Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 15.10.2012, 13:20   #1
Stevvan
Veteran
 
Član od: 17.12.2005.
Lokacija: Zarkovo, Beograd
Poruke: 1.114
Zahvalnice: 97
Zahvaljeno 179 puta na 104 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Stevvan Slanje poruke preko Skypea korisniku Stevvan
Određen forumom Android development

Pozdrav ljudi, vec neko vreme se bakcem sa razvojem aplikacija za android, ne znam koliko ovde ima iskusnih po tom pitanju Elem, imam jednu nedoumicu, tj. zanima me kako da resim skidanje podataka sa interneta, odnosno, aplikacija treba da selekcijom na odredjenu stavku izbaci stvari koje su vezane za nju. Tipa kao Telegraf aplikacija ako je neko koristi Znaci citanje podataka kao sto su tekst i slike i ubacivanje u neki TextView ili sta ti ja znam Meni je palo na pamet da se ovo resi preko baze, stim sto ne znam koliko je pametno ubacivati slike u bazu, pogotovo ako treba da se nadje vise slika u odredjenom prikazu. Drugo, sto moze biti logicno resenje je parsiranje xml fajlova koji bi pretstavljali odredjen sadrzaj... E sad nisam konkretno nista od ova 2 pokusao da implementiram, pa me zanima dal neko ima odredjen savet sta bi bilo najbolje u ovom slucaju.

Hvala
Stevvan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.10.2012, 21:18   #2
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: Android development

Nisam bas nabolje skontao šta ti treba, ali što se tiče čuvanja resursa tokom runtime-a, imaš nekoliko opcija, izlistane su ovde:

http://developer.android.com/guide/t...#filesInternal

Možeš da pokušaš sa internal storage recimo, za smeštanje privatnih fajlova.

U DB takođe možeš da smestiš sliku, samo je potrebno da polje u bazi bude tipa blob, mada ovo drugo nisam probao na Androidu ali 99% radi.

http://stackoverflow.com/questions/7...to-retrieve-it
http://stackoverflow.com/questions/7...in-sqlite?rq=1
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.10.2012, 22:06   #3
Stevvan
Veteran
 
Član od: 17.12.2005.
Lokacija: Zarkovo, Beograd
Poruke: 1.114
Zahvalnice: 97
Zahvaljeno 179 puta na 104 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Stevvan Slanje poruke preko Skypea korisniku Stevvan
Određen forumom Re: Android development

Nisi razumeo ne treba mi cuvanje fajlova na telefonu, vec skidanje sadrzaja sa interneta, kazem ti najbolji primer bi bio program za onlajn vesti, znaci neki sadrzaj koji se maltene na dnevnoj bazi nadogradjuje, a sadrzi tekst i slike. Sadrzaj se na net stavlja direktno sa kompjutera na primer, android ima dozvolu samo da cita to, nadam se da je sad jasnije
Stevvan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.10.2012, 1:59   #4
Sturmbannfuhrer
Član
 
Član od: 4.12.2005.
Lokacija: Sombor
Poruke: 31
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: Android development

A ko postavlja text i slike na internet?Znali im se struktura?
Sturmbannfuhrer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.10.2012, 10:14   #5
RaKuN_s_NeOnKoM
Član
 
Član od: 27.9.2006.
Lokacija: Sombor
Poruke: 227
Zahvalnice: 92
Zahvaljeno 51 puta na 31 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku RaKuN_s_NeOnKoM Slanje poruke preko Skypea korisniku RaKuN_s_NeOnKoM
Određen forumom Re: Android development

Zavisi u kom formatu su podaci koji ti trebaju.
Mozes napraviti citac RSS feeda (odnosno parser XMLa) ako postoji mogucnost. To je verovatno i najbolji nacin ako kazes da se sadrzaj cesto menja. Samo pazi posto sve sto svuces sa neta se drzi u ram memoriji pa ce ti aplikacija puci ako ima puno podataka a ne vodis racuna o zauzecu (tu ces vec morati da radis keshiranje slika na tvrdoj memoriji + menadzment zauzete memorije pa stvari postaju malo komplikovanije).
RaKuN_s_NeOnKoM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.10.2012, 13:44   #6
VojaM
Ad Ministrator
 
Avatar korisnika VojaM
 
Član od: 19.8.2005.
Lokacija: Beograd, SK
Poruke: 7.280
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.040 puta na 1.544 poruka
Određen forumom Re: Android development

Khm... a šta je to tvrda memorija?
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku VojaM na korisnoj poruci:
Todors (17.10.2012)
Stara 17.10.2012, 13:49   #7
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: Android development

Verovatno da ima nešto tvrdo u računaru, pa i memoriju.
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.10.2012, 16:39   #8
Stevvan
Veteran
 
Član od: 17.12.2005.
Lokacija: Zarkovo, Beograd
Poruke: 1.114
Zahvalnice: 97
Zahvaljeno 179 puta na 104 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Stevvan Slanje poruke preko Skypea korisniku Stevvan
Određen forumom Re: Android development

@Sturmbannfuhrer

Pa tekst i slike bi postavljao odredjeni operater (khm ja npr ), dakle korisnici telefona trebaju da imaju mogucnost samo da vide dostupan sadrzaj. U sustini mislio sam da se prave xml fajlovi na ovakav neki nacin:

Kod:
<Dokument datum="MM.DD.YYYY" ocena = "4.5" naziv = "Neki naziv">
<p>bla bla bla bla bla...</p>
<img>link ka slici, pretpostavljam da nema drugi nacin da se ovo resi :D </img>
<p>bla bla bla bla bla...</p>
<p>bla bla bla bla bla...</p>
....
<img>...</img>
...
<p>bla bla bla bla bla...</p>
</Dokument>
eventualno bi trebalo da moze da se menja ocena, s obzirom da korisnici glasanjem uticu na to.
E sad ovakvi fajlovi bi se stalno ubacivali, dakle program bi ih npr sve citao iz nekog direktorijuma, ili drugog dokumenta u kom su navedene lokacije tih .xml fajlova. Znaci prvo bi se prikazivao neki kraci njihov sadrzaj odnosno opis, u list View-u, pa bi se klikom na element liste prikazao detaljan sadrzaj, odnosno slao bi se zahtev za ceo xml fajl. Nadam se da sam objasnio problematiku
Stevvan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.10.2012, 17:49   #9
Stevvan
Veteran
 
Član od: 17.12.2005.
Lokacija: Zarkovo, Beograd
Poruke: 1.114
Zahvalnice: 97
Zahvaljeno 179 puta na 104 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Stevvan Slanje poruke preko Skypea korisniku Stevvan
Određen forumom Re: Android development

Istrazujuci malo po netu, shvatio sam da bi obican http server ovde odradio posao, e sad pisanje servera i citava ta tematika mi nije jaca strana, pa ako neko moze da me uputi na neka vec gotova resenja, ili da kaze sta da radim vezano za taj deo
Stevvan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.10.2012, 21:29   #10
Sturmbannfuhrer
Član
 
Član od: 4.12.2005.
Lokacija: Sombor
Poruke: 31
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: Android development

Ispravi me ako gresim.

Ti bi napravio neki sajt/rss feed/servis ili slicno, koji bi uplodovao na neki server,pa bi vesti i informacije updateovao sa kompa,a korisnici bi citali vesti sa androida?

Ako je to slucaj,onda sve drugo sem baze bi bila ludost.Mada,moguce da te nisam razumeo,jerbo mi to deluje trivijalno za nekog poput tebe,ko je vec uzeo paru od programiranja
Sturmbannfuhrer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.10.2012, 21:58   #11
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: Android development

Uh, pogubišmo se svi...

Ok, Stevvane, nisam te bio razumeo, u pravu si, ali, ono što bih ja uradio:

Zakupio PHP hosting (može i free, zavisi šta ti treba, ali, to uglavnom i nije dobra opcija).

- Napraviš u PHPu tvoj service.
- Iz njega napraviš front-end za tvoju aplikaciju, koji će ti vraćati neophodne podatke bilo putem XML ili JSON (šta ti se već više sviđa).

Uz PHP će ti trebati i malo MySQL znanja, ali, to nije toliki problem.

U suštini, sve će ti se na kraju svesti na pravljenje requestova koji će ti vraćati podatke, npr.

Kod:
http://nekiurl.rs/documents/1
bi ti vratio podatke o prvom dokumentu, ili slično.

Uz to možeš da pogledaš i REST (http://en.wikipedia.org/wiki/Represe...state_transfer), čisto zbog standarda.
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.10.2012, 0:11   #12
Stevvan
Veteran
 
Član od: 17.12.2005.
Lokacija: Zarkovo, Beograd
Poruke: 1.114
Zahvalnice: 97
Zahvaljeno 179 puta na 104 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Stevvan Slanje poruke preko Skypea korisniku Stevvan
Određen forumom Re: Android development

Citat:
Sturmbannfuhrer kaže: Pregled poruke
Ispravi me ako gresim.

Ti bi napravio neki sajt/rss feed/servis ili slicno, koji bi uplodovao na neki server,pa bi vesti i informacije updateovao sa kompa,a korisnici bi citali vesti sa androida?

Ako je to slucaj,onda sve drugo sem baze bi bila ludost.Mada,moguce da te nisam razumeo,jerbo mi to deluje trivijalno za nekog poput tebe,ko je vec uzeo paru od programiranja
Upravo to je jedan od mogucih nacina relaizacije Sto se para tice, njih sam uzeo na skroz drugoj oblasti Meni je baza isto prvo pala na pamet, mada sam cuo neke price danas na faksu da je slanje zahteva bazi generalno sporije (ne znam koliko je informacija tacna) nego da se zahtev salje ka nekom drugom tipu podataka. E sad baza bi mi obezbedila da to bude prilicno kompaktno uradjeno, tj lako bih dobijao rezultate sortirane po datumu ili oceni npr, ali opet ne odgovara za sadrzaj koji nece uvek biti slicne strukture (Vise slika, ili nekoliko pasusa sa sve slikama izmedju). Ispravi me ako gresim al ne znam kako bi to moglo preko baze da se odradi na neki "normalan" nacin

@MG-Ray
Uf php ne znam ni malo, tako da cu se malo iscimati oko toga... Za sta treba mySQL tu, kad to resenje koliko vidim nema veze sa bazama?
Stevvan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.10.2012, 1:58   #13
Sturmbannfuhrer
Član
 
Član od: 4.12.2005.
Lokacija: Sombor
Poruke: 31
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: Android development

Pa milsim da je mg-ray lepo objasnio.
Dakle,neki web servis ili wcf ili slicna tehnologija ce ti vracati podatke na android u nekom poznatom formatu a ti ces,posto znas strukturu tih podata,lepo da formatiras njih na tvom androidu da budu razumljivi i citljivi.E sad sa cim ce servis komunicirati na serveru to je vec do tebe.Licno,nevidim nijedan razlog za komplikovanje stvari sa nekim drugim resenjem sem baze,pogotovo ako se broj podataka iz dana u dan nagomilavati i arhivirati.U bazu mozes saraniti ili komplet slike ili linkove ka njima ili neko srednje resenje.
Sturmbannfuhrer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.10.2012, 9:47   #14
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: Android development

^ gorenapisano stoji - iskoristi PHP uz MySQL za smestaj podataka, ili ako preferiras WCF ili neko drugo resenje, mada ce ti za to trebati stopstveni server ili VPS.

Malo detalja oko svega toga... Sto se PHP opcije tiče, uzmi neki dobar framework, npr. Laravel ili Symfony2, oba su poprilično dobra. Tako nećeš morati da radiš sve od nule i skratićeš sebi posao donekle, stim što svejedno moraš da naučiš PHP, ali uz neki od ta dva frameworka ti to neće biti problem.

WCF sa druge strane koristi .net, možeš bez problema da u njemu napraviš to što želiš, i ako izuzmeš neke početne muke oko konfigurisanja imaćeš sasvim dobru opciju i tu. Jedna od njegovih najboljih opcija je što je sve tu već za tebe - skaliranje infrastrukture, konfigurisanje više tipova pristupnih tačaka (recimo, možeš da namestiš da tvoj service bude dostupan istovremeno preko HTTP-a i preko TCP/IP, npr). Malo je više posla u odnosu na PHP, naravno, ali vidi šta ti je potrebno i u zavisnosti od toga izaberi.

Ako želiš da eksperimentišeš - probaj Node.js
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MG-RAY na korisnoj poruci:
Stevvan (18.10.2012)
Stara 19.10.2012, 19:21   #15
boshkodj
Veteran
 
Član od: 4.7.2008.
Lokacija: Somewhere along the line
Poruke: 505
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 34 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: Android development

+1 za Laravel framework
boshkodj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
[Android] Entry-level polovni Android? Da li se isplati? doctor Aparati i oprema 17 10.10.2012 15:14
[Android] AIDE - Android Java IDE MG-RAY Programi za mobilne telefone 0 10.3.2012 11:07
Android - debagovanje na vasem mobilnom uredjaju u Linuxu pivonroll Programiranje 0 4.9.2011 14:18
Windows Mobile > Android 2.1 markos807 Aparati i oprema 10 23.1.2011 17:07
Vip Android izazov (prijave do 31. decembra 2009) Chivan Dešavanja i događaji 0 1.12.2009 17:13


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 4:31.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2020, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com