Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 16.7.2016, 13:46   #1
Nemanja Inc
Član
 
Član od: 30.4.2010.
Lokacija: Prijedor
Poruke: 125
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno 25 puta na 11 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Nemanja Inc Slanje poruke preko Skypea korisniku Nemanja Inc
Određen forumom Filtrirati slike iz tabela po uslovu kategorije u Codeigniteru?

Imam dvije tabele (slike i kategorije) koje izgledaju ovako:
Kod:
  CREATE TABLE `categories` (
  `id` int(11) NOT NULL,
  `title` varchar(255) NOT NULL,
  `user_id` int(11) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;


CREATE TABLE `images` (
  `id` int(11) NOT NULL,
  `categories_id` int(11) NOT NULL,
  `file` text NOT NULL,
  `caption` text NOT NULL,
  `description` text NOT NULL,
  `user_id` int(11) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;
Imam cetri kategorije i trebam da filtriram slike po uslovu kojoj kategoriji pripadaju.

Kod:
 **Model:**
public function org_filter()//filter categories
    {
        $this->db->select('*');
        $this->db->from('images');
        $this->db->join('categories','images.categories_id = categories.id','inner');//join tables based on the foreign key
        $this->db->on('images.id',10);//set filter
        $query = $this->db->get();//get data
        return $query;
    }

 **Controller**
 $data=array(
    'r_images'   => $this->Gallery_model->org_filter(),
 );

         $this->load->view('layouts/main', $data);

  **View**
     <h3 class="svgbg">ORGANIZERS</h3><!--name of the first category-->
    <?php foreach($r_images->result() as $img) : ?>
        <div>
            <div class="thumbnail">
                <?=img($img->file)?>
            </div>
        </div>
    <?php endforeach; ?>
Znaci zelim da imam dinamicki prikaz slika gdje ce se npr u svakom divu u viewu prikazati po jedna zasebna kategorija slika. Gdje grjesim?
Nemanja Inc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.7.2016, 19:33   #2
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: EHCPCGG
Poruke: 11.715
Zahvalnice: 4.138
Zahvaljeno 3.133 puta na 2.173 poruka
Određen forumom Re: Filtrirati slike iz tabela po uslovu kategorije u Codeigniteru?

Ima ovde kompetentnih ljudi koji sigurno mogu da odgovore na pitanje ali bih ti preporučio da okačiš ovo na Stack Overflow ako već nisi, sigurno ćeš brže dobiti odgovor.
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.7.2016, 14:44   #3
Remedy
Veteran
 
Član od: 5.11.2005.
Poruke: 745
Zahvalnice: 151
Zahvaljeno 167 puta na 131 poruka
Određen forumom Re: Filtrirati slike iz tabela po uslovu kategorije u Codeigniteru?

1. Ovo pitanje treba da ide u: Internet/Web razvoj/Serverske aplikacije i baze podataka. Tamo su teme vezane za php (i php framework-e), ljudi koji se bave time obracaju paznju na taj deo foruma, vece su sanse da se tamo dobije odgovor.

2. Ne koristim CodeIgniter, ali Query builder klase funkcionisu slicno kod svih. Dakle napisao si query koji izgleda ovako:
PHP kod:
SELECT FROM images INNER JOIN categories ON images.categories_id categories.id
Sta je uloga sledece linije:
PHP kod:
$this->db->on('images.id',10);//set filter 
U dokumentaciji CodeIgnitera ne pominje se "on" metod na QueryBuilder klasi.
Remedy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.7.2016, 16:50   #4
Nemanja Inc
Član
 
Član od: 30.4.2010.
Lokacija: Prijedor
Poruke: 125
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno 25 puta na 11 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Nemanja Inc Slanje poruke preko Skypea korisniku Nemanja Inc
Određen forumom Re: Filtrirati slike iz tabela po uslovu kategorije u Codeigniteru?

prebacio sam temu sa updejtovanim kodom u taj podforum, nisam ni znao da postoji.

Tema je vec na Stacku
http://stackoverflow.com/questions/3...ng-codeigniter
Nemanja Inc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Kako da se vrate slike iz obrisanog Imidza? VDakMen Aplikativni softver 2 25.2.2013 21:44
Slike iz šetnje... Eni Fotografija 4 10.7.2009 13:20
Hvatanje slike iz videa od 30 fps baltic Video/TV softver 4 5.9.2008 23:10
Iz slike u ikonu bole43 Aplikativni softver 6 23.7.2008 20:54
Zanimljive slike iz svijeta SILENT HUNTER 232 Cvet kompjutera 5 15.1.2008 17:51


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:25.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2022, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com