![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#81 |
V.I.P.
Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.185
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka
|
![]()
Pa Zorane listu su izglasali članovi ovog Foruma u datoj temi, oni koji su hteli da glasaju. Što je tako ispala nema mnogo smisla žaliti, većinsko mišljenje je takvo-kakvo je.
A za Monkey si, naravno, u pravu. ![]() Poslednja ispravka: Nergal (14.1.2009 u 13:42) |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Deo inventara foruma
Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka
|
![]()
Imam jednu zamerku sto se tice Gran Turisma.
Naime, ja mislim da bi svi nominovani delovi GT-a trebalo da budu objedinjeni pod nazivom Gran Turismo. Razlog je u tome sto je GT konsantno evoluirao od prvog izdanja, tako da je jedino logicno objediniti sve delove pod jednim imenom. Nikad nije dolazilo do drasticnih promena bilo cega (kao npr. kod RE kod prelaska iz 3. na 4. deo) sto bi izrazito trazilo odvojeno postovanje razlicitih delova. Na GT vise treba gledati kao serijal koji je poceo 1. delom, a konstantno se prosirivao, dopunjavao i unapredjivao kroz vreme. Tj. ako bismo napravili analogiju sa usluznim programom, GT1 bi bio v 1.00, dok bi GT5: Prologue bio v 5.00b. To je isti program, jedino je razlicita verzija i datum objavljivanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Starosedelac
Član od: 30.12.2007.
Zahvalnice: 486
Zahvaljeno 473 puta na 241 poruka
|
![]()
I sta sad? Samo prve igre prolaze i onda ćemo glasati za njih?
Ako je tako, Quake 3 je drugi u mrežnim igrama, i ne ide dalje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Starosedelac
|
![]()
Mafia je i u akcionim igrama i u akcionim avanturama.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Banned
Član od: 29.3.2008.
Zahvalnice: 162
Zahvaljeno 107 puta na 81 poruka
|
![]()
Najsmesnija mi je lista sa strategijama (HoMM3 i WC3) pa onda sa mreznim igrama (CS i Q3)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.628 puta na 1.354 poruka
|
![]()
A taj NBA 2009 je li NBA Live 2009 ili NBA 2K9 od 2K games (zbog čega je naslov dvoznačan i ne treba se prevoditi u broj) ili neka treća igra pa sam se ja zbunio?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Starosedelac
|
![]()
NBA 2009 = NBA LIVE 2009.
2K9 je od 2K games-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ljudi boleo me zub jutros strasno, pa sam verovatno zbog toga napravio par propusta. Za "Monkey Island" sam konacno napisao tacan naziv (isto vazi i za jos neke igre). Sto se Mafie tice, jutros sam je prebacio u akcije i jednostavno zaboravio da je obrisem iz akcionih avantura; izvinjavam se i hvala na ispravkama.
Sto se tice Gran Turisma, sta da se radi. Ne mozemo sada ulaziti u to koliko je neka igra napredovala. Ljudi su glasali za razlicite delove i pukom srecom (bio je los odziv) sve igre koje su nominirane u voznjama prosle su u finale. Da smo Silent Hill svrstali kao serijal, imao bi mnogo vise glasova i prosao bi u finale. Ovako su glasovi bili raspodeljeni po delovima i nije se probio u akcionim avanturama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Član
Član od: 27.9.2008.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 86 puta na 45 poruka
|
![]()
Šta je 'Super Mario': Super Mario Bros ili Super Mario World (ili možda Super Mario Galaxy)? Čak i ovaj prvi naslov ima više delova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.607
Zahvaljeno 10.902 puta na 6.985 poruka
|
![]()
Bros...
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci: | ||
ridiculus (15.1.2009) |
![]() |
#92 | |
Deo inventara foruma
Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka
|
![]() Citat:
Prica i atmosfera su jedan od najvaznijih elemenata horor igara i to je razlog zasto su ljudi glasali za razlicite delove, dok toga kod GT-a nema. To je jedna ista igra koja je napradovala u tacno odredjenim segmentima tokom vremena, i samim time, nemoguce je da GT2 bude bolji od GT-a 5, jer je ovaj superioran u svakom pogledu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Starosedelac
|
![]()
Nemam vremena da pravi listu sada, ali ako Fahrenheit bude najbolja avantura...
![]() Nemojte glasati za najbolju avanturu ako niste igrali Grim Fandango. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dio37 na korisnoj poruci: | ||
Ketchua (14.1.2009) |
![]() |
#94 |
Veteran
Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka
|
![]()
Pa ako bude onda vecina ljudi misli tako, jer drugacije ne bi glasali za tu igru...
Sta sad nemojte glasati za strategiju ako niste igrali Stronghold, koji nije prosao a najbolja ce biti Warcraft 3 koji je tako reci arkadna strategija i ne moze da se poredi sa Stronholdom, Herojima i mnogim strategijama koje nisu ni ponudjene ali sta je tu je. Ja ne mogu da glasam za Grim Fandango jer ga nisam igrao, dok Fahrenheit igrom slucaja jesam igrao, mislio sam da je nesto drugo po sredi, i prilicno sam zadovoljan, ali sam siguran da mi je igra pricinila vise zadovoljstva od Fandanga kog nisam igrao. E da nemoj te da glasate za RPG ako niste igrali Planescape Torment ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Starosedelac
Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 840
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka
|
![]()
Neka glasa svako kako hoće i kako misli da treba. Lista je takva kakva je i jbg - da je bilo više ljudi verovatno bi bila drugačija. I meni je, recimo, žao što Baldur's Gate 2: SoA nije ušao u finale (a smatram ga jednom od tri najbolje igre ikada, (zapravo deli prvo mesto sa još jednom)), pa šta ću sad? Biće bolje sledeći put kada će, nadamo se, biti i više zainteresovanih ljudi. Ne igram avanture i pretpostavljam šta to Diu i drugima kojima je to omiljeni žanr znači, ali ono - ide život dalje i sa i bez Grim Fandanga ili BG-a kao pobednika u ovom glasanju (koji ni nema svoju šansu jer nije prošao dalje, je li).
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Nema veze, ipak je ovo lista najpopularnijih igara, a ne najboljih.. Grim Fandango ionako nije najpopularnija avantura, pretpostavljam da će Syberia da pobedi (ako Syberia nije prošla u drugi krug, ignorišite ovu poruku
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Banned
Član od: 26.8.2008.
Zahvalnice: 402
Zahvaljeno 838 puta na 361 poruka
|
![]()
Ma kakva crna Syberia, ta svetlo neće videti od Grima Fandaga i The Secret of Monkey Island-a
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Glasanje traje do sutra (ako se ne varam) tako da nema jos puno vremena
![]() (mada "izlaznost" je opet katastrofalna) |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
V.I.P.
Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.185
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka
|
![]()
Iskreno, ja mislim da većinu ljudi prosto mrzi da sastavljaju liste. Da su im opcije ponuđene onako "na izvolte" (kao u temi o najboljim igrama u 2008) onda bi više glasalo. Šteta, jer ovako dobijamo mnogo zanimljiviju (i relevantniju) listu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ultimate Fight igara - prva sezona | Patton | O igrama uopšte | 102 | 9.5.2009 0:08 |
Lista najboljih igara za PC u periodu 1998-2004 | Dio37 | O igrama uopšte | 4 | 11.10.2008 17:07 |
Komentari na igre | PREDATORR | O igrama uopšte | 40 | 17.3.2008 10:46 |
Kolekcija igara, procena? | tiberije | O igrama uopšte | 9 | 20.6.2007 12:35 |
Razvoj igara u zemljama u regionu | Marsa | Pravljenje igara | 7 | 4.2.2007 3:28 |