Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Web razvoj > Flash

Flash Kreiranje Flash aplikacija i integracija sa Action scriptom

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.2.2009, 22:40   #1
gavrilo
Veteran
 
Član od: 25.11.2008.
Lokacija: :D
Poruke: 581
Zahvalnice: 127
Zahvaljeno 39 puta na 39 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku gavrilo
Određen forumom Pitanje

1.da li moze neko da mi odjasni sta znaci _level0 u sledecem skriptu??
2.koj kod trebam da odtucam da bi mogao da uzmem koordinate misa(Mouse) npr kliknem bilo gde i u trace ili dinamic text field izadje obavestenje o trenutnoj poziciji misa(x,y)
Hhhvala unapred
OVO JE SKRIPT:

Mouse.addListener(history)
history.onMouseDown = function(){
var action:String = "[MOUSE]" + _level0._xmouse + " x "+ _level0._ymouse;
output.text = action + newline + output.text;
}
gavrilo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.4.2009, 19:53   #2
Dusan Maksimovic
Član
 
Član od: 10.11.2006.
Lokacija: Gornji Milanovac
Poruke: 258
Zahvalnice: 71
Zahvaljeno 20 puta na 20 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dusan Maksimovic Slanje poruke preko Skypea korisniku Dusan Maksimovic
Određen forumom Re: Pitanje

level0 ja mislim da znaci u odnosu na background.
ne u odnosu na neki movie clip pozicija
Dusan Maksimovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dusan Maksimovic na korisnoj poruci:
gavrilo (14.4.2009)
Stara 12.7.2009, 19:41   #3
gavrilo
Veteran
 
Član od: 25.11.2008.
Lokacija: :D
Poruke: 581
Zahvalnice: 127
Zahvaljeno 39 puta na 39 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku gavrilo
Određen forumom Re: Pitanje

Da ne otvaram novu temu evo ovde cu da pitam.
Da li neko zna sta znaci klasa return ako je uopste klasa, i kako se koristi, a ako ona ne sluzi za vracanje na neki deo koda, da li postoji komanda koja vraca kod, tj citac koda ne znam kako da objasnim, na pocetak recimo???
gavrilo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.7.2009, 0:01   #4
Dusan Maksimovic
Član
 
Član od: 10.11.2006.
Lokacija: Gornji Milanovac
Poruke: 258
Zahvalnice: 71
Zahvaljeno 20 puta na 20 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dusan Maksimovic Slanje poruke preko Skypea korisniku Dusan Maksimovic
Određen forumom Re: Pitanje

pogledacu na netu... nem pojma mada sam vidjao to...
Dusan Maksimovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.11.2009, 15:49   #5
gavrilo
Veteran
 
Član od: 25.11.2008.
Lokacija: :D
Poruke: 581
Zahvalnice: 127
Zahvaljeno 39 puta na 39 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku gavrilo
Određen forumom Re: Pitanje

Da ne otvaram novu temu bla bla...
Ovako, kada napravim neki dokument.fla i (samo dajem primer) stavim neki naslov, lepo ga izravnjam iskoristim alignment stavim ga tacno na sredinu, i pregledam taj sajt u HTML-u dokument izgubi skroz svoje dimenzije. Dao sam primer za naslov, on vise nije na sredini ode u stranu, u swf i fla je dobro ali u HTML-u ne valja... A i sta ce meni fla i swf verzija ako ocu da ga kacim na internet. Probao sam i da dodam maskirani leyer ali nece opet isto. A to me mnogo nervira... Da li neko znam kako mogu ovo da odradim da se isto vidi kao i na fla dokumentu?
na slici se jos bolje vidi. . .
Samo pomagajte treba da konkurisem za neku firmu pa mi ovo mnogo treba...
EDIT: velicina je 550x1000
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	komponente.jpg
Viđeno:	16 puta
Veličina:	83,7 KB
ID:	31921  

Poslednja ispravka: gavrilo (22.11.2009 u 16:37)
gavrilo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.11.2009, 17:05   #6
holodoc
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Poruke: 6.785
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: Pitanje

Jesi li siguran da sebe ne uvaljuješ u velike probleme ako "konkurišeš za neku firmu" a zapeo si kod ugrađivanja Flash fajlova u HTML?

Elem... Flash fajlovi se u HTML ugrađuju kao objekti što znači da HTML treba samo da zna šta je izvor objekta, koje su dimenzije koje objekat zauzima a ostalo ga iskreno baš briga. To znači da i za taj objekat važe pravila pozicioniranja kao i u klasičnom HTMLu. Problem u tvom slučaju je što si postavio da ti i pozadina stranice bude u crnoj boji pa ne možeš baš najbolje da razaznaš šta je u stvari problem. Tvoj Flash objekt se prostire od levog gornjeg ugla i ide sve u širinu koja je zadata Flash fajlom (550px) a posle toga, bar što se širine tiče, za crnu boju "odgovorna" je pozadina stranice. Probaj da promeniš boju pozadine na stranici u recimo crvenu da vidiš o čemu pričam.

Pošto je object inline element to znači da na njega možeš da primeniš pravila za recimo centriranaje teksta. Moj predlog ti je da napraviš jedan div kontejner koji će obuhvatiti taj tvoj Flash objekt recimo ovako

HTML kod:
<div id="glavniKontejner">
     <object>
     ...
     </object>
</div>
a zatim na njega primeniš text-align atribut
Kod:
#glavniKontejner {
     text-align:center;
}
Ako ti se baš žuri a i mrzi te da sve ovo radiš samo označi ugrađeni Flash objekat u Dreamweaveru i klikni na dugme za centriranje paragrafa. Flash će biti postavljen u sledeći kontekst što će imati isti efekat.
HTML kod:
<p align="center">
      <object>
      ...
      </object>
</p>
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci:
gavrilo (22.11.2009)
Stara 22.11.2009, 17:14   #7
gavrilo
Veteran
 
Član od: 25.11.2008.
Lokacija: :D
Poruke: 581
Zahvalnice: 127
Zahvaljeno 39 puta na 39 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku gavrilo
Određen forumom Re: Pitanje

Hvala ti, ova stvar me je konkretno interesovala, ja sam mogo da uploadujem fajl na server u .swf ali me je interesovalo sta je sa HTML-om.
A sto se tice uvaljivanje nije meni problem da pravim ciste flash dokumente samo ovo izmedju flasha i HTML-a me bunilo. HTML ne znam ali actionscript znam, uostalom sa flash radom sam bio 4 na drzavnom takmicenju sa vise od 250 konkurenata
gavrilo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.11.2009, 0:33   #8
EclipsE
Starosedelac
 
Član od: 16.4.2006.
Lokacija: Scary Movie Reputacija: ■■□
Poruke: 1.337
Zahvalnice: 378
Zahvaljeno 278 puta na 195 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku EclipsE
Određen forumom Re: Pitanje

Citat:
holodoc kaže: Pregled poruke
jesi li siguran da sebe ne uvaljuješ u velike probleme ako "konkurišeš za neku firmu" a zapeo si kod ugrađivanja flash fajlova u html?
THIS IS SRBIJA!

c
EclipsE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.11.2009, 0:36   #9
holodoc
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Poruke: 6.785
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: Pitanje

Citat:
gavrilo kaže: Pregled poruke
HTML ne znam ali actionscript znam, uostalom sa flash radom sam bio 4 na drzavnom takmicenju sa vise od 250 konkurenata
Hm... Jel bi mogao negde taj rad da se vidi? Interesuje me da vidim kako izgleda kako izgleda rad koji je osvojio četvrto mesto na državnom takmičenju
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.11.2009, 11:43   #10
gavrilo
Veteran
 
Član od: 25.11.2008.
Lokacija: :D
Poruke: 581
Zahvalnice: 127
Zahvaljeno 39 puta na 39 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku gavrilo
Određen forumom Re: Pitanje

Pa mogo bi da vidis dacu ti link u toku dana da ga skines

Poslednja ispravka: gavrilo (25.11.2009 u 12:50)
gavrilo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.11.2009, 13:43   #11
holodoc
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Poruke: 6.785
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: Pitanje

Citat:
gavrilo kaže: Pregled poruke
Pa mogo bih da se vidi dacu ti link u toku dana da ga skines
Nije problem. 4Mbps to skinu očas posla
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.11.2009, 12:51   #12
gavrilo
Veteran
 
Član od: 25.11.2008.
Lokacija: :D
Poruke: 581
Zahvalnice: 127
Zahvaljeno 39 puta na 39 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku gavrilo
Određen forumom Re: Pitanje

Izgubio sam rad, pre 3 godine bilo takmicenje ko zna gde je to cudo... Jedino su mi kodovi ostali :S
gavrilo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.12.2009, 23:27   #13
Dusan Maksimovic
Član
 
Član od: 10.11.2006.
Lokacija: Gornji Milanovac
Poruke: 258
Zahvalnice: 71
Zahvaljeno 20 puta na 20 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dusan Maksimovic Slanje poruke preko Skypea korisniku Dusan Maksimovic
Određen forumom Re: Pitanje

Citat:
holodoc kaže: Pregled poruke
Elem... Flash fajlovi se u HTML ugrađuju kao objekti što znači da HTML treba samo da zna šta je izvor objekta, koje su dimenzije koje objekat zauzima a ostalo ga iskreno baš briga. To znači da i za taj objekat važe pravila pozicioniranja kao i u klasičnom HTMLu. Problem u tvom slučaju je što si postavio da ti i pozadina stranice bude u crnoj boji pa ne možeš baš najbolje da razaznaš šta je u stvari problem. Tvoj Flash objekt se prostire od levog gornjeg ugla i ide sve u širinu koja je zadata Flash fajlom (550px) a posle toga, bar što se širine tiče, za crnu boju "odgovorna" je pozadina stranice. Probaj da promeniš boju pozadine na stranici u recimo crvenu da vidiš o čemu pričam.
Ako sam dobro shvatio, ukoliko flash fajl ima recimo zelenu pozadinu, i velicinu recimo 400x600 piksela, onda ce takav flash objekat uvucen u HTML kôd uciniti da ceo HTML ima zelenu pozadinu, bez obzira sto je vece od 400x600? DA li se to moze ograniciti u HTML? Ili recimo nekako u flashu?
Dusan Maksimovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
RAM - vishi klokovi ili nize latencije? mad_skillz Overklok 114 23.11.2006 13:24
Pitanje oko kablovske, crno beli kanal S-man Brbljaonica 16 20.11.2006 11:32
Pitanje u vezi s laptopom, trenutno stanje sergej ŠDK - Prenosni računari 0 13.11.2006 4:05
Konkretno pitanje (AL ili...) dekili ŠDK - Zvuk na računaru 2 19.6.2006 22:40
Jos jedno pitanje o flash memoriji Vuk Arsic Nosači podataka 0 8.12.2005 19:16


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 16:13.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com