Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 17.2.2011, 19:45   #1921
Sass Drake
V.I.P. Zaštita

Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
Određen forumom Re: Malo Anime...

Citat:
Nash Knight kaže: Pregled poruke
DB NIKAKO nemoj da gledas u engleskoj verziji, em shto je glasovna gluma glupa (ne nekvalitetna, znachi bash glupa, nekako su likovi skroz izmenjeni i pricaju paljevinski) em shto je pola serijala isecheno, skraceno i cenzurisano, izbacili su sve najbolje bolesne fore
Šta ćeš, cijena koja se mora platiti da bi ga ubacili u dječiji program.

EDIT: Anime u kome se pojavljuje Cthulhu, i ostala bratija iz svih mogućih religija i mitova se nikako ne može prikazivati u dječijem programu, al' izbacivanje scena i izmjena imena (i onih kojih treba i onih kojih ne treba) čuda čini.

Poslednja ispravka: Iris (18.2.2011 u 13:48) Razlog: Cthulu=Cthulhu
Sass Drake je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.2.2011, 4:55   #1922
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.883
Zahvaljeno 999 puta na 620 poruka

poslusacu savet. uostalom, nekako je sa vremenom japanski poceo da mi miluje usi (iako sam za stotine sati slusanja, zapamtio mozda znacenja tek 5-6 reci ), a i uz titl se teze moze desiti da nesto ne razumem. obicno vise i ne pravim pitanje, al mi se cini da sam neke epizode (davno) hvatao na engleskom, pa reko ako valja da mi se, ajd, malo vise uzburka secanje.

a da i ne pricam o cenzuri.. nije mi ni pala na pamet jer mi se cinilo da je i u engleskoj verziji bilo postenih scena... sto me sada samo jos vise vuce ovom ostvarenju.. hvala.
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.2.2011, 12:15   #1923
_ToMeK_
Član

Član od: 12.7.2008.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 48 puta na 33 poruka

Kako sam primetio, anime zaista ima puno, stičem utisak da ih Japanci štancuju k'o Talijani špagete . E sad, u moru tih silnih anime, verovatno ima šunda kao i u svakoj drugoj umetnosti. Ali kako čovek da zna šta je dobro dok ne sedne i odgleda? Ja sam npr. prvi put odgledao Berserk-a 2005. a onda ponovo pre nekih mesec dana, pa sam čak i na netu bacio pogled na mangu (prvih par tomova). Utisak definitivno nije isti, manga je ipak bolje odrađena. Sada sam u dilemi, šta gledati?

Poslednja ispravka: Iris (18.2.2011 u 12:29) Razlog: anima=anime
_ToMeK_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.2.2011, 12:59   #1924
lobanja
Veteran

Član od: 18.5.2008.
Zahvalnice: 65
Zahvaljeno 135 puta na 114 poruka

evo sta ti ja preporucujem
kompleksno,krvavo:Gungrave, Blue Gender,Texhnolyze,Gilgamesh,X,Rurouni Kenshin OVA...nemogu da se setim vise trenutno
sportski:Hajime no Ippo
SF:Gundam (izaberi sam serial ima ih mnogo),Robotech,Neon Genesis Evangelion,RahXephon...ima jos dosta naslova.

Posto godinama pratim ja sam sad u dubiozi sadasa od novijh nalova gledam
Fractale
Kore wa Zombie Desuka?
IS: Infinite Stratos

ima ih tu jos,mogu da kazem da sam se smorio jer sve te serije imaju pattern.
Cak su nam i japanci presisali sa scenarijima i animiranjem ni oni vise neznaju sta ce

Naruto,Bleach a majku mu dokle vise
lobanja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku lobanja na korisnoj poruci:
polarnimeda (19.2.2011)
Stara 18.2.2011, 13:49   #1925
_ToMeK_
Član

Citat:
lobanja kaže: Pregled poruke
ima ih tu jos,mogu da kazem da sam se smorio jer sve te serije imaju pattern.
Cak su nam i japanci presisali sa scenarijima i animiranjem ni oni vise neznaju sta ce

Naruto,Bleach a majku mu dokle vise
Složiću se za Naruta i Bleach. Gungrave sam gledao, iskreno, priča o životu na ulici i usponu u mafiji je bila kul sve dok nisu došli do smarajućih "već viđeno" obračuna između Grave-a i ekipe, a kraj je nezadovoljavajući, s obzirom da je u igri po kojoj je anime rađen
Spoiler za spoiler za kraj:
Harry na kraju muerte, a Grave odlazi ka zalasku sunca.
Stara 18.2.2011, 22:12   #1926
Marshall George
Veteran

Član od: 21.11.2006.
Zahvalnice: 459
Zahvaljeno 340 puta na 268 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Marshall George Slanje poruke preko MSN-a korisniku Marshall George

Citat:
polarnimeda kaže: Pregled poruke
poslusacu savet. uostalom, nekako je sa vremenom japanski poceo da mi miluje usi (iako sam za stotine sati slusanja, zapamtio mozda znacenja tek 5-6 reci ), a i uz titl se teze moze desiti da nesto ne razumem. obicno vise i ne pravim pitanje, al mi se cini da sam neke epizode (davno) hvatao na engleskom, pa reko ako valja da mi se, ajd, malo vise uzburka secanje.

a da i ne pricam o cenzuri.. nije mi ni pala na pamet jer mi se cinilo da je i u engleskoj verziji bilo postenih scena... sto me sada samo jos vise vuce ovom ostvarenju.. hvala.
Samo Dragonball Z ima 291 epizodu(ukupno 9 sezona), a imaš i 13 filmova i 2 tzv. specijala koje ti preporučujem da pogledaš, nisu loši, a najbolji mi je film 13-Wrath of the Dragon..

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...all_Z_episodes

GT preskoči, a Dragonball kako hoćeš(Goku je bio mali u tom serijalu), ja ga nisam gledao, meni lično je najzanimljiviji Dragonball Z kada je Goku već odrastao, i bori se protiv pretnje iz svemira sa raznim prijateljima/saveznicima..

Da, i ako nameravaš da nekako 'nabaviš' da gledaš DBZ i ovo što sam ti naveo, obavezno japanski audio i engleski titlovi (eng subbed), ima svaka epizoda od 60-80MB 480p u MKV ili MP4 formatu dosta kvalitetno ripovano..
Marshall George je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Marshall George na korisnoj poruci:
polarnimeda (19.2.2011)
Stara 19.2.2011, 0:24   #1927
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.883
Zahvaljeno 999 puta na 620 poruka

@lobanja
ja sam gledao vec ruoruni kenshin, ali mi je uzasno smetalo sto upravo NEMA krvi.. kada je jednom usred serije poludeo i kada mi se cinilo da ubija nekog pomislio sam- yessss... ali nije vredelo... druga strana maca, pa druga strana maca... mozda je ovo OVA kljucna rec koja je meni falila?

ove ostale moram da pregledam kad istrosim dragonball i pre njega claymore. a onda i bleach i naruto (tj epizode koje ce od sad dok to sve pogledam da izadju XD).. al ih sve imam u vidu- sve preporuke za koje sam zahvalan. (isle meni ili ne)

@marshall
gledacu db, naravno... nek je on mali, samo nek nije devojcica. ni rep mi ne smeta... a na kraju krajeva, u db-u je to osnovno napredovanje likova koje volim da vidim. kapiram da su filmovi sami za sebe, pa cu za njih da vidim vec... i da, engleski titl na jap audio mi savrseno odgovara (i bez krvi). jedina prednost engleskog je sto sa njim i u polusnu mogu da pratim radnju.

@tomek
ja nisam jos naisao na nesto bas slicno berserku koji mi se jako svideo.. znam da je manga mnogo duza, da je anime presecen bolesno.. ali mi se i zbog toga donekle svideo.. kad nisi siguran da mozes da ocekujes nesto, onda je i sve do zavrsnice sladje..
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.2.2011, 11:09   #1928
_ToMeK_
Član

Citat:
polarnimeda kaže: Pregled poruke
@tomek
ja nisam jos naisao na nesto bas slicno berserku koji mi se jako svideo.. znam da je manga mnogo duza, da je anime presecen bolesno.. ali mi se i zbog toga donekle svideo.. kad nisi siguran da mozes da ocekujes nesto, onda je i sve do zavrsnice sladje..
Eh da je samo Berserk u pitanju...Trinity Blood, Claymore, ne mogu da se setim još nekih anima koje su rađene po mangi, ali samo donekle, a to je ispalo krajnje nedorečeno.
Stara 19.2.2011, 11:40   #1929
gamer4life
Veteran

Član od: 4.2.2008.
Zahvalnice: 246
Zahvaljeno 142 puta na 94 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku gamer4life Slanje poruke preko Skypea korisniku gamer4life

Ako ćemo već o DB serijalu, meni je iskreno taj prvi deo (do Z) nekako najbolji. Možda je to zato što sam jedino njega gledao kad sam bio klinac, ali ipak... Nekako mi je opušteniji, laganiji. A opet, ima i napetih scena. A da ne pričam o silnim turnirima, bazi Armije Crvene Trake (Red Ribbon Army) i onom tornju na koji se Goku penje da bi došao na nebo. Ima svoj šarm i vredi ga pogledati. Meni su i DB i DBZ dobri, svaki na svoj način.
gamer4life je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku gamer4life na korisnoj poruci:
polarnimeda (17.3.2011)
Stara 19.2.2011, 13:17   #1930
Lucic Nemanja
Starosedelac

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 65
Zahvaljeno 76 puta na 49 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Lucic Nemanja

Citat:
gamer4life kaže: Pregled poruke
Ako ćemo već o DB serijalu, meni je iskreno taj prvi deo (do Z) nekako najbolji. Možda je to zato što sam jedino njega gledao kad sam bio klinac, ali ipak... Nekako mi je opušteniji, laganiji. A opet, ima i napetih scena. A da ne pričam o silnim turnirima, bazi Armije Crvene Trake (Red Ribbon Army) i onom tornju na koji se Goku penje da bi došao na nebo. Ima svoj šarm i vredi ga pogledati. Meni su i DB i DBZ dobri, svaki na svoj način.
Slazem se...Licno smatram da nikako ne bi trebalo da se gleda DBZ ako nije DB prethodno odgledam.Najbolje od svega jeste nacin na koji Goku stice prijatelje i nastavlja kroz serijal,nadmasujuci jednog po jednog.Svi njegovi saborci iz DBZ serijala su na svoj nacin predstavljeni u DB-u (osim buducih sajonaca,Vegeta i njihova deca).Jamca,Krilin (prisutni od samog pocetka),Ten Shin itd...Ako se dobro secam serijal ima par celina: borba s Red Ribbon Army,turniri i borba s Pikolom .Gledao sam ga kao klinac sto je jos jedan razlog da mi ostane u srcu zauvek ...i uopste nije nezanimljiv,sta vise dosta je bogatiji nego DBZ.Iako smatram DBZ fantasticnim serijalom,kako god okrenemo svi se moraju sloziti da se svodi na nekolicinu plavokosih sajonaca koji ruse planine na sve strane.
Lucic Nemanja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Lucic Nemanja na korisnoj poruci:
polarnimeda (17.3.2011)
Stara 19.2.2011, 14:28   #1931
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Ja nikad nisam mogla da se nateram da ga gledam, artwork mi je oduvek bio užasan! Manga je po tom pitanju nešto bolja, ali opet nedovoljno stilski privlačna da se iole udubim (mada je zabavna in its own right).

Mislim da sam počela da gledam anime pravljene tek posle 1990 i neke godine (izuzimajući Transformerse).
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.2.2011, 15:02   #1932
_ToMeK_
Član

Citat:
Iris kaže: Pregled poruke
Mislim da sam počela da gledam anime pravljene tek posle 1990 i neke godine (izuzimajući Transformerse).
Transformersi...hmmm...nekada su mi bili zanimljivi, sad...meh...
Doduše, Transformers:The Movie http://www.imdb.com/title/tt0092106/ bi vredelo pogledati, a i ova igra War for Cybertron je poprilično kul.
Stara 19.2.2011, 15:40   #1933
Iris
détente

Citat:
_ToMeK_ kaže: Pregled poruke
Doduše, Transformers:The Movie http://www.imdb.com/title/tt0092106/ bi vredelo pogledati...
Naravno da bi
Stara 19.2.2011, 15:48   #1934
_ToMeK_
Član

Ima li još neke dobre anime na foru Darker Than Black?
Stara 19.2.2011, 17:04   #1935
Nash Knight
Banned

Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka

Sve verzije anime Transformersa koje sam gledao su varirale od uzasnih do jedva ok, a ako mislis na "klasichne" Transformerse tj na ove koji su isli na RTB-u oni nisu anime, samo su potekli iz istih.
Nash Knight je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.2.2011, 20:01   #1936
Iris
détente

Citat:
a ako mislis na "klasichne" Transformerse tj na ove koji su isli na RTB-u oni nisu anime, samo su potekli iz istih.
Imali smo u ovoj temi par postova o tome - Transformerse ("klasične", kako ih zoveš, odnosno serijal G1) je radio poznati japanski studio Toei Animation; dizajn karaktera i stilizaciju je takođe radio japanski dizajner Shohei Kohara.

To što je anime rađen za američko tržište ne čini ga američkim. Ili, kako su rekli na drugom mestu:
Citat:
the original Transformers animated series was Japanese-animated, and its accompanying toy-line was a re-issue of Japanese toys, so this may not count as an example.
Stara 19.2.2011, 23:05   #1937
Nash Knight
Banned

Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka

Pisan je u Americi, radjen za americhko trziste, ne deli gotovo ni jednu osobinu anime-a a izgleda kao svi saturday-morning Americhki crtaci iz tog doba. Moze da bude animiran sto puta u Japanu, to nije anime (sem ako se ne drzis slepo pojma anime-animation, ali tako su onda svi crtaci anime)
Nash Knight je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.2.2011, 12:46   #1938
FooFighter
Član

Član od: 29.6.2006.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 120 puta na 53 poruka

Odgledah Appleseed, pa me zanima da li postoji jos nesto u post-apokalipticnom zanru vredno gledanja? Video sam da ljudi uglavnom preporucuju Vexille i Wonderful Days, ali da, izuzimajuci animaciju, bas i nisu sampioni kvaliteta.
FooFighter je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.2.2011, 13:14   #1939
gamer4life
Veteran

Član od: 4.2.2008.
Zahvalnice: 246
Zahvaljeno 142 puta na 94 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku gamer4life Slanje poruke preko Skypea korisniku gamer4life

Šta ja znam, ja sam nedavno gledao Casshern Sins. To je neki fazon post-apokaliptične situacije, a nema veze sa originalnim Casshern serijalom, pošto je reboot.
Ok je anime, ali je u nekim stvarima i objašnjavanju stvarno nedorečen.
gamer4life je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku gamer4life na korisnoj poruci:
FooFighter (20.2.2011)
Stara 20.2.2011, 14:15   #1940
Iris
détente

Citat:
Pisan je u Americi, radjen za americhko trziste, ne deli gotovo ni jednu osobinu anime-a a izgleda kao svi saturday-morning Americhki crtaci iz tog doba. Moze da bude animiran sto puta u Japanu, to nije anime (sem ako se ne drzis slepo pojma anime-animation, ali tako su onda svi crtaci anime)
Ne slažem se da ne sadrži ni jednu osobinu anime, posebno ako uzmemo u obzir mecha podžanr. Takođe, pojam anime se odnosi upravo na animaciju rađenu u Japanu... Tako je, recimo, Interstella 5555 "punokrvni" anime, iako su naručioci i producenti Francuzi, isto važi i za The Animatrix, dok Avatar: The Last Airbender ili Teen Titans to - nisu.

Sve ovo, naravno važi samo za Transformers serijale koji jesu rađeni u Japanu: http://tv.ign.com/articles/800/800768p2.html
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
animacija, anime, japan, serije

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Šta slušate od muzike... Covenant Opšta kultura 16381 7.5.2025 19:35
DivX to DVD VMedic Video/TV softver 67 29.6.2014 22:01
Malo kritike nije na odmet Covenant O SK-u uopšte 77 3.7.2006 13:56

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:39.