![]() |
![]() |
|
|||||||
| Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Član
|
Posto sam trazio a nisam nasao nista onda da pitam:
imam 2x512Mb Kingston na 400MHz a posto menjam plocu i procesor onda sam razmisljao da uzmem plocu sa DDR2 memorijom na 533MHz sto bi znacilo da moram da prodam staru memoriju. E sad vredi li davati malo vece pare za takvu plocu i memoriju?Malo mi je cudno da memorija na 533 kosta manje od moje na 400?Kolika je razlika u performansama?confused: |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Veteran
|
DDR2 ti je sporiji zbog puno visih latencija! E, sad zasto je jeftiniji? Mozda je proizvodni proces jeftiniji, moza se fosira prelazak na DDR2?
Inace, tek otprilike DDR2 600 ti je brzi od DDR400 (po nekim reviewima..) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Član
|
Ma samo ti predji na DDR2 i uzivaj!Nemoj da te opterecuje to sto sto ima malo slabije latencije!To ce se nadoknaditi vecom propusnom moci podataka i brzinom u Mhz!Ako budes imao para uzmi module (2 kom. zbog Dual Channel-a) koji rade na 667Mhz ili brze zbog kasnijeg upgrade-a kompjutera!Ipak je DDR2 buducnost ,a na leto se ocekuju i AMD procesori koji ce raditi sa DDR2!Kao sto ti je poznato Intel je vec presao na ovu tehnologiju!
Poslednja ispravka: Staronsky (31.3.2006 u 13:23) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Član
|
A kolike su to vece pare za DDR2 i plocu koja to podrzava? Recimo koliko kosta jedna bolja ploca za AMD da podrzava DDR2?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Veteran
|
Kako je već rečeno, DDR2 je nešto jeftiniji... Ploče za AMD sa DDR2 trenutno ne postoje, zbog integrisanog mem. kontrolera na AMD CPUovima... Za DDR2 AMD treba da izda procesore koji će podržavati tu memoriju (ako nastavi sa praksom integrisanja mem. kontrolera u procesore...)
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Član
|
Pa sta sad to znaci? Da li vredi uzeti za Athlon 64 masinu DDR2 sada ili ne? Mislim da li ce raditi uopste?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Član
|
To znaci da sada ne mozes koristiti DDR2 memoriju sa Athlonom 64!Ni ploca ni procesor jos uvek ne postoje u prodaji u kombinaciji AMD-DDR2!Znaci samo Intel i DDR2 za sada!Kao sto rekoh AMD-ov procesor koji ce raditi sa DDR2 memorijom ocekuje se za leto 2006
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Starosedelac
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka
|
Nema konkretne brzinske razlike između DDR 400 i DDR2 (533) memorija. Dve memorije su za potpuno različita podnožja, pa je bolje uzeti ovaj gore DDR2 jedino zbog savremenije tehnologije i kasnijeg upgredovanja. Neka stvarna razlika u praksi je primetna tek sa DDR 667 modulima (najbrzi 3-3-2-8) i DDR 800, naravno koji bi uskoro trebali da se standardizuju na tržištu. DDR2 se pre svega komponuje sa dual core procesorima.
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Starosedelac
|
Citat:
|
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Memorija | HaSan | Prenosni računari | 6 | 25.8.2006 15:48 |
| cudljiva memorija | diab10 | Osnovne komponente | 16 | 20.3.2006 12:39 |
| memorija | nighthawk | Kvarovi | 4 | 23.2.2006 22:19 |
| Mogu li memorija na 266MHz i 400Mhz da idu zajedno? | DeCoy | Osnovne komponente | 11 | 14.2.2006 10:43 |
| RAM memorija: par pitanja | zvucnjak | Osnovne komponente | 16 | 26.1.2006 20:57 |