![]() |
![]() |
|
Registracija | Uputstvo | Spisak korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje poruke | Označi forume kao pročitane |
Serverske aplikacije i baze podataka PHP, Perl, ASP, ASP .NET, ColdFusion... MySQL, PostgreSQL, MSQL, Oracle... |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 9.4.2007.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 19 puta na 14 poruka
|
![]()
Ne mogu da kažem da sam ekspert za rad sa bazama, ali recimo da sam na nivou da Access bazu programiram u VBA-u za Access.
Interesuje me sledeće: 1) Koja je kompletna open source alternativa Access razvojnom okruženju? Kada kažem kompletna mislim na sve Access-ove funckionalnosti popt pravljenja formi, izveštaja, programiranja modula, i naravno kreoranja tabela i upita. Znam da postoji MySQL. Ono što ne znam jeste, ako bi ga uporedili sa Accessom, šta je to što njemu nedostaje, u smislu gore navedenih mogućnosti kreiranja korisničkog interfejsa? Koje su njegove prednosti (pored one za koju sam čuo, a to je da je Access pogodan za rad u malom okruženju, dok MySQL baza može opsluživati veliki broj korisnika koji manipuliše podacima u bazi)? Ako sam dobo razumeo, kada kreirate bazu u Accessu (tabele i veze između tabela) on automatski odrađuje deo posla koji je u MySQL-u potrebno dodatno "isprogramirati"? Svaki odgovor je dobrodošao. I za kraj, koju bi ste knjigu preporučili (može i na engleskom) za profesionalni razvoj MySQL baza podataka? Unapred hvala. |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Igra li neko Hearts Of Iron 2 ? | Auror | Strateške igre | 1451 | 9.11.2017 17:28 |
MYSQL i PHP i Apache | vladakg | Programiranje | 18 | 25.6.2009 7:21 |
Access, MySql ili FireBird | fonzi | Programiranje | 2 | 17.11.2006 20:19 |