![]() |
![]() |
![]() |
#121 |
Deo inventara foruma
Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 496
Zahvaljeno 3.025 puta na 1.252 poruka
|
![]()
Nece ovde ni biti neke bitnije razlike...ovo i jeste Divinity + DnD set, standardan Larian setup, mada ovo EA ko zna sta ce se jos tu menjati
|
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Starosedelac
Član od: 9.12.2010.
Zahvalnice: 179
Zahvaljeno 328 puta na 203 poruka
|
![]()
Veoma slab hajp. S obzirom da je ovo ipak BG trojka od SK foruma očekivah više.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Starosedelac
Član od: 20.11.2010.
Zahvalnice: 3.726
Zahvaljeno 979 puta na 534 poruka
|
![]() Citat:
Pre samo desetak godina su teme za tipa Battlefield 3, Skyrim, Dragon Age 2, Mass Effect 3, The Witcher 2 i ostalu bratiju imale na stotine i stotine strana diskusije, a sad jedva predjemo 50 strana i kod najpopularnijih naslova, npr. RDR2. Zamislite da se vratite u 2010. godinu i kazete forumasima da ce legendarna Mafia u 2020. godni dobiti full-blown next-gen remake i da ce tema za isti imati jedva desetak strana ![]() Sta bi tek rekle stare kuke koje su tu od 2005. na ovaj "hajp" za Baldur's Gate 3...Eeej, Baldur's Gate 3, pa to je fenomen ravan izlasku treceg Half-Life-a ili System Shock-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Starosedelac
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 146
Zahvaljeno 207 puta na 133 poruka
|
![]() Citat:
Da se BG3 radio odmah nakon BG2, od iste ekipe (čitaj: u istom duhu) tada bi to bila sasvim druga priča. Ovako ko zna šta će ispasti. Drugo, formi nisu ni blizu popularni kao nekada, i ta popularnost i dalje opada, mlađe generacije se ne registruju na forume, a stare kuke su uveliko u godinama i životnim obavezama kada se ne igra ni blizu kao nekada. I to će tek da se vidi kako vrijeme prolazi. |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Paladin na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#125 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2012.
Zahvalnice: 3.918
Zahvaljeno 2.102 puta na 1.164 poruka
|
![]()
Kakvo ushicenje kada igra nema maltene ni B od Baldur's gate-a. Cim sam video ko ce da pravi igru, znao sam da nece to biti to.
Pre bih dao Josh Sawyer-u (kada bi hteo da se lati DnD pravila) ili Rujama koji su zasluzni za Kingmaker (evo npr. za mene je Pathfinder spiritualni naslednik Baldur's Gate-a, a tek nastavak kako ce dobar da bude sudeci po najavama), nego ovima. Da me ne shvatite pogresno, meni su oba Divinity-a odlicne igre, u top 3 u godini u kojoj su izasle, ali nema sanse da se za 180 stepeni promeni njihov stil da bi se podresio stil-u Baldur's Gate-a. Po meni ce ovo vise da bude neki Dragon Age, nego Baldur's Gate. A i licno su mi DnD 5. izdanje *****e. |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Starosedelac
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 146
Zahvaljeno 207 puta na 133 poruka
|
![]() Citat:
To se lako vidi, a i logično je. I ne samo to da drugi tim ne može da savršeno replikuje sve te elemente, nego čak ni isti tim ali u većem vremenskom otklonu često ne može da ponovi sve te elemente koje je nekad ugrađivao u ono što je tada pravio. Jer vrijeme nas sve mijenja, mijenja u nama pristup i senzibilitet, pa se zato dešava da se za neki tamo peti i šesti proizvod istog tima kaže da "to više nije kao ono što su neklad pravili". Isto je i u svijetu filma, kada režiser u nekom periodu pravi filmove koji imaju neku istu "osnovni crtu", ali nakon dosta vremena novi filmovi mu više nemaju takvu "osnovnu crtu" već neku drugu. Isto je i kod muzičara, i u svemu. Zato je meni uvijek čudno što se igrači lože u očekivanjima da će nakon velikog vremenskog otklona i još u režiji drugog tima (čak oba bitna faktora su promijena) igra da bude kao da je pravljena odmah nakon zadnjeg prethodnog dijela od strane istih ljudi dok su svi još bili u onoj koheziji. Novi tim može pokušati da kopira stari recept ali nema šanse da uspije ubosti baš onaj duh, stil i senzibilitet. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Paladin na korisnoj poruci: | ||
Krilce (9.10.2020) |
![]() |
#127 |
Starosedelac
Član od: 4.11.2007.
Zahvalnice: 1.753
Zahvaljeno 629 puta na 363 poruka
|
![]()
Upravo, ne znam zasto je bilo ko ocekivao ista drugo od DOS: Baldur's Gate, ili neke slicne kombinacije. Ne znaci da ce biti losa, ali duh starih igara nece imati nikako, niti bi oni tako nesto pokusali, posto se igra mora i prodavati, a svi znamo koliko hardcore fanovi vole da *****ju, a kad izadje igra po njihovom ukusu, bude prodata u 100k primeraka, a studio ode u bankrot.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Krilce na korisnoj poruci: | ||
Andross (9.10.2020) |
![]() |
#128 |
Kekule Mekule
|
![]()
Bas tako, eno Bloodlines secenje vena, jedan od najboljih RPG-eva ikad, a Troika bankrotirala. Pillars of Eternity masturb, trve kvlt harcore naslov, prodali toliko primeraka da su zavrsili u minusu. Larian ima svoju ciljnu publiku koja voli njihove naslove i oni su na prvom mestu jer daju pare, pa jedno 5-10 praznih mesta, pa tek onda ide mozda neki vid sagledavanja misljenja forum/reddit/fejs/koreanbasketweavingforum seratora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Deo inventara foruma
Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 496
Zahvaljeno 3.025 puta na 1.252 poruka
|
![]()
Prvi Pillars je bio finansijski pogodak a nastavak je prosao jako lose zato je Obsidian batalio taj ip i presao na OW
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Veteran
Član od: 1.9.2019.
Zahvalnice: 477
Zahvaljeno 143 puta na 92 poruka
|
![]()
Mene je BG3 pogurao da po drugi put instaliram DOS2 jer mi se igra tako nesto ali ne Early Access , bar ne ovoliko early . Prvi put sam kao i Witcher 3 , probao i uprkos hvalospevima ne samo odustao nego obrisao
![]() To su valjda nega podsvesna ocekivanja , psiho auto-hajpovi pa dobijeno i ocekivanja naprave blok i ne mozes da udjes u sadrzaj , bar meni tako. Ko zna samo znam da mi se nekolikio puta desava ko sad. A sad ne mogu da verujem kako to nisam igrao do sad , DOS 2 . Witcher 3 je retka igra koju sam odigrao dva puta uzastopno sa oko 250 sati ukupno ( 100+150 otp) , a pauzu izmedju dva prelaza sam napravio da bi procitao i odlusao sve sto je Sapkovki napisao u tom ciklusu i proklinjao starog Poljaka sto nije napisao jos , i ako serijal ima mane zna da te veze za likove a zna i CDPR zato bi vise voleo da je gotov protagonista kao Geralt a onda da se na njemu radimo mi ali ok . I sa jos nekoliko igara mi se desilo slicno , probaj - odustani , probaj - odustani pa onda odlepim za igrom . E takvu strst pocinjem da osecam za DOS 2 . Dilema mi je samo da li da ipak stanem i vratim se na DOS 1 ako je puno slabija nece mi biti ugodno . Da znam ovo sto znam sada poceo bih od DOS1 jbg nisam verovao ni ovo da ce toliko da mi se svidi . |
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Veteran
|
![]()
Da lli jos nekome smeta onaj skok? Toliko mi nekako retardirano izgleda, pogotovu sto nije nikakav magijski teleport nego bukvalno skok, i jos ga koristis non-stop....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Starosedelac
Član od: 30.3.2013.
Zahvalnice: 178
Zahvaljeno 231 puta na 192 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku darkowozzd na korisnoj poruci: | ||
Apostrof (10.10.2020), Sass Drake (12.10.2020) |
![]() |
#133 |
Starosedelac
Član od: 20.8.2007.
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 895 puta na 534 poruka
|
![]()
DOS 1 je odlična igra. Ništa slabija od dvojke, samo su neke mehanike drugačije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.307
Zahvaljeno 4.083 puta na 2.664 poruka
|
![]()
Velika prednost dvojke je sto ima mnooogo bolje komapnjone.
U DOS1 su bas onako meh... samo da budu tu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Veteran
Član od: 1.9.2019.
Zahvalnice: 477
Zahvaljeno 143 puta na 92 poruka
|
![]() Citat:
Pokusavam da nadjem negde odgovor i nema ga nigde. imam ispod minimape belog oklopnika sa zutim macem i belim stitom ispod ruke . Sta je to , neko upozorenje ? Nigde ne mogu da nadjem sta znaci pojavilo se pretpostavljam posle skidanja okovratnika kod one kovacice u Fort Joy , i jos sam tu . Da ne znaci mozda da imam ukraden deo opreme kod sebe, trazen zbog ce me napasti , mac ? EDIT- Taj simbol je stajao na drugom mestu ne ispod minimape , ipak nasao sam nerviralo me , ne mogu da verujem da se nisam setio da je ostecena oprema u pitanju . Valjda ![]() Poslednja ispravka: Koreli A. (12.10.2020 u 22:01) Razlog: nasao sam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Veteran
Član od: 2.8.2010.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 86 puta na 66 poruka
|
![]()
Jeste otis'o ti durability sada ces manje dmg da pravis
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Starosedelac
Član od: 17.11.2006.
Zahvalnice: 676
Zahvaljeno 273 puta na 156 poruka
|
![]()
Koliko vidim ovde svi kometnarisu igru a da niko nije probao(klasika), sve neki utisci na gledanje stremova i poredjenje sa BG2?Bas se pitam zasto je ovaj forum umro
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Član
Član od: 24.3.2018.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 99 puta na 52 poruka
|
![]() Citat:
Activision nije mario za njih uopce. Da jeste sve bi bilo drugacije. Stvar je u marketingu. Mnoge AAA kompanije ulazu vise love u marketing nego u razvoj igre. Medjutim da Troika danas pravi VTMB sve bi bilo drugacije jer se igre promovisu putem interneta. Zato je KCD rasprodan u 2 miliona primjeraka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#139 | ||||
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.307
Zahvaljeno 4.083 puta na 2.664 poruka
|
![]() Citat:
|
||||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci: | ||
mvasic (3.12.2020) |
![]() |
#140 |
Veteran
Član od: 10.9.2010.
Zahvalnice: 141
Zahvaljeno 159 puta na 92 poruka
|
![]()
Da skratimo - igra izgleda kao potpuno generičko đubre i velika je uvreda za prva dva dela igre. Ako ništa drugo, iz aviona se vidi da će ovo biti ogroman flop i kultnu franšizu više neće sakatiti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |