Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Web razvoj > Flash

Flash Kreiranje Flash aplikacija i integracija sa Action scriptom

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.9.2009, 23:46   #1
gandalf beli
Član
 
Član od: 29.7.2009.
Poruke: 37
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Vidi se samo u IE

Napravio sam flash film (Sličice sa rollover efektom) u Macromedia Flash MX-u, eksportovao ga kao .swf fajl i dodao u sajt koji je inače rađen u programu Flash effect site builder. To je značajno zbog toga što taj program ima opciju za dodavanje .swf Movie Clipova (ne mora da se dodaje u HTML kod).
Kada pustim sajt u IE sve radi savršeno ...u Mozilli se efekat Rollover ne vidi, t.j. vidi se samo prvi frejm...zašto?
gandalf beli je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.9.2009, 14:20   #2
holodoc
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Poruke: 6.785
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: Vidi se samo u IE

Kakvo pitanje takav i odgovor

Verovatno imaš neki problem sa time što si radio pa zato imaš problema i u IE

Malo više detalja je potrebno da bi iko mogao uopšte da počne da ti daje preporuke šta da radiš. Bilo kakav kod (action script, html) je takođe poželjan? Radna verzija postavljena online još i bolja
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.9.2009, 15:23   #3
gandalf beli
Član
 
Član od: 29.7.2009.
Poruke: 37
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Vidi se samo u IE

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>rollover</title>
</head>
<body bgcolor="#ffffff">
<!--url's used in the movie-->
<!--text used in the movie-->
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="https://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0" width="760" height="560" id="rollover" align="middle">
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<param name="movie" value="rollover.swf" />
<param name="quality" value="high" />
<param name="scale" value="exactfit" />
<param name="bgcolor" value="#ffffff" />
<embed src="rollover.swf" quality="high" scale="exactfit" bgcolor="#ffffff" width="760" height="560" name="rollover" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="https://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</object>
</body>
</html>

ovo je html kod koji je napravio flash za film, koji sam ja ubacio u sajt.
U IE se vidi efekat roll over, u Mozilli se ne vidi, t.j. vidi se samo prvi frejm
gandalf beli je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.9.2009, 16:14   #4
gandalf beli
Član
 
Član od: 29.7.2009.
Poruke: 37
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Vidi se samo u IE

Da pojasnim još malo....kada deo koda (<OBJECT>.....</OBJECT>)koji sam poslao iskopiram posle <BODY bg color....>, a pre <OBJECT classid....> oznake, flash film mi se prikazuje iznad sajta, a kada ga iskopiram posle </OBJECT>, a pre </BODY> oznake, prikazuje se posle sajta...ispod njega.
Kako da ubacim flash unutar sajta....Uzgred neznam da koristim tabele, tako da ako postoji neko drugo rešenje...slušam
gandalf beli je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.9.2009, 15:30   #5
Dusan Maksimovic
Član
 
Član od: 10.11.2006.
Lokacija: Gornji Milanovac
Poruke: 258
Zahvalnice: 71
Zahvaljeno 20 puta na 20 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dusan Maksimovic Slanje poruke preko Skypea korisniku Dusan Maksimovic
Određen forumom Re: Vidi se samo u IE

Citat:
gandalf beli kaže: Pregled poruke
Da pojasnim još malo....kada deo koda (<OBJECT>.....</OBJECT>)koji sam poslao iskopiram posle <BODY bg color....>, a pre <OBJECT classid....> oznake, flash film mi se prikazuje iznad sajta, a kada ga iskopiram posle </OBJECT>, a pre </BODY> oznake, prikazuje se posle sajta...ispod njega.
Kako da ubacim flash unutar sajta....Uzgred neznam da koristim tabele, tako da ako postoji neko drugo rešenje...slušam
Pa ti zapravo samo stavljas flash film u html kôd, sto ce naravno prouzrokovati samo puuko stavljanje tog filma ispod ili iznad vec postojeceg dela sajta. Dakle, ako sam dobro shvatio, ti ne zelis to, vec da ti taj film stoji u okviru sajta, ne ispod ili iznad.

Koliko znam html kôd ti u ovom slucaju nece pomoci. Verovatno ti je resenje ako bi mogao da u dreamveawer-u otvoris taj sajt i tamo stavis tvoj film, ili da u flash-u to uradis. Koja je extenzija tvoj sajta. FLA? Koji je format koji pravi taj flash effect site buiilder? Ako on moze nekako da se prebaci u flash to bi bilo idealno, ili makar u drimviver.

Sve u svemu, nishta ti ne mogu pomoci dok ne saznam tu extenziju...
Dusan Maksimovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.9.2009, 22:15   #6
gandalf beli
Član
 
Član od: 29.7.2009.
Poruke: 37
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Vidi se samo u IE

Dušane, hvala ti na trudu, ali taj problem sam rešio na drugi način...sada me nešto drugo interesuje. Pošto nema nikakve veze sa ovim otvoriću novu temu, pa ako znaš da mi pomogneš...odgovori please
gandalf beli je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Supreme Commander: Forged Alliance SirDuck Strateške igre 62 21.12.2010 17:14
SK 6/2009 - Moze biti samo jedan nighthawk Tekstovi u SK 5 26.6.2009 20:34
Windows ne vidi zvučnu kartu AragornSRB Zvuk na računaru 1 15.5.2009 0:38
BIOS ne vidi Hard Kum22 Kvarovi 3 27.5.2008 20:25
Uzivo pracenje, ali samo odabranih utakmica Plavi Zanimljive Web lokacije 0 25.12.2005 15:56


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 15:53.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com