![]() |
![]() |
|
Modovi Budite jedinstveni - modifikujte svoj računar |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
Evo jedne ideje kako ovo:
![]() i ovo: ![]() spakovati u ovo: ![]() Shodno svojim potrebama i konkretnom modelu ploče, najpre sam isekao otvore za kablove. Otvori nisu baš idealni, ali koristio sam samo bušilicu i bonsek, jer dremel nemam, a nisam mogao nigde ni da ga pozajmim. Ipak, sve ivice su dobro isturpijane i ošmirglane, tako se ne brinem za kablove. Pored ovog moda, spakovao sam i TT Bigwater 760is hlađenje u kućište, ali sam i njega modifikovao. Ima više razloga za ovo. Glavni je taj što mi se nikako nije svideo fabrički položaj radijatora i cirkulacija vazduha oko njega. Pored toga, bay u koji je sistem upakovan je predugačak i eventualno bih uspeo da ga uglavim skroz dole kod napajanja, ali to nije bila opcija. Dakle, još na početku limarija je ispala iz kombinacije. ![]() ![]() ![]() ![]() Nisam uslikao baš svaki detalj koji sam bušio na kućištu, ali evo kako je npr. izgledala gornja stranica: ![]() Dalje, da bih učvrstio pumpu i rezervoar iskoristio sam Antecov drive bay. Problem je u tome što su njegove unutrašnje dimenzije 3.5", dok pumpa sa rezervoarom zauzima oko 5". Pošto je bay takve konstrukcije, bušilicom sam dezintegrisao nitne i izvadio unutrašnji deo, tako da pumpa i rezervoar mogu da stanu unutra: ![]() ![]() ![]() ![]() Blokovi za CPU, NB i GPU imaju solidnu završnu obradu, ali nisam bio baš zadovoljan, tako da sam ih dodatno ispolirao vodobrusnim papirom granulacije 2000 i polir pastom. Mirror finiš je lako uočljiv. ![]() ![]() Manji radijator nije mogao da stane ispred zadnjeg 12 venta kako sam prvobitno bio planirao, tako da sam ga zakačio sa zadnje strane kućišta i sproveo cevi do njega. ![]() Quick connect konektori su mi bili najpotrebniji na grafičkoj da bih lakše mogao da je izvadim bez ispuštanja tečnosti iz sistema, a i prečnik cevi na GPU bloku je 6 mm, tako da su se tu odlično uklopili: ![]() ![]() Zbog boljeg cable managementa, hardove sam okrenuo naopako. Međutim, da kablovi ne bi udarali u prednji vent, morao sam da nabavim one sa konektorima pod 90°, kako SATA tako i one za napajanje. Ovo je podrazumevalo i bušenje desne strane drive bay-a: ![]() Naravno, pored toliko kablova gužva mora da postoji s jedne strane...ali važno je da je s one koja se ne vidi ![]() ![]() ![]() Evo kako sada izgleda unutrašnjost kućišta ![]() ![]() A ovako čitava konfa u paketu sa novim HP LP2475W monitorom i malenim Lenovo S10e nettopom. ![]() ![]() I još par napomena oko problema na koje sam naišao, a koji se uz malo truda lako mogu rešiti. Prvo, pošto je Bigwater760is jedinstvena celina, razdvajanjem pumpe, rezervoara i radijatora zafalili su mi holenderi na koje se kače creva. Pošto originalne nisam uspeo da nađem, kupio sam 3 spojnice odgovarajućeg prečnika u vodovodnoj radnji za 50 din. po komadu. Jedan kraj sam ušrafio u radijator i pumpu, a drugi dobro isturpijao da bi crevo moglo da se natakne na njega. Koristio sam teflonsku traku za zaptivanje i čitav sistem nigde ne ispušta tečnost. Prvi put sam koristio destilovanu vodu, u slučaju da sistem negde curi ne trošim skupu originalnu rashladnu tečnost. Dalje, vazduh u sistemu loše utiče na performanse. Zato sam prvo namontirao samo ploču i grafu, uključio pumpu na posebnom napajanju i napunio sistem rashladnom tečnošću. Onda sam čitavo kućište tumbao i okretao dok je pumpa radila, tako da svi mehurići vazduha dođu do rezervoara. Naizmenično sam uključivao i isključivao pumpu da proverim da se negde nije zadržao koji mehur. Tek kada je sav vazduh nestao iz cevi, dopunio sam rezervoar do vrha i ugradio ostale komponente, jer je puno kućište dosta teže, pa je samim tim i teže okretati ga u svim pravcima. E, da, Blu Ice kuler koji vidite na south bridge-u je čisto iživljavanje, ali north bridge je dobio vodeni blok, tako da sam morao negde da ga iskoristim. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 9 korisnika se zahvaljuje korisniku Rocker na korisnoj poruci: | ||
A M G (16.7.2009), Al3k5an9ar (23.7.2009), Auror (22.7.2009), davidhaker26 (6.12.2010), Game fever (14.7.2009), godzilla (14.2.2010), Jamiroquai (13.7.2009), modd4fun (21.3.2014), Peruzzi (27.8.2010) |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Antec 900 II | pharaon.92.bc | Ostale komponente | 1 | 2.3.2009 15:09 |
S-Video cable VS. RCA cable | dzena | Video/TV softver | 9 | 9.8.2008 21:59 |
Antec Twelve Hundred (1200) Gamer Case | Garson | Ostale komponente | 49 | 14.4.2008 8:27 |
Deljenje kablovskog interneta: Kako povezati TP-Link TL-WR541G i Thomson Cable Modem? | gosn.prirodni | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 31.7.2007 10:41 |
ANTEC SP-400 NAPAJANJE | zele | Osnovne komponente | 3 | 20.3.2007 15:45 |