Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 30.3.2012, 21:25   #1
Knindza95
Član
 
Član od: 21.5.2011.
Poruke: 185
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Post Visual C# Destinacija

Pozdrav svima. Zanima me da li je moguce da program u C#-u "Skenira" pozuciju gde se nalazi.
Tj ako se nalazi npr u D://Program Files//Program.exe da on tu adresu nekako automacki ucita u npr neki label?
Knindza95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.3.2012, 22:02   #2
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.535
Zahvalnice: 1.747
Zahvaljeno 4.523 puta na 2.569 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

Application.ExecutablePath

Za ubuduće, kad ti treba nešto ovako, gugl pa upit "C# pitanje"

Npr u ovom slučaju "C# application get exe path"
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.3.2012, 23:16   #3
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

Možeš i ovo da koristiš ako je konzolna aplikacija u pitanju.

Kod:
var putanja = System.Reflection.Assembly.GetExecutingAssembly().Location;
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.4.2012, 11:24   #4
Knindza95
Član
 
Član od: 21.5.2011.
Poruke: 185
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

Kucao sam ja na Google-u ali nisam kucao path.

Sada mi je problem ovo:

http://www.dodaj.rs/f/j/I8/4B3lzwcK/untitled.jpg

Kada na programu pritisnem X program se ne stopira kao sto vidite na slici - Debuger nije stao i ako je program kompajliran i izadje se i dalje se u Process manageru moze pronaci program...
Kako ovo da podesim?
Knindza95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.4.2012, 12:20   #5
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

Ajoj .

Prvo uradiš Close() i to 2 puta!!!, pa onda otvaraš drugu formu.

Ajde reci ti meni što neće debager da ti završi proces?

Prvo moraš da odlučiš šta želiš da uradiš u tom uslovu, dal želiš da zatvoriš aplikaciju ili da otvoriš formu2? Ako zatvaraš aplikaciju ne znam šta će ti onda uopšte instanca form2. Ako želiš prvo da ti se pojavi form2 zašto si uradio prvo Close(), pa tek onda form2.Show()?
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.4.2012, 14:25   #6
Knindza95
Član
 
Član od: 21.5.2011.
Poruke: 185
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

Ne to !
Ne gledaj sta pise u programu !
Program radi neke leve strari ide iz jednog forma u drugi ali kada pritisnem X on ne gasi program vec u C#-u ostane takav ekran !
Knindza95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.4.2012, 14:29   #7
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

Jel možeš da pokažeš program.cs fajl da vidim šta si tamo radio i kako otvaraš aplikaciju.
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.4.2012, 17:30   #8
Knindza95
Član
 
Član od: 21.5.2011.
Poruke: 185
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

Nasao sam sta je u pitanju....
U form1 na prelasku u form2 pise this.Hide(); kada bi pisalo this.Close(); to bi bilo resenje ali da bi moj program finkcionisao kako treba form 1 mora buti HIDEN ne zatvoren tokom rada programa...
Program sluzi inace za zakljucavanje kompjutera USB-om...

Usput jel imate neki tutorijal ili nesto... kako da Disablujem tastaturu tj. input...?
Knindza95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.4.2012, 21:56   #9
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

Aha, pokazao si nam deo koda koji ti radi kako treba, a očekuješ da znamo gde može da bude problem u tvom programu.

Nadam se da si ispravio moju primedbu, oko zatvaranja i otvaranje forme4 i forme2, jer i tu imaš žešći bag i suvišnog koda.

Primetio sam i da koristiš this.Close() i this.Hide(). Nadam se da znaš razliku između toga i kad napišeš samo Hide() i Close() bez this.

Hm... How to disable keyboard in c#.

Evo našao sam neki artikal koji ti možda može pomoći oko tvog pitanja
http://www.codeproject.com/Articles/...o-stop-unwante
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.4.2012, 17:07   #10
Knindza95
Član
 
Član od: 21.5.2011.
Poruke: 185
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

Ovo bi uradilo posao ali posle gasenja programa ceo kompjuter zabode - kao da drzim vise dugmica tastature...
Knindza95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2012, 13:00   #11
Knindza95
Član
 
Član od: 21.5.2011.
Poruke: 185
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

Jeli moguce podesiti da je pocetni form Form1 ali kada se on zatvori da se ne gasi kompletan program ?
Knindza95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2012, 13:31   #12
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

naravno da jeste, ali da se program ne bi ugasio, NESTO mora da radi. drugim reicma, moras da imas neki aktivni thread. bila to forma i njen UI thread ili thread koji si sam kreirao.

u Program.cs fajlu mozes da izmenis sta se desava prilikom prvog pokretanja.

Videces da po defaultu imas poziv Application.Run sa parametrom new Form1()

Application.Run pokrece standardni message loop i samim time zivot tvoje aplikacije. tu mozes da izmenis koju ce formu prvu da prikaze kao i da li ce uopste neku formu da prikazuje (izbacis parametar new Form1() i stavis ga na odvojenu liniju).

u svakom slucaju, odgovor na tvoje pitanje je da ili drzis taj thread zivim ili kreiras novi thread iz forme1, dok se on ne zatvori nece ti se zatvoriti ni aplikacija.

E sad, ne znam sta konkretno radis, verovatno ima neko jednostavno resenje za tvoj konkretan slucaj
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.4.2012, 11:14   #13
Knindza95
Član
 
Član od: 21.5.2011.
Poruke: 185
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

Sklonio sam X dugme i stavio neko moje koje gasi i form1 sa izabranim formom tako da je taj problem resem,


Pokusavao sam da na program ubacim autostart ali mi ne ide: LINK
Da li je moguce ovo prevesti da na button1 pravi autostart regisrty a na button2 brise isti... ?
Knindza95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.4.2012, 22:04   #14
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

i dalje ne znam sta ti je problem i sta pokusavas da postignes, ali znam da si ga pogresno resio

u najgorem slucaju, umesto sto stavljas svoje "x" dugme, iskoristi event forme "form_closing" koji ce "opaliti" kada korisnik klikne na windowsovo "x" dugme ali pre nego sto se zatvori forma, pa tu mozes da budzis sta god da budzis.


a kako bez budzenja da resis - ne znam jer nemam sve detalje.
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.4.2012, 22:47   #15
Knindza95
Član
 
Član od: 21.5.2011.
Poruke: 185
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

Ma usput mi odgovara sklanjanje windowsovog dugmeta jer pravim kao neki dizajn programa...
A to sto si reko form_closing mi ne resava problem... Kod programa je neophodno da radi VISE OD JEDNOG FORMA i jedan od njih (form1) je podesen na hide(); tako da ako pritisnem X na form 2 nece se zatvoriti i form1 zato sto je pocetni ili default form form1...

A sto se tice autostarta resio sam i to

Usput jel moguce promenuti dizajn "okvira" forma da ne moram da stavim da je FormBorderStyle = "none" ; ?
Knindza95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.4.2012, 18:33   #16
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

Citat:
Knindza95 kaže: Pregled poruke
Ma usput mi odgovara sklanjanje windowsovog dugmeta jer pravim kao neki dizajn programa...
A to sto si reko form_closing mi ne resava problem... Kod programa je neophodno da radi VISE OD JEDNOG FORMA i jedan od njih (form1) je podesen na hide(); tako da ako pritisnem X na form 2 nece se zatvoriti i form1 zato sto je pocetni ili default form form1...

A sto se tice autostarta resio sam i to

Usput jel moguce promenuti dizajn "okvira" forma da ne moram da stavim da je FormBorderStyle = "none" ; ?
pa koristi form_closing event forme2 i u njemu ugasi rucno form1 - problem resen.

dizajn okvira nije moguce jednostavno promeniti bez gomile za*****cije, a usput i nemoj da pljujes po dizajnu koji je neko godinama i godinama osmisljao i unapredjivao. neces napraviti sigurno lepsi dizajn od defaultnog, niti ce podjednako dobro raditi.

mozda ti je uzbudljivo i zanimljivo da bude sareno i drugacije, al i to ce te proci
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.4.2012, 23:04   #17
Knindza95
Član
 
Član od: 21.5.2011.
Poruke: 185
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

Citat:
irreal kaže: Pregled poruke
pa koristi form_closing event forme2 i u njemu ugasi rucno form1 - problem resen.

dizajn okvira nije moguce jednostavno promeniti bez gomile za*****cije, a usput i nemoj da pljujes po dizajnu koji je neko godinama i godinama osmisljao i unapredjivao. neces napraviti sigurno lepsi dizajn od defaultnog, niti ce podjednako dobro raditi.

mozda ti je uzbudljivo i zanimljivo da bude sareno i drugacije, al i to ce te proci
Nije u tome stvar, program mora da bude ; nemam ja nista protiv windows-ovog dizajna ali je "klasika"...
Knindza95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.4.2012, 23:37   #18
zokocx
Starosedelac
 
Član od: 8.4.2006.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.500
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 547 puta na 335 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

Ako ti se ne sviđa klasicni winforms dizajn, imas WPF sedni pa nauci pa posle pravi kakvak go hoces svemirski sci-fi dizajn. Nisam se ukljucivao u temu do sada jer sigurno pokusavas nesto da uradis na totalno pogresan nacin ili na komplikovaniji a @irreal ti vec odgovorio.

I kad zatvoris bilo koji form mozes programibilno da gasis i ostale forme, ako sam te dobro razumeo u tvom predposlednjem postu.
zokocx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.4.2012, 18:05   #19
Knindza95
Član
 
Član od: 21.5.2011.
Poruke: 185
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

Citat:
zokocx kaže: Pregled poruke
I kad zatvoris bilo koji form mozes programibilno da gasis i ostale forme, ako sam te dobro razumeo u tvom predposlednjem postu.
Aj ako nije problem malo detaljnije objasni, ne shvatam gde i kako ...
Knindza95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.4.2012, 20:28   #20
zokocx
Starosedelac
 
Član od: 8.4.2006.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.500
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 547 puta na 335 poruka
Određen forumom Re: Visual C# Destinacija

Evo ti mali projekat koji nemoze da se ugasi na X dugme i samo na dugme Izlaz ovo 2. dugme prikazuje formu koja nije vidljiva isto se i desava na dugme X.

Projekat je u VS 2010, i mislim da je kod totalno jasan ako ovo ne razumes imas jos puno teorije da ucis.

Sledeci nacin na koji mozes da gasis (jedno je Hide(); a drugo je Close() je da u kolekciji Application.OpenForms pozivas Close ,ali onda nesme da bude ovakav Close kao u projektu u prilogu.
U ovu kolekciju se dodaju forme cim se pozove Show() ili ShowDialog(), ako se posle odradi Close() forme onda nestaje iz ove kolekcije Hide() su jos tamo.

Mada ne moze preko foreach petlje jer cim pozoves Close neke forme menja se kolekcija i dobija se exception. Ovo jos moram da provalim kako je naj.
Priloženi fajlovi
Tip fajla: zip winForme.zip (16,7 KB, 10 puta viđeno)
zokocx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Visual C++ Emix Kvarovi 1 19.6.2011 21:26
Pomoc u Visual Basic mijo87lo Programiranje 4 3.12.2010 12:30
visual studio registraton key BlaziX Programiranje 9 28.1.2010 1:41
Visual Basic 6.0 Tutorial DobroslaV Programiranje 10 4.8.2007 14:05
Kako Visual FoxPro da salje string na COM port? Branislav Gavric Programiranje 0 17.9.2006 20:49


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 23:25.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2020, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com