puta na 6.802 poruka
|
![]()
Pa instaliraj CoH običan, pa proveri koliko mesta zauzme na HD-u
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
Član od: 29.8.2009.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
http://www.companyofheroes.com/
Sama igra zauzima oko 6,5 gb. Bar sa svim update-ovima do sad. I stvarno svako moze da je igra opusteno bez nekih dodatnih uplata. Jedina "mana" je bio sam download igre, barem meni. Imam SBB i trebalo mi je skoro 20-ak sati da se skine. A kad se skine vredi svakog slova koje je g. Kuzmanovic napisao u SK 9/10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 24.6.2010.
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Da li neko igra ovo? A pritom ima iskustva to bi bilo super!
Dobio sam reward Volksa i polako mu raslo iskustvo i dobijao pojachanja koja idu sa iskustvom (kako skochi na sledeci nivo) pojachanje se boldira i sve je super. Ali doje do shestog nivoa a sva pojachanja odoshe!!!!!!!!!!! Stha se ovo desilo!!!?!?!?! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Mislis 5-ti nivo je dobio?
Posto je do pre par dana to bio najveci nivo za heroje pa ako nisu to promenili zadnjih dana verovatno ti je heroj dostigao 5-ti nivo a ne 6-ti. Elem imas tamo forum pa pitaj to ti je najpametnije a meni se nije to nikada desilo a imam jednog generala lvl 50 a drugog lvl 30,znaci dosta partija sam odigrao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Evo na slici desno. Ima protiv tenkovski top i pored njega jedna zuta tachkica koja oznachava njegov nivo. Kada i ostalih 4 (za sada bele) pozute ona bi on trabalo da ima sve sposobnosti koje izlaze u padajucem meniju. Inache kako da uradim print screen?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
U partiji ne mozes samo ces zaustaviti igru na kratko i time postati neko ko pokusava da iskoristi to da prekine partiju kad gubi poznato kao drophacking
![]() (to je bio jedan od nacina da se partija prekine) U meniju nikad nisam pokusao print screen a ta slika sto si stavio jasno ti pokazuje da imas 5 nivoa a ne 6 i ne brini koliko ja znam kad dobijes 5-ti nivo imaces sve sto i pise da treba da imas na 5-om nivou za tog heroja. Uostalom stavi misa na ikonu tvog heroja i izaci ce ti o njemu sve,svi bonusi koje ima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Tu i jeste muka!
Kada stavim misha nisu slova bold (shto oznachava da je heroj stekao neku sposobnost) nego obichna. I nepishe nivo heroja 5 ili 6 nego 1 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
Član od: 4.11.2007.
Zahvalnice: 1.752
Zahvaljeno 629 puta na 363 poruka
|
![]()
ima da se porodim dok mi on ovo apdejtuje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
@monitor
Onda udji u forum tamo i postavo pitanje sto jednostavnije i nacice se neko da pomogne.Meni se to nije dogadjalo mada evo nisam igrao nedelju dana najmanje pa mozda su nesto cackali igru. @Krilce Dugacak je apdejt jer nije direktan daunload sa sajta i njjhovog servera vec ptp od drugih igraca koji ne ugase to. Ipak vredi za sve pare ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Veteran
|
![]()
COH:O se gasi 31. marta.
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Na moj rođendan
![]() Baš šteta, hteo sam da se oprobam u ovoj igri kada mi stigne nova mašina ali to će biti posle gašenja COH-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Veteran
Član od: 17.7.2010.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 503 puta na 255 poruka
|
![]()
ali jos nisam shvatio da li gubim svoj lvl 50 acc. ili ne??
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.575
Zahvaljeno 10.632 puta na 6.802 poruka
|
![]()
Nema veze, ionako CoH multi radi sve u 16
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
|
![]()
Steta bas su smislili dobar koncept i dosta dobro je bilo izbalansirano.
Kazu neki da je Relik prso i u buli je. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Heroes 5! | Vlaad | Strateške igre | 613 | 20.9.2010 23:45 |
Heroes of Might and Magic Online (HeroOnline) | Schnak3 | Mrežne igre | 9 | 13.5.2010 19:16 |
Company of Heroes: Opposing Fronts | shimec | Strateške igre | 106 | 10.4.2009 11:25 |
Online igranje... | dzambo | O igrama uopšte | 7 | 28.12.2005 0:57 |