![]() |
![]() |
![]() |
#301 | |
Starosedelac
Član od: 20.8.2007.
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 895 puta na 534 poruka
|
![]() Citat:
![]() Poenta je što me nešto u meni uvek u igrama tera da budem "nice guy". Biti Dark Urge i Paladin koji nije Oathbreaker je gotovo nemoguće. Par puta sam od onog viteza kupovao "iskupljenje", kad je već počelo da me nervira što posle kratkog vremena izgubim "oath" zbog nečega što ja i ne uradim svojevoljno, već što lik odigra u svojoj origin priči, te sam hteo sam da promenim specijalizaciju, ali to nije moglo, jer je za "redemption" četvrti put cena prevelika. Zato sam ovaj put JA zaisrao kao Fighter, a Laezel sam dodelio Paladinizaciju, a kod nje ne postoji nikakav OATH. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Veteran
Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 188
Zahvaljeno 171 puta na 108 poruka
|
![]()
Fighter je bolji u melee borbi od paladin-a, narocito Battlemaster. Champion i Eldric Knight nisu ni na 50% Battlemaster-a sto se power level-a tice.
Eldrich Knight bi trebao biti spellcasting fighter, ali ako to vec zelis da budes, budi paladin. Eldric Knight koristi INT za casting i ima jako malen broj korisnih spellova, plus umejsto da se fokusiras na STR, CON i mozda malo u DEX, sada moras da dodajes ASI i u INT. Champion je kao kad dijelis sa nulom. Najdosadnija subclass-a najjednostanije class-e. Maneuvers i Superiority dice su u prosjeku daleko bolji od Paladin smite jer smite trosi spell, a paladin ih nema mnogo. Tako da osim ako ces nakon svakog minor fight-a ici na long rest, Fighter je bolji. Plus, haste omogucava 6 napada, uz action surge 9. I sve to bez trosenja ijednog spella. Paladin moze napasti maksimalno 4 puta i ostati bez pola spell slotova da bi uradio isti DMG. Naravno, ovo je sve ako ne ubacis multiclassing i ne spamas long rest. |
![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Na srecu, BG3 je potpuno suprotan, istrazivanje je prava uzivancija, nema gluposti gde zaglavis u deo mape gde izlecu mitski protivnici koji te oderu od batina, pa ih zaobidjes da bi na drugoj strani nasao jos goreg protivnika ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 660
Zahvaljeno 1.169 puta na 911 poruka
|
![]()
Ma DOS igre su upropastene tim zonama sa levelima. Kao da nisu RPG kad nema istrazivanja. Nadam se da BG3 nije ni slican. Ako samo i malo lici na onaj uzas to je ogroman minus.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() Ako sam se ogranicio da nema multiclasinga i respeca opet bi igrao paladina jer daje i gomilu drugih bonusa i radi bolji dmg veci deo igre. Ako se nisam ogranicio lvl 10 lock/paladin je bolji od lvl 12 battlemastera u svakom pogledu. Eldritch Knight + 1lvl wizard je bolji od battlemastera. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Veteran
|
![]()
4 po short rest-u, tj 12 na dan. Plus daju utility pored dmg. Disarm, trip, push... Action surge se isto recharge-a prilikom short rest.
Oath of vengance paladin je meni bolji od Battlemester-a, samo kazem da je Battlemaster bolji melee figher tj ima visi dmg osim ako spamas long rest. Haste, Vow of Enmity, Misty Step, aure koje dobija... A sto se poredjenja sa Eldrich Knight, ne govorim samo o level 12, kada imas sve i jedan moguci legendary item i item-e koji povecavaju STR, CON... nego od pocetka do kraja igre. Tacno je da Eldrich Knight sa ogrlicom koja daje 23 CON, Gauntlets koje daje 23 strength, Helldusk armor, 20 INT (znam da mozes koristit 17 INT headband da povecas int ali ti spell DC opet nije nesto u odnosu na spell DC koji dedicted casters imaju), potrosenim 5k+ gold na ucenje scrollova jeste bolji od battlemaster-e, ali je Battlemaster kroz 99% igre bolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Veteran
|
![]()
@jaomile
I warlock spell slotovi se resetuju short restom i mozes da ih koristis za smite, a i lvl5 EK + 1lvl WIZ moze da uci magije iz skrolova i baci npr hold person, i radice veci dmg itemizacija za "spellsword" karaktere u igri je fenomenalna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Veteran
|
![]()
https://store.steampowered.com/news/...65207669541523
Izasao je Patch 5 koji popravlja dosta zamjerki koje sam imao. Jedna od glavnih jeste inventory mangement party-a. Prije si morao da raspustis nekoga od trenutnih clanova party-a, da dodas novo i onda da razmijesnis item-e. Sada su svi dostupni na jedno dugme. Pored toga dodana je nova najvisa tezina - Honour mode, jer je igra i na Tactician ako znas sta radis prelaka. Uz to je dodat i Custom mode gdje se mogu razlicite postavke individualno namjestati. I uz to su dodali epilog (koji jos nisam sam iskusio jer trenutno nemam mnogo vremena a presao sam igru 3 puta) koji navodno daje i nagovjestaje potencijalnog DLC-a/Ekspanzije ili cak sledece Larian igre. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Baldur's Gate | Patton | Role-Play | 1036 | 16.12.2020 22:04 |