Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 3.11.2009, 22:19   #1
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom How to... C#

Evo resio sam da naucim ovaj jezik,ali nasao sam sve nekakve tupave ebook-ove....guglao sam i guglao...
Da li neko ima neku dobru knjigu(engleski ili srpski,svejedno),da mi posalje ili da mi da link,nesto?
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.11.2009, 11:57   #2
Patton
Deo inventara foruma
 
Avatar korisnika Patton
 
Član od: 1.11.2005.
Lokacija: Silent Hill
Poruke: 4.647
Zahvalnice: 157
Zahvaljeno 899 puta na 491 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Patton Slanje poruke preko MSN-a korisniku Patton Slanje poruke preko Yahooa korisniku Patton
Određen forumom Re: How to...C#

Evo sta bih ti ja preporucio (mada je krajnje divlje resenje, ali ja sam tako naucio C#). Smisli neku aplikaciju koju zelis da napravis, npr obican digitron, rokovnik, raspored casova ili tako nesto jednostavno. Startuj okruzenje, izaberi novi C# projekat... prevlaci kontrole da bi napravio user interface. Igraj se malo sa time, istrazi sta sve ima od kontrola, probaj sam da provalis kako se neke koriste/konfigurisu. Ako zapnes bilo gde, konsultuj se sa primerima na netu. Jedan od vrlo lepih sajtova sa puno gotovih resenja za C# je http://www.codeproject.com/ ... puno sam naucio bistreci njegove source-ve. Mislim da zahteva besplatnu registraciju da bi mogao bilo sta da downloadujes sa njega.
Patton je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Patton na korisnoj poruci:
Ivan-94 (4.11.2009)
Stara 4.11.2009, 13:39   #3
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to...C#

Citat:
Patton kaže: Pregled poruke
Evo sta bih ti ja preporucio (mada je krajnje divlje resenje, ali ja sam tako naucio C#). Smisli neku aplikaciju koju zelis da napravis, npr obican digitron, rokovnik, raspored casova ili tako nesto jednostavno. Startuj okruzenje, izaberi novi C# projekat... prevlaci kontrole da bi napravio user interface. Igraj se malo sa time, istrazi sta sve ima od kontrola, probaj sam da provalis kako se neke koriste/konfigurisu. Ako zapnes bilo gde, konsultuj se sa primerima na netu. Jedan od vrlo lepih sajtova sa puno gotovih resenja za C# je http://www.codeproject.com/ ... puno sam naucio bistreci njegove source-ve. Mislim da zahteva besplatnu registraciju da bi mogao bilo sta da downloadujes sa njega.
Pa jedino tako izgleda i moze.
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.11.2009, 14:24   #4
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to...C#

Citat:
Ivan-94 kaže: Pregled poruke
Pa jedino tako izgleda i moze.
hehehe

sreca pa ne odustajes lako.

ima dosta kvalitetnih knjiga na temu c#-a, a uvek je tu i microsoftova msdn dokumentacija, i njen deo posvecen pocetnicima u C#-u.

imas detaljne tutoriale, objasnjenja, uputstva i sve drugo sto moze da ti zatreba na msdn-u, a uz to je i besplatan. kud ces bolje ?

http://msdn.microsoft.com/en-us/vcsharp/aa336766.aspx

na tom linku pogledaj "Fundamentals"
pogledaj "Learning C# by Topic" itd.
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku irreal na korisnoj poruci:
Ivan-94 (4.11.2009)
Stara 4.11.2009, 19:40   #5
boshkodj
Veteran
 
Član od: 4.7.2008.
Lokacija: Somewhere along the line
Poruke: 505
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 34 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: How to...C#

Evo za pocetak, mozes da napravis imenik
boshkodj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.11.2009, 22:02   #6
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to...C#

Citat:
boshkodj kaže: Pregled poruke
Evo za pocetak, mozes da napravis imenik
Cek covece tek sam napravio Hello World!
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.11.2009, 23:17   #7
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to...C#

Citat:
Ivan-94 kaže: Pregled poruke
Cek covece tek sam napravio Hello World!
Dobro, ne moraš imenik, možeš Crysis...
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.11.2009, 0:23   #8
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.445
Zahvalnice: 3.552
Zahvaljeno 2.641 puta na 1.839 poruka
Određen forumom Re: How to...C#

Citat:
Geomaster kaže: Pregled poruke
Dobro, ne moraš imenik, možeš Crysis...
Pa, batice, verujem da je to prosto k'o pasulj za njega... Ej, on je napravio "Hello, world!"
P.S. Ja u C# ne znam ni toliko nego da se zezamo malo
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.11.2009, 0:46   #9
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to...C#

Svidja mi se jezik,mesavina VB-a,C++ mozda jos necega...
I prihvatio sam veliki zadatak procitaci knjigu od 1847 str. i to jos na engleskom...Engleski sporo citam tako da...

Poslednja ispravka: Ivan-94 (5.11.2009 u 2:42)
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.11.2009, 10:53   #10
Patton
Deo inventara foruma
 
Avatar korisnika Patton
 
Član od: 1.11.2005.
Lokacija: Silent Hill
Poruke: 4.647
Zahvalnice: 157
Zahvaljeno 899 puta na 491 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Patton Slanje poruke preko MSN-a korisniku Patton Slanje poruke preko Yahooa korisniku Patton
Određen forumom Re: How to...C#

Citat:
Ivan-94 kaže: Pregled poruke
Svidja mi se jezik,mesavina VB-a,C++ mozda jos necega...
Kazu da C# lici mnogo na Javu.
Patton je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.11.2009, 11:55   #11
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to...C#

Citat:
Patton kaže: Pregled poruke
Kazu da C# lici mnogo na Javu.
Jeste, mada Java liči na C++, pa Ivan ima pravo C# takođe ima onaj drag&drop UI builder, pa zato malo liči i na VB...
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.11.2009, 18:18   #12
boshkodj
Veteran
 
Član od: 4.7.2008.
Lokacija: Somewhere along the line
Poruke: 505
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 34 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: How to...C#

Citat:
Geomaster kaže: Pregled poruke
C# takođe ima onaj drag&drop UI builder, pa zato malo liči i na VB...
Valjda to ima Visual Studio a ne C#
boshkodj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.11.2009, 19:55   #13
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to...C#

Citat:
boshkodj kaže: Pregled poruke
Valjda to ima Visual Studio a ne C#
Well, nešto ne postoji mnogo drugih C# kompajlera
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.11.2009, 23:18   #14
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: How to...C#

E, sa'cu da vas mracim malo...

boskodj je u pravu, GUI editor je vezan za sam VS, ne za jezik, obzirom da je sve to moguce uraditi u bilo kom drugom .NET jeziku, jer se na kraju sve svodi na istu stvar - MSIL.

Sto se kompajlera tice, postoji i Mono.

Sintaksno, C# je kombinacija Jave i C++, kao sto se da videti:
Kod:
static class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            string[] list = { "STACK", "IS", "OUT ", " OF", "ORDER", "UBERM", " SOLVER", "OF", "UNNILATERAL", "EMPIRES"};

            IEnumerable<string> query = from str in list where str.Length % 2 == 1 select str.GetSomething();

            foreach (string s in query) Console.Write(s);
            Console.Read();
        }

        static string GetSomething(this string s)
        {
            return s[0].ToString() + s[s.Length - 1].ToString();
        }
    }
Naravno, nije ogranicen na to...

I, btw, pokrenite ovo...

Poslednja ispravka: MG-RAY (7.11.2009 u 10:31)
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.11.2009, 10:18   #15
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to...C#

Imam pitanje.
Da li zato sto se prevodi u IL(Intermediate Language)znaci da je ne zavistan od platforme?
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.11.2009, 10:25   #16
Patton
Deo inventara foruma
 
Avatar korisnika Patton
 
Član od: 1.11.2005.
Lokacija: Silent Hill
Poruke: 4.647
Zahvalnice: 157
Zahvaljeno 899 puta na 491 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Patton Slanje poruke preko MSN-a korisniku Patton Slanje poruke preko Yahooa korisniku Patton
Određen forumom Re: How to...C#

Citat:
Ivan-94 kaže: Pregled poruke
Imam pitanje.
Da li zato sto se prevodi u IL(Intermediate Language)znaci da je ne zavistan od platforme?
C# ti je Microsoftovo cedo, ostalo ti je sve jasno
Patton je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.11.2009, 10:28   #17
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: How to...C#

Pa, zavisi, ako u nekoj buducnost budes imao CLI na svakoj platformi, onda ce biti nezavisan.

.NET prefektno radi, za sada, jedino na windowsu. Pogledaj MONO (Linux, BSD, UNIX, Mac OS X, Solaris ) za ostale.

Sto se samog IL-a tice, nije nesto previse komplikovano, pogledaj recimo ovo:

Kod:
.method private hidebysig static void  Main(string[] args) cil managed
{
  .entrypoint
  // Code size       235 (0xeb)
  .maxstack  4
  .locals init ([0] string[] list,
           [1] class [mscorlib]System.Collections.Generic.IEnumerable`1<string> query,
           [2] string s,
           [3] string[] CS$0$0000,
           [4] class [mscorlib]System.Collections.Generic.IEnumerator`1<string> CS$5$0001,
           [5] bool CS$4$0002)
  IL_0000:  nop
  IL_0001:  ldc.i4.s   10
  IL_0003:  newarr     [mscorlib]System.String
  IL_0008:  stloc.3
  IL_0009:  ldloc.3
  IL_000a:  ldc.i4.0
  IL_000b:  ldstr      "STACK"
  IL_0010:  stelem.ref
  IL_0011:  ldloc.3
  IL_0012:  ldc.i4.1
  IL_0013:  ldstr      "IS"
  IL_0018:  stelem.ref
  IL_0019:  ldloc.3
  IL_001a:  ldc.i4.2
  IL_001b:  ldstr      "OUT "
  IL_0020:  stelem.ref
  IL_0021:  ldloc.3
  IL_0022:  ldc.i4.3
  IL_0023:  ldstr      " OF"
  IL_0028:  stelem.ref
  IL_0029:  ldloc.3
  IL_002a:  ldc.i4.4
  IL_002b:  ldstr      "ORDER"
  IL_0030:  stelem.ref
  IL_0031:  ldloc.3
  IL_0032:  ldc.i4.5
  IL_0033:  ldstr      "UBERM"
  IL_0038:  stelem.ref
  IL_0039:  ldloc.3
  IL_003a:  ldc.i4.6
  IL_003b:  ldstr      " SOLVER"
  IL_0040:  stelem.ref
  IL_0041:  ldloc.3
  IL_0042:  ldc.i4.7
  IL_0043:  ldstr      "OF"
  IL_0048:  stelem.ref
  IL_0049:  ldloc.3
  IL_004a:  ldc.i4.8
  IL_004b:  ldstr      "UNNILATERAL"
  IL_0050:  stelem.ref
  IL_0051:  ldloc.3
  IL_0052:  ldc.i4.s   9
  IL_0054:  ldstr      "EMPIRES"
  IL_0059:  stelem.ref
  IL_005a:  ldloc.3
  IL_005b:  stloc.0
  IL_005c:  ldloc.0
  IL_005d:  ldsfld     class [System.Core]System.Func`2<string,bool> Program.Program::'CS$<>9__CachedAnonymousMethodDelegate2'
  IL_0062:  brtrue.s   IL_0077
  IL_0064:  ldnull
  IL_0065:  ldftn      bool Program.Program::'<Main>b__0'(string)
  IL_006b:  newobj     instance void class [System.Core]System.Func`2<string,bool>::.ctor(object,
                                                                                          native int)
  IL_0070:  stsfld     class [System.Core]System.Func`2<string,bool> Program.Program::'CS$<>9__CachedAnonymousMethodDelegate2'
  IL_0075:  br.s       IL_0077
  IL_0077:  ldsfld     class [System.Core]System.Func`2<string,bool> Program.Program::'CS$<>9__CachedAnonymousMethodDelegate2'
  IL_007c:  call       class [mscorlib]System.Collections.Generic.IEnumerable`1<!!0> [System.Core]System.Linq.Enumerable::Where<string>(class [mscorlib]System.Collections.Generic.IEnumerable`1<!!0>,
                                                                                                                                        class [System.Core]System.Func`2<!!0,bool>)
  IL_0081:  ldsfld     class [System.Core]System.Func`2<string,string> Program.Program::'CS$<>9__CachedAnonymousMethodDelegate3'
  IL_0086:  brtrue.s   IL_009b
  IL_0088:  ldnull
  IL_0089:  ldftn      string Program.Program::'<Main>b__1'(string)
  IL_008f:  newobj     instance void class [System.Core]System.Func`2<string,string>::.ctor(object,
                                                                                            native int)
  IL_0094:  stsfld     class [System.Core]System.Func`2<string,string> Program.Program::'CS$<>9__CachedAnonymousMethodDelegate3'
  IL_0099:  br.s       IL_009b
  IL_009b:  ldsfld     class [System.Core]System.Func`2<string,string> Program.Program::'CS$<>9__CachedAnonymousMethodDelegate3'
  IL_00a0:  call       class [mscorlib]System.Collections.Generic.IEnumerable`1<!!1> [System.Core]System.Linq.Enumerable::Select<string,string>(class [mscorlib]System.Collections.Generic.IEnumerable`1<!!0>,
                                                                                                                                                class [System.Core]System.Func`2<!!0,!!1>)
  IL_00a5:  stloc.1
  IL_00a6:  nop
  IL_00a7:  ldloc.1
  IL_00a8:  callvirt   instance class [mscorlib]System.Collections.Generic.IEnumerator`1<!0> class [mscorlib]System.Collections.Generic.IEnumerable`1<string>::GetEnumerator()
  IL_00ad:  stloc.s    CS$5$0001
  .try
  {
    IL_00af:  br.s       IL_00c0
    IL_00b1:  ldloc.s    CS$5$0001
    IL_00b3:  callvirt   instance !0 class [mscorlib]System.Collections.Generic.IEnumerator`1<string>::get_Current()
    IL_00b8:  stloc.2
    IL_00b9:  ldloc.2
    IL_00ba:  call       void [mscorlib]System.Console::Write(string)
    IL_00bf:  nop
    IL_00c0:  ldloc.s    CS$5$0001
    IL_00c2:  callvirt   instance bool [mscorlib]System.Collections.IEnumerator::MoveNext()
    IL_00c7:  stloc.s    CS$4$0002
    IL_00c9:  ldloc.s    CS$4$0002
    IL_00cb:  brtrue.s   IL_00b1
    IL_00cd:  leave.s    IL_00e3
  }  // end .try
  finally
  {
    IL_00cf:  ldloc.s    CS$5$0001
    IL_00d1:  ldnull
    IL_00d2:  ceq
    IL_00d4:  stloc.s    CS$4$0002
    IL_00d6:  ldloc.s    CS$4$0002
    IL_00d8:  brtrue.s   IL_00e2
    IL_00da:  ldloc.s    CS$5$0001
    IL_00dc:  callvirt   instance void [mscorlib]System.IDisposable::Dispose()
    IL_00e1:  nop
    IL_00e2:  endfinally
  }  // end handler
  IL_00e3:  nop
  IL_00e4:  call       int32 [mscorlib]System.Console::Read()
  IL_00e9:  pop
  IL_00ea:  ret
} // end of method Program::Main
To je IL kod onoga sto sam napisao ranije. Kada pokrenes .NET aplikaciju, ovaj kod se salje CLR-u na kompajliranje.

Poslednja ispravka: MG-RAY (7.11.2009 u 10:38)
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.11.2009, 11:09   #18
Mickie
Deo inventara foruma
 
Član od: 22.11.2005.
Poruke: 3.399
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
Određen forumom Re: How to...C#

Citat:
Ivan-94 kaže: Pregled poruke
Imam pitanje.
Da li zato sto se prevodi u IL(Intermediate Language)znaci da je ne zavistan od platforme?
I tu dolazimo do dela "zasto je C# smece". Kopira javu u svemu ali na kraju onako elegantno odbacuje njenu najvecu prednost - mogucnost izvrasavnja nepromenjenog programa na svim operativnim sistemima. Ne samo da jenom napisan C# program nece raditi u nepromenjenom obliku na drugim platformama, nego nemozes ni da ga portujes. Mono je kao neki izgovor i alternativa, ali to je samo slika za pokazivanje pred US Department of Justice i Evropskom komisijom. Teoretski, Mono moze da se razvije i bude bolji od .NET-a, (zato sto je open-source i zato sto postoji vise pametnih ljudi na svetu nego sto M$ moze da plati) ali u praksi... ne moze. Razlog: Mono je hakovani klon .NET-a a M$ je patentirao sve zivo u .NET-u. M$-u trenutno odgovara postojanje FOSS alternative radi boljeg primanja klice zla... ovaj... .NET-a, ali kad popularnost .NET-a poraste, M$ ce potegnuti patente, Novell ce izvuci utikac iz Mono projekta i softverska industrija ce se naci u velikom problemu. A cinjenica da prebacuju Mono na MIT X11 licencu ni malo ne pomaze.

Dakle, koga ozbiljno zanima krosplatformsko programiranje, taj treba u sirokom luku da zaobidje C# i .NET i da gleda u neki stadardniji jezik koji nema Visual prfiks i koji ima sto manje dodirnih tacaka sa M$-om. Java, C++, C, Fortran... sve je bolje od cetarabe.
Mickie je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Mickie na korisnoj poruci:
PDarko (8.11.2009), Radiant (7.11.2009)
Stara 7.11.2009, 20:46   #19
bvitnik
Starosedelac
 
Član od: 27.12.2005.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 1.297
Zahvalnice: 60
Zahvaljeno 435 puta na 325 poruka
Određen forumom Re: How to...C#

Meni je trebalo neko vreme da shvatim zašto Micro$oft toliko insistira na .NET-u i zašto tolike nade i trud polaže u njega, izuzimajući, jelte, ideju o globalnoj dominaciji , a ne pokušava da .NET proširi na druge sisteme.

Odgovor je ustvari veoma jednostavan. Čak i glupi Micro$oft shvata da im je njihova uzdanica, njihovo čedo, zvano Windows najobičnije đu**e. Sam dizajn OS-a kao i gomila starih i zaostalih API-ja, koji se nažalost još uvek koriste, predstavljaju najveću prepreku u pravljenju potpuno novog i modernog OS-a. Ako bi napravili novi sistem, možda nešto unix-oliko, jednostavno bi ubili kompatibilnost sa ogromnom bazom već postojećeg softvera i pokopali sami sebe. E tu stupa na scenu .NET. Naime plan je da se nateraju programeri da pišu programe isključivo za .NET, čak su išli do te mere da su programiranje nekih tipova aplikacija doveli na nivo trivijalnosti (RAD - rapid application development, ono što je Borland imao oduvek), sve u cilju da .NET postane mainstream. Micro$oft namerava u potpunosti da se reši starih API-ja. Kad se to dogodi, mogu sasvim slobodno da naprave novi sistem i .NET virtualnu mašinu za taj sistem na kojoj će da rade programi bez bojazni da će biti problema sa kompatibilnošću. Zato .NET nije portovan na druge sisteme jer mu to nije ni bila namena, iako su managed kod i virtualne mašine ustvari smišljene u svrhu većeg nivoa portabilnosti i dostupnosti na više platformi. Dokaz za to je i sve veći broj programa/alata koji su sastavni deo Windows-a a pisani su za .NET. Naravno virtualna mišina donosi i ostale pogodnosti - veću otpornost na viruse (lokalizaciju njihovog delovanja), veću kontrolu nad pravima pristupa itd.

Nažalost (), u tome uspevaju. .NET sigurno ima veći nivo prihvatanja kod programera nego pisanje klasičnih, ne managed, programa, iako ne dobijaju nikakvu portabilnost a gube na performansama.

Poslednja ispravka: bvitnik (7.11.2009 u 20:53)
bvitnik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku bvitnik na korisnoj poruci:
Mickie (8.11.2009), PDarko (8.11.2009)
Stara 7.11.2009, 20:57   #20
Andross
Kekule Mekule
 
Avatar korisnika Andross
 
Član od: 8.12.2005.
Lokacija: Beograd
Poruke: 3.512
Zahvalnice: 543
Zahvaljeno 925 puta na 493 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Andross
Određen forumom Re: How to...C#

Citat:
bvitnik kaže: Pregled poruke
Nažalost (), u tome uspevaju. .NET sigurno ima veći nivo prihvatanja kod programera nego pisanje klasičnih, ne managed, programa, iako ne dobijaju nikakvu portabilnost a gube na performansama.
Zavisi sve od volje programera da optimizuje softver. Recimo ti uradis neku aplikaciju u C++ a ja u C#, a s'obzirom da je tebe mrzelo da optimizujes a mene ne, moja radi bolje. Isto naravno vazi i u obratnom slucaju.
Andross je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
c sharp, c# tutoriali, how to, visual studio

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno



Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:26.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com