Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 14.11.2009, 18:59   #61
Andross
Kekule Mekule
 
Avatar korisnika Andross
 
Član od: 8.12.2005.
Lokacija: Beograd
Poruke: 3.511
Zahvalnice: 543
Zahvaljeno 925 puta na 493 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Andross
Određen forumom Re: How to... C#

A ako deklarises, dodelis vrednost i nigde je neupotrebis dobices warning (i varijabla ce biti podvucena zelenom linijom) da se ona nigde ne koristi tj. visak je.
Andross je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.11.2009, 21:01   #62
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
holodoc kaže: Pregled poruke
...

Uf... Nadam se da si shvatio šta sam istrabunjao gore
Pa nesto sam shvatio...
Ali radi mi

Samo da kazem da sam pokusavao da deklarisem varijablu kao string,int,ali ni tad nije htelo.
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.11.2009, 21:25   #63
holodoc
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Poruke: 6.785
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Evo ti jednostavnije alternative koja neće uzimati u obzir ako navedeš više od jednog argumenta.

Kod:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace ConsoleApplication1
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            switch (args[0])
            {
                case "1":
                    Console.WriteLine("integerA =1");
                    break;
                case "2":
                    Console.WriteLine("integerA =2");
                    break;
                case "3":
                    Console.WriteLine("integerA =3");
                    break;
                default:
                    Console.WriteLine("integerA is not 1,2, or 3");
                    break;
            }
        }
    }
}
U switch liniji je odmah kao uslov upotrebljen prvi element iz niza sa argumentima umesto da se definiše promenjljiva itd.

Drugim rečima recimo da pokreneš ovu aplikaciju iz konzole sa
Kod:
ConsoleApplication 1 2 3
promenjljiva args će biti niz koji će sadržati sledeće vrednosti:
Kod:
args[0] = 1, args[1] = 2, args[2] = 3
Niz sa argumentima je inače "zero based" (prvi indeks niza je uvek nulti args[0]) ali za razliku od C-a prvi element tog niza nikad nije sam naziv aplikacije koja se pokreće. Pošto je odmah na početku definisano da je args niz sa elementima tipa string to znači da njegove elemente možeš upoređivati (u switchu recimo) isključivo sa elementima istog tipa a stringovi se inače ograničavaju duplim navodnicima (ne jednostrukim koji služe za podatke tipa karakter char - zato "pehapejci" pažljivo ovde )

Ostalo je nadam se jasno
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci:
Ivan-94 (14.11.2009)
Stara 14.11.2009, 22:45   #64
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.444
Zahvalnice: 3.552
Zahvaljeno 2.641 puta na 1.839 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
boshkodj kaže: Pregled poruke

P.S. Kakva crna "tipografska greska"
Ma nisam ni citao code
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.11.2009, 18:11   #65
Mickie
Deo inventara foruma
 
Član od: 22.11.2005.
Poruke: 3.399
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

@holodoc

Znao sam da je to tvoj plan i vidjenje "rasprave na forumu". Iznapadas me bez ikakvog razloga (ono za "zilotski trash") i bombardujes besmislenim pitanjima i prikrivenim uvredama sve dok ne kazem nesto glupo i bez veze (kao onaj glupi ameba programcic koji ispisuje poruku koja ipak vredja neke ljude, sto mi nije bila namera) i onda si kao pobedio. A kad sam ja u pravu, onda je Stallman kriv sto je napisao GPL onako kako je napisao, jer je morao da ga napise tako da samo ti budes u pravu. Evo citata koji rasprsuje sve tvoje nade da si u pravu u vezi toga:
Citat:
If I distribute GPL'd software for a fee, am I required to also make it available to the public without a charge?

No. However, if someone pays your fee and gets a copy, the GPL gives them the freedom to release it to the public, with or without a fee. For example, someone could pay your fee, and then put her copy on a web site for the general public
http://www.gnu.org/licenses/old-lice...bilityToPublic
A i da si u pravu, moja recenica u vezi GPL-a se odnoslila na custom prgrame za ljude koji traze odredjenu funkcionalnost za posao koji zele da obave. U tom slucaju je baziranje na GPL programu OK, klijent plati tvoj radi, a ceo svet ukljucujuci i klijenta dobije funkcionalnost. Druga stvar je kad klijent hoce da bude jedini koji ima tu funkcionalnost. Primer za to su Hollivudski studiji koji dosta koristie Linux, Blender i Cinepaint(mada Cinepaint nije skroz pod GPL pa njega ne racunaj), a nigde ne mozes da nadjes build-ove koji oni koriste jer im ne pada napamet da podele sa svetom, a GPL ih na to ne obavezuje. Koriste ovo pravo:
Citat:
Does the GPL allow me to develop a modified version under a nondisclosure agreement?

Yes. For instance, you can accept a contract to develop changes and agree not to release your changes until the client says ok. This is permitted because in this case no GPL-covered code is being distributed under an NDA.
You can also release your changes to the client under the GPL, but agree not to release them to anyone else unless the client says ok. In this case, too, no GPL-covered code is being distributed under an NDA, or under any additional restrictions.
The GPL would give the client the right to redistribute your version. In this scenario, the client will probably choose not to exercise that right, but does have the right.
To pravo upravo koristi Google pri razovoju svog Chrome OS-a (primecuijes da nema Beta jos nigde), a i koristile odavno jer imaju svoj Goobuntu koji ne dele sa svetom. Niko ne obavezuje Cannical da salje diskove za dzabe po svetu, rade to iz dobre volje i zato sto misle da to pomaze biznisu, dok neki drugi ne misle tako i to je ok sve dok ne krse GPL. Proctaj ceo taj FAQ, mozda ces onda prestati da siris FUD o GPL-u. I ko ovde price neproverene informacije? Bio bi red da se izvinis.

Citat:
Kao prvo, ne znam kako neko ko je "probao" bilo koji programski jezik može da donosi bilo kakve a kamoli finalne zaključke o njemu?
Zasto odgovaras na moje postove kad ih uopste ne citas? Rekao sam da sam ga batalio zato sto nisam mogao lako da portujem ni obican "hello world" program sa GUI-em. Dalje nisam imao ni potrebu da gubum vreme na njega, jer mi ne vrsi posao.
Citat:
Kao da to nije dovoljno kasnije stavljaš Red Hat, MySQL i PostgreSQL u isti koš. Kao prvo Red Hat opstaje zbog podrške a ne prodaje svog OSa. Tu leži poenta onoga što ja tebi pokušavam da objasnim sve vreme ali ti uporno obilaziš oko tih reči kao kiša oko Čačka. MySQL sa druge strane nije čak ni potpun OpenSource a na stranu to što i on živi od podrške svom RDBMSu. I šta onda PostgreSQL radi u tom košu kad je on poptun OpenSource?
Nije poenta da li je u pitanju podrska, jer mora da naprave nesto da imaju sta da podrze. Pitao si me koje kompanije profitiraju sto ne koriste C# a koje gube sto ga koriste a pomenuo (MySQL i PosgreSQL) sam ih zato sto su primeri uspesnih opensource kompanija/projekata kao i Red Hat. Secas se? Ne secas se jer je to pitanje bilo samo radi podyebavanja i izvrtanja mojih reci isto kao i ono pitanje koje "Koje su po tebi mane programskih jezika" koje sam pokusao da ti odgovorim radi reda i sto krace, a sada ispadam neznalica sto nisam razvukao odgovor preko 5 posta i 35 hiljada karaktera. Naravno da znam razliku izmedju C i C++ ali me mrzi da ti pisem jer ne vidim poentu. I odakle ti to da MySQL nije FLOSS? Zadnji put kad sam gledao, bio je pod GPLv2 licencom, a to sto mozes da ga kupis i pod vlasnickom licencom je samo jedan nacin kako neko moze da zaradi od slobodnog softvera iako ga objavi pod GPL.
Mickie je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mickie na korisnoj poruci:
Radiant (16.11.2009)
Stara 15.11.2009, 18:12   #66
Mickie
Deo inventara foruma
 
Član od: 22.11.2005.
Poruke: 3.399
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Da remiziram. Mislim da osnovni problem u celoj priči leži u sledećoj rečenici.
Da, problem lezi u tome da ti nisi razumeo moju recenicu, kao sto (namerno ili slucanjo) nisi razumeo nista sto sam napisao u ovoj temi. Celo vreme govorim da Open Source nije samo za hobiiste i idealiste, da se znacajan deo softverske industrije bazira na FLOSS-u i da ni open-suorce programeri ne rade samo za "hvala" (kao sto ti hoces da dokazes) i da vrlo cesto zaradjuju vise nego closed-source programeri a posao im je laksi zato sto nisu naterani da sve rade od nule ili da plate royalty ako se neki red koda poklopi sa konkurentskim resenjem (pod uslovom da je konkurentsko resenje takodje FLOSS pod kompatibilnom licencom). FLOSS ne pisu neoprani, bradati i nezaposleni hakeri (kao sto ljudi obicno misle) koji zive u pecini i njihova glavna pokretacka snaga nije mrznja prema M$-u ili kome sve ne, nego novac. Ljudi koji rade iz zabave, ako budu dovoljno dobri u svom poslu, pre ili kasnije dobiju ponudu od neke uspesne open source kompanije da nadalje radi za njih uz vrlo dobru platu, o kakvoj "drag & drop" programeri cesto mogu samo da sanjaju. 70% programera koji rade na Linux kernelu su placeni da to rade od velikih kompanija kao sto su IBM, HP, Oracle, Fujitsu, Intel... naravno i Red Hat.
http://www.internetnews.com/dev-news...f+Unknowns.htm
http://blogs.computerworld.com/who_w...porate_america
Alan Cox je poceo tako sto je hakovao Linux kernel a onda ga je zaposlio Red Hat da nastavi da radi to isto, ali samo uz lepu platu. Onda je presao u Intel da radi to isto. Miguel de Icaza je poceo tako sto je osnovao nesrecni Ximian da napravi nesrecni Mono, a onda mu je kompaniju kupio Novell i nastavio ulaganja. Mozda ne volim Mono, ali postujem coveka zato sto radi ono sto voli i zato sto je zapioceo i GNOME. Oni su poceli kao freelance programeri na ovaj ili onaj nacin, pa vidi gde su zavrsili? Da ih nije pojela ta konkurencija o kojoj govoris? Pa pogodi sta, da su radili za M$, sada niko nebi ni znao za njih i tek onda bi postali zrtva konkurencije! Nabrajam ti njih zato sto su mi prvi pali napamet, ne trpam ih u isti kos i nemoj opet da mi postavljas glupa pitanja tog tipa.

Ali dalje necu nista da pisem na tvoj odgovor, jer ces opet da zapitkujes cisto da me podyebavas (a ja ti nisam prvi ni poslednji na koga imas pik) i na takvu raspravu nisam navikao. Vise sa tobom u nikakve rasprave ne ulazim jer ovo nije prvi put da samnom teras raspravu samo radi rasprave. A i vec si rekao da su moji argumenit ok ali da te nervira nesto drugo u vezi mene.

Citat:
doktor kaže:
Vreme je novac, sto automatski daje prednost "prevlacenju prozora i dugmica." Veoma plitko misljenje od tebe.
Moje razmisljanje je mnoooogo dublje nego sto ti misis i verovatno zato ljudi i misle da lupetam gluposti. Celo vreme govorim da FLOSS menja RAD ako posedujes znanje onih jezika u kojima je FLOSS mahom napisan. Ali niko da me shvati. To je razlog zasto ucim C. UNIX filozofija podrzava recikliranje koda, to u FLOSS svetu ne zove plagijat, sve dok postujes licencu i dok dajes koliko i uzimas. Moj misljenje je da je ustvari Stallman izmislio pretecu Rapid Aplication Development-a (u prenesenom znacenju, nemoj da me opet neko hvata za jednu rec) kada je napisao GPL i zapoceo ideju saradnickog softvera.

@Voodoo_

Napisao sam ono sto sam napisao u afektu, jer sam imao u planu da Holodoku lepo odgovorim na pitanja koja je postavio, a onda sam video da je postavio novu poruku u kojoj pokusava da pobije moj argument time da je RMS slucajno pogresno napisao GPL i FAQ u vezi GPL-a. Ajde to, ali me onda na kraju posta i vredja. Tako da mozes da okarakterises moj post #49 kao pokusaj da na kulturan i zanimljiv nacin saopstim da me dalja rasprava sa covekom koji ne postuje sagovornika ne interesuje. Mada vidim da se ovde uvek trazi nacin da se nekom nalepi EPIC FAIL na celo, sto bih ocekivao ne nekom drugom delu foruma kao sto je deo sa igrama (gde preovladavaju klinci) ali ne i ovde.Cudo je jedno kako ljudi uspevaju da me shvate pogresno bilo sta da kazem. Naravno da ne pokusavam da nekog ubedim da sam "pro" da deset linija koda, to mi uopste nije bila namera i neznam gde si procitao da sam se uprljao praveci taj "program".

Naravno da sam pisao programe sa vise od 200 linija koda ali WinAPI sam odavno batalio. Razvijam samo za X bazirane operativne sisteme jer me samo to trenutno interesuje i samo tu vidim svoju sansu. Windows programera ima k'o kusih pasa. Sto ne znaci da sam neznalica kao sto me holodok (a sad vidim i ti) smatrate.


@Moderatori i ostali
Izvinjavam se za off-topik. Kad napisem i procitam svoj post, deluje mi vrlo logicno, zatim vidim da neko citira moju recenicu u nekom levom kontekstu i ja se zapitam "sta li su ovi ljudi citali? Jer definitivno nisu citali moj post" Nisam imao nameru da nekog ko programira u C# nazovem bilo kakvim losim imenom, samo sam hteo da kazem moje vidjenje stvari. I za to sam nazvan zilotom, hejterom, neznalicom, napaljenikom i sta sve ne. Zelim srecu svima koji programiraju u bilo kom jeziku, pa i C#, i nisam mislio da kvarim. Moja prica se zasnivala na tome da su proponenti C#-a preglasni i da mi je muka vise citati tu reklamnu kampanju. Nisam kriv sto je raspava potekla u pravcu koji ni meni nije drag ali moram da se branim kad me neko napada bez razloga.

Muka mi je vise od ovog foruma, tako da mozete da mi lupite ban slobodno, bio bih vam vrlo zahavalan.
Mickie je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mickie na korisnoj poruci:
Radiant (16.11.2009)
Stara 15.11.2009, 18:18   #67
holodoc
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Poruke: 6.785
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Ti si u pravu
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci:
irreal (15.11.2009)
Stara 15.11.2009, 21:15   #68
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

hahaha
bolje citati ovu temu nego gledati nindza ratnike...
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku irreal na korisnoj poruci:
RaKuN_s_NeOnKoM (14.10.2011)
Stara 17.11.2009, 16:22   #69
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... C#

Evo jedno n00bovsko pitanje.Hteo sam da napravim najprostiji moguci program za sabiranje,i reko to ce lako ali:
Kod:
  
            int first;
            int second;
            int third=first + second;
            Console.WriteLine("Program za sabiranje!");
            Console.WriteLine("Unesi prvi broj:");
            first = Console.ReadLine();
            Console.WriteLine("Unesi drugi broj:");
            second = Console.ReadLine();
            Console.WriteLine("Rezultat je: "+third);
            Console.ReadLine();
            return;
I sad lepo ga pokrene ali prijavi dve greske cannot convert int to string...ali pokrene ga
I ukucam prvi broj pa drugi,i kad treba da mi izbaci zbir on izbaci:
Rezultat je:first + second
Svasta sam pokusao ali nece...
Probao sam i third=first + second posle second = Console.ReadLine();
i razne kombinacije ali ne.
?????
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.11.2009, 16:56   #70
EclipsE
Starosedelac
 
Član od: 16.4.2006.
Lokacija: Scary Movie Reputacija: ■■□
Poruke: 1.337
Zahvalnice: 378
Zahvaljeno 278 puta na 195 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku EclipsE
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Ivan-94 kaže: Pregled poruke
Evo jedno n00bovsko pitanje.Hteo sam da napravim najprostiji moguci program za sabiranje,i reko to ce lako ali:
Kod:
  
            int first;
            int second;
            int third=first + second;
            Console.WriteLine("Program za sabiranje!");
            Console.WriteLine("Unesi prvi broj:");
            first = Console.ReadLine();
            Console.WriteLine("Unesi drugi broj:");
            second = Console.ReadLine();
            Console.WriteLine("Rezultat je: "+third);
            Console.ReadLine();
            return;
I sad lepo ga pokrene ali prijavi dve greske cannot convert int to string...ali pokrene ga
I ukucam prvi broj pa drugi,i kad treba da mi izbaci zbir on izbaci:
Rezultat je:first + second
Svasta sam pokusao ali nece...
Probao sam i third=first + second posle second = Console.ReadLine();
i razne kombinacije ali ne.
?????
Prvo kad sam video "int third=first + second;" hteo sam da se ubijem... Pokusavas da saberes nesto sto nisi ni uneo? Dobra logika...
Sto se tice drugog problema, Console.ReadLine() vraca string a ne mozes string da ubacis u promenljivu tipa int. Moras da ga konvertujes u int tako sto ces napisati Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
Mozes i int.Parse(Console.ReadLine());, pa ti odluchi sta ces..
EclipsE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.11.2009, 17:33   #71
holodoc
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Poruke: 6.785
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Dobro nećemo baš da napadamo bilo koga samo zato što je početnik Uostalom ovde to možda jeste pogrešna logika ali imaš recimo slučajeva kod specijalnih slučajeva rekurzivnih funkcija gde tako nešto može i da ima potpunu logiku

Elem, Eclipse je lepo objasnio šta je ovde problem. U stvari nije konkretno čak ni problem već pre će biti logička nelogičnost (Mister Spok bi me ubio ) Tačno je da ti pokušavaš da sabereš dva broja ali problem je u tome što oni još uvek nisu uneti pa ćeš na kraju dobiti rezultat sabiranja dva nepostojeća broja. Isto tako u C# ne postoji mogućnost da se promenjljiva tipa string kastuje (cast) u integer pa ovde moraš da koristiš funkcije koje je naveo Eclipse jer Console.ReadLine() uvek vraća string a ti dalje moraš da vodiš računa o promenjljivama i njihovim tipovima.

Evo primera radi kako može da izgleda tvoj zadatak.
Kod:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace Sabiranje
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            int first, second, third;
            Console.WriteLine("Program za sabiranje!");
            Console.WriteLine("Unesi prvi broj:");
            first = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
            Console.WriteLine("Unesi drugi broj:");
            second = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
            third = first + second;
            Console.WriteLine("Rezultat je: " + third);
            Console.ReadLine();
            return;
        }
    }
}
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci:
Ivan-94 (18.11.2009)
Stara 17.11.2009, 20:16   #72
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

jedini nacin koji vidim da si mogao da napravis toliku gresku u logici je ako nisi dobro ukapirao operater "=", odnosno dodeljivanje vrednosti varijabli;

jest' osnovno, al ajd da napisem, za svaki slucaj, ako ti to nije bilo jasno.

kada jednu varijablu podesis na drugu, ili na rezultat operacije sa nekim drugim varijablama, ili na bilo sta, ona tako ostaje sve dok ponovo ne promenis njenu vrednost.

ako imas varijable a i b

i napises
b = 10;
a = b;
a ce sada takodje biti deset.
ali ako nakon ovoga promenis b
b = 15;
a ce, naravno, i dalje biti 10. jer a = b je jedna naredba koja se jednom izvrsi i to je to, nece se posle automatski a menjati da uvek bude jednako b.

nadam se da ti je vrlo jasno zasto tvoj originalni program nikako nije mogao da radi (i pored potrebe za konvertovanjem inputa u integer)
ako ti nije jasno, nemoj nikako ici dalje dok to ne shvatis.
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.11.2009, 16:22   #73
holodoc
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Poruke: 6.785
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Dolazi mi danas tetka sa molbom da joj popunim par kombinacija na loto listiću pošto misli da ja koji sam totalni nevernik kada su u pitanju igre na sreću možda i budem dovoljno veliki baksuz pa nešto i "ubodem" S obzirom na nedostatak vremena sednem ja i na brzinu napišem dva loto generatora i to jedan u C#-u i jedan u PHP-u i za 15 minuta popunim bez problema 4 kombinacije na tiketu Kod sam naknadno iskomentovao da bi bio malo jasniji a ovo bi inače bio relativno početički način izrade jer postoje mnogo bolji načini sa listama nizova (ArrayList), iteratorima itd.

C#

Kod:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace Loto
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            int minimum = 1;//minimalni broj na izvlacenju
            int maksimum = 39; //maksimalni broj na izvlacenju
            int brojeva = 7; //koliko se brojeva izvlaci?
            int[] kombinacija = new int[brojeva]; //niz gde se skladisti kombinacija
            int pozicija = 0; //pozicija izvucenog broja u kombinaciji (nizu) [zero-based]
            Random izvlacenje = new Random(); //generator slucajnih brojeva (objekt)
            int izvuceniBroj; //trenutno izvuceni broj
            string dalje; //cisto za skladistenje rezultata upita da li se izvlacenje ponavlja

            /*
             Ponavljaj sledeci blok...
             */
            do
            {
                while (pozicija < brojeva) //dok trenutna pozicija u nizu nije jednaka ukupnom broju koji se izvlaci
                {
                    izvuceniBroj = izvlacenje.Next(minimum, maksimum); //izvlaci se broj
                    if (kombinacija.Contains(izvuceniBroj)) //ako je izvuceni broj vec u nizu
                    {
                        continue; //ponavljaj ceo ovaj blok sa izvlacenjem
                    }
                    else
                    {
                        kombinacija[pozicija++] = izvuceniBroj; //upis izvucenog broja u niz
                    }
                }
                Console.WriteLine("Dobitna kombinacija za ovu nedelju glasi: ");
                Array.Sort(kombinacija); //sortiranje niza
                
                /*
                 * Ispis brojeva iz niza
                 */
                foreach (int broj in kombinacija)
                {
                    Console.Write(" " + broj + " ");
                }
                
                Console.WriteLine("\nZa novo izvlacenje ukucati \"da\"? [da | ne]");
                
                /*
                 * Resetovanje nekih promenjljivih da bi potencijalno novo izvlacenje radilo kkao treba
                 */
                pozicija = 0; //trenutna pozicija se postavlja na nulti indeks (prvi clan niza)
                Array.Clear(kombinacija, 0, brojeva); //ciscenje niza sa brojevima kombinacije

                dalje = Console.ReadLine(); //os dalje il neces?
            } while (dalje == "da");
            /*
             * ...dok korisnik unosi "da" na kraju izvlacenja.
             */ 
        }
    }
}
PHP
PHP kod:
<?php
$minimum 
1//minimalni broj na izvlacenju
$maksimum 39//maksimalni broj na izvlacenju
$brojeva 7//koliko se brojeva izvlaci?
$kombinacija = array(); //niz gde se skladisti kombinacija
$izvuceniBroj//trenutno izvuceni broj

/*
* Dok je broj elemenata u nizu sa kombinacijom manji od ukupnog broja za izvlacenje... 
*/
while(count($kombinacija) < (int) $brojeva){
    
$izvuceniBroj rand($minimum$maksimum); //izvlacenje broja u navedenom opsegu
    
if(in_array($izvuceniBroj$kombinacija)){ //ukoliko je element vec u kombinaciji
        
continue; //ponavlja se ceo blok sa izvlacenjem
    
} else {
        
array_push($kombinacija$izvuceniBroj); //ako nije izvuceni broj ide u kombinaciju
    
}
}
sort($kombinacija); //sortiranje kombinacije
echo 'Dobitna kombinacija za ovu nedelju glasi: '.implode(', '$kombinacija).'!'
?>
DISKLEJMER: Na svaki potencijalni dobitak koji ovi generatori "ispljunu" uzimam 5% od odbitka

Poslednja ispravka: holodoc (20.11.2009 u 18:11) Razlog: Ispravljen opseg u Array.Clear
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci:
Geomaster (9.12.2009), Ivan-94 (18.11.2009)
Stara 20.11.2009, 16:15   #74
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... C#

OMG...
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.11.2009, 16:51   #75
EclipsE
Starosedelac
 
Član od: 16.4.2006.
Lokacija: Scary Movie Reputacija: ■■□
Poruke: 1.337
Zahvalnice: 378
Zahvaljeno 278 puta na 195 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku EclipsE
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
holodoc kaže: Pregled poruke
DISKLEJMER: Na svaki potencijalni dobitak koji ovi generatori "ispljunu" uzimam 5% od odbitka
Tesko je dobiti... Zasto nas ti lepo ne naucis da hakujemo banke? Mnogo je efikasnije
EclipsE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.11.2009, 17:00   #76
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... C#

btw, kad brišeš niz, ukucao si Array.Clear(kombinacija, 0, 7), mada ja bih ipak išao na Array.Clear(kombinacija, 0, brojeva).
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Geomaster na korisnoj poruci:
holodoc (20.11.2009)
Stara 20.11.2009, 18:13   #77
holodoc
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Poruke: 6.785
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Geomaster kaže: Pregled poruke
btw, kad brišeš niz, ukucao si Array.Clear(kombinacija, 0, 7), mada ja bih ipak išao na Array.Clear(kombinacija, 0, brojeva).
Baš se vidi da je bilo 15 minuta

Ispravljeno.
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.12.2009, 2:04   #78
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... C#

Imam ovaj kod:

Kod:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;

namespace WindowsFormsApplication5
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            string url = "http://zeusoft.net/wp-login.php";
            HttpWebRequest request = (HttpWebRequest)WebRequest.Create(url);
            CookieContainer cookies = new CookieContainer();

            SetupRequest(url, request, cookies);
            //request.Accept = "text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8";
            //request.Headers["Accept-Language"] = "uk,ru;q=0.8,en-us;q=0.5,en;q=0.3";
            //request.Headers["Accept-Encoding"] = "gzip,deflate";
            //request.Headers["Accept-Charset"] = "windows-1251,utf-8;q=0.7,*;q=0.7";


            string user = textBox1.Text;
            string pwd = textBox2.Text;

            request.Credentials = new NetworkCredential(user, pwd);

            string data = string.Format(
                "log={0}&pwd={1}&wp-submit={2}&testcookie=1&redirect_to={3}",
                user, pwd,
                System.Web.HttpUtility.UrlEncode("Log In"),
                System.Web.HttpUtility.UrlEncode("http://zeusoft.net/wp-admin/"));

            SetRequestData(request, data);

            ShowResponse(request);
        }

        private static void SetupRequest(string url, HttpWebRequest request,CookieContainer cookies)
        {
            request.CookieContainer = cookies;
            request.UserAgent = "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Firefox/3.5.5";
            request.KeepAlive = true;
            request.Timeout = 120000;
            request.Method = "POST";
            request.Referer = url;
            request.ContentType = "application/x-www-form-urlencoded";
        }


        private void ShowResponse(HttpWebRequest request)
        {
            HttpWebResponse response = (HttpWebResponse)request.GetResponse();
            responseTextBox.Text = (((HttpWebResponse)response).StatusDescription);
            responseTextBox.Text += "\r\n";
            StreamReader reader = new StreamReader(response.GetResponseStream());
            responseTextBox.Text += reader.ReadToEnd();
        }

        private static void SetRequestData(HttpWebRequest request, string data)
        {
            byte[] streamData = Encoding.ASCII.GetBytes(data);
            request.ContentLength = streamData.Length;

            Stream dataStream = request.GetRequestStream();
            dataStream.Write(streamData, 0, streamData.Length);
            dataStream.Close();
        }


        private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
        {

        }
    }
}
Ali uporno mi izbacuje greske,ove:
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	greske.PNG
Viđeno:	56 puta
Veličina:	27,7 KB
ID:	32314  
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.12.2009, 2:12   #79
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

pa importuj potrebne namespaceove

system.net i ostale potrebne, trebao bi vs cak i sam da ti ponudi koje tacno treba da ubacis.
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.12.2009, 2:35   #80
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... C#

Evo sad imam ovo:

Kod:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
using System.IO;
using System.Net;
using System.Web;
...
I ovaj deo koda:
Kod:
...
System.Web.HttpUtility.UrlEncode("Log In"),
System.Web.HttpUtility.UrlEncode("http://zeusoft.net/wp-admin/"));
...

I izbacuje:

Citat:
Error 1 The type or namespace name 'HttpUtility' does not exist in the namespace 'System.Web' (are you missing an assembly reference?) C:\Users\Ivan\Desktop\Zeusoft Files\ZeuCD\WindowsFormsApplication5\WindowsFormsA pplication5\Form1.cs 42 28 WindowsFormsApplication5

Error 2 The type or namespace name 'HttpUtility' does not exist in the namespace 'System.Web' (are you missing an assembly reference?) C:\Users\Ivan\Desktop\Zeusoft Files\ZeuCD\WindowsFormsApplication5\WindowsFormsA pplication5\Form1.cs 43 28 WindowsFormsApplication5


Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
c sharp, c# tutoriali, how to, visual studio

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno



Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 16:53.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com