![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Deo inventara foruma
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 513
Zahvaljeno 679 puta na 573 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Veteran
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 96 puta na 83 poruka
|
![]()
Evo i mene sa utiscima. Da napomenem koristio sam vistu od kada je izasla,pa sve do sp2 i nikad nisam imao problema sa njom,cak mi je bila bolja i od xp-a (ko vam je kriv kad ne znate sa novim os-om :P) tako da cu nju uporedjivati sa w7 (naravno sve su x64 verzije).
Instalacija mi je bila malo cudna(iako je navodno RTM) bez kljuca i bez izbora verzije na pocetku instalacije i malo cudnim da kazem i ruznim interfejsom ali dobro idemo dalje. Nakon nekih 26-30 min instalacija je bila gotova i odmah sam se iznervirao. Za razliku od viste koja u neku ruku nema bootscreen ovde me je docekao "dugo iscekivani" microsoftov neki tamo leteci logo. Ok,rekoh, verovatno su napravili ultra mega sistem kojeg svi hvale pa hoce da stave svoj pecat. Posle ukucavanja username-a i passa krenuh u nova otkrica sa sedmicom. Vidim desk skoro da se i ne razlikuje od viste sa malim izmenama tu i tamo. Ono sto me je dalje nerviralo je cpanel koji je promenjen ali dobro covek se navikne na sve. Vidim malo je negde doteraniji malo je negde ustrojen ali ok za sada sasvim normalan widows dok se nisam iznervirao sa ActionCentrom. Pa zar u svakom windowsu mora da bude nesto sto te pita da li hoces nesto da uradis sto si vec i hteo da uradis. I dok sam njega napokon nekako iskljucio izadje jos neki *rac - Notification Area Icons (programcic koji vas pita sta da radite sa ikonicama u sys treju i tako za svaku ikonicu svaki put kada se pojavi u systray). O ne pa zar mora jos nesto. Pa ja da nisam hteo tu da je stavim ne bi tu ni bila ali dobro. Ovo ce sigurno biti korisno nekim korisnicima dok nekim kao sto sam ja ne(pa valjda je auto hide u predhodnim verzijama dobro sluzio posao). Sledece nerviranje je novi "revolucionarni" taskbar koji vrsi extra posao(nekome ce isto ovo biti extra), a u stvari samo me zbunjuje. Zbog cega? Pa kako da znam sta sam stavio u quick lanch,a koji su otvoreni prozori kad svi izgledaju isto i nije nista odvojeno i tako se desi stalno da se zaje8em sta sam hteo da kliknem. Ovo je po meni jedan veliki minus. Jeste da ima preview (ovo ima i vista samo je ovde malo unapredjeniji) kada se zadrzi mis na ikonicu ali ne mogu stalno da gledam sta je sta. Kad ima dva ili vise prozora od iste aplikacije ne moze se odmah odabrati taj prozor nego se ti prozori grupisu u tu jednu ikonu pa ti sad trazi sta si hteo kad hoces da te je8e Bili. U sustini to su,koliko sam ja primetio, jedine i bitnije razlike u odnosu na vistin interfejs zbog kojih se zamalo nisam vratio na vistu. Sa druge strane instalacija i driveri su instalirani bez problema. Svi program rade (osim jednog ali i njega cu da nateram), a ako neki zaglavi posluzice u vecini slucajeva compatibilityi mod. Sto se performansi tice radi brzo i stabilno. U proseku oko 10-15% trosi manje rama od viste i mozda je od iste za nijansu brza (aero ne smara toliko). Igre sve rade extra i nemam zamerku sto se toga tice. Jbg sad nemam dva kompa pa da istestiram razliku performansi u igrama,radu i aplikacijama u odnosu na vistu sp2 ali verujte mi da se ne razlikuje mnogo,mada vise ide u korist w7. Sve u svemu konacan utisak je dobar. Nisam impresioniran zato sto sam koristio dugo vistu i poznate su mi sve njene funkcije,tako da ukoliko prelazite sa xp-a verovatno ce za vas sedmica biti nesto revolucionarno. Po meni je sedmica na pocetku izgledala kao malo nabudzeniji i usavrseniji XP,onda kao jos nabudzeniji i extra opremljeniji xp sa aero temama pa sam napokon shvatio da je to u stvari malo izmesana vista sa xp-om sto je i vista na pocetku trebala da bude,a ne odmah novi os koji nema veze sa starim pa mnogi (:P) nisu mogli da se snadju sa novim i zahtevnijim os-om,pogotovo oni sa starijim konfiguracijama. Ovo me donekle podseca na winamp. Dok je bila dvojka sve je radilo super,a onda se desila trojka(i danas se koristi kao plejer i update-ovan je,samo je poznat kao wasabi player,ako nekoga zanima nek proceslja winamp forume) koja je imala masu novih stvari ali nije podrzavala tonu starih i onda su svi polako poceli da odbacju trojku dok se nije pojavila petica koja je bila nesto izmedju trojke i dvojke. Tako i ova sedmica koja vidim da je nastala prebudzivanjem viste i xp-a sa jos nekim dodacima ali daleko od toga da je potpuno novi OS jer je vista bila tu pre njega. Malo mi je krivo sto su malo poranili sa vistom pa nisu stigli da je dorade kako treba (mada sa sp2 je extra) tako da su morali novi os da izbace. Sve u svemu zapamtite ipak je sedmica nastala od Viste (njenih gresaka i velikog broja prednosti),a ne od XP-a ![]() Na kraju sta da kazem,ukoliko vam vista sp2 radi dobro i nemate problema da bi je menjali onda nemojte da zurite sa ovim sistemom (ipak ima vremena dok ne izadje zvanicno). On je u necemu bolji,a u necemu gori od viste ali ce verovatno svi preferirati w7,ali kao sto sam i rekao ukoliko nema trenutne potrebe za prereinstaliranjem neka bar sedmica saceka do sledegeg bagovanja os-a i reinstalacije sistema i tako ustedite vreme i cimanje oko reinstalacije. Poslednja ispravka: MarkoZ (30.7.2009 u 0:10) |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku MarkoZ na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#163 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]()
Pa u sustini ovo sto je sada izaslo ce biti isto ono sto ce se prodavati od 22.oktobra.
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Veteran
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.175
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka
|
![]()
VMware Workstation najnoviji + Win7 RTM x86 + 7Loader v4 = prošla aktivacija
Preko OEM vendora nije uspelo, ali preko onoga "none slic option 2" jeste. |
![]() |
![]() |
#166 |
Član
Član od: 17.11.2006.
Zahvalnice: 141
Zahvaljeno 165 puta na 87 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Deo inventara foruma
|
![]()
A da li ce mozda MS pokusati da neutralise ono sto nam je Hazar omogucio i kako ?
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Starosedelac
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 364 puta na 273 poruka
|
![]()
http://www.tech-industry.co.rs/story/6372/
Dugo očekivana finalna verzija Windowsa 7, koja se protekle nedelje pojavila na internetu, sada je i krekovana zahvaljujući procurelom OEM DVD-u iz Lenova, koji je sadržao master ključ za aktivaciju ovog operativnog sistema na računarima različitih proizvođača. Na internetu već prijavljuju da su uspeli da aktiviraju Windows 7 u offline režimu, a iz Microsofta upozoravaju na sve rizike koje donosi korišćenje piratskog materijala, ali i da im je drago što je publika pokazala toliko interesovanje za novi operativni sistem. |
![]() |
![]() |
#169 | |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]() Citat:
Samo nek se Microsoft ne brine za moju bezbednost... veliki sam ja dechak ![]() |
|
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Doomche na korisnoj poruci: | ||
Predrag Stankovic (31.7.2009) |
![]() |
#170 |
Član
Član od: 25.3.2007.
Zahvalnice: 42
Zahvaljeno 91 puta na 60 poruka
|
![]()
Evo, ja sam ga danas "aktivirao", i za sada, se osećam dobro...
|
![]() |
![]() |
#171 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Takodje je i meni veoma drago sto sam jedan od onih koji je doprineo da se Microsoft oseca zadovoljno zbog velikog interesovanja za Windows 7.
![]() Pitam se koliko dugo ce nam biti omoguceno da koristimo windows update ? ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Veteran
|
![]()
Zauvek, ovo je offline OEM aktivacija i nema veze sa kljucevima vec sa univerzalnim OEM sertifikatom...
|
![]() |
![]() |
#173 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Član
Član od: 25.3.2007.
Zahvalnice: 42
Zahvaljeno 91 puta na 60 poruka
|
![]()
Evo ovako kod mene radi. Doduše to su neke definicije. Ali ide lepo...
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku VlaK na korisnoj poruci: | ||
Doomche (30.7.2009) |
![]() |
#175 |
Starosedelac
Član od: 13.2.2008.
Zahvalnice: 968
Zahvaljeno 1.027 puta na 583 poruka
|
![]()
Jel mislite da nece biti problema ako se ukljuci automatic update?
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Veteran
|
![]()
Kao što vidiš sa gornje slike, neće...
|
![]() |
![]() |
#177 |
Veteran
|
![]()
Da vidimo kako ce da se tera na 512mb rama
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Guest
|
![]() |
![]() |
#180 |
Starosedelac
Član od: 13.2.2008.
Zahvalnice: 968
Zahvaljeno 1.027 puta na 583 poruka
|
![]()
Jel imao neko problem da pokrene igru Riddick-Asault on dark Athena na Win 7?Instalirao sam je i lecio bar tri puta ali nikad na Win 7.Prijavljuje mi da neki driver nije kompatibilan...
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
7600, rtm, win 7, windows 7 |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows Live Messenger? | mick | Aplikativni softver | 532 | 19.11.2012 20:36 |
Windows SP3 problem i BSOD | Lich_king2 | Operativni sistemi | 40 | 21.4.2010 22:10 |
Windows XP problemi | Kristijan | Operativni sistemi | 6 | 12.1.2009 23:46 |
Windows i njegova instalacija se zamrzavaju | deXtar | Kvarovi | 10 | 4.12.2007 22:43 |