Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica

Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!)
(Pravila pisanja: kliknite ovde.)

Tema zaključana

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 3.2.2009, 23:03   #1
DonCorleone91
Starosedelac

Član od: 5.7.2008.
Zahvalnice: 225
Zahvaljeno 658 puta na 339 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku DonCorleone91
Određen forumom FaceBook - Krađa identiteta

Trazio sam po forumu da li ima slicna tema i nisam nasao, pa evo otvaram novu i to sa razlogom.Naime jednom mom drugu se desilo upravo ovo sto sam napisao u naslovu. Neko se predstavlja kao on (inace on nema facebook) i adduje njegove prijatelje (koji imaju facebook) i proziva ih na sve zive nacine. Sto je najgore taj neko je provalio kako se on zove, preziva, datum rodjenja, mesto stanovanja. Cak je i uploadovao njegove slike.

E sad, posto me zamolio (posto se on ne razume toliko u kompove i u net (jednostavno ga neinteresuje)) da mu sredim (ako mogu) da sazna ko je to ili barem da ukine nalog.

Posto ranije nisam imao slicnog iskustva sa ovim da li vi imate neku ideju sta da radim da pomognem coveku
DonCorleone91 je offline  
Stara 3.2.2009, 23:05   #2
King James
Starosedelac

Član od: 20.12.2007.
Zahvalnice: 93
Zahvaljeno 709 puta na 309 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku King James
Određen forumom Re: FaceBook - Kradja identiteta

Kakav no lifer sunce ti zarko Au brate...
King James je offline  
Stara 3.2.2009, 23:06   #3
Miki-Car
Veteran

Član od: 21.6.2008.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 260 puta na 142 poruka
Slanje poruke preko AIM-a korisniku Miki-Car Slanje poruke preko MSN-a korisniku Miki-Car Slanje poruke preko Yahooa korisniku Miki-Car

a) Postoji opcija report abuse
b) nadji mail od tog lika, i daj mu malo retrromanskog http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...postcount=4119
Miki-Car je offline  
Stara 3.2.2009, 23:13   #4
SirDuck
Deo inventara foruma

Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka

Taj koji je saznao sve to mora da ga poznaje ili lično ili preko nekoga, udri se u pretragu redom, neko mora da zna, a onda mu polupaj *****...
SirDuck je offline  
Stara 3.2.2009, 23:27   #5
DonCorleone91
Starosedelac

Ma to je najmanji problem....samo prvo da sredimo da se obrise ovaj nalog.
DonCorleone91 je offline  
Stara 3.2.2009, 23:30   #6
Gordon Freeman
Starosedelac

Član od: 19.1.2007.
Zahvalnice: 712
Zahvaljeno 413 puta na 230 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Gordon Freeman

pa kad mu polupate ***** ima taj da brise i fb i da vrati modem nazad provajderu....

al mislim da se meni tako nesto desi taj vise ne bi imao ni prste da ga brise....
Gordon Freeman je offline  
Stara 4.2.2009, 0:08   #7
Equilibrium
Veteran

Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka

Pa verovatno je brutalno prebijanje bila prva opcija, i ja sam iz Zemuna pa znam kako razmisljamo, ali nisu mogli da nadju lika.

E sad da cujete ovo: Riba se lozila na jednog lika koji je imao devojku vec duze vreme, pa ona uzme i napravi FB sa njegovim identitetom, isto je znala podatke i pocne da muva sve ribe na fejsu i sto je najgore i najbolju drugaricu njegove devojke, koja ovoj sve prenese. Zavrsilo se tako sto je devojka ostavila lika. Ne znam ga bas dobro, tako da ne znam da li se ovo zavrsilo brutalnim prebijanjem, ali se nadam da jeste.

E to sta rade zlobni i smoreni ljudi, taj FB je utociste za idiote svih vrsta, nije program kriv, ali je tako.
Equilibrium je offline  
Stara 4.2.2009, 0:13   #8
SirDuck
Deo inventara foruma

Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka

Dakle pouka: Bolje je imati svoj FB acc za koji svi znaju da je tvoj pa ako neko napravi kopiju niko ga neće shvatiti ozbiljno
SirDuck je offline  
Stara 4.2.2009, 0:24   #9
hacker_aca
amurof aratnevni oeD

Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka

Slažem se sa porukom iznad moje.

Ja bih prvo potražio pomoć kod administratora FB-a, pa ako bi oni mogli da daju detalje (IP adresa i slično) onda bih se bacio u potragu za likom...
hacker_aca je offline  
Stara 4.2.2009, 0:42   #10
Dr Zoidberg
Starosedelac

Član od: 6.1.2007.
Zahvalnice: 406
Zahvaljeno 358 puta na 199 poruka

Citat:
hacker_aca kaže: Pregled poruke

Ja bih prvo potražio pomoć kod administratora FB-a, pa ako bi oni mogli da daju detalje (IP adresa i slično) onda bih se bacio u potragu za likom...
IP mu nece nesto puno pomoci, posto ce samo da dobije adresu centrale prob. u zemunu, za punu adresu koristika tog IP u datom vremenu, mora da se pita provajder koji to nece da ti da bez sudskog naloga.
Dr Zoidberg je offline  
Stara 4.2.2009, 0:52   #11
DonCorleone91
Starosedelac

Citat:

A kako da kontaktiram Admine na FB-u
DonCorleone91 je offline  
Stara 4.2.2009, 0:54   #12
N_i_k_o_l_a
Veteran

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 226 puta na 116 poruka

po kom osnovu administratori fejsbuka mogu da mu pruže informacije o IP svojih korisnika.....to mi izgleda teško izvodljivo......
N_i_k_o_l_a je offline  
Stara 4.2.2009, 1:03   #13
King James
Starosedelac

Član od: 20.12.2007.
Zahvalnice: 93
Zahvaljeno 709 puta na 309 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku King James

A mozda taj lik to radi,pa vas samo lozi da mu neko ''krade identitet''
King James je offline  
Stara 4.2.2009, 1:40   #14
hacker_aca
amurof aratnevni oeD

Citat:
Dr Zoidberg kaže: Pregled poruke
IP mu nece nesto puno pomoci, posto ce samo da dobije adresu centrale prob. u zemunu, za punu adresu koristika tog IP u datom vremenu, mora da se pita provajder koji to nece da ti da bez sudskog naloga.
Sam si odgovorio na pola pitanja, IP može dosta da pomogne. Nabavi se IP adresa i u koja vremena se logovao na FB, traži se sudski nalog... E sada, ne znam kolike su muke oko tog sudskog naloga i svega toga ali ako Corleoneov drugar neće da ga prozivaju i da mu neka budala koristi ime da bi vređao druge... Prihvatiće se posla što pre.

A možda može i samo da donese flašu domaće i "dvajes' evra" onome što radi kod internet provajdera i eto mu informacije. Znate i sami kako kod nas ljudi zinu kada im se pruži malo love...

Citat:
DonCorleone91 kaže: Pregled poruke
A kako da kontaktiram Admine na FB-u
info@facebook.com

Ovo je mail za "user account" pitanja (iskopao mail nekim brzim guglanjem), sada ne znam gde ovaj slučaj spada... Predpostavljam da je to - to. Pošalje se jedan lepi i fino napisani mail i trebalo bi da bude odgovora u narednih par dana...

Citat:
N_i_k_o_l_a kaže: Pregled poruke
po kom osnovu administratori fejsbuka mogu da mu pruže informacije o IP svojih korisnika.....to mi izgleda teško izvodljivo......
Pa... Ako je krađa identiteta protivzakonita onda bi trebalo FB osoblje da pomogne da se uhvati ta osoba koja krade identitet ovom momku. E sada, treba i dokazati da ovaj momak (žrtva) nije napravio profil na FB-u i da ne zeza ljude okolo...

Citat:
King James kaže: Pregled poruke
A mozda taj lik to radi,pa vas samo lozi da mu neko ''krade identitet''
I to je moguće.

Moj savet: kontaktirati osoblje Facebook-a i pitati ih šta raditi.
hacker_aca je offline  
Stara 4.2.2009, 2:06   #15
N_i_k_o_l_a
Veteran

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 226 puta na 116 poruka

Citat:
Sam si odgovorio na pola pitanja, IP može dosta da pomogne. Nabavi se IP adresa i u koja vremena se logovao na FB, traži se sudski nalog... E sada, ne znam kolike su muke oko tog sudskog naloga i svega toga ali ako Corleoneov drugar neće da ga prozivaju i da mu neka budala koristi ime da bi vređao druge... Prihvatiće se posla što pre.

A možda može i samo da donese flašu domaće i "dvajes' evra" onome što radi kod internet provajdera i eto mu informacije. Znate i sami kako kod nas ljudi zinu kada im se pruži malo love...

info@facebook.com

Ovo je mail za "user account" pitanja (iskopao mail nekim brzim guglanjem), sada ne znam gde ovaj slučaj spada... Predpostavljam da je to - to. Pošalje se jedan lepi i fino napisani mail i trebalo bi da bude odgovora u narednih par dana...

Pa... Ako je krađa identiteta protivzakonita onda bi trebalo FB osoblje da pomogne da se uhvati ta osoba koja krade identitet ovom momku. E sada, treba i dokazati da ovaj momak (žrtva) nije napravio profil na FB-u i da ne zeza ljude okolo...

I to je moguće.

Moj savet: kontaktirati osoblje Facebook-a i pitati ih šta raditi.

krađa pravog identiteta, koji se može dokazati preko izvoda iz matične knjige-državljanstva-lične karte-pasoša...... je naravno zabranjena, ali da li se nalog na FaceBooku može smatrati istinitim da bi se okarakterisao kao nečiji (stvarni) identitet? ko zna koliko ima frikova koji prave lažne identitete i rade sa njima šta hoće, i da li administratori sa fejsbuka imaju nameru i pravo da proveravaju ko je stvarno ko na fejsbuku.....moje pitanje je kako taj momak (žrtva) da dokaže ili pokuša da dokaže da je neko namerno iskoristio njegov identitet da bi mu naneo štetu i narušio ugled?..ne može samo da kaže ''e neko me zeza aj mu obrišite ili blokirajte nalog''....slažem se sa tobom i mislim da bi stvarno bilo najbolje da im pošalje mail i objasni situaciju....u nadi da će sve proći dobro.....
N_i_k_o_l_a je offline  
Stara 4.2.2009, 10:47   #16
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 860
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka

A da ne pričam kako neki hakeri iz Priboja provaljuju u tuđe naloge za 50e

Jbg, ostaje mu da se registruje i napravi svoj pravi profil ako ne uspjedne sa kontaktom administacije FCBa, pa bar da pokuša da mu konkuriše...

A ta osoba je iz njegove neposrede blizine
NjegovaWisost je offline  
Stara 4.2.2009, 11:41   #17
dark mesiah
Član

Član od: 11.12.2006.
Zahvalnice: 147
Zahvaljeno 126 puta na 45 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku dark mesiah

Taj lik koji se predstavlja kao tvoj drug verovatno ima i svoj licni FB akaunt, i najbolje bi bilo da pitas FB admine da provere, ako je to uopste moguce, da li je sa njegovog IP-a pristupano i nekom drugom nalogu osim tog.

Poslednja ispravka: dark mesiah (4.2.2009 u 15:21)
dark mesiah je offline  
Stara 4.2.2009, 12:37   #18
hacker_aca
amurof aratnevni oeD

Citat:
N_i_k_o_l_a kaže: Pregled poruke
krađa pravog identiteta, koji se može dokazati preko izvoda iz matične knjige-državljanstva-lične karte-pasoša...... je naravno zabranjena, ali da li se nalog na FaceBooku može smatrati istinitim da bi se okarakterisao kao nečiji (stvarni) identitet? ko zna koliko ima frikova koji prave lažne identitete i rade sa njima šta hoće, i da li administratori sa fejsbuka imaju nameru i pravo da proveravaju ko je stvarno ko na fejsbuku.....moje pitanje je kako taj momak (žrtva) da dokaže ili pokuša da dokaže da je neko namerno iskoristio njegov identitet da bi mu naneo štetu i narušio ugled?..ne može samo da kaže ''e neko me zeza aj mu obrišite ili blokirajte nalog''....slažem se sa tobom i mislim da bi stvarno bilo najbolje da im pošalje mail i objasni situaciju....u nadi da će sve proći dobro.....
Jeste da ovo i nije baš prava krađa identiteta ali jeste nešto slično. Upotreba fotografija bez dozvole one osobe koja se nalazi na njima je zabranjena tako da bi trebalo FB da reguliše to... Nemam pojma, kao što je rečeno: najbolje je kontaktirati FB i videti šta će oni da kažu.
hacker_aca je offline  
Stara 4.2.2009, 18:36   #19
A M G
Deo inventara foruma

Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 3.543
Zahvaljeno 1.792 puta na 756 poruka
Exclamation Re: FaceBook - Kradja identiteta

Citat:
SirDuck kaže: Pregled poruke
Taj koji je saznao sve to mora da ga poznaje ili lično ili preko nekoga, udri se u pretragu redom, neko mora da zna, a onda mu polupaj *****...
Vala sa takvim budalama treba komunicirati na radikalan nacin!

Citat:
Equilibrium kaže: Pregled poruke
...
E to sta rade zlobni i smoreni ljudi, taj FB je utociste za idiote svih vrsta, nije program kriv, ali je tako.
Amin.

Slazem se da je to neko iz najuzeg kruga "prilatelja", neko ko ima zajednicke slike, zna gotovo sve podatke i slicno. Mada, moze da se desi i da je neko ko ga slabije poznaje uzeo slike i saznao licne podatke na finjaka, onako kurv*nski, od nekog njegovog naivnog drugara koji nista ne sluti.

Auuu, sto mrzim takve pic*ce od ljudi, tu podlu st*ku!
Obaveno da javite jel bilo sibanje il' je zavrsio u cuzi!
A M G je offline  
Stara 4.2.2009, 19:14   #20
Auror
Starosedelac

Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
Cool Re: FaceBook - Kradja identiteta

Sto bi ja nalozio vatru sa takvom osoboom.......
Auror je offline  
Tema zaključana

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Krađa tekstova iz SK - prijavite prepisivanje oluja O SK-u uopšte 173 7.9.2009 13:40
Facebook plug-in za Pidgin Maverick Slobodni softver 5 11.10.2008 0:09
Krađa tekstova Lord O SK-u uopšte 26 14.3.2007 21:59

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:49.