![]() |
![]() |
|
|||||||
| Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Starosedelac
|
Kad upalim kompjuter, dobijem ovu poruku:
Computer CHIP FAN fail or speed to slow. Problem se rješava kad kompjuter ugasim i ponovo upalim. Onda se učita Windows i sve normalno radi, nema problema sa stabilnošću, igram normalno igre, itd. Kad se pojavi ova greška, otvorim kućište i vidim da svi ventilatori normalno rade, tako da nemam pojma šta je problem. Zna li neko rješenje? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
Ta poruka znači da je neki od ventilatora koji je priključen na matičnu ploču ili prestao da radi što je manje verovatno , ili je najverovatnije zaprljan prašinom i zbog toga su mu se smanjio broj obrtaja . I iz tog razloga tebi ploča prijavljuje prijavljuje tu grešku . Očisti ventilatore od prašine i podmaži ih mašinskim uljem i to bi trebalo rešiti tvoj problem .
Poz.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Starosedelac
|
Hvala na odgovorima! Pošto sad nemam baš vremena, očistiću ventilatore kasnije, pa ću vidjeti radi li.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Starosedelac
|
E, pošto nije htio milom, uzeo sam ćaletov kompresor i dušu sam kućištu izduvao
(ne bojte se, nisam podesio na najveći pritisak, čisto da oduva svu prašinu). Evo, sad ventilatori bolje rade, ali OPET ISTA GREŠKA. Sad sam to upozorenje u BIOS-u isključio, pa jel' zna neko program za mjerenje temperature procesora, da ne moram ići u BIOS? Pošto sam isključio upozorenje, ko će ga znati
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Starosedelac
|
Evo, skinuo sam prva dva, i temperatura proca je oko 30°C.
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|