Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Opisi, recenzije i testovi

Opisi, recenzije i testovi Ovde šaljite sopstvene opise, recenzije i testove hardvera. Neka ono što ste poslali bude vaše autorsko delo - nemojte kopirati tuđe tekstove sa drugih sajtova i časopisa.

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 9.4.2011, 16:43   #1
Beagle
Drug Član

Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
Određen forumom Huawei U8110

Huawei U8110

Konačno sam se odlučio da pređem na post-pejd, te sam u okviru potpisanog dvogodišnjeg ugovora, na poklon dobio Huawei U8110 telefon sa Android 2.1 operativnim sistemom.

Na početku: Retail vrednost ovog telefona je 135 evra, te zaista nisam očekivao nešto mnogo od njega (uzeo sam ga baš zbog igranja sa Androidom), ali me je telefon zaista prijatno iznenadio! Uređaj je skladno dizajniran, a plastika je pristojnog kvaliteta i lepo obradjena. U kutiji se pored telefona još nalaze i standardni USB kabl, punjač (koji se povezuje na isti USB kabl), 3.5mm slušalice i dobro upustvo na srpskom jeziku.

Ekran: Po uključivanju, prvo što se primeti je 2.8'' ekran rezistivnog tipa sa 256k boja. Osvetljenje je jako, te je telefon upotrebljiv i u dnevnim uslovima. Boje deluju blago isprane (ali opet čovek ne može da očekuje čuda). O kvalitetu touchscreen-a ne mogu da sudim, jer mi je ovo prvi telefon sa takvim ekranom, ali za sad nemam zamerke: osetljivost je sasvim dobra, a kucanje poruka mi ne prestavlja nikakav problem (i pored dve ''pleka'' koje imam umesto dlanova).

Kamera: 3.2mpix I LED blic. U uslovima dobre osvetljenosti pravi upotrebljive slike, ali u mraku kvalitet I osetljivost osetno gube na vrednosti. Slabija od kunkurenata.

Zvuk: Ugrađeni zvučnik I mikrofon su jako dobri, te problema sa razgovetnošću neće biti ni u najekstemnijim uslovima (kao što je beogradski GSP). Isporučene slušalice su loše, te im je upotrebljivost ograničena samo na telefoniranje. Srećom, priključak je standardni 3.5 mm, te mogu da se koriste bilo koje slušalice sa mikrofonom. Snaga izlaza je zadovoljavajuća. Radio je odi;an, hvata veliki broj stanica.
Povezivanje: Telefon poseduje Wi-Fi prijemnik, I bez problema se povezao na kućnu mrežu (ruter je D-Link DIR-600 sa N specifikacijom), a prepoznao je i sve komšijske mreže, tako da ne treba više trošiti reči na ovo 

Telefon ima ugradjen aGPS prijemnik, I uz odgovarajući softver, dobijate I GPS navigaciju. Ja koristim iGo sa Contrastovom mapom Srbije, I sve radi tip-top. Pri dobrim vremenskim uslovima I na otvorenom, telefonu je potrebno 2-3 minuta da pronađe validan GPS signal (što je pohvalno).

Standardno, tu je Bluetooth, koji radi besprekorno.

Autonomija: Sa umerenim korišćenjem Wi-Fi-ja I GPS-a, telefon može da izdrži dva dana bez punjenja baterije. Ukoliko se koristi osnovna funkcionalnost telefona (SMS I razgovori), autonomija bi se verovatno popela na tri dana. Kažem verovatno, jer još nije prošao dan, a da sam ga tako koristio

Za kraj: šta više reći o ovom telefonu? S’obzirom na cenu I na to da je direktan konkurent HTC Tattoo, on se nameće kao mnogo bolji izbor: Iako ima par nedostataka, cena mu je zaista niska, I lagano pokriva sve propuste navedene u tekstu. Od mene, čista preporuka.

Poslednja ispravka: Beagle (9.4.2011 u 17:21)
Beagle je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku Beagle na korisnoj poruci:
doctor (8.4.2012), ivanza (3.10.2011), Partybreaker (10.4.2011), Picard (10.4.2011), Radiant (16.9.2011)
Stara 9.4.2011, 18:10   #2
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.620
Zahvaljeno 2.665 puta na 1.598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos
Određen forumom Re: Huawei U8110

Ne verujem da je bolji od tatooa. Meni se dopada njihov telefon sa qwerty tastaturom. Tako da već razmišljam o njemu. Daj slike da vidimo kakve su.
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.4.2011, 20:22   #3
talenat
Starosedelac

Član od: 16.2.2010.
Zahvalnice: 103
Zahvaljeno 354 puta na 278 poruka

video sam ja slike i nisam siguran da zelis da ih vidis
nije da "skrnavim" ali kamera je dosta losa.a sto se tice androida na telefonu mislim da je skroz ok za cenu ali ne vidim sta ovaj telefon ima da trazi pored lg optimusa koji ga jede
talenat je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.4.2011, 10:32   #4
Beagle
Drug Član

Todose, HTC Tattoo nema tastaturu.

Nisam rekao da je bolji od bilo kog telefona, ali budite malo racionalni

Ako je verovati sajtu mobilnisvet.com, najjeftiniji telefon iz Optimus serije je skuplji za 40, a HTC Tattoo celih 60 evra. Cinjenica je da jeftinijeg telefona sa Android operativnim sistemom - nema. Ako se jos uzme u obzir da je mene ovaj telefon kostao 1 dinar...

Zaboravio sam da stavim maksimalnu rezoluciju, no to nije toliko ni bitno.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Beagle na korisnoj poruci:
todos (10.4.2011)
Stara 10.4.2011, 11:07   #5
Picard
Deo inventara foruma

Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 729
Zahvaljeno 4.354 puta na 3.595 poruka

Može neka reč o kvalitetu zvuka sa nekim boljim slušalicama, ako si imao prilike da probaš?
Picard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.4.2011, 14:13   #6
Beagle
Drug Član

Citat:
Picard kaže: Pregled poruke
Može neka reč o kvalitetu zvuka sa nekim boljim slušalicama, ako si imao prilike da probaš?
Probao sam ga sa slusalicama koje se dobijaju uz Nokiu X3, i zvuk je vrlo dobrog kvaliteta. Nesto je slabiji izlaz, ali zato ne kupi nikakve sumove od elektronike u telefonu.
Stara 3.10.2011, 1:01   #7
Tihi
Veteran

Član od: 11.5.2006.
Zahvalnice: 84
Zahvaljeno 160 puta na 135 poruka
Određen forumom

Gasenje aplikacija preko task managera negativno utice na bateriju.

Sent using Tt.
Tihi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Tihi na korisnoj poruci:
ivanza (3.10.2011)
Stara 3.10.2011, 10:50   #8
Beagle
Drug Član

Citat:
Tihi kaže: Pregled poruke
Gasenje aplikacija preko task managera negativno utice na bateriju.

Sent using Tt.
Potvrdjujem. Od kako sam prestao da ubijam aplikacije, izdrzljivost se povecala 20-25%. Ubijam jedino igre iz memorije (posto se ne igram bas cesto, nemaju neku svrhu u memoriji).

Ako telefon koristim samo za razgovore i poruke i osvetljenje drzim na 50%, izdrzava 3 dana.
Stara 3.10.2011, 23:06   #9
Tihi
Veteran

Član od: 11.5.2006.
Zahvalnice: 84
Zahvaljeno 160 puta na 135 poruka
Određen forumom

Nema cak potrebe ni za tim, kad se vratis na home screen aplikacija ide u background procese i ne koristi bateriju, a android sam ubija aplikacije zavisno kako je podesen njegov unutrasnji task manager. Jedino na sta treba obrati paznju su servisi oni stalno trose bateriju, pa je pametno zamrznuti sa titanium backupom one koji vam nisu potrebni.

Sent using Tt.
Tihi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.10.2011, 13:39   #10
poTTa20
Novi član

Član od: 11.10.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Ima li nekoga ko je uspeo da koristi Skype na ovom telefonu?
Kod mene aplikacija u principu radi ali samo za IM, dok Skype to Skype poziv nema sanse da ostvarim. Pocne da zvoni i onda ne prestaje dok god se ne izlogujem. I ako se neko javi, zvonjava se nastavi i naravno nema sanse nista da se cuje od te zvrndave.
poTTa20 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.11.2011, 1:16   #11
ivanza
Deo inventara foruma

Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka

Danas sam na ovom mobilnom instalirao Igo My Way 8.4.3 a do sada je bio 8.4.2. Naravno obe verzije su za ekran 320x240.

Razlika u brzini programa je astronomska. Dok je 8.4.2 bio solidno trom i trebalo mu je nekoliko minuta da nađe satelite sada 8.4.3 radi veoma tečno i treba mu nekoliko sekundi da nađe satelit. Možda samo nekoliko sekundi duže traži satelit kada sam u zatvorenom prostoru.

Edit :
Kada sam ponovo probao novi Igo od jutros trebalo mu je malo više od pola minuta da u zatvorenom prostoru nađe satelite. Izgleda da ima neke veze što je mobilni bio isključen nekoliko sati preko noći pošto kada sam probao da isključim i ponovo da uključim mobilni, novi Igo je nalazio satelite podjednako brzo kao da nisam ni isključivao mobilni.

Poslednja ispravka: ivanza (8.11.2011 u 10:25) Razlog: Zapažanje
ivanza je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ivanza na korisnoj poruci:
Beagle (8.11.2011)
Stara 8.11.2011, 10:47   #12
Beagle
Drug Član

Nista cudno. Telefon pamti podatke vezane za satelite koji se nalaze iznad njega pa se veza brzo uspostavlja.

Medjutim, GPS sateliti nisu geostacionarni, i posle par sati se promene raspolozivi sateliti, te je potrebno ponovo uspostaviti vezu i sacuvati novu konfiguraciju.

EDIT:
evo i primera kretanja jednog satelita u odnosu na Zemlju, u toku jednog dana:
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Beagle na korisnoj poruci:
ivanza (8.11.2011), LoshMeeBre (30.12.2011)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
huawei, review, telefon, test, u8110, user

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Huawei MT882 + D-Link DI524 + bridge mode + DDNS= glavobolja Damiao Komunikacioni uređaji i umrežavanje 0 6.11.2010 21:59
Huawei router i Ovislink access point Leonidas Komunikacioni uređaji i umrežavanje 3 23.8.2009 12:26
Huawei MT 822 i TP Link R402M ruter problemi Covenant Komunikacioni uređaji i umrežavanje 6 23.11.2008 4:01
TP-Link wr340g + telekomov Huawei nepet Komunikacioni uređaji i umrežavanje 3 19.10.2008 7:08
Ruter Huawei ddule Komunikacioni uređaji i umrežavanje 8 29.10.2007 19:17

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 5:19.