![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.305
Zahvaljeno 3.271 puta na 2.262 poruka
|
![]()
Eto, da li se danas isplati uzimati polovne racunare i/ili komponente, na sta obratiti paznju, kako ih proceniti. Mislim da bi jedan ovakav tekst lepo legao jer ima kila polovnih a dobrih komponenti...
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci: | ||
miša topola (5.10.2009) |
![]() |
#2 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Moglo bi ovo da se ubaci u nekom narednom broju. Pozajmiću Vam neku moju komponentu, baš će te se namučiti da ih testirate ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
WALL-E
Član od: 4.9.2009.
Zahvalnice: 404
Zahvaljeno 1.255 puta na 909 poruka
|
![]()
Hm.. Tesko je utvrditi koja je polovna komponenta dobra u smislu,oni u redakciji testiraju dobar (ili makar normalan) deo (komponentu) i posle toga svi misle da treba kupovati bas to jer je dobro ili u slucaju da je nesto na testu lose proslo-lose. Previse varijacija ima u tome. U 10 polovnih grafickih kartica moze biti 10 razlicitih po stanju/kvalitetu i ponasanju u radu. Zamisli koje bi to posledice to moglo da ima. Flametorch mi pada na pamet
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Tekstovi bi trebalo da sadrze informacije tipa: "graficke kartice imaju dug vek trajanja njih slobodno uzimajte polovne", "obratite paznju na ovo/ono" i savete tog tipa
![]() A ne da testiraju komponente. Znaci da simply iz iskustva ljudima skrenu paznju sta kupovati polovno a sta ne, kada, i koliko staro, i koliko opada value i radna sposobnost te komponente u odnosu na to koliko je stara... O tome pricam ![]() Poslednja ispravka: doctor (5.10.2009 u 22:46) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
WALL-E
Član od: 4.9.2009.
Zahvalnice: 404
Zahvaljeno 1.255 puta na 909 poruka
|
![]()
Nisam te razumeo u potpunosti
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
![]() Citat:
Sa druge strane, polovan procesor je skoro k'o nov a slicno vazi i za memoriju. Stvari koje moze i tamo i 'vamo su graficka, maticna ploca, monitor, zvucnici... za te stvari je pitanje od slucaja do slucaja. Zavisi koliko je stvar rabljena. Staru plocu ima smisla jedino uzimati u paketu sa procesorom, ostalo je rizik. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 431
Zahvaljeno 3.975 puta na 3.699 poruka
|
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da, ali bih zeleo da vidim nesto 2-3 stranice opsirnije od toga
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 2.887
Zahvaljeno 3.714 puta na 1.132 poruka
|
![]()
Za to sluze stari brojevi... zasto bi ponovo pisali o hardveru koji je vec opisan? Verujem da bi se dosta citalaca bunilo sto se ponovo opisuje stari hardver. Ako tada nije mogao da "tera" neke igre nece moci ni danas.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 431
Zahvaljeno 3.975 puta na 3.699 poruka
|
![]()
Pa što ne kažeš hoću da kupim/prodam nešto i koliko to košta i mi da ti kažemo šta da radiš
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
Član od: 6.11.2006.
Zahvalnice: 89
Zahvaljeno 121 puta na 69 poruka
|
![]()
@ oluja totalno si u pravu smatram da opis tog starog hardvera svako moze naci na netu toga bar ima na tone.
Ono sto bi mozda imalo smisla je uraditi je nesto kao tema broja 4/96 Otpisani kompjuteri.Gde bi npr kategorija tih otpisanih bila od p2 do starijih p4 masina kao i sta vlasnici istih mogu da ocekuju od njih.Sta poterati od softvera na istima,sta bi mogli igrati.Dakle cisto informativni tekst kakav je bio i taj u br 4/96.Misljenja sam da ljudi olako odbacuju stare racunare koji jos uvek mogu da zavrse posao.Ili sto sam cuo svojevremeno izraz: "briga mene na koliko MHz me cpu ceka da ja otkucam nesto, bitno da radi kako treba" |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Ovo stvarno nije losa ideja s obzirom na to da ljudi vise vole da rade u Officeu 2003 na dual core procesorima nego na masini kojoj CPU kuca na 600MHz, i ne primecuju da office bukvalno radi isto... Ne znam, ja sam samo dao predlog... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Veteran
|
![]()
Kako god bilo bi ipak korisno. Da covek moze da zna sta da ocekuje/radi. 5 godina kasnije.... ,, Testiramo za Vas bezbednost kompjutera sa katodnim monitorom i kako odabrati pravog polovnjaka na Pijaci Bubanj Potok, uzivo svakog dana u 14:05 samo na Tv Politika
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 2.887
Zahvaljeno 3.714 puta na 1.132 poruka
|
![]() Citat:
Polovne racunare i komponente vredi kupovati samo ako razmisljate o konfiguraciji za "Office" (Word, Excel,...), knjigovodstvo, internet (za manje zahtevne korisnike) i slicne potrebe. Koje ce igre raditi na nekim starijim karticama je vec opisano i moze se naci na nasem sajtu. Stariji monitori su opasni za oci i ne bi nikom preporucio da ih kupi pogotovo kada pogledamo cene danasnjih TFT-ova. Polovni HDD, CD-ROM uredjaji su spori, malog kapaciteta... Niko vise ne uvozi polovne (brendirane) konfiguracije pa ni o tome nema sta zanimljivo da se kaze. Poenta je da onaj koji kupuje polovnu konfiguraciju i delove za nju ni ne ocekuje mnogo od takve masine u startu. Jednostavni i manje zahtevni poslovi koje ti racunari mogu da obavljaju nisu zanimljivi za ponovno opisivanje, kamoli na vise strana u broju. Kako proceniti polovnu komponentu? Forum je idealno mesto da se razmenu misljenja o starijim komponentama i konfiguracijama. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci: | ||
doctor (9.10.2009) |
![]() |
#18 |
Banned
Član od: 9.12.2012.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 8 puta na 5 poruka
|
![]()
Sto se tice monitora pa ja mislim da vise niko ne koristi one debeljuce..em izbijaju oci em su teski ko klada..monitor je makar najmanji problem,moja preporuka je Philips V-line 226v3LSB LED monitor,mozete ga uzeti u BC Groupu na rate po 450din,to vam je 3 paklice cigara, ili date 5 soma ucesca kako sam ja uradio i posle placate sicu od 240 dinara..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Veteran
Član od: 8.9.2012.
Zahvalnice: 80
Zahvaljeno 76 puta na 75 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Bas bi bila interesantna tema o polovnjacima, da bude nesto slicno kao sto je vremenska masina. Ozbillno istestirate proizvod. Na primer procesor iz 2010 godine uparite sa novom grafickom karticom i tako slicno. Bilo bi tu zanimljivih rezultata jer ima dosta korisnika koji imaju relativno starije masine a koji su spremni za novi pojedinacni apdejt. Ako mislite da izlazite u susret dobrom delu citalaca SK ili mislite mozda drugacije?!
![]() Evo za pocetak testirate cuveni procesor Q 6600 ili BE 955 uparen sa n-vidia 650 karticom, posto se ova kartica trenutno smatra za najboljom kupovinom. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Programi uz tekst | dbojan | Tekstovi u SK | 1 | 7.10.2009 13:31 |
Konvertor za ručno pisani tekst | Lord_WereWolf | Aplikativni softver | 3 | 2.11.2008 2:49 |
U pomoć! (Dreamweaver - tekst oko slike) | arlekino | Web razvoj | 1 | 17.10.2008 22:15 |
Tekst sa slike u tekst | Stojadin | Aplikativni softver | 19 | 9.6.2008 19:43 |
Tekst o virtuelizaciji u SK 4/2008 - prvoaprilska šala? | zzyyxx | O SK-u uopšte | 10 | 12.4.2008 16:53 |