Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Web razvoj > Flash

Flash Kreiranje Flash aplikacija i integracija sa Action scriptom

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 18.12.2010, 2:17   #1
nindza52
Novi član
 
Član od: 5.4.2006.
Poruke: 24
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Edit header-a i linkovanje u njemu

Citao sam dosta, pokusavao da resim i na kraju shvatio da se vrtim u krug jer jednostavno ne znam to da uradim.

Imam izvorni header fajl ( FLA ) i uspeo sam da prepravim text ( u headeru i na linkovima ) onako kako meni odgovara. Problem koji ne umem da resim ( a to je vecina posla ) je sledeci :
Taj header ima 4 taba a na svakom od njih postoji po 3 linka.. Prvi tab je otvoren stalno, dok se ostali otvaraju na kliktaj. Prilikom kliktaja na 2. , 3. ili 4. tab, ceo header mi se refreshuje, odnosno ponovo ucita i 1.tab i dalje ostaje otvoren umesto da se prebaci na kliknuti. Kao da se nista nije dogodilo..
Drugi problem su mi linkovi. Uspeo sam da prepravim text koji se vidi ali ne umem da ubacim kod da mi otvara odredjenu internu stranicu i da se pri tom ne refreshuje header..
Uspeo sam da nadjem na netu kod

Code:
on (release) {
getURL("test.html", "_blank");
}

i koji sam ubacio kako treba i gde treba.. Dalje sam citao , muvao, pokusavao, i nista dalje od toga nisam uspeo

Ako je bitno, napomenuo bih da prilikom testiranja na kompu, tabovi se otvaraju kako treba a linkovi ne rade jer kod nije ubacen... Kada sam sve podigao na net i probao da vidim kako se ponasa, dopslo je do toga da se tabovi ponasaju onako kako sam opisao u 2.pasusu...

Ukoliko je neko raspolozen da mi pomogne ( odradi, usmeri ) i da ima strpljenja za mene Razz , poslao bih mu i taj izvorni fajl na PP kako bi video i sam o cemu se radi..
Dakle, stranice mi se ucitavaju kako treba kada kliknem na neki od tabova ali se header takodje ucita i ostaje na 1.tabu - ne menja se..

Isto pitanje sma postavio i na nekim drugim forumima kako bih nasao resenje, pa vas molim da pogledate u kom pravcu su isla razmisljanja.. Hvala unapred

http://www.mycity.rs/Flash/Edit-head...e-u-njemu.html
http://www.elitesecurity.org/t415875-0#2752516
nindza52 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.12.2010, 23:33   #2
gavrilo
Veteran
 
Član od: 25.11.2008.
Lokacija: :D
Poruke: 581
Zahvalnice: 127
Zahvaljeno 39 puta na 39 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku gavrilo
Određen forumom Re: Edit header-a i linkovanje u njemu

Samo cu da kazem ovo za linkove,a za ostalo sam ti poslao pp, probaj da ne kucas kod direktno u dugme(tab) nego izadji iz dugmeta i skroz na pocetku kako da se izrazim na nultoj dubini(scene 1) ako razumes sta hocu da kazem, kucaj ovaj kod:


ImeButton-a.onRelease = function(){
getURL ("www.url.rs" , "_self")
}


gde je ime Buttona ime tog "taba" a www.url.rs ta adresa na koju to dugme vodi. I mislim da je nepotrebno da kazem ali ti tabovi moraju da budu movie clip-ovi ili button-i da bi reagovali na ovaj kod, ne moze da bude grafika ili shape...
gavrilo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Technotise - Edit i ja Fedaykin Kompjuteri i film 40 10.6.2010 19:48


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 16:16.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com