![]() |
![]() |
![]() |
#1841 |
Banned
|
![]()
Pa temperatura je mozda velika zato sto je ploca dala bespotrebno veci napon
![]() Sledeca poruka koju budes kucao, bolje da bude: "E stavio sam taj i taj napon ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1842 |
Guest
|
![]()
Ljudi koliko bih ja mogao izvuci sa mojim e5200 i def kulerom .
bios sam update ako hocete mogu vam slikati. PROC: INTEL E5200 PLOCA: P5KPL-AM RAM : KINGSTON 2X1 400 MHZ ( UBRZO CE BITI GEIL DRAGON 2X2 GB 800 ) |
![]() |
![]() |
#1843 |
Starosedelac
Član od: 5.10.2008.
Zahvalnice: 214
Zahvaljeno 441 puta na 373 poruka
|
![]()
Negde sam ranije bio optužen od jednog učesnika foruma (ne samo ja, već još neki , prepoznaće se...) da nagovaramo klince na rizičan OC, da samim tim rizikuju da pokvare svoju skupu kompjutersku opremu. Moram reći da sam zbog toga počeo malo sa rezervom pišem o temperaturama, ja lično nisam razmišlao o tome jer sam sam zaradio novac kojim sam kupio moju comp. opremu, tako da ako nešto i uništim, nema ko da me grdi i ne zavisim od nikoga. Sa druge strane iskustvo visokih temp. procesora, koje su mi se dešavala i na AthlonuXP i na c2d i dc2140,a i ono što sam čitao u novinama i internetu mi govore da nije baš tako lako sagoreti proc. , pogotovo ove novije. Negde sve do 80c(možda čak i 85) je relativno sigurna temperatura, doduše ovo može zavisiti i od primerka, kao i od matične ploče, jer se neke jednostavno više greju i tako povratno utiču na CPU (ovo iskustvo sam imao sa nforce čipsetom koji se daleko više greje od Intelovog) i pre dođe do trotlinga, ali ne i do uništenja proc. Opet bih na kraju ipak preporučio temperature niže od 80c kao neke koje obezbeđuju stabilan rad, novi procesori imaju termalnu zaštitu, imaju podešavanja u Biosu za gašenje kad se pregreje i slično što su sve metode zaštite za nekoga ko se boji da će ostati bez skupocene opreme. Kao što sam ranije u jednom postu napisao, ne treba ni da overklokuje onaj ko se plaši...a to i nije baš toliko opasno, prošla su vremena AMD procesora koji su goreli u plamenu, pa ja sam gledao test c2d procesora bez cooler, doduše izvan kućišta, i nijedan se nije pokvario i kad se izgasio zbog pregrevanja ( a neki se nisu ni izgasili tipa dc2140 na difolt kloku
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku vlajo na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#1844 |
Guest
|
![]()
iako sto mi nisi nista pomogo stavio sam zahvalnicu , mene niko
nenagovara , nego mi je problem stavio sam overclock profile 15% i on digne fsb na 230 a kad stavim 20 nece da se digne pa ga moram iskljuciti iz struje pa ukljuciti , sta bi tu mogao biti problem |
![]() |
![]() |
#1845 |
Starosedelac
|
![]()
Nemoj koristiti OC profile, jer kompjuter sinhrono podiže fsb, RAM i samim tim i CPU speed. Znači povećaj fsb, memorijsku brzinu smanji što je moguće niže, znači ne auto već vidi opcije koje imaš i kad izabereš, pročitaj šta ti piše, koja brzina memorije. Taj proc. može mnogo u kombinaciji sa tim čipsetom, znači idi na fsb podešavanja i vodi računa o brzini memorije (što sporije) vodi računa da su ti zaključane PCI i PCIx frekvencije , to si valjda podesio u biosu. Aj, pa javi šta si učinio, i ne koristi definisane modove za OC u biosu, oni su s.... , sa njima se niko nije usrećio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1846 |
Član
Član od: 10.8.2007.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 11 puta na 11 poruka
|
![]()
Hvala svima. Zaista ste bili od pomoći. Izvini Pjanoviću ako sam bio smor. Naučio sam lekciju i evo svih postavki koje sam probao poslednji put 3.4GHz.
- 12,5 x 272 FSB – 3.4 GHz - CPU voltage auto + 0.025 (CPU-Z pokazuje 1.280 bez šetanji napona). - memorija 906 MHz (2x453) odnos 3:5 – latence 5-5-5-15 (po difoltu 800 MHz 4-4-4-12) - memory voltage 2 V - FSB termination voltage 1.35 V - MCH voltage 1.35 V Posle sat vremena orthosa temperatura je bila konstantnih 64 stepena. Najverovatnije je Ukimafija bio u pravu u jednom postu „jer je zasluga loseg kucista i fabrickog kulera a i spoljne temperature...“ . Kada sam digao na 3.4 GHz bila je noć i temperatura u sobi dosta niža nego preko dana. Nadam se skorijoj nabavci boljeg kulera. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku mr.no. na korisnoj poruci: | ||
Pjanovic (23.5.2009) |
![]() |
#1847 |
Banned
|
![]()
O fala q.... da si uspeo
![]() ![]() Dolaze jos gadnije temperature od ovih ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pjanovic na korisnoj poruci: | ||
mr.no. (23.5.2009) |
![]() |
#1848 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() Poslednja ispravka: mr.no. (23.5.2009 u 23:11) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1849 |
Banned
|
![]()
Mislim da moj kuler Titan TTC-NK35TZ (a i neki drugi) nije veci od box kulera po sirini i duzini, ali jeste po visini (ali ti to nije bitno), tako da mozda neces imati problema sa tim.
![]() Evo ti slike, vidis da telo kulera (ova siva rebra) nije sire od ovih zabica. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pjanovic na korisnoj poruci: | ||
mr.no. (28.5.2009) |
![]() |
#1850 |
Član
|
![]()
U pravu si. Gledao sam skoro u jednoj radnji i učinili su mi se toliko veliki i široki da ne bi stali ni po tačkom razno. Verovatno neki king size modeli. Hvala još jednom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1851 |
Banned
|
![]()
Pa da, imas kulera koji na sebi imaju 12cm ventilatore, i to ne ovako sa strane vec bukvalno na njima (GeminS recimo), takvi ti ne bi mogli stati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1852 |
Član
|
![]()
Koliko vidim biće premeravanja. Razmišljao sam o Hyper TX 2 (dosta ga hvale),
OCZ TECHNOLOGY Vanquisher ili THERMALTAKE CL-P0370 TMG i1. Trebalo bi da mogu da stanu na osnovu slika a i posao da odrade dovoljno dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1853 |
Banned
|
![]()
Batali TX2, precenjen je, i nema neke narocite performanse za cenu koliko kosta.
Taj OCZ Vanquisher je ok izbor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1854 |
Član
Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 7 puta na 4 poruka
|
![]()
moj drugar je kupio novi kompjuter i cuo je za klok ali ne zna kako da klokuje procesor pitao je mene a ni ja nemam pojma
![]() posto je kupio gotovu konfu ima e 5200 gigabyte GA 945P-S3P chieftec 350W ![]() ram je 4gb nanya(valjda nisam siguran da se tako pise) na 400mhz ![]() zanima ga koliko bi mogao da ga klokuje sa box kulerom? i da mi objasnite detaljno da bi mogao da mu prenesem! hvala unapred ![]() Poslednja ispravka: beat95 (26.5.2009 u 13:27) Razlog: dodatak |
![]() |
![]() |
![]() |
#1855 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() Koju god da graficku ima, ja se na njegovom mestu ne bih zezao sa tim Chieftecom 350W. A sve i da hoce da klokuje, nece moci mnogo (il uopste) da tim matorim 945P chipsetom na ploci. Dakle, ako hoce overklok, mora novo napajanje i druga ploca (P965 ako najde neku polovnu, ili P31 ili P35 chipsetom). Ili nek jednostavno drzi na 2,5GHz i uziva. A mogao bi preko 3,5GHz lagano, e sad se sigurno primio ako ovo cita ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1856 |
Član
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 50 puta na 43 poruka
|
![]()
Kako ste momci?
Kupio sam raunar, znam oko overkloka neke osnovne stavari i tako, ne treba mi pomoc oko toga, samo bi volio da znam koliko je ko stiga sa e7400, asus p5q-se plocom, 2gb na 800, cisto me zanimaju te vrijednosti, ne bih sad da nategnem ovo do kraja, ali bih do 3,2 da mi ide proc, moze li to ovaj proc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1857 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1858 |
Član
Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 7 puta na 4 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1859 |
Starosedelac
|
![]()
Ma videli smo, to je začetak c2d generacije ploča, svi su je zamenili sa 965 koji je bio odličan čipset i kamo sreće da su mu to uvalili, još bi i bilo nade, mada ne košta ga da pokuša ali nešto sam skeptičan. Ne znam odakle im ta ploča uopšte, pa pre više od 18 meseci je mogla da se kupi za manje od 4500 dinara (mislim na čipset, ovo je nešto kvalitenija Gigabyte verzija).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1860 | |
Veteran
Član od: 17.8.2007.
Zahvalnice: 124
Zahvaljeno 79 puta na 74 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
core 2, overclock |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Core 2 duo instalacija ??? | Miroslav Pavlovic | Osnovne komponente | 4 | 22.6.2007 15:12 |
single core ili dual core | vrza | ŠDK - Osnovne komponente | 9 | 28.3.2007 20:04 |
Dole P4 1.7 GHz, živeo Core 2 Duo!!! | PixelTerror | Šta da kupim? | 3 | 1.12.2006 16:34 |
Quad Core Battle | PAIN | Vesti | 9 | 3.11.2006 18:41 |
Core Duo vs Core Solo | milan | ŠDK - Prenosni računari | 2 | 24.8.2006 20:23 |