![]() |
![]() |
|
Video/TV softver Video programi, formati, kodeci, konvertori, DVD/TV softver, satelitski/DVB programi, DivX i sl. |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 6.11.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Dakle, prvi put kada sam instalirala vegas sve je radilo sjajno, zbog 'nepredvidjenih situacija' (pad sistema) sam ga instalirala drugi put i sad mi na nekim fajlovima ne prepoznaje video stream, u properties pise stream : 2, ali dalje stoje karakteristike za audio ali ne i za video stream, ne razumem zasto jer je prvi put sve rdilo OK i nije bilo problema....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
Reinstaliraj Windows pa Vegas nanovo.To ce sigurno da prodje a ko nista drugo nece
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Isto bas vegas.Meni je mnogo zagdzidzen interfejs.Probaj Canopusov Edius 4 pro recimo,ili Adobe Premijere 2.0.Imaju mnogo bolji interfejs ,ako nista drugo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.188
Zahvaljeno 4.300 puta na 1.284 poruka
|
![]()
Da li ste neke video kodeke imali ili instalirali u medjuvremenu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
Pa kodeke sam menjala kad mi je pao sistem, ali problem je u tome sto ne znam koje sam kodeke pre toga imala.... I rekli su mi da to moze biti problem, pa sam sinoc skinula novi full k-lite pack,u nadi da ce pomoci, ali ni to ne pomaze... grrr...
Izgleda da cu stvarno menjati taj vegas... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
aka Shon3i
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 191 puta na 129 poruka
|
![]()
K lite ti nikako ne moze pomoci, moze jos vise da odmogne, jer ce da napravi jos vecu katastrofu u sistemu, no koliko ja znam o vegasu on trazi da se neki decoderi/encoderi dodatno registruju. Gde si tacno dobila ovu poruko kod uvlacenja kakvof video fajla, avi, mpeg?, ukoliko je avi koji codec je koristen u kompresiji? itd, daj neki info.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
|
![]()
Pa u pitanju su .avi fajlovi, ali mene zbunjuje i dalje to sto je sve radilo sjajno, a sad on meni ne ispise nikakvu poruku, nego jednostavno ne registruje video stream, kao da ne postoji otprilike, a zanimljivo je to sto jedan fajl koji sam obradjivala u vegasu pre pada sistema (tj. kada je sve radilo) cita sasvim normalno, iako je u istom formatu kao i ovi ostali, pa i kao i original te 'obrade' ... Ja jednostavno ne znam sta sam menjala od pada sistema, i besmisleno mi deluje da redom instaliram i menjam kodeke dok ne ubodem odgovarajuci... Ja mozda nisam najbolje objasnila problem , ali tek sam u fazi ucenja tako da ne mogu mnogo da detaljisem, jer ne znam, uglavnom ucim po principu probaj-pa-vidi, a sad bas nisam u mogucnosti da probam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
aka Shon3i
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Superb Moderator
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 24.1.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
Naisao sam na takav problem i ja,a resio sam ga tako sto sam uninstalirao Vegas4.0,pa instalirao kodeke i tek onda opet instalirao SonyVegas.Mozda pomogne i kod tebe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Batali vegas.Predji na neki bolji softver.Za editovanje fajlova u formatu mpeg4
( moze biti sa ekstenzijom .avi ili moze biti .wmv ili .mkv ili .mov itd) ne postoji dobar editor.Za editovanje avi formata najbolje je da avi bude u DV kompresiji, eventualno MPEG 2 za neki softver (EDIUS recimo).Rvanje sa komlpikovanim softverom kao sto je vegas donosi samo glavobolje.Batali vegas dok si jos u fazi ucenja , i probaj neki dokazani softver. Sory ako smaram sa insistiranjem na drugom softveru, al vegas mi je zadavao puno galavobolje, i bas ga ne volim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
|
![]()
Batalila sam Vegas jer ne postoji sansa da saznam koje sam kodeke imala ranije, a sad padam u ocaj zbog Adobe Premier-a, neverovatno!!!!
Sad mi ne radi zvuk ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Superb Moderator
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
aka Shon3i
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]() Citat:
Nego, kakav si video importovala? Nija valjda neki dvx? Uzmi, probaj prvo da materijal koji imas iskonvertujes u nekompresovani format ili neki microsoft dv format. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Član
|
![]() Citat:
Predlazem da reinstaliras Windows i sve instaliras na cist sistem.To ce ti napraviti malo vise posla ali ce te postedeti razocaranja i fokusirati na ono sto je bitno a to je video editing.Ako nisi vicna instalaciji sistema pozovi nekog vicnijeg tonme a ako jesi, zasuci rukave pa na posao.Znaci no disapointment. ![]() Poslednja ispravka: srlle (16.12.2006 u 21:05) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
Član od: 17.11.2005.
Zahvalnice: 2
|
![]()
ovo poslednje srlletovo potpisujem 100%.
sve ostalo je zaobilazak pravog problema, sa kojim se tesko bore i vrhunski hakeri ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
MSI MP3Player i problem sa video zapisima! | Zvonko Skener | Aplikativni softver | 1 | 2.10.2006 20:35 |
vegas 4.0 | Cvrcak | Aplikativni softver | 3 | 23.6.2006 11:17 |
MPEG2 video audio sinhronizacija | holodoc | Video/TV softver | 11 | 20.4.2006 16:09 |
Koja video kompresija? | Kokan | Video/TV softver | 8 | 3.4.2006 19:30 |