Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Web razvoj

Web razvoj Sve u vezi sa razvojem Internet sajtova: programi, dizajn, usluge hostinga, administracija...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 2.12.2008, 18:49   #1
Raub
Član
 
Član od: 18.1.2006.
Poruke: 76
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom DW - kako sa ćelijom

Ljudi,molim vas kako da rešim problem sa ćelijom.Želim da ubacim konkretno kod za google serach,sce to lepo odradim ali mi se search ne nalazi unutar već van ćelije,i to nije slučaj samo sa kodom već i kad' ubacim flash animaciju sve to meni izlazi van okvira ćelije.Pomozite ako boga znate.
Raub je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.12.2008, 20:55   #2
holodoc
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Poruke: 6.785
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: DW Kako sa ćelijom

"Daj malo koda sestro..."
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.12.2008, 21:03   #3
Raub
Član
 
Član od: 18.1.2006.
Poruke: 76
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: DW Kako sa ćelijom

Kod:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<style type="text/css">
<!--
body,td,th {
    font-family: Georgia, Times New Roman, Times, serif;
    color: #333;
}
#apDiv1 {
    position:absolute;
    width:223px;
    height:43px;
    z-index:1;
    top: 227px;
    left: 750px;
}
#apDiv2 {
    position:absolute;
    width:200px;
    height:115px;
    z-index:2;
    left: 759px;
    top: 286px;
}
-->
</style>
</head>

<body text="#333333" link="#993300" vlink="#993300" alink="#993300">
<div align=center>
<table width="800"  border="0" align="center">
<tr>
<td><img src="images/layout_01.gif" width="303" height="152" /><img src="images/layout_02.gif" width="211" height="152" /><img src="images/layout_03.gif" width="269" height="152" /></td>
</tr>
</table>
</div>
<div align=center>
<table width="806" border="0" align="center">
<tr>
<td><img src="images/layout_04.gif" width="92" height="36" /><img src="images/layout_05.gif" width="18" height="36" /><img src="images/layout_06.gif" width="69" height="36" /><img src="images/layout_07.gif" width="19" height="36" /><img src="images/layout_08.gif" width="80" height="36" /><img src="images/layout_09.gif" width="17" height="36" /><img src="images/layout_10.gif" width="97" height="36" /><img src="images/layout_11.gif" width="17" height="36" /><img src="images/layout_12.gif" width="102" height="36" /><img src="images/layout_13.gif" width="22" height="36" /><img src="images/layout_14.gif" width="173" height="36" /><img src="images/layout_15.gif" width="90" height="36" /></td>
</tr>
</table>
<div align=center><table width="800" border="1" align="center" cellpadding="20">
<tr>
<td width="551" height="800" align="center">&nbsp;</td>
<td width="233" height="800">
<div id="apDiv1"><form action="http://www.zanat.rs/Pages/Google.html" id="cse-search-box">
  <div>
<input type="hidden" name="cx" value="014174298231988165728:4ncz52dfq38" />
<input type="hidden" name="cof" value="FORID:10" />
<input type="hidden" name="ie" value="UTF-8" />
<input type="text" name="q" size="15" />
<input type="submit" name="sa" value="Traži" />
</div>
</form>
<script type="text/javascript" src="http://www.google.com/coop/cse/brand?form=cse-search-box&lang=en"></script>
</div></td>
</tr>
</table>
<div align=center><table width="800" border="1">
<tr>
<td width="552" height="100"><img src="images/footer552.gif" width="552" height="100" /></td>
<td width="232"><img src="images/footer232.gif" width="232" height="100" /></td>
</tr>
</table>
</div>
</div>
</div>
</body>
</html>

Poslednja ispravka: Chivan (3.12.2008 u 12:07) Razlog: ubačeni [CODE] tagovi
Raub je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.12.2008, 21:40   #4
holodoc
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Poruke: 6.785
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: DW Kako sa ćelijom

Kada radiš u Dreamweaveru uvek vodi računa da će pomoćne ikonice da ti utiču na krajnji izgled šablona. Dakle pre nego što pomisliš da si završio posao kako treba pritisni kombinaciju CTRL+SHIFT+I u FW-u da bi isključio sva pomoćna sredstva kako bi video kako će stvarno stranica da ti bude izrendana...u većini slučajeva. Kod tebe je problem što pokušavaš apsolutno pozicioniranim DIV kontejnerom da se ušteliš u postojeći layout... Bad thing to do my young Padawan... Div kontejneri se skoro nikada ne pozicioniraju apsolutno u slučajevima kada je važna fluidnost layouta. Da ne dužim... Evo kako bi tvoj kod trebao da izgleda....

Kod:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<style type="text/css">
<!--
body,td,th {
	font-family: Georgia, Times New Roman, Times, serif;
	color: #333;
}
#apDiv1 {
	position:absolute;
	width:223px;
	height:43px;
	z-index:1;
	top: 227px;
	left: 750px;
}
#apDiv2 {
	position:absolute;
	width:200px;
	height:115px;
	z-index:2;
	left: 759px;
	top: 286px;
}
-->
</style>
</head>

<body text="#333333" link="#993300" vlink="#993300" alink="#993300">
<div align=center>
<table width="800"  border="0" align="center">
<tr>
<td><img src="images/layout_01.gif" width="303" height="152" /><img src="images/layout_02.gif" width="211" height="152" /><img src="images/layout_03.gif" width="269" height="152" /></td>
</tr>
</table>
</div>
<div align=center>
<table width="806" border="0" align="center">
<tr>
<td><img src="images/layout_04.gif" width="92" height="36" /><img src="images/layout_05.gif" width="18" height="36" /><img src="images/layout_06.gif" width="69" height="36" /><img src="images/layout_07.gif" width="19" height="36" /><img src="images/layout_08.gif" width="80" height="36" /><img src="images/layout_09.gif" width="17" height="36" /><img src="images/layout_10.gif" width="97" height="36" /><img src="images/layout_11.gif" width="17" height="36" /><img src="images/layout_12.gif" width="102" height="36" /><img src="images/layout_13.gif" width="22" height="36" /><img src="images/layout_14.gif" width="173" height="36" /><img src="images/layout_15.gif" width="90" height="36" /></td>
</tr>
</table>
<div align=center><table width="800" border="1" align="center" cellpadding="20">
<tr>
<td width="551" height="800" align="center">&nbsp;</td>
<td width="233" height="800">
<div id="apDiv1"><form action="http://www.zanat.rs/Pages/Google.html" id="cse-search-box">
  <div>
<input type="hidden" name="cx" value="014174298231988165728:4ncz52dfq38" />
<input type="hidden" name="cof" value="FORID:10" />
<input type="hidden" name="ie" value="UTF-8" />
<input type="text" name="q" size="15" />
<input type="submit" name="sa" value="Traži" />
</div>
</form>
<script type="text/javascript" src="http://www.google.com/coop/cse/brand?form=cse-search-box&lang=en"></script>
</div></td>
</tr>
</table>
<div align=center><table width="800" border="1">
<tr>
<td width="552" height="100"><img src="images/footer552.gif" width="552" height="100" /></td>
<td width="232"><img src="images/footer232.gif" width="232" height="100" /></td>
</tr>
</table>
</div>
</div>
</div>
</body>
</html>
Sve što je trebalo da uradiš je da pomeriš kontejner ApDiv1 malo ulevo da sadržaj ne bi izlazio desno. Takođe, nikada se ne oslanjaj na dužinu tekstualnih polja da bude ista u svim browserima. To ne može da bude.

Generalno ovako može da posluži ali previše mešaš tabele i DIV kontejnere tako da ako nameravaš da se ozbiljnije pozabaviš web dizajnom obrati pažnju malo više na CSS
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.12.2008, 22:02   #5
Raub
Član
 
Član od: 18.1.2006.
Poruke: 76
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: DW Kako sa ćelijom

Ok, znači sve objekte koje budem unosio da ih unosim malo levo
kako bi sve bilo dobro.oprosti mi molim te ali ako se sada ne naučim nikada neću izrada ovog sajta mi je pitanje života,ne zezam se, da imam kintu ne bih vas ovde smarao.
Raub je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.12.2008, 22:23   #6
holodoc
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Poruke: 6.785
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: DW Kako sa ćelijom

Citat:
Raub kaže: Pregled poruke
Ok, znači sve objekte koje budem unosio da ih unosim malo levo
kako bi sve bilo dobro.oprosti mi molim te ali ako se sada ne naučim nikada neću izrada ovog sajta mi je pitanje života,ne zezam se, da imam kintu ne bih vas ovde smarao.
Ne da ih unosiš malo levo nego da na netu probaš da nađeš neke dobre tutorijale o pravom čistom CSS-u i naučiš kako da ih koristiš...

Predlažem... http://css.maxdesign.com.au/
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci:
Jenkiduduldu (13.12.2008), PDarko (2.12.2008)
Stara 2.12.2008, 22:27   #7
Raub
Član
 
Član od: 18.1.2006.
Poruke: 76
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: DW Kako sa ćelijom

...znači CSS mi je rešenje a jedno od toga je i float css,jel tako
Raub je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.12.2008, 22:41   #8
holodoc
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Poruke: 6.785
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: DW Kako sa ćelijom

Citat:
Raub kaže: Pregled poruke
...znači CSS mi je rešenje a jedno od toga je i float css,jel tako
Priznajem CSS je malko teže naučiti jer treba relativno dosta vremena da se nauče sve cake i cakice ali jednom naučen nećeš ga više napuštati Kad smo već kod float-ova... Oni su veoma korisni ali imaju svojih prednost i mana
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.12.2008, 22:59   #9
Raub
Član
 
Član od: 18.1.2006.
Poruke: 76
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: DW Kako sa ćelijom

Sve u svemu hvala ti holodoc,idem da se obrazujem i mislim da ću nešto uraditi ali imaću jedan veoma zeznut posao oko implementacije kontakt forme u php u html e tu pucam samo tako,btw hvala na kodu i na pomoći.
Raub je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.12.2008, 23:01   #10
holodoc
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Poruke: 6.785
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: DW Kako sa ćelijom

Citat:
Raub kaže: Pregled poruke
Sve u svemu hvala ti holodoc,idem da se obrazujem i mislim da ću nešto uraditi ali imaću jedan veoma zeznut posao oko implementacije kontakt forme u php u html e tu pucam samo tako,btw hvala na kodu i na pomoći.
Tema o kontakt formama na ovom forumu imaš kolko oćeš Naći će se već neka za tebe A ako zapneš negde sa CSS-om postavi slobodno pitanje ovde ali daj i kod sa objašnjenjem onoga što ne valja. I stavi kod između [сode] i [/сode] tagova
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.12.2008, 16:37   #11
Raub
Član
 
Član od: 18.1.2006.
Poruke: 76
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: DW Kako sa ćelijom

...evo mog prvog css pa te molim da vidiš i da mi ukažeš gde grešim
u css bilo koji parametar da se promeni search box ne reaguje gde je caka da konačno postavim taj box gde hoću.
evo:
mojstil.css
Kod:
@charset "utf-8";
/* CSS Document */
cse-search-box {
    position: fixed;
    left: 300px;
    top: 10px;
    padding: 10px;
    border: 1px #000000 solid;
    float: inherit;
}
evo html

Kod:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<link href="mojstil.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<style type="text/css">
<!--


#apDiv1 {
    position: fixed;
    width: auto;
    height: auto;
    z-index: 1;
    top: auto;
    left: auto;
    display: inline;
    float: left;
  padding: 2px;
  padding-left: 1px;
  padding-right: 0px;
  margin: 0;
  margin-left: -1px
}
#apDiv2 {
    position:absolute;
    width:226px;
    height:59px;
    z-index:1;
    left: 757px;
    top: 221px;
}
#apDiv3 {
    position:absolute;
    width:202px;
    height:31px;
    z-index:1;
    left: 784px;
    top: 223px;
    float: right;
}

-->
</style>
</head>

<body text="#333333" link="#993300" vlink="#993300" alink="#993300">
<div align=center>
<table width="800" border="0" align="center">
<tr>
<td><img src="images/layout_01.gif" width="303" height="152" /><img src="images/layout_02.gif" width="211" height="152" /><img src="images/layout_03.gif" width="269" height="152" /></td>
</tr>
</table>
</div>
<div align=center>
<table width="806" border="0" align="center">
<tr>
<td><img src="images/glavnimenu.gif" width="798" height="36" /></td>
</tr>
</table>
<div align=center><table width="800" border="1" align="center" cellpadding="20">
<tr>
<td width="551" height="800" align="center">&nbsp;</td>
<td width="233" height="800"><div id="apDiv3"><form action="http://www.zanat.rs/Pages/Google.html" id="cse-search-box">
  <div>
    <input type="hidden" name="cx" value="014174298231988165728:4ncz52dfq38" />
    <input type="hidden" name="cof" value="FORID:10" />
    <input type="hidden" name="ie" value="UTF-8" />
    <input type="text" name="q" size="15" />
    <input type="submit" name="sa" value="Traži" />
  </div>
</form></div>
<div id="apDiv1"></div>
</table>
<div align=center><table width="800" border="1">
<tr>
<td width="552" height="100"><img src="images/footer552.gif" width="552" height="100" /></td>
<td width="232"><img src="images/footer232.gif" width="232" height="100" /></td>
</tr>
</table>
</div>
</div>
</div>
</body>
</html>

Poslednja ispravka: VojaM (4.12.2008 u 15:48) Razlog: code tagovi
Raub je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.12.2008, 2:38   #12
PDarko
Veteran
 
Član od: 11.7.2006.
Lokacija: /dev/random
Poruke: 1.011
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 182 puta na 147 poruka
Određen forumom Re: DW Kako sa ćelijom

Прво, треба да раздвојиш садржај и форматирање. Дакле, за форматирање се користи CSS.
Ствари као што су:
HTML kod:
<body text="#333333" link="#993300" vlink="#993300" alink="#993300"></body>
треба да изгледају овако:
HTML kod:
<body></body>
Kod:
body {
    color: #333333;
}
a, a:visited, a:active {
    color: #993300;
}
Друго, ако си већ ставио део стилова у екстерни фајл онда их стави све. Дакле, следећи код пребаци у екстерни фајл (mojstil.css)
Kod:
#apDiv1 {
position: fixed;
width: auto;
height: auto;
z-index: 1;
top: auto;
left: auto;
display: inline;
float: left;
padding: 2px;
padding-left: 1px;
padding-right: 0px;
/*предходна три реда могу да се замене са padding: 2px 0 2px 1px; */
margin: 0;
margin-left: -1px
}
#apDiv2 {
position:absolute;
width:226px;
height:59px;
z-index:1;
left: 757px;
top: 221px;
}
#apDiv3 {
position:absolute;
width:202px;
height:31px;
z-index:1;
left: 784px;
top: 223px;
float: right;
}
Треће, ID селектор мора да почиње са #, а CLASS са .. Нпр:
HTML kod:
<div id="moj_id"></div>
<div class="moja_klasa"></div>

#moj_id { ... }
.moja_klasa { ... }
Четврто, <form ...> елемент мора да садржи атрибуте action и method.
HTML kod:
<form action="moja_strana.php" method="post"> ... <form>
А, сад грешке.
Kod:
#cse-search-box {
position: fixed;
left: 300px;
top: 10px;
padding: 10px;
border: 1px #000000 solid;
float: inherit;
}
Црвено су грешке, а плаво код који се подразумева или није неопходан.
PDarko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.12.2008, 2:46   #13
holodoc
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Poruke: 6.785
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: DW Kako sa ćelijom

Ne stižem da odgovorim zbog posla ali kako čovek da se ne napravi pametan posle ovako lepog uvoda...

Dodao bih samo još jednu stvar... (za sada ) Zaboravi fixed pozicioniranje. Ne podržavaju ga svi browseri kako treba a i realno gledano će ti u veoma malo slučajeva biti potrebno.

BTW, rekoh li ti ja da stavljaš kod u CODE tagove?
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Kako skinuti klip sa kobajagrande.com ? NemesisTT Brbljaonica 2 11.6.2008 12:59
Kako povezati 5.1 zvučnike sa kompjuterom? dile Foto i audio/video 3 24.2.2008 12:53
Kako ohladiti Gigabyte 8800gt sa stock coolerom Mali Robot Grafika 5 22.2.2008 18:34


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:56.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2022, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com