![]() |
![]() |
|
ŠDK - Osnovne komponente Saveti u vezi sa kupovinom osnovnih komponenti računara: procesora, ploča, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#61 |
Veteran
Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 101 puta na 73 poruka
|
![]()
Citam vas i sve mi je sumnjiviji ovaj moj chief 450w
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Deo inventara foruma
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 164 puta na 141 poruka
|
![]()
ja mislim da bi ti i taj matori Chief bio puna kapa. na testovima sporeti sa quadom trose oko 300W...
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mr. Garrison na korisnoj poruci: | ||
Maverick78 (30.10.2007) |
![]() |
#63 |
Veteran
|
![]()
pa i nije bas mator
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Deo inventara foruma
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 164 puta na 141 poruka
|
![]()
da racunamo ovako: graficka 100W, proc 100W, dva harda i optika oko 80W, memorija 10W, ma jedva 300W da potrosis
![]() nije to nista za vrhunsko napajanje kao sto je Chieftec ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mr. Garrison na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#65 |
Veteran
|
![]()
Onda extra
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Deo inventara foruma
Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
|
![]() Citat:
A da, graficka vuce malo vishe od 100W, i do 150W. ![]() U svakom slucaju probaj sa tim Chiefom. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Garson na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#67 |
Veteran
|
![]()
Pih... ne znam stvarno onda... nesto racunam na onom nekom calculatoru sto sam nasao na netu,izracunao mi sa klokovanim procom,sve ostalo ovako kao sto imam i 8800gts 320 bi bilo 348w... sto znaci da bi trebalo malo manje za 8800gt... aj pokusacu pa mozda i bude ok.... ako nista chief od 550w bi trebao biti dovoljan zar ne?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Veteran
|
![]()
Za bilo koju jaku konfiguraciju,i to overklokovanu,kvalitetno napajanje od 500W je više nego dovoljno...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Član
Član od: 27.10.2007.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Konfuzija II deo-Dark Force strikes again
![]() Ovo će možda biti malo duži posta ali,šta da radim,očigledno mi nema pomoći... Da se razumemo,ne bih bezveze ni pitao da nisam pročitao sve postove vezane za sledeći problem a to je hlađenje i kuleri...ali jesam i opet mi neke stvari nisu jasne... Svi pominju best buy varijante u kojima je isplativo kupiti procesor i grafičku srednje klase i onda ih overklokovati da se dobiju bolje performanse po nižoj ceni...e sad iz pročitanog sledi da ti treba kuler za proc. (najbolji je neki Gemini II koji ima 1kg ![]() Ali to nije sve,...uz neke kulere treba dokupiti i ventilator jer pojedini sadrže samo hladnjak pa im treba i vent da to cirkuliše ![]() Mene zanima da li sve to može da stane u jedno mid-tower kućište a da ne proizvodi buku neke manje hidrocentrale...da li je to ustvari sve potrebno? Možda je dovoljno kupiti samo dobar ventilator za kućište i rešiti problem... AAAaaaa konfuzijaaaa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ufff, nemoj ni ti vise da razmisljas, kao muki.
![]() Uzmi za CPU HyperTX ako hoces da klokujes, za grafu ti ne treba dodatni kuler vec se mislilo na neki ventilator/fan koji bi tu negde duvao... Gemin jeste dobat ali eto ti si bas njega koji nema kulere/ventilatore nasao... a i skup je, tebi verovatno ne treba itd. Uzmi HyperTX, jeftiniji je, i ima fan na sebi... Dalje, bice mesta, znaci bilo bi fino jedna 12ica pozadi da izvlaci, jedna napred bar i jedna sa strane ako postoji mogucnost da duva malo u grafu i oko nje... raspored doduse zavisi od kucista koje uzmes... mada bice mesta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Starosedelac
|
![]()
Ne treba ti GeminII ako se ne bavis nekim ozbiljnijim klokom..posao ce ti odraditi i box cooler,ako ne mislis da ides daleko preko 3GHz sa intel-om...a ako bas zelis neki non-stock cooler onda je najbolje(najispativije) resenje CM Hyper TX2...Sto se tice memorije i grafe,za njih ti ne trebaju dodatni cooler-i(sem ako nije silent varijanta) vec ti je dovoljno da napravis dobar protok vazduha u kucistu..a to ucinis tako sto ubacis nekih 2-3 tihih cooler-a i uzivas...pozz
edit: Prestize me Nicolas....xexe |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Član
Član od: 27.10.2007.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Znači da uzmem jedan kuler (HyperTX) za proc. i dva tri-tri ventilatora za kućište (mislio sam THERMALTAKE Mambo VC2000, lepo izgleda)...
Koliko sve to košta i da li taj hyper pasuje na E6750 ?? E da,hvala momci, Nicolas u pravu si... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Starosedelac
|
![]()
Nicolas, to ako ja imam problem sa svojim mozgom, nije tvoj problem
![]() ![]() ![]() Hyper TX ti kosta oko 20ojrica i verovatno najvise pruza za taj novac... A za taj mambo ne znam sta da ti kazem, izgleda lepo, ali mislim da mu ventilacija nije bas najjaca stavka... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku muki85 na korisnoj poruci: | ||
Nicolas (30.10.2007) |
![]() |
#77 |
Starosedelac
|
![]()
Pasuje na e6750...a za kuciste uzmi neke tihe ventilatore tipa xilence da ti ne bi bilo mnogo buco..i onda lepo sve to klokujes..pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
XXXtreme
|
![]()
ako vam treba ventilacija i protok vazduha, uzima se Antec Nine Hundred..
is iskustva preporuka.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Starosedelac
|
![]()
Ma da ima 100 eura za Antec-a ne bi ni razmisljao o TT Mambu..btw 900 je odlicno..takodje iskustvo...pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
XXXtreme
|
![]()
ako se daje 150+ evra na proc, u planu 35 za kuler
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pesma/e koja vas najviše dirne? | Wolverine | Opšta kultura | 1131 | 5.9.2019 15:13 |
DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL | Garson | Osnovne komponente | 6 | 19.8.2007 18:10 |
Blood 2 na XP-u | LebronMVP | Akcione igre | 3 | 6.9.2006 2:03 |
Rambo - First Blood | Remedy | Kvarovi | 18 | 19.1.2006 13:05 |