![]() |
![]() |
|
|||||||
| Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#321 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 463
Zahvaljeno 4.189 puta na 3.882 poruka
|
to su flashovi od 1gb koji samo prikazuju 2tb i kad počneš da kopiraš ne radi.
Ili je prikazana cena za model manjeg kapaciteta pa trebaš da klikneš na model od 2tb da ti se prikaže njegova cena |
|
|
|
|
|
#322 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.979
Zahvaljeno 1.089 puta na 690 poruka
|
nije greska u biranju verzije, nego ce biti onda to da USB prijavljuje 2TB a ima manje. kako onda i znati koliko uopste ima?
neko mi rece da je kupio i da je na usb stavio 10 sezona neke serije (sa po 20 epizoda u svakoj sezoni) i da jos ima mesta. mora da je rezolucija neka budjava, ali i da usb nije bas od 1-2 GB. |
|
|
|
|
|
#323 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.023
Zahvaljeno 4.186 puta na 2.510 poruka
|
Tek ako proba da ponovo pogleda sve te sezone će verovatno shvatiti da su neke od njih korumpirane (tj. fleš prepisao preko njih).
Imao sam ja takav pre par godina. Navodno je bio 64GB ali posle 16GB kreće da štuca. Lako se proveri sa određenim programima koji upisuju ceo kapacitet u cugu (samo jako dugo traje). Ja sam bio jedini koji je zavalio keca tom prodavcu... Drugi su verovatno ocene dali pre nego što su skapirali šta se dešava. |
|
|
|
|
|
#324 |
|
Deo inventara foruma
|
znaci nije dovoljno sto te laze za kapacitet i sto ne mozes jednostavno da vidis koliki je, nego jos presnimava stvari jedne preko drugih bez tvoje dozvole/znanja?
![]() zasluzena kecina ko vrata. |
|
|
|
|
|
#325 |
|
Deo inventara foruma
|
Varijantu koja baš presnimava fajlove je imao moj kolega. Moj lažnjak je npr. samo usporavao i kao presnimava po par KB ali nikad ne može da završi kopiranje iako imaš još 3/4 prazno. Kako god da ga našteluju da se ponaša, 2TB za 4$ nema sto posto.
|
|
|
|
|
|
#326 |
|
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 963 puta na 714 poruka
|
Lažni su, kao i te ocene, ne kupuj.
|
|
|
|
|
|
#327 |
|
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.699
Zahvaljeno 11.472 puta na 7.297 poruka
|
|
|
|
|
|
|
#328 |
|
Deo inventara foruma
|
svakako sve uracunaju.
|
|
|
|
|
|
#329 |
|
Intel Inside
|
Šta uračunaju? Nešto je pre bilo 30$ i jedina opcija za dostavu je bio DHL od 100+$, a sad košta samo tih 30$.
Inače uopšte im se ne isplati da cenu transporta uračunaju u cenu proizvoda, jer onda u slučaju disputea moraju sve pare da vrate, dok se troškovi transporta ne vraćaju (ako je roba napustila Kinu). |
|
|
|
|
|
#330 |
|
Deo inventara foruma
|
ma samo sam hteo da kazem da nama izadje isto. ali sad kapiram da nije isto ako ne mozes da dobijes full refund zbog toga sto je cena podeljena na cenu proizvoda i shippinga...
inace, mislio sam i da vec duze vreme ponovo ima free shippinga (ili simbolicnog) na skoro sve. tipa, vec godinu dana i vise. ne znam kad sam naleteo poslednji put da nema dobra, jeftna opcija za shipping za neki proizvod. Poslednja ispravka: polarnimeda (16.10.2023 u 3:57) |
|
|
|
|
|
#331 |
|
Deo inventara foruma
|
Одавно нисам узимао ништа а једно време сам баш куповао. Једном сам поручио усб адаптер. Имају конектори споља а унутра нигде електронике. У принципу сам имао добра искуства. Неки мобилни нису послали и вратили ми паре. Лажу са капацитетима, уредно сам штиклирао шта желим, буде наравно и цена већа према величини а дође редовно мање. Нека два ручна сата испратио све до чачанске поште и ту им се изгубио сваки траг, враћене ми биле паре од Кинеза. Можда буду сада и повољне цене, ваљда је Србија потписала уговор са Кинезима о слободној трговини, да не буде да ми царине нешто од 18 евра а да нема царину нешто друго што ме је коштало 55.
|
|
|
|
|
|
#332 | |
|
Intel Inside
|
Citat:
Nego su naša i kineska pošta nešto razglabale o mogućnosti praćenja paketa iz Kine u Srbiju. Trenutno je sortirni centar u Budimpešti i svi paketi imaju tracking do tamo, a posle Budimpešte ulaze u tamni vilajet. |
|
|
|
|
|
|
#333 |
|
Deo inventara foruma
|
Ide sad puno stvari free ili jeftino. Razlog što jedno vreme nije išlo je uvek bio desetkovan avio saobraćaj zbog pandemije. Ona lupanja po forumima, pa čak i novinama, da je to jer nestaje previše paketa su bila samo lupanja. Isto tako ima puno povoljnih poštarina i na eBay da se nađe, naručivao sam npr. neke stvari iz Hong Konga i Ukrajine (iz koje uredno šalju prodavci pakete).
|
|
|
|
|
|
#334 |
|
Intel Inside
|
Nisu bila lupanja, namerno za sitnice stavljaju cenu proizvoda 0.5$ a cenu transporta 3$ zato da bi ih refund manje koštao. Ljudi su često radili refund i kad dobiju paket jer im se moglo. E sad ni Aliexpress više ne daje refunde tek tako, ako je paket stigao u Budimpeštu a tebi nije, nema šanse da dobiješ refund ni posle 3-4 meseca.
|
|
|
|
|
|
#335 |
|
Deo inventara foruma
|
To sa raspodelom cene i shippinga je OK. Razjasniću na kakvo lupetanje mislim. Bio je to momenat kada je počela pandemija pa odjednom nestale skoro sve jeftine opcije a ostao samo DHL i FedEx. Tipa kupuješ nešto od 20€ a jedina opcija za shipping je 86€. To je konkretno tada nastalo zbog shitstorma koji je izazvala pandemija a ne zato što su naši krali previše paketa pa svi na Aliju rešili da nam neće slati više. Taj narativ sam pročitao na par domaćih foruma, čak su i neke naše dnevne novine objavile članke o tome kako je krađa paketa u pošti izazvala to da više nemamo povoljan shipping za Srbiju. Da malo istraže pre nego što lupe i prepiše online naglabanja im očigldno nije u duhu posla.
![]() Ja sam u tom istom trenutku zbog HiFi recenzija bio u ličnom kontaktu sa nekim Ali prodavcima, ali i sa HiFiGo i ShenzhenAudio online shopovima koji nemaju ništa sa Alijem. Sećam se kad su mi svi oni javljali mejlom da im nestaju standardne opcije za slanje za Srbiju i tražili alternativna rešenja. Singapurska pošta je prva prekinula da prima pakete. Nešto skuplja Holandska je iz nekog razloga prekinula isporuku za Srbiju iako nije za neke okolne zemlje. Uspevali su kratko da mi šalju pakete preko Turske pošte pa je i ta opcija prestala da ide. Ostale su samo vrlo skupe varijante poput DHL i FedEx. Prosto i jednostavno, sa brojem letova koji je opao na ispod 10% od onog što je ranije bilo, jeftin airmail je na kratko prestao da postoji kao opcija. Slična priča je bila i iz US gde je njihova povoljna USPS pošta prestala da isporučuje za Srbiju. Istovremeno sam sa prijateljom imao neku priču gde smo preko firme naručivali veće pakete robe sa Ali-Babe. To su brodski paketi, neosigurani, sve ide o našem riziku i bez refunda, mi se cimamo za carinu i špediciju, a pošta nema ništa sa tim. Ni tako nisu mogli da nam šalju više jer mesta u kontenjerima na brodovima prosto nije bilo za razumnu cenu. U toj situaciji su se našli mnogi uvoznici pa se sećate sigurno nestašice kompjuterskih komponenti čak i u US. Pogotovo je uticalo na napajanja i kućišta jer se za njih (glomazna roba, mala zarada) nije isplatio transport. GamerNexus je pravio video o tome. I usred svega toga mi ovde smišljamo toerije zavere zašto je AliExpress izbacio jeftine opcije. |
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Starosedelac
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1.332
Zahvaljeno 891 puta na 537 poruka
|
Citat:
Problem (sa slanjem iz US) jeste bila kradja, ali do pre nekoliko godina. Sticajem okolnosti, moj dobar ortak radi u Telekomu (nekih 30ak godina). Pre thih nekoliko godina, promenili su upravu u Pošti, i uveli drakonske kazne za kradje pošiljki. |
|
|
|
|
|
|
#337 |
|
Deo inventara foruma
|
Ne znam koliko su brzo oni rešili taj prekid ali u jednom trenutku ga je bilo. Neki paket iz Kalifornije sam imao izbor da pristanem da ide FedEx ili odustanem od Purchase jer USPS nije primao za Srbiju. Onda su i sa sajta uklonili tu opciju... Kasnije je vraćena ali ne znam koliko je prekid trajao, nisam redovan kupac tu. Moguće da je bio vrlo kratak a ja samo nesrećan da ga ubodem.
Poslednja ispravka: Aibo (16.10.2023 u 20:59) |
|
|
|
|
|
#338 |
|
Član
Član od: 29.12.2010.
Zahvalnice: 67
Zahvaljeno 33 puta na 11 poruka
|
Jel ima neko problem sa prispećem pošiljki otkad je pošta u štrajku? Ja sam morao 5 pošiljki sa aliexpresa da prijavim da mi nisu stigle zbog toga. Svih 5 su probile puna tri meseca, od kojih su svih 5 prema trackingu već punih 2 meseca kod nas u zemlji, ali nikada nisu stigle na moju adresu. Na kraju će aliexpres u potpunosti da nas *****e zbog toga, moći će samo DHL i kraj priče i onda niko od nas neće kupovati trice i kučine sa alija jer će dostava da bude skuplja i do 100x u odnosu na vrednost same pošiljke... Koja smo mi lakrdija od države...
|
|
|
|
|
|
#339 |
|
Deo inventara foruma
|
valjda ce strajk da se zavrsi pre nego sto nas kinezi otkace.
ja samo mogu da prenesem lose iskustvo sa paketomatom. hteo da podignem nekom svom paket preko linka koji mi je prosledio, dosao do oznacenog sanduceta, pokrenuo sta treba sa linka, trebalo je da krene zvuk koji otkljucava sanduce, ali prosto nije, sta god da sam uradio. posle nekoliko pokusaja, trazio mi sistem sifru da unesem koja je poslata na broj osobe kojoj podizem. dok sam je dobio, vise nije bilo moguce podinguti paket. isla je poruka tipa "smatra se da je paket podignut jer je proslo 15 minuta od prvog pokusaja". udjem u postu, sluzbenica mi kaze da ostavim broj telefona i da ce me zvati kad oni izvade paket i - nista. proslo 10 dana od tada. a pitao sam je tom prilikom "sta bi bilo da nisam usao u postu i ostavio vam broj", i ona mi rece da bi postar uzeo paket i probao da ga ponovo donese na adresu, pa ako ne uspe opet bi ga vratio u postu, ali ne u paketomat. ni od toga nista. sve u svemu, farsa. |
|
|
|
|
|
#340 |
|
Deo inventara foruma
|
Ja sam paketomat koristio pet-šest puta i radi generalno OK. Jednom je samo nešto bagovao onaj link pa zvuk nije kretao... Uspelo je iz trećeg puta. Valjda će da ispeglaju te porođajne probleme, sviđa mi se ideja nečekanja na šalteru.
Što se ovog štrajka tiče, verovati bi bilo fer da se ne pokreće dispute za sitnice ako očekujemo da će stići kad se ovo završi. Takođe postoji opcija da se traži produženje roka zaštite, koristio sam je više puta. Jbg. i kinezi su ljudi, šljakeri ko i svi drugi... Nije baš fazon da ih ispaljujemo na tehnikaliju. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Narucivanje telefona (AliExpress) | RexGrammer | Brbljaonica | 16 | 16.6.2016 12:27 |
| Problem sa Aliexpress sajtom | Wolf1996 | Internet tehnologije | 5 | 22.4.2015 15:27 |