![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
Pregled rezultata glasanja: Glasajte za po vama najbolje "Star Wars" igre [MOGUĆ VIŠESTRUKI IZBOR] | |||
X-Wing™ (1993) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 5,83% |
X-Wing™: B-Wing (dodatak) (1993) |
5 | 4,85% |
X-Wing™: Imperial Pursuit (dodatak) (1993) |
5 | 4,85% |
TIE Fighter™ (1994) |
13 | 12,62% |
TIE Fighter™: Defender of the Empire (dodatak) (1994) |
6 | 5,83% |
Star Wars:X-Wing vs. TIE Fighter™ (1997) |
7 | 6,80% |
Star Wars:X-Wing vs. TIE Fighter™: Balance of Power (dodatak) (1997) |
4 | 3,88% |
X-Wing Alliance™ (1999) |
7 | 6,80% |
Star Wars: Rebel Assault™ (1994) |
4 | 3,88% |
Star Wars: Rebel Assault II™ - The Hidden Empire (1995) |
5 | 4,85% |
Star Wars: Dark Forces™ (1995) |
9 | 8,74% |
Star Wars Jedi Knight™: Dark Forces II (1997) |
9 | 8,74% |
Star Wars Jedi Knight™: Mysteries of the Sith (dodatak) (1998) |
5 | 4,85% |
Star Wars Jedi Knight II™: Jedi Outcast (2002) |
33 | 32,04% |
Star Wars Jedi Knight™: Jedi Academy (2003) |
23 | 22,33% |
Star Wars: Rogue Squadron™ (1998) |
8 | 7,77% |
Star Wars Rogue Squadron II™: Rogue Leader (2001) |
5 | 4,85% |
Star Wars Rogue Squadron III™: Rebel Strike (2003) |
4 | 3,88% |
Star Wars: Episode I Racer™ (1999) |
8 | 7,77% |
Star Wars: Racer Revenge™ (2002) |
4 | 3,88% |
Star Wars: Galactic Battlegrounds™ (2001) |
9 | 8,74% |
Star Wars: Starfighter™ (2001) |
4 | 3,88% |
Star Wars: Jedi Starfighter™ (2002) |
4 | 3,88% |
Star Wars Galaxies™ serijal |
4 | 3,88% |
Star Wars: Knights of the Old Republic™ (2003) |
56 | 54,37% |
Star Wars: Knights of the Old Republic II™: The Sith Lords (2004) |
60 | 58,25% |
Star Wars: Battlefront™ (2004) |
10 | 9,71% |
Star Wars: Battlefront II™ (2005) |
25 | 24,27% |
Star Wars Battlefront™: Renegade Squadron (2007) |
6 | 5,83% |
Star Wars: Empire at War™ (2006) |
22 | 21,36% |
Star Wars: Empire at War™: Forces of Corruption (dodatak) (2006) |
14 | 13,59% |
Star Wars: Republic Commando™ (2005) |
25 | 24,27% |
Star Wars: Shadows of the Empire™ (1996) |
5 | 4,85% |
Star Wars: Lethal Alliance™ (2006) |
5 | 4,85% |
Star Wars: Yoda Stories™ (1997) |
6 | 5,83% |
Star Wars: Rebellion™ (1998) |
4 | 3,88% |
Star Wars: Force Commander™ (2000) |
4 | 3,88% |
Star Wars: Bounty Hunter™ (2002) |
4 | 3,88% |
Star Wars: The Clone Wars™ (2002) |
6 | 5,83% |
Star Wars: Flight of the Falcon™ (2003) |
6 | 5,83% |
Glasanje sa više mogućnosti izbora. Glasova: 103. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#61 |
Član
Član od: 27.8.2007.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Najbolji od svih Star Wars-a je KOTOR 2!!!!!!!!
![]() Poslednja ispravka: DeCoy (2.9.2007 u 0:06) Razlog: pravopis |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Član
|
![]()
Hmmm
Chim mi neko spomene Star Wars odma' se setim Star Wars: Demolition za PS, on mi budi najbolje uspomene. A onda Jedi Academy, pa Republic commando, i battlefront kec sa onim dark trooperom na platformama u multiplayeru...Aaaaaa kako je dobro sa njim izbegavati rakete od X-Winga |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Čudi me da niko nije igrao Star Wars: Episode I Racer. Neverovatna trka sa skoro svim likovima iz I epizode. Osećaj brzine je odličan i u kombinaciji sa muzikom stvarno može da podigne adrenalin. Ja sam je dooooosta dugo igrao na Segi Dreamcast, ali je ima i za PC.
Probajte obavezno. http://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_Episode_I_Racer |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Novi član
Član od: 2.9.2007.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ima li neko da mi objasni kako se igraju pazaak karte
![]() Poslednja ispravka: DeCoy (2.9.2007 u 23:14) Razlog: CAPS LOCK sindrom |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Veteran
|
![]()
Hm, bilo bi dobro kada bi moderatori stavili glasanje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Sastavite listu svih "Star Wars" naslova i veoma rado ćemo se dogovoriti oko jednog glasanja vezanog za najbolji "Star wars" game naslov. Međutim, obzirom na Lukasovu višedecenijsku zaostavštinu kojoj treba ipak odati priznanje lično neću dozvoliti nakardne, nepotpune i nabrzaka sklepane liste za glasanje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Moze se recimo staviti makar serijal recimo:
1.X-wing 2.Jedi knight 3.Rogue sqadron 4.Galaxies 5.KOTOR 6.Empire at war Eventualno ubaciti neki bitan nastavak i to je otprilike to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Veteran
|
![]()
ovako:
1.X-wing 2.Jedi knight 3.Rogue sqadron 4.Galaxies 5.KOTOR 6.Empire at war 7.Republic Commando 8.Battlefront 9.Dark Forces |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Hm... Obojica ste bar po meni bili malko neprecizni i to u onom delu koji se tiče "svih" igara
![]() Hoću da kažem da ste recimo naveli JediKnight ali je problem u tome što je to serijal a ne igra a obzirom da se igre iz Star Wars serijala često razlikuju po kvalitetu od dela do dela shvatate šta je problem ![]() Elem... Da ne bi smo stvarali nepotrebnu raspravu oko toga šta ide a šta ne konsultovaću net i moje sećanje i dodaću listu za glasanje u roku od sledećih par sati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Veteran
|
![]()
pa dobro, ako bas tako hoces:
1.X-wing serijal 2.Jedi knight serijal 3.Rogue sqadron serijal 4.Galaxies serijal 5.KOTOR serijal 6.Empire at war serijal 7.Republic Commando 8.Battlefront serijal 9.Dark Forces serijal Samo dodas na sve serijal, osim republic commando ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Veteran
Član od: 6.2.2007.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 196 puta na 147 poruka
|
![]()
1. Jedi Knight 2
2. Kotor 3. Jedi Academy 4. Kotor2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Novi član
Član od: 7.9.2007.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Najbolji je ubedljivo Jedi Academy pa Republic Commando pa KOTOR ka Jedi Outcast po mom misljenju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Deo inventara foruma
|
![]()
„Ete dođo...“ kaže jedna za****ncija koju su nam podarili braća zaječarci. Da ne tupim previše, sa ovom rečenicom na početku hteo sam da se konačno (jeste sramota me) pohvalim da sam odigrao „Star Wars Jedi Academy“ ako ni zbog čega drugog a ono zbog toga što sam bar do sada nailazio na oprečne komentare u vezi nje kao i na navode kako je bolja od serijala „Jedi Outcast“. Nah... Lažem. Glavni razlog je taj da sam pre jedno godinu dana na ovom forumu u ovoj temi na moju konstataciju da je Jedi Knight serijal po mom nekom utisku „by far“ omiljenija igra među „Star Wars“ fanovima od samog „Academy-ja“ dobio ni manje ni više crveni kvadratić u svom panelu sa komentarom „Nije tačno da je Jedi Knight popularniji (ili valjda bolji) od Jedi Academy-ja“.
Pa da krenemo. Dakle tema ovog kratkog monologa biće „Jedi Knight Outcast“ vs. „Jedi Academy“. Upoređujem namerno ova dva naslova iz dva razloga. Prvi je da je „Dark Disciples“ (I i II) ipak previše mator da bi bilo fer upoređivati recimo JA i njega. Drugi je da smatram da je „Jedi Knights II“ možda najbolja FPS igra koja je ikada izašla sa „Star Wars“ tematikom. Kao prvo, generalni utisak koji se stiče kada se završi igra je taj da je „Jedi Academy“ pravljen za igrače koji vole da izigravaju negativce jer kako drugačije shvatiti igru u kojoj se bukvalno sve prednosti igranja nalaze na Tamnoj strani. Kada sve ovo kažem mislim na Džedaja sa moćima zbog kojih bi i sam Darth Vader morao ‘ladno da se pokrije ušima i nikad se ne povampiri!? Videti kako igrač sa nivoom tri „Lightning-a“ bukvalno katapultira one jadne Stormtroopere, tako da je igraču potreban zum na snajperu da bi video gde ih je „džidnuo“, je stvarno poražavajuće pa čak i ako se sam igrač odluči da forsira svoju Tamnu stranu. Dakle, „lightning“ je preterano jak odnosno strašno je videti da je za završavanje nekog nivoa gotovo sasvim dovoljno pretrčati nivo povremeno pritiskajući komandu za „lightning. Sledeća stvar koja mi se u Academy-ju definitivno ne sviđa je posedovanje lightsaber-a od samog početka. Navodno je ovo urađeno zbog toga što su igrači bili željni da od samog početka mogu da krenu sa sitnjenjem Sith-ovskog mesa za roštilj ali je ovaj korak, bar što se mene tiče, imao potpuno suprotan efekat na igrivost i atmosferu. Tu odmah dolazimo do glavnog problema vezanog za igrivost. Naime, u „Outcast-u“ su game dizajneri definitivno napravili pravi pogodak kada su uspeli da naprave takav koncept da igrač tokom prelaska igre potpuno nesvesno počne da shvata kako njegove sposobnosti i moći jačaju. To je za posledicu imalo i činjenicu da je Katarn vremenom sve manje i manje koristio konvencionalno oružje a sve više je svoje napade i odbranu zasnivao na svojim moćima. Taj prelaz kod Academy-ja nedostaje pa jednostavno igrač gubi svaku realnu motivaciju da nastavi sa igrom. Neko bi rekao sad: „A priča!?“ Pa priča je otprilike ravna nuli i potpuno izveštačena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa priča je otprilike ravna nuli i potpuno izveštačena. Drugim rečima, fora sa „crpljenjem“ Sile je ništa drugo do refinisana varijacija teme iz „Outcasta“. Negativnoj slici doprinose i potpuno bezlični karakteri, od kojih bih najpre izdvojio glavnu junakinju Jaden. Da, rekao sam glavnu junakinju jer sam kao jedino rešenje da ovu igru učinim bar malo drugačijom od prethodnih video igranje sa ženskim karakterom. Ionako mislim da Star Wars univerzumu definitivno fali više glavnih ženskij Jedi likova.
Ima još negativnih stvari ne sekirajte se a jedna od njih je, bar meni, nesvatljiva ako se uzme u obzir kada je „Jedi Academy“ objavljen. Hardverska zahtevnost. Prosto je nemoguće da igra koja je matrora sada već više od četiri godine ne može na mašini sa 1GB RAM-a, 64 bitnim procesorom i ATI Radeon 9550 da izgura na maks detaljima ![]() ![]() A pozitivne strane igre? Jel ostalo nešto od njih? Pa sad... Ako se izuzmu sve navedene negativne ostane i pomalo pozitivnih koje opet pokopava bezobrazluk razvojnog tima „Academy-ja“. Naime, ono što stvarno dodatno daje draž igri je ubacivanje novih tipova lightsaber-a tj. varijante igranja sa dva odnosno sa duplim lightsaberom. Videti kakve je sve akrobacije i kombinacije moguće izvesti sa njim i svojim moćima napumpanim na nivo tri definitivno utiče na nivo seratonina u organizmu igrača ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Deo inventara foruma
|
![]()
I sad na kraju *** SPOILER *** Dakle, ko ima nameru da igra igru neka ovde stane pa nek nastavi kad je odigra. Radi se o još jednom tipu nepravde na samom kraju igre. Naime, neću ni da trošim nešto preterano reči na samog glavnog negativca, jer je Tavion i više nego nedostojna te uloge. Čovek prosto poželi da ju je Katarn bacio sa one platforme na Bespinu gde joj se još uvek manje više znalo mesto kao Dessanove pomoćnice. Ali njeno pojavljivanje kao glavnog negativca sa onim smešnim artefaktom koji treba da uliva strah i trepet njenim protivnicima??? Dakle, duel sa njom na kraju je krajnje smešan i mislim da bi veći izazov predstavljao duel sa par onih robota opremljenih onom Striker (ili tako nekako) puškom sa kojim sam se, moram da priznam, pošteno namučio. U slučaju da se odabere tamna strana (koja je takođe izvedena glupo u jednom trenutku igre) nastaju prave noćne more za dolazak do glavnog duela. I Jedi-i i pripadnici Ragnosove sekte (kad smo već kod toga strašno me je nerviralo to ime Marco Ragnos koje nikako da prestane da asocira na trećerazredne švedske akcione filmove) su protiv igrača a skoro svaki, ama apsolutno svaki, kontakt sa Džedajima je fatalan po igrača. S druge strane problem nastaje u trenutku kada igrač prođe to sito i rešeto i stigne u situaciju da očekuje nekakvu gadnu završnicu a on treba da odigra partiju „bridža“ sa Tavion!? I onda kada igrač konačno shvati da će imati šansu da oproba svoje moći u duelu sa Kylom Katarnom, shvati da nema priliku da ga ubije već da ga samo malkice zatrpa tavanicom. Izem ti „for-next“ petlju. Mada... Ovakav neočekivani kraj bi možda i bila dobra premisa za neki dobar nastavak ili nešto slično
![]() A da... Ako igrate kao „neokaljani“ Džedaj imaćete priliku da se suprotstavite ni manje ni više nego onom „šveđaninu“ od malopre. Ali ne treba očekivati ništa spektakularno ni od njega. Par preciznig zamaha mačem i Marco ide u penziju na neodređeno vreme ![]() Krajnji zaključak. Deder nek se javi dotična osoba (ako se još uvek seća) koja mi je dala onu crvenu kockicu za moju izjavu da vidim kako bi mu stajao moj lightsaber umesto frizure, zato što me je naterao da odigram JA do kraja i napišem ovaj kompletan tekst ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Što se tiče liste očekujte je uskoro
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Veteran
|
![]()
@holodoc
Vrlo opsiran i dobar opis-poredjenje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Deo inventara foruma
|
![]()
"Let go of your anger, Disciples of Jedi Academy... Anger leads to the Dark side... But then again, who's to claim that it isn't the right side"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |