![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Na racunaru imam Asus CD-RW i danas sam kupio Pioneerov DVD rezac, koji sam ubacio na mesto Teac CD playera. Asus mi je postaljen kao slave, dok je Pioneer postavljen kao master. DVD cita sve (audio i data diskove) samo problem se javlja kada hocu da rezem DVD, u neru mi izbaci sledecu poruku: "Drive is in use by another application". Ne razumem u cemu je problem. Instalirao sam nera ponovo, medjutim isto. Dok Asus i dalje radi savrseno (reze bez problema). Sta je u pitanju i kako da resim ovaj problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
|
![]()
Jesi li proverio da li ti je kabal 80-pinski. I ja sam sa 109-om imao problema ovog tipa pa sam malo žonglirao sa pozicijama. Ako ti nije problem probaj Pioneer da postaviš da bude sam na sekundarnoj grani. Naravno da bude Master.
Jedno glupo pitanje: jesu li džamperi stavljeni da odgovarajuće pozicije. Probaj sa CS pozicijama i na Asusu i na Pioneer-u ako ih hoćeš oba na istoj grani. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Kao prvo, da se zahvalim holodocu na brzom odgovoru. Kao drugo, dopunio bih prethodni post, naime, hardverski je sve dobro spojeno, nakon x tumbanja i prekombinovanja drajva u svim varijacijama palo mi je na pamet (konacno nesto pametno
![]() Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
Član od: 19.12.2005.
|
![]()
Probaj da skines novi firmware za 110 pa vidi.Evo i link pa probaj www.pioneer-eur.com/eur/ content/support/support/software.html
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa pošto je problem softverske prirode probaj par sledećih saveta a smatram da firmware ne može da bude razlog problemima.
1. Probaj da skineš najnovije ASPI drajvere sa oficijelnog sajta (potraži jer nisam siguran za tačnu adresu), 2. Ukoliko imaš Nero verzija 7 probaj neku stariju verziju , recimo 6.xx zato što su u opticaju par beta verzija 7-ice koje ne rade kako treba, 3. proveri još jedanput u Service modulu u Control Panelu da nemaš neki servis uključen koji ne bi trebao da radi tu, 4. proveri da kojim slučajem ne pravi Zone Alarm probleme (i ovo može da bude slučaj a problem sam izneo danas u postu) Toliko mi pada za sada na pamet ali ako ti sve ovo ne pomogne lakše ti je da uradiš reinstalaciju od nule. Ja imam običaj da uradim reinstalaciju od nule kad radim bilo kakvu promenu hardvera. Manje boli glava. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Sandmanu, ubice te
![]() Primary Master: Maxtro..... Primary Slave: None Secondary Master: Pioneer .......... 1.37 Secondary Slave: Asus......... 1.35 {Asus i dalje radi savrseno} Secondary IDE channel no 80 conductor cable installed. Ovo gore za kablic me zbunjuje, jel mozda zbog toga ne radi kako treba? Napominjem jos jednom, sada kada sam stavio novi firmware radi ocajno. P.S. Za holodoca: Zone alarm nemam instaliran (imam Kerio), a firewall uvek iskljucim kada nisam na netu. Koristim nero 6. A sada posle ovoga svega mislim da mi ni reinstalacija windowsa ne bi pomogla. Pogledacu za drajvere, mada sumnjam da ce pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Sada radi. Pazario sam novi IDE kablic ATA 66/100 (onaj levi sa slike, pre sam imao 40 -ticu). Hvala holodocu i sandmanu na savetima.
Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Za sve one koji tek planiraju da kupe Pioneer-ov, rezac predlozio bih da sacekaju jos malo da se sagleda 110-ka sa svih strana. Verovatno ste culi sa dobre i lose serije 109-ke. Ja imam 108 i prerezao sam sa njom xyz dvd/cd bez ikakvog problema.
p0z |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Član
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@overlord
Od viška žice glava ne boli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
Član od: 22.1.2006.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka
|
![]()
Vracaj to djubre dok je pod garancijom. Nisam jos cuo za neki koji radi 100%. Moj nije hteo original CD-ove da vidi, rezane citao kako koji, DVD medije vecinom, a sve to SPOOORO! Vratio, uzeo NEC, i mirna mi glava.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
Član od: 2.12.2005.
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Momci ne znam sta je sa vama!!! Meni PIONEER 110D radi perfektno, i cita i reze sve diskove perfektno!!!!!!
Sto se NEC-a tice, kod dilera kod kog sam ja uzeo moj rezac NEC je na veoma losem glasu zbog velikog broja reklamacija, mada ipak smatram da je NEC sasvim solidan uredjaj jer sam ja imao 3520 i radio je perfektno takodje (i dalje radi kod mog caleta na njegovom kompu)!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Član
Član od: 22.1.2006.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka
|
![]() Citat:
"KO UZME, KAJACE SE, KO NE UZME, KAJACE SE". Nije nam dzabe LOTO najprofitabilnija grana privrede. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
Kao sto ste i zakljucili-sve zavisi od pojedinacnog primerka ili serije....
Opet sa druge strane ima gomila ljudi koja se zali na NEC ili Asus,a nekima radi dobro... Slicno vazi i za Pioneer,ali koliko ja znam,dosta ljudi je veoma zadovoljno(ukljucujuci i mene) Rezac Pioneer 110D sam kupio skoro-narezao sam do sad nekih 10-ak raznih DVD-ova-Paltinet,Sky,Verbatim,Imation-uglavnom na 6x-svi rade perfektno.... Takodje i par obicnih CD-ova-rade bez greske.... Nalazi se na primary slave grani,standardan IDE kabal,DMA uljucen automatski cim sam ga ustekao,a sve to na starijoj ploci Matsonic VIA KT266A(doduse flash-ovao sam BIOS vec dva puta ![]() Diskove takodje cita odlicno-nije hteo samo da mi procita neki no-name silver krs(obican CD) i jedan izgrebani Princo DVD.... Tek toliko da ne ispdane da je Pioneer krs,jer ja to mogu da tvrdim i za NEC! Uostalom imam godinu dana grancije(kao i vecina ljudi verujem)-sto bi se neko uopste opterecivao... PoZ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 847
Zahvaljeno 258 puta na 145 poruka
|
![]()
Jedno upozorenje za sve vlasnike Pioneera 110D koji nameravaju da rade sa CD-RW diskovima:
Updateujte firmware na 1.39! http://www.pioneerelectronics.com/pn...206650,00.html Ne znam kako je sa ranijim verzijama ali ja sam kupio model koji je imao 1.37 i bukvalno mi je uništio svaki CD-RW koji sam pokušao da (pre/do)režem (postajao je corrupted i unreadable). Sa 1.39 je već bolje... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 174 puta na 103 poruka
|
![]() Citat:
Inače, jutros sam flashovao firmware na 1.39, ali još ništa s njim nisam snimao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem pri povezivanju sa TV-om | VMedic | Operativni sistemi | 11 | 3.2.2009 23:36 |
Problem sa XP-om | vladale | Operativni sistemi | 10 | 21.1.2006 22:11 |
Vrlo uznemiravajaci problem s mrezom | Reloader | Forum o forumu | 13 | 27.12.2005 21:05 |
U.S. Robotics problem | Nikola Milosavljevic | Kvarovi | 7 | 12.12.2005 0:36 |
Problem sa Bojnim poljem 1942 | zukov | Mrežne igre | 8 | 14.11.2005 13:33 |