![]() |
![]() |
![]() |
#61 |
Deo inventara foruma
|
![]()
^^
Iskreno i ja sam iznenadjen, ljudi pricaju kao da je Subnautica ili Minecraft u pitanju. Bukvalno jedna jabuka ili neko susesno meso na oko pola sata igre je sve sto je potrebno, eventualno da se plaknes u okolno korito kojih imas na svakom cosku kada svratis u grad ![]() RDR 2 takodje, hrana je jos manje potrebna. Kupanje nesto komplikovanije ali ni to nije potrebno ako cemo iskreno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Starosedelac
Član od: 1.9.2012.
Zahvalnice: 793
Zahvaljeno 681 puta na 431 poruka
|
![]()
Kupanje i čistoća su sjajna mehanika, ljudi baš reaguju kada smrdiš, a ako si se valjao po blatu i go*nima krčmarima ne pada na pamet da te prime na spavanje.
![]() A hrana je smejurija, bukvalno jedan suvi odrezak ti popuni 25% gladi, maksimalno cimanje jednom u pola sata što reče Pentraksil a ako uzmeš perk da si 20% manje gladan onda još i manje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Član
Član od: 5.5.2010.
Zahvalnice: 174
Zahvaljeno 193 puta na 124 poruka
|
![]()
Dobro niko ne pominje WOKE jos uvek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Starosedelac
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1.279
Zahvaljeno 876 puta na 524 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Starosedelac
Član od: 18.3.2013.
Zahvalnice: 56
Zahvaljeno 365 puta na 235 poruka
|
![]()
Da li više i ima smisla pominjati, nedavno nešto ovlaš po tom pitanju napisah u Witcher 4 temi, sve je završilo zbrisano... Evo 15 godina posle Mass Effect 2, i odmahivanja rukom "ma šta ima veze, to je samo opciono" gdje si se morao malo i pomučiti i koji quest odraditi za svoje romance opcije, u DEIverance danas u par klikova zabazekneš se od nenadane scene... A to je tek grebanje po površini. Mada mislim da autore igre komentari ne pogađaju ni najmanje, posle silnog hajpa i iščekivanja čitam da je zaigralo milion ljudi već, štogod trolovi i ostala ekipa pisali ovi fino trljaju ruke.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.700
Zahvaljeno 4.127 puta na 2.696 poruka
|
![]()
Zato sto je u ovom slucaju svako normalan zna da je u pitanju prenaduvana glupost, koja nije vredna spominjanja.
Zar nije proslo vise od 10-15 godina i "slucajnih" gej scena u iz Bioware RPG-ova, jel neko ne cita dijaloge? Ispade ceo taj kulturni rat od normalnih ljudi napravi ultra-puritance. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 703
Zahvaljeno 1.255 puta na 966 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci: | ||
mvasic (10.2.2025), polarnimeda (10.2.2025) |
![]() |
#69 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Onda umesto 10 pojedes 30 snicli i eto. Hajde pokusaj u realnom zivotu da pojedes vise od tri snicle. Ne da neces biti zdraviji nego ce da ti bude muka tj imaces ozbiljnih zdravstvenih problema.
Kvazirealizam u igrama je nesto najgluplje sto postoji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kao sto sam i napisao, HP sa hranom je minimalan, jednostavno nije efikasno samo sa njom povecavati HP, drzati toliko hrane je skoro nemoguce. Odmor i zavoji su tu glavni, eventualno napitak.
Igracima se jednostavno ne moze ugoditi, ili mora biti MEDIEVAL HARDCORE HEALTHCARE SIMULATOR ili nista. Ja ne znam odakle se uopste povukla prica o realizmu ovde, niko nije pricao da je igra realistican srednjovekovni simulator vec da ima mehanike koje i nisu toliko komplikovane koliko ljudi pricaju, malo daju na imerziji (bar meni) i to je to. A sada odjednom neka prica o jedenju 30 slanina u stvarnom zivotu od koje bi morao da povracas, mislim ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci: | ||
Vladimirus86 (10.2.2025) |
![]() |
#72 |
Kekule Mekule
|
![]()
Trebali su da i borbu naprave realisticnom, kad te puknu dvaput topuzom da ili umres ili odes u penziju. Pa ili novi sejv ili 100 sati ratarstva dok te ne spali neka osvajacka sila.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Andross na korisnoj poruci: | ||
Laskaris (10.2.2025) |
![]() |
#73 |
Starosedelac
|
![]()
Ja sam zapoceo tu pricu. Voleo bih da postoji opcija da se to iskljuci (ili ukljuci), po zelji. Meni mehanike hranjenja, spavanja, popravljanja opreme, pranja odece oduzimaju vreme od uzivanja u prici (i glavnoj, i sporednim). Ne vidim svrhu istih, osim da se vestacki produzi vreme igranja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Kao sto sam i napomenuo nije to neki preveliki dodatni posao, sve se radi usput jednom u pola sata igre pa i toliko ne treba. Ali, naravno, nije za svakoga. Igra je jednostavno takva, prvenac je imao isto. Da se sacekam ili neki mod ili mozda patch. Sve u svemu, mislim da je previse buke oko mehanike koja i nije tolika prepreka za normalnu igru. Po mom misljenju mislim da ne bi trebalo bas toliko da smeta u uzivanju u prici. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Veteran
Član od: 3.3.2016.
Zahvalnice: 251
Zahvaljeno 186 puta na 136 poruka
|
![]() Citat:
I ja sam zamišljao dok sam kao klinac igrao Kalođuti da bi vrhunac gejminga bio kad bi neko napravio 'pravi' realistični FPS pa sad kad imaš igre koje se približavaju tome (Hell Let Loose, Insurgency) vidim da je nemoguće da budu u isto vrijeme i zabavne. nadam se da doctor ovo ne čita |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dantheus na korisnoj poruci: | ||
pentraksil (11.2.2025) |
![]() |
#76 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
U igri koja fura neki realizam sa ruba smrti te izvuku zavoji i odmor uz snicle a nesto se ne secam moras li zaista da spavas ikada ili ne. Mozda i samousivanje kao sto radi Rambo dolazi u obzir? Poseta lekaru nista? O infekciji rane nema ni govora, a to je najcesci uzrok komplikacija povreda i danas a kamoli u srednjem veku. Realizam, ali juce. Nije uopste zabavan ni u ovoj igri ni u RDR2. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Starosedelac
Član od: 1.9.2012.
Zahvalnice: 793
Zahvaljeno 681 puta na 431 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Veteran
Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 193
Zahvaljeno 181 puta na 114 poruka
|
![]()
U moru igara koje nemaju mehaniku "realizma" tj spavanja, prehrane, ciscenja odjece - izadje jedna visokobudzeta u 10 godina koja koristi te mehanike i onda je to "vjestacko produzivanje igre". Tom logikom je 90% mehanike Don't Starve-a vjestacko produzivanje igre.
Realizam ne znaci da je 100% realno. Ne postoji nacin da se predstavi u igri ta mehanika i ovo je sistem koji skoro svaka survival igra koristi. Citat:
![]() Eto niko ovde nije znao da ako popijes rakiju da mozes da resetujes dan kao u Groundhog day, ili da mozes da napravis napitak od paucine da bolje otkljucavas brave. |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku jaomile na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#79 |
Starosedelac
|
![]()
Mislim da je ovo ključan komentar. Da li je igra RPG ili survival? Mislim da je to ono šta pravi zabunu.
Ako na KCD(2) gledam kao RPG, ta mehanika me smori. Ubije mi imerziju. Dodaje mi bespotrebno cimanje. Medjutim, ako je pogledam kao survival igru, onda ima smisla. Tja... Definitivno su trebali da stave opcije, pa biraj. Ovako, čekam modove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
V.I.P. Test Play
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.608 puta na 4.068 poruka
|
![]()
To "ostavi igracima opciju" je ono sto i ubija industriju igara (pored drugih stvari). Udovoljavanje svima znaci da neces udovoljiti nikome. Ako nije igra za tebe fino preskocis i igras nesto drugo.
Ja nisam ljubitelj turn-based borbe pa nisam isao okolo i kukao kako Larian nije dao opciju igracima BG3 da koriste drugi vid borbe npr. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kingdom Come: Deliverance | dex3108 | Role-Play | 435 | 14.4.2024 16:22 |
Medieval II Total War | DukeofSerbia | Strateške igre | 1963 | 19.4.2023 14:53 |
Kingdom rush problem | King91 | Igre za mobilne telefone | 1 | 28.1.2015 11:40 |
Kingdom Heroes | Leon da Vinci | MMORPG igre | 1 | 29.7.2010 12:32 |
Majesty 2: The Fantasy Kingdom Sim | DeCoy | Strateške igre | 8 | 8.11.2009 2:47 |