Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 18.2.2013, 21:49   #601
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: C# listbox keypress hiljade...

ne postoji gotov nacin, morao bi da koristis custom kontrolu ili da sam budzis uz eventove.

alternativno, jednostavno stavi label pored textboxa i resen problem


-EDIT
pogledaj i ovo resenje gde pinvokeujes windowsovu funkciju
http://www.ageektrapped.com/blog/the...r-text-prompt/
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.2.2013, 20:35   #602
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Teško da ćeš ovo da izvedeš bez event-a, a i ne razumem poentu da ih izbegavaš. Prostom logikom ćeš morati da imaš događaj kojim ćeš pisati taj tekst i jedan događaj koji će ga brisati kada ga koristiš.

Po meni je najjednostavnije rešenje je da koristiš paint događaj. U njemu ćeš da definišeš string koji će se iscrtavati pozadinu textbox-a, a ispred tog koda ćeš staviti proveru da li je ta kontrola u fokusu ili ne i u zavisnosti od toga da se iscrtava ili ne.

Nešto na ovaj način:
Kod:
if(txb1.Focused)
e.Graphics.DrawString("Korisnicko ime", txb1.Font, new SolidBrush(txb1.ForeColor), rectangle, formatter);
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Todors na korisnoj poruci:
Knindza95 (19.2.2013)
Stara 19.2.2013, 21:01   #603
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... C#

http://visualstudiogallery.msdn.micr...d-361c608a3a7e
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.2.2013, 22:26   #604
Knindza95
Član
 
Član od: 21.5.2011.
Poruke: 185
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Resio sam od prilike kako je todos rekao, samo sto u nekim slucajevima ostane da blinka uspravna crta...
Knindza95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.2.2013, 11:00   #605
VojaM
Ad Ministrator
 
Avatar korisnika VojaM
 
Član od: 19.8.2005.
Lokacija: Beograd, SK
Poruke: 7.281
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.040 puta na 1.544 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

TodoRs, ne Todos
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku VojaM na korisnoj poruci:
Todors (20.2.2013)
Stara 20.2.2013, 21:26   #606
Knindza95
Član
 
Član od: 21.5.2011.
Poruke: 185
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
VojaM kaže: Pregled poruke
TodoRs, ne Todos
Moja greska :0
Knindza95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.3.2013, 1:59   #607
krahi
Član
 
Član od: 16.5.2007.
Poruke: 48
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno 8 puta na 6 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Zanima me koji je optimalan broj redova koji treba dozvoliti uzeru da vidi u datagridview-u?

Znam da postoje razni nacini za paginng,pa me zanimaju misljenja ili jos bolje iskustva.Dakle u aplikaciji tipa:jedan uzer jedna baza i nekoj vecoj mrezi tipa: jedan server 50 usera.Program da bude recimo tipa nekog knjigovodstva ili komercijale.
krahi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.3.2013, 20:07   #608
zokocx
Starosedelac
 
Član od: 8.4.2006.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.458
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 540 puta na 329 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Optimalan broj redova je kolko god mislis da je nije previse da se sve vidi u formi sta treba, tj. da stane početna veličina forme na ekran.

Isto ti je za paging da li je situacija jedan user jedna baza ili 100 000 usera i jedna baza, tvoje je samo da odluciš kolko će biti rezultata po stranici, da li korisnik može da bira broj redova po stranici, da li ti možda još treba sortiranje, editovanje u samom gridu, birsanje i itd.

Sad od implementacije kako izvlačiš podatke iz baze zavisi i sama implementacija paginga, ima gomila tutorijala za custom rešenja i još više za upotrebu gotovih .NET komponenti.
zokocx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zokocx na korisnoj poruci:
krahi (7.3.2013)
Stara 7.3.2013, 23:33   #609
Knindza95
Član
 
Član od: 21.5.2011.
Poruke: 185
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Evo mene opet
Trebao bi da u "NEKI" fajl upisujem nekoliko labela, sadrzaj jednog listboxa, a da to moze lepo da se sredi, a ne da bude nabacan tekst, radi se o "racunu"
Listbox sa proizvodima, njihove cene pored, dole ukupno, sa pdv-om, ime prodavca, firma itd...

Znaci treba mi kako i koja ekstenzija....
Knindza95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.3.2013, 21:31   #610
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Knindza95 kaže: Pregled poruke
Evo mene opet
Trebao bi da u "NEKI" fajl upisujem nekoliko labela, sadrzaj jednog listboxa, a da to moze lepo da se sredi, a ne da bude nabacan tekst, radi se o "racunu"
Listbox sa proizvodima, njihove cene pored, dole ukupno, sa pdv-om, ime prodavca, firma itd...

Znaci treba mi kako i koja ekstenzija....
jos samo da objasnis sta znaci "lepo da se sredi" i "ne nabacan tekst" i super ce biti.

ako neces da koristis neku light bazu (sqlite, access) onda ti ostaje character delimited. drugim recima, izaberes karakter koji razdvaja polja i pises red po red kao tekst.

osim ako neces da razvijas neki svoj binarni format ili da radis serijalizaciju i deserijalizaciju (hint:neces)
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.3.2013, 22:18   #611
Beagle
Drug Član
 
Avatar korisnika Beagle
 
Član od: 12.7.2006.
Lokacija: SSH - Selendra Supreme HQ
Poruke: 7.147
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Mozes i da napravis PDF dokument sa Crystal Reports i da ga formatiras kako god zelis. Ako se podaci cuvaju u bazi, imas i SQL Server Reporting Service.
Beagle je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.3.2013, 1:21   #612
Knindza95
Član
 
Član od: 21.5.2011.
Poruke: 185
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Pa recimo PDF, dali je moguce iz C# da pisem u pdf?

Kada sam reko sredjeno i nabacan text mislio sam na klasicar writer u neki tamo .txt fajl....
Knindza95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.3.2013, 4:58   #613
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Haha, totalno sam se prebacio, istripovao sam da zelis da upises kao metodu cuvanja, da bi posle ucitao ponovo.

A ne kao stampu izvestaja/racuna cega god.


Sorry


pogledaj Crystal Reports svakako, pa cemo dalje ako ti to ne odgovara.
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.3.2013, 11:16   #614
Beagle
Drug Član
 
Avatar korisnika Beagle
 
Član od: 12.7.2006.
Lokacija: SSH - Selendra Supreme HQ
Poruke: 7.147
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Knindza95 kaže: Pregled poruke
Pa recimo PDF, dali je moguce iz C# da pisem u pdf?

Kada sam reko sredjeno i nabacan text mislio sam na klasicar writer u neki tamo .txt fajl....
Direktno iz C# nije moguce (niti ima ikakvog smisla), ali instaliranjem Crystal reports plugina za Visual studio mozes da napravis templejte i da ih pozivas iz programa po potrebi. Jedino sto mora da uradis je da na klijentskim masinama instaliras Crystal reports runtime.
Beagle je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.3.2013, 14:40   #615
Sturmbannfuhrer
Član
 
Član od: 4.12.2005.
Lokacija: Sombor
Poruke: 31
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Skines ,recimo,PDFsharp preko nugeta i kuckas PDF kako ti srce ište.
http://www.pdfsharp.net/

U stvari kad bolje pogredam sta se sve ima na nugetu....ima mali milion nacina da nesto iz koda u pdf prebacis.Nuget ftw.

Poslednja ispravka: Sturmbannfuhrer (9.3.2013 u 15:02)
Sturmbannfuhrer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.3.2013, 16:05   #616
zokocx
Starosedelac
 
Član od: 8.4.2006.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.458
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 540 puta na 329 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Mozeš i da direktno pišeš u .excel fajl tj. ima opet na holy NuGet-u raznih bibliotek za taj posao, mogu da ti preporučim par koje se probao.

Ali ipak baš hoćeš u .txt, ima biblioteka za upisivanje koji upisuju u format kao u .ini fajlovima
labela=vrednos1
labela2=vrednost2
...
Ali ako nemaš puno redova možeš i sam da formatiraš kako hoćeš.
zokocx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.3.2013, 20:33   #617
Milan1997
Veteran
 
Član od: 22.5.2011.
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 497
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 42 puta na 34 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Milan1997
Određen forumom Re: How to... C#

Imam pitanje, napravio sam kalkulator u C#. Treba da rešim dva problema, prvi je da prednost ima množenje pa posle da se deli a na kraju sabiranje i oduzimanje. Drugi problem je kada na primer kliknem 2 + 2 odmah prvi broj "pregazi" drugi tj. ne mogu da vidim šta sam sve ukucao od brojeva u kalkulator, hvala unapred!
Milan1997 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.3.2013, 22:03   #618
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: How to... C#

Zavisi koji tip kalkulatora praviš, ali bi ovo generalno trebalo da ti pomogne:

http://en.wikipedia.org/wiki/Shunting-yard_algorithm

Lako možeš da implementiraš algoritam u C#, a parsira kompletne izraze (makar one jednostavnije, zavisi dokle odlučiš da ideš sa implementacijom) tako da možeš da vidiš kompletan unos ukoliko to želiš.

Edit:

Pomenuti algoritam ce pretvoriti izraz koji ukucas u RPN, kratak primer:

1 + 2 * 3 - 4 => 123*+4-

Onda ti preostaje da radiš sledeće, idući redom sa parametrima sleva nadesno:

1. ukoliko je parametar broj, stavljas ga na stack
2. ukoliko je operacija, sa stacka skidas neophodni broj parametara, računaš rezultat i vraćaš ga na stack.

Konkretno (između [] se nalazi poslednji učitani simbol):

0. 1 2 3 -- čita prva tri broja
1. 1 2 3[*] -- skida 2 i 3 sa stacka, množi ih i vraća 6
2. 1 6 [+] -- skida 1 i 6, sabira ih i vraća 7
3. 7 [4] -- dodaje 4 na stack
4. 7 4 [-] -- skida 7 i 4, oduzima ih, vraća 3
5. 3 <-- rezulat, nema više parametara

Jednostavan primer, ali se nadam da ti je dovoljno za početak.

Poslednja ispravka: MG-RAY (10.3.2013 u 16:03) Razlog: dodatak...
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.3.2013, 0:49   #619
Knindza95
Član
 
Član od: 21.5.2011.
Poruke: 185
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Sto se tice mog problema, uzeo sam klasican writer,i pre pisanja potrebnog otvorim HTML tagove i sve potrebno, da ne ulazim u detalje i posle pisanja (for perlja kroz istbox index-e) zatvorim, jednostavno, a radi mi posao, posto ovo treba da bude bas kao neki "izvestaj" program bi trebao da stampa, posto nemam stampac pa da se igram sa njim radim ovo

Sto se tice PDF-a pogledacu svakako, vredi svasta znati

Hvala....
Knindza95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.3.2013, 12:51   #620
zokocx
Starosedelac
 
Član od: 8.4.2006.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.458
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 540 puta na 329 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Dobar izbor sa HTML-om, tako izvestaj moze da se vidi u browseru.

Bice nesto od tebe
zokocx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
c sharp, c# tutoriali, how to, visual studio

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno



Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 8:43.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com